Home

Get Adobe Flash player

Online Αγορές

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 
 
 

 

Astrologie Online Magazine

Από την Αλίντα Κανάκη

Κινέζικο Ωροσκόπιο

 


Προγράμματα
Αστρολογίας

Hamsa  ή το χέρι της Φατιμά!

Το Hamsa (Khamsa ή Chamsa) στην Ελλάδα γνωστό ως Καλοχέρα είναι ένα φυλαχτό σε σχήμα παλάμης, πολύ δημοφιλές σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε κοσμήματα και σε εσωτερικά διακοσμητικά τοίχων. Απεικονίζοντας την ανοιχτή δεξιά παλάμη, μια εικόνα η οποία αναγνωρίζεται και χρησιμοποιείται ως ένδειξη προστασίας ιστορικά σε πολλές κοινωνίες, το hamsa πιστεύεται ότι παρέχει άμυνα ενάντια στο κακό μάτι. Το σύμβολο προηγείται του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Στο Ισλάμ, είναι επίσης γνωστό ως το χέρι της Φατιμά, που ονομάστηκε έτσι για να τιμήσει την κόρη του Μωάμεθ Fatima Zahra. Όμως ταυτόχρονα αναγνωρίζεται και σαν φορέας καλής τύχης και μεταξύ των χριστιανών της περιοχής.

Οι άραβες το αποκαλούν khomsah, δηλαδή πέντε δάκτυλα στο χέρι και απαντάται στην Βόρειο Αφρική και στην Μέση Ανατολή. Το φοράει κανείς στο λαιμό ή το κρεμά στο τοίχο για να προστατέψει από το κακό μάτι. Οι χριστιανοί το λένε το χέρι της Μαρίαςή το "χέρι της Παρθένου Μαρίας”, ενώ οι σεφαραδίτες και οι Mezrahi εβραίοι το λένε το χέρι της Miriam, αδερφής του Μωυσή και του Ααρόν.

Οι ρίζες αυτού του φυλακτού βρίσκονται, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε, στην Μεσοποταμία, αλλά το συναντά κανείς και στα άγαλμα του Βούδα με την χειρονομία mudrā, όταν προστατεύει το πλήθος των πιστών και το προτρέπει να ασχοληθεί με την σπουδή και την μάθηση. Σε λαούς όπου διαπιστωμένα υποτιμάται, χλευάζεται και τιμωρείται αναίτια η γυναίκα, το χέρι και μόνο το χέρι της αποκτάει άλλη διάσταση. Προστατεύει και δανείζει ευτυχία στους κατόχους του.

Εβραίες ή Χριστιανές, όμορφες ή άσχημες, αραπίνες ή ινδές, μαύρες ή λευκές, δυνατές ή αδύναμες, ψηλές ή κοντές, νέες ή γριές, παντού σε όλο τον κόσμο οι γυναίκες έχουν ένα κοινό παρονομαστή! Στα χέρια τους βασίζονται (σωματικά και πνευματικά) πολλές ψυχές. Αποτελούν την κολώνα του σπιτιού, άσχετα αν θεωρούνται το ασθενές φύλο. Μερικές ξέρουν την κρυφή τους δύναμη και την αξιοποιούν και θεραπευτικά. Μάνες, αδερφές, φίλες, σύζυγοι, βρίσκονται πάντα κοντά στους άντρες. Βοηθάνε, προστατεύουν, χαϊδεύουν ή χαλιναγωγούν. Σε μερικές αναγνωρίζεται αυτή η δύναμη και δέχονται το σεβασμό και την πίστη των ανθρώπων. Στις περισσότερες συμβαίνει το αντίθετο και δέχονται επιθέσεις και χλευάζονται δημοσίως. Και όμως οι άντρες επιμένουν να κρεμάνε το χέρι της Φατίμα στο λαιμό ή στο τοίχο του σπιτιού τους. Ενάντια στο κακό μάτι! 

Το χέρι και ειδικά το δεξί ανοιχτό χέρι, είναι ένα σύμβολο προστασίας το οποίο αντιπροσωπεύει ευλογία, δύναμη και σθένος και θεωρείται δραστικό απέναντι στο κακό μάτι. Αποτελεί ένα από τα πιο κοινά σχέδια των κοσμημάτων από χρυσό και ασήμι που συναντώνται στην περιοχή, ιστορικά και παραδοσιακά. Πιο συχνά ήταν σκαλισμένα σε μαύρο γυαλί, ή φτιαγμένα από ασήμι, ένα μέταλλο το οποίο θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει την αγνότητα και διατηρεί μαγικές ιδιότητες. Επίσης, βάφεται με κόκκινο χρώμα στους τοίχους των σπιτιών για προστασία, ή ζωγραφίζεται ή κρεμιέται στις πόρτες των δωματίων, για το μωρό μιας μέλλουσας μητέρας. Το χέρι μπορεί να απεικονίζεται με τα δάχτυλα απλωμένα ​​για να αποκρούσει το κακό, ή κλειστά όλα μαζί για καλή τύχη. Εφόσον χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κακό μάτι, τα hamsa συχνά περιέχουν ένα σύμβολο ματιού (ή χάντρα). Σήμερα, είναι ένα μοντέρνο σύμβολο που έχει γίνει "της μόδας”, ακόμη και στις δυτικές κοινωνίες. Είναι το πιο δημοφιλές φυλαχτό καλοτυχίας ανά τον κόσμο, το οποίο εμφανίζεται σχεδόν παντού και ειδικά σε κοσμήματα.

Μεγάλη συλλογή από φυλαχτά και κοσμήματα hamsa θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: www.alindakanaki-shop.gr


 

GTranslate

enfrdeitptrues

www.lay-out.gr

West Channel

West Channel

TAROT DE ESTHER

Γυναικείος χαρακτήρας

με βάση την ημέρα γέννησης
Γυναικείος χαρακτήρας με βάση την ημέρα γέννησης

AlindaTV

http://www.westtvnews.gr/

Leo
Sun in Leo
25 degrees
Scorpio
Moon in Scorpio
27 degrees
First Quarter Moon
First Quarter Moon
7 days old
Powered by Saxum
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160]. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ. 
 
★ Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ:   EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ