Home

Get Adobe Flash player

Online Αγορές

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 
 
 

 

Astrologie Online Magazine

Από την Αλίντα Κανάκη

Κινέζικο Ωροσκόπιο

 


Προγράμματα
Αστρολογίας

Πλανητικές επιρροές και κίνημα των Gay

Ουρανός στον Ζυγό (1968 – 1975)

Είναι η αναζωογονητική πνοή του Ουρανού στο ζώδιο του Ζυγού που ενέπνευσε και εμψύχωσε  τους περιθωριοποιημένους κάθε είδους και φέρουν τις ανατροπές στις δομές των κοινωνιών, μέσα από  την ενέργεια του απροσδόκητου, την επαναστατικότητα, την αυθεντικότητα, την διάσπαση, την εξερεύνηση και το πείραμα! Μια σπίθα αρκούσε για να φέρει την επανάσταση και μέσα από αυτή την μετεξέλιξη της κοινωνίας. Και υπήρξαν πολλές σπίθες σε ποικίλα κοινωνικά και πολιτικά επίπεδα…

Είναι η περίοδος μεταξύ 1968 και 1974 που πολλά και διαφορετικά κινήματα κάνουν εμφανή την παρουσία τους, φυλετικές και κοινωνικές ομάδες που είχαν για αιώνες εξοστρακιστεί στα όρια των κοινωνιών τους ορθώνουν το ανάστημα τους και απαιτούν ελευθερία έκφρασης και ισοπολιτεία. Το κίνημα του φεμινισμού ανδρώνεται αυτή την περίοδο και αποκτά σταθερά ερείσματα, το κίνημα των έγχρωμων θα φέρει καλύτερες συνθήκες ζωής στις κοινότητες των μαύρων, βγάζοντας τους πληθυσμούς τους από την απομόνωση. Η σεξουαλική απελευθέρωση θα θέσει σε σοβαρή αμφισβήτηση την κλασσική δομή της οικογένειας και παράλληλα το κίνημα των gayθα θέσει τα θεμέλια μιας απελευθερωμένης από προκαταλήψεις και περιορισμούς διαβίωσης των ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτή της πλειοψηφίας των πολιτών μια κοινωνίας. Και ας μην ξεχνάμε και τις πολιτικές ανατροπές και ανακατατάξεις της περιόδου αυτής.

Είναι στα τέλη της δεκαετίας του 60 που πρέπει να ανατρέξουμε για να βρούμε τις απαρχές των  gayκινημάτων στις Δυτικές κοινωνίες, και κυρίως στις ΗΠΑ, όπου και άναψε η σπίθα της «πολύχρωμης» επανάστασης.   

Ήδη από την δεκαετία του 50 και του 60 εμφανίζονται δειλά στις ΗΠΑ οι πρώτες οργανωμένες ομάδες ομοφυλόφιλων αλλά και ετεροφυλόφιλων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των Gayστη εκπαίδευση και στους εργασιακούς χώρους, η άκρως συντηρητική μεταπολεμική κοινωνία της Αμερικής όμως δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για σημαντικές αλλαγές σκηνικού.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεγάλες ομάδες ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών βρίσκουν την ευκαιρία, αφού έχουν υπηρετήσει την πατρίδα τους στον Πόλεμο, μετακινούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα και για να χαθούν στην ανωνυμία. Στην Νέα Υόρκη διαμορφώνεται έτσι μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ομοφυλόφιλου πληθυσμού στις ΗΠΑ και εγκαθίστανται στις περιοχές GreenwichVillageκαι Harlem, όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι και οι νεωτεριστές ποιητές και λογοτέχνες της γενιάς Beat.

Η μεγάλη συνάθροιση gayπληθυσμού δημιουργεί και την επιτακτική ανάγκη για χώρους διασκέδασης. Οι Gayδιώκονται σταδιακά από τα Bars, μια και τα στέκια τους γίνονται στόχος της αστυνομίας, σφραγίζονται μετά από «επιχειρήσεις αρετής», συλλαμβάνονται και εκτίθενται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Το αμερικανικό ταχυδρομείο καταγράφει συστηματικά την διακίνηση της αλληλογραφίας, όταν υποψιάζεται ότι οι πελάτες του είναι αποδέκτες εντύπων με gay  περιεχόμενο και σε συνεργασία με την αστυνομία φακελώνει πρόσωπα, επιχειρήσεις διασκέδασης ή χώρους συνάθροισης αλλά και το φιλικό τους περιβάλλον.

Λόγω των περιορισμών και των επιδρομών της αστυνομίας, οι χώροι διασκέδασης με gayπελατεία περνούν στην διαχείριση της Μαφίας, που με λάδωμα της τοπικής αστυνομίας εξασφαλίζουν μια κατ ευφημισμό ελευθερία κινήσεων. Δεν λείπουν βέβαια περιστατικά όπου αστυνομικοί με πολιτικά παρεισδύουν στους χώρους που συχνάζουν gay(μπαρ, πάρκα, δημόσια ουρητήρια, κλπ) και ψαρεύουν τα θύματα τους, που τελικά καταλήγουν στα αστυνομικά τμήματα.

Το StonewallInnστην σύγχρονη εποχή

 

Ένα από τα γνωστότερα GayBarsτου GreenwichVillageκατά την δεκαετία του 60 ήταν το StonewallInnστην οδό ChristopherStreet51-53, στο οποίο την νύχτα της 28ης Ιουνίου του 1969 έμελλε να αλλάξει η ροή της ιστορίας. Μια επιχείρηση ‘’ρουτίνας’’ της αστυνομίας για το σφράγισμα του συγκεκριμένου GayBarκαι την σύλληψη ομοφυλόφιλων βρίσκει την απροσδόκητη και σθεναρή αντίσταση των θαμώνων του. Το ποτήρι είχε πλέον ξεχειλίσει. Με τους gayσυντάσσονται και ετεροφυλόφιλοι, θαμώνες των γειτονικών χώρων διασκέδασης και έτσι γρήγορα η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο με οδομαχίες να εξαπλώνονται στους γύρω δρόμους.

      

Φωτογραφία της εποχής από την νύχτα της 28 Ιουνίου 1969

 

Η αστυνομικές δυνάμεις υποχωρούν, ανήμπορες να καταστείλουν τις ταραχές, ενώ μαζικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται για αρκετές μέρες στην περιοχή. Η ένταση μεταξύ των κατοίκων του GreenwichVillageκαι της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης συνεχίζεται για εβδομάδες. Μέσα σε χρόνιο ρεκόρ οργανώνονται οι πρώτες ομάδες ακτιβιστών που απαιτούν την νόμιμη λειτουργία  χώρων διασκέδασης για gayκαι λεσβίες, όπου θα μπορούν ανοιχτά να εκφράζουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό χωρίς τον φόβο της σύλληψης.

  

Μια από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν την νύχτα των επεισοδίων

 

Μέσα μας επόμενους έξι μήνες από τα επεισόδια στο Stonewallείχε συσπειρωθεί ο gayπληθυσμός μας Μας Υόρκης γύρω από δύο οργανώσεις, οι οποίες, σχηματίζοντας την agendaτων θεμάτων μας επίλυση, άρχισαν να κινούνται σε οργανωμένη βάση. Ιδρύθηκαν παράλληλα και τρεις εφημερίδες που πρόβαλαν και προωθούσαν θέματα  δικαιωμάτων του ομοφυλόφιλου πληθυσμού μας πόλης.

Μας 28 Ιουνίου του 1970, στην πρώτη επέτειο των επεισοδίων στο  Stonewallοι οργανώσεις των gayκαι λεσβιών καταφέρνουν να πάρουν την άδεια από την Πόλη μας Μας Υόρκης και να πραγματοποιήσουν μια ειρηνική πορεία. Η ειρηνική πορεία-παρέλαση τελικά που σχηματίστηκε είχε μήκος 12 τετραγώνων στο Νότιο Μανχάταν και χαρακτηρίστηκε από πολυχρωμία, κέφι και εορταστική διάθεση. Ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες, ετεροφυλόφιλοι και transsexualsαναμείχθηκαν για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο, γιορτάζοντας την αυγή μιας μας εποχής. Είναι η πρώτη GayPrideστη ιστορία του gayκινήματος, που εξαπλώθηκε σαν εορταστική εκδήλωση με τα χρόνια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δυτικού κόσμου.

Τον Ιούνιο του 1999 το Αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του χαρακτήρισε το κτίριο μας ChristopherStreet51-53, αλλά και τον ίδιο τον δρόμο, σαν Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς, το πρώτο μας σπουδαιότητας του για το κίνημα των gay, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και transgender. Σε μια συγκινητική τελετή, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών μεταξύ άλλων ανέφερε:

«… ας θυμόμαστε για πάντα, ότι αυτό το σημείο στάθηκαν περήφανοι και πάλεψαν αποφασισμένοι άντρες και γυναίκες, ώστε σήμερα να μπορούμε να είμαστε αυτοί που είμαστε, να εργαζόμαστε όπου επιθυμούμε, τα ζούμε όπου επιλέγουμε και να αγαπάμε αυτόν που η καρδιά μας ποθεί…»

Μνημείο Gayκαι Λεσβιών, απέναντι από το StonewallInn

 

Ήταν μια σπίθα που μεταδόθηκε σε όλες τις δυτικές κοινωνίες με την πάροδο των ετών, αλλού με ταχύτερους ρυθμούς και αλλού σε πιο αργούς, και απάλλαξε σε μεγάλο βαθμό τους πληθυσμούς με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα από το κοινωνικό στίγμα και την περιθωριοποίηση. Σε κάποιες χώρες με φιλελεύθερες κοινωνίες οι κατακτήσεις των gayκοινοτήτων είναι τώρα πια, 40 χρόνια μετά, σημαντικότατες, στις πιο συντηρητικές κοινωνίες απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Πρέπει όμως να έχουμε στο μυαλό μας ένα και μοναδικά πράγμα και να παλεύουμε καθημερινά για αυτό:

Όλοι μας έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία! Όλοι μας ήρθαμε σ΄ αυτόν τον κόσμο για να ευτυχήσουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανένα να σκοτώσει τα όνειρά μας… (Sting, 11.9.2001)

If You Love Somebody Set Them Free…

 

 

ΑλίνταΚανάκη– ΦοίβοςΧρυσοσπάθης

 


 

GTranslate

enfrdeitptrues

www.lay-out.gr

West Channel

West Channel

TAROT DE ESTHER

Γυναικείος χαρακτήρας

με βάση την ημέρα γέννησης
Γυναικείος χαρακτήρας με βάση την ημέρα γέννησης

AlindaTV

http://www.westtvnews.gr/

Leo
Sun in Leo
22 degrees
Libra
Moon in Libra
17 degrees
Waxing Crescent Moon
Waxing Crescent Moon
4 days old
Powered by Saxum
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160]. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ. 
 
★ Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ:   EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ