Home

Get Adobe Flash player

Online Αγορές

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 
 
 

 

Astrologie Online Magazine

Από την Αλίντα Κανάκη

Κινέζικο Ωροσκόπιο

 


Προγράμματα
Αστρολογίας

ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Η γέννηση της Αιγυπτιακής αστρολογίας δεν μπορεί να ανιχνευτεί με ασφάλεια, ούτε και εάν βασίζεται σε αστρολογικές φόρμουλες άλλων παλαιότερων ή σύγχρονων της πολιτισμών που πιθανόν να προσάρμοσε στα δικά της δεδομένα. Γνωστό είναι πάντως το γεγονός, πως ο ασσυριακός βασιλιάς Ασουρμπανιμπάλ (668 – 625 π.Χ.) διατηρούσε στη βιβλιοθήκη του αιγυπτιακούς αστρολογικούς παπύρους που ανάγονταν στο 3000 π.Χ., εποχή που αντιστοιχεί στα πρώιμα στάδια του αιγυπτιακού πολιτισμού, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Πολλοί εν τούτοις σύγχρονοι ερευνητές συγκλίνουν στη άποψη, ότι θα πρέπει να έχει τις ρίζες της σε αρκετά προγενέστερες από αυτή την ημερομηνία εποχές.

Γεγονός επίσης είναι ότι η αιγυπτιακή αστρολογία άσκησε πολύ μεγάλη επιρροή, τόσο στην ελληνική αστρολογία, όσο και σε εκείνη της Ρώμης, χρησιμεύοντας σας βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της. Οι Αιγύπτιοι προσδίδουν στους πλανήτες ονομασίες από το αιγυπτιακό Πάνθεο, κάτι που ακολουθούν και οι Έλληνες, βαφτίζοντας τους με ονόματα Θεών του Ολύμπου, καθώς και οι Ρωμαίοι, με τα εκλατινισμένα ονόματα των Θεών του ελληνικού Πάνθεου.

Ο αιγυπτιακός πολιτισμός όμως έπεσε σε παρακμή, κλείνοντας τον κύκλο του, όπως όλα τα πράγματα στη γη και η αλλοίωση της αιγυπτιακής κουλτούρας μέσα από την υποταγή σε ξένες δυνάμεις και την εισαγωγή νέων ηθών και εθίμων είχαν σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολλές πληροφορίες από την γνώση αυτή, που κρατούσε στα χέρια του το ιερατείο της αρχαίας Αιγύπτου. Με την επέλαση του Βυζαντινού πολιτισμού και αργότερα των Αράβων και των δύο διαδοχικών μονοθεϊστικών θρησκειών που αυτά τα έθνη επέβαλαν στη χώρα του Νείλου, έσβησαν και τα τελευταία ίχνη της πανάρχαιας αυτής τέχνης.

Το Αιγυπτιακό Πάνθεον

Το Αιγυπτιακό Πάνθεον

Το αιγυπτιακό ωροσκόπιο δεν είναι ηλιακό, όπως τα περισσότερα σύγχρονα μας ωροσκόπια, αλλά σεληνιακό, ακολουθεί δηλαδή απόλυτα τους κύκλους της Σελήνης. Η Αστρολογία της Φαραωνικής Αιγύπτου δεν μελετά μόνο τις πλανητικές επιρροές επάνω στο άτομο, αλλά προχωράει στη σύνταξη καθολικών νόμων που εκφράζουν τις επιρροές σε κάθε πτυχή της ζωής σε καθολικό επίπεδο, θα λέγαμε συμπαντικό, καθώς βασίζεται σε μελέτες για τις επιδράσεις των πλανητών πάνω στα φυσικά φαινόμενα, που κατ επέκταση έχουν άμεση εξάρτηση με την ανθρώπινη ζωή.

Διαβάστε περισσότερα: Αρχαία Αιγυπτιακή Αστρολογία


 

GTranslate

enfrdeitptrues

www.lay-out.gr

West Channel

West Channel

TAROT DE ESTHER

Γυναικείος χαρακτήρας

με βάση την ημέρα γέννησης
Γυναικείος χαρακτήρας με βάση την ημέρα γέννησης

AlindaTV

http://www.westtvnews.gr/

Leo
Sun in Leo
24 degrees
Scorpio
Moon in Scorpio
14 degrees
First Quarter Moon
First Quarter Moon
6 days old
Powered by Saxum
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160]. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ. 
 
★ Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ:   EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ