Home

Get Adobe Flash player

Online Αγορές

Ετήσιες προβλέψεις 2017 για Gay

Κινέζικο Ωροσκόπιο 2018

 
 
 

 

Astrologie Online Magazine

Από την Αλίντα Κανάκη

Κινέζικο Ωροσκόπιο

 


Προγράμματα
Αστρολογίας

Ρούνοι ή Ρούνες ονομάζονται μια σειρά από αρχαία ιερά σύμβολα, στα οποία αποδίδονταν μαντικές και μαγικές ικανότητες και η αποκλειστική τους χρήση γινόταν από τους Σαμάνους ή τους Δρυίδες, αποτελούσε δηλαδή γνώση μιας κλειστής ιερατικής κάστας. Η παράδοσή τους ήταν προφορική και μεταδιδόταν στον μαθητευόμενο Σαμάνο ή Δρυίδη με την απομνημόνευση των εννοιών τους.

 

Ιστορικά εντοπίζονται κατά τους προχριστιανικούς χρόνους στις Γερμανικές φυλές (η πρώτη αναφορά εντοπίζεται περί το 1300 πχ) και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα φιλοσοφίας. Η ίδια η ονομασία τους σημαίνει «ψίθυρος» ή «απόκρυφο» και «μυστικό».

 

Η προέλευση τους είναι άγνωστη, ωστόσο σύμφωνα με έναν Γερμανικό μύθο, αποδίδεται στον πατέρα των θεών του γερμανικού Πάνθεου, στον Οντίν. Ο Οντίν, πατέρας θνητών και αθανάτων, αντίστοιχος του Δία της ελληνικής Μυθολογίας, θυσιάστηκε στο δέντρο του κόσμου για να γίνει κοινωνός της συμπαντικής σοφίας. Για εννέα μέρες και νύχτες, διαπερασμένος από το ίδιο του το ακόντιο, αιωρούνταν πάνω από το δέντρο του κόσμου και δεχόταν το αιώνιο φως της γνώσης. Όταν ολοκληρώθηκε η διαφώτιση του, κατέβηκε από το δέντρο και χάραξε με το ακόντιό του στους κορμούς των καρποφόρων δέντρων που βρέθηκαν στο διάβα του τα σύμβολα που είναι σε μας γνωστά σαν ρούνοι. Με τον τρόπο αυτό επέλεξε να χαρίσει στον κοινό θνητό την αιώνια γνώση που με θυσία του εαυτού του αποκόμισε.

 

Οι σύγχρονοι μελετητές διχάζονται ως προς την καταγωγή τους. Κάποιοι θεωρούν ότι αποτελούν το μοναδικό ίσως κατάλοιπο της μυθικής Ατλαντίδας, άλλοι πάλι ότι προέρχονται από τους Ναβαταίους και ότι τα σύμβολα  αποτελούν παραλλαγή του Φοινικικού αλφαβήτου.

 

Όποια και να ήταν η καταγωγή τους όμως, η χρήση των ρούνων, αρχικά σαν μαντική τέχνη και αργότερα σαν αλφάβητο για την αποτύπωση της γλώσσας με σύμβολα, εξαπλώθηκε σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, στους Γερμανικούς λαούς, τους Τεύτονες, τους Βίκινγκς και τους Κέλτες, και αργότερα με την ρωμαϊκή επικράτηση, και μεταξύ της ελίτ της αρχαίας Ρώμης.

 

Με τον εκχριστιανισμό των λαών αυτών η μαντική χρήση των ρούνων απαγορεύεται και σταδιακά ξεχνιέται. Νησίδες σκληροπυρηνικών ιερέων διατηρούνται ωστόσο μέχρι τον 10ο αιώνα, και στην Ισλανδία έως τον 17ο  αιώνα. Μόνο προς το τέλος του 19ου αιώνα θα αναβιώσει το ενδιαφέρον για τους ρουνικούς χαρακτήρες από γερμανούς αποκρυφιστές και γίνεται συστηματική χρήση τους από το Γ΄Ράιχ.

 

ΤΟ ΡΟΥΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ

 

Το ρουνικό αλφάβητο ονομάστηκε «Φούθαρκ» από τους χαρακτήρες των πρώτων έξι συμβόλων και χωρίζεται σε 3 είδη: το αρχαίο, που αποτελείται από 24 σύμβολα, το γερμανικό από 22 και το αγγλοσαξονικό από 33. Οι διαφοροποιήσεις αυτές αντανακλούν περισσότερο τις ιδιαίτερες φωνητικές ανάγκες των εκάστοτε γλωσσικών κοινοτήτων που έκαναν χρήση, όταν εξελίχθηκαν σε γραπτή γλώσσα, παρά φθορές και αλλοιώσεις μέσα στον χρόνο.

 

Επικρατέστερο όμως ήταν το αρχαίο «αλφάβητο» που χρησιμοποιούσε το ιερατείο και στο οποίο αποδίδονται μυστικιστικές ιδιότητες. Παραθέτουμε λοιπόν τα σύμβολα του, με τις λέξεις-κλειδιά για την ερμηνεία τους:

 

 ΦΕΟΧ - Αφθονία

 ΟΥΡ - Ένστικτο

 ΘΟΡΝ - Προστασία

 ΑΝΖΟΥΡ - Λόγος

 ΡΑΝΤ - Μετουσίωση

 ΚΕΝ - Δράση

 ΓΚΙΦΟΥ - Προσφορά

 ΓΟΥΙΝ - Εγκράτεια

 ΧΑΓΚΑΛ - Συνοχή

 ΝΙΝΤ - Αντιξοότητα

 ΙΣ - Αδράνεια

 ΓΙΑΡΑ - Νόμος

 ΥΡ - Αιωνιότητα

 ΠΕΟΡΘ - Αποκάλυψη

 ΕΟΛΧ - Αποτροπή

 ΣΙΓΚΕΛ - Ενέργεια

 ΤΙΡ - Όρκος

 ΜΠΕΟΡΚ - Πραγμάτωση

ΕΟΛΧ - Νόημα της Ζωής

 ΜΑΝ - Αλληλεγγύη

 ΛΑΓΚΟΥ - Υποσυνείδητο

 ΙΝΓΚ - Ολοκλήρωση

 ΝΤΑΕΓΚ - Σύνθεση

 ΟΘΕΛ - Παράδοση

ΓΟΥΙΡΝΤ - Πεπρωμένο, Άγνωστο

 

Το τελευταίο σύμβολο, το γουίρντ, δεν απεικονίζει τίποτε (κενό σύμβολο) και αντιπροσωπεύει το πεπρωμένο. Αυτός ο ρούνος είναι η αρχή όλων των άλλων!

 

Κάθε ρούνος φέρει μια απόκρυφη έννοια και ιδιότητα που συνδέεται με αυτό, πέρα από την εγκόσμια έννοια και την φωνητική του αξία. Κάθε μετουσίωση σε λέξη ή φράση σηματοδοτούσε έννοιες σημαντικές για τους λαούς αυτούς και αντιπροσώπευαν δυνάμεις της φύσης και της ανθρώπινης διάνοιας. Το κάθε σύμβολο έφερε μια ξεχωριστή ιστορία και ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με μια θεότητα από το Πάνθεο.

 

Οι ρούνοι κατά παράδοση χαρασσόταν από τους Σαμάνους ή τους Δρυίδες με τελετουργικό ξίφος επάνω σε κομμάτια ξύλου από καρποφόρα δέντρα, αφού προηγούνταν φάση εξαγνισμού. Η ανάγνωση των μηνυμάτων γινόταν μετά από τυχαία διασπορά επάνω σε λευκό πανί. Ο  ιερέας της κοινότητας, μετά από επίκληση στους θεούς και με το βλέμμα στον ουρανό επέλεγε τρία τυχαία τεμάχια, ένα κάθε φορά, και ερμήνευε τους χρησμούς.

 

Ο χρησμός των ιερέων ερχόταν σαν απάντηση σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Απώτερος σκοπός τους δεν ήταν να «διαβάσουν» το μέλλον.  Ο χρησμός αποτύπωνε περισσότερο την διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο ενδιαφερόμενος για να επιτύχει ένα πιθανό αποτέλεσμα. Κατά την φιλοσοφία των λαών αυτών, το μέλλον δεν είναι σταθερό και προβλέψιμο. Μεταβάλλεται διαρκώς, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται. Όταν ο χρησμός δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του ενδιαφερόμενου, δεν είχε παρά να αλλάξει μονοπάτια στην πραγμάτωση των στόχων του, ελπίζοντας ότι θα έφτανε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

 

Η χρήση των ρούνων σαν μαντικών αντικειμένων ήταν για μία και μοναδική φορά και μετά την ερμηνεία του χρησμού καιγόταν σε τελετουργική πυρά. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τελετουργίες αυτές συνοδευόταν από αιματηρές θυσίες, και μάλιστα σε πρώιμο στάδιο από ανθρωποθυσίες.

 

Σε επόμενο στάδιο, τα ρουνικά σύμβολα χαράσσονται και σε κεραμικά πλακίδια αλλά και σε πέτρες και φυλάσσονται από τους μάντεις  ή τις μάγισσες τυλιγμένα σε λευκό πανί.  Σε γενικές γραμμές θεωρείται σαν μια πάρα πολύ ισχυρή μυστικιστική τέχνη, όπως είναι και κάθε τέτοια που συνοδεύεται από θυσίες αίματος.

 

Η πρώτη επαφή των Ελλήνων με τους ρούνους στην σύγχρονη εποχή γίνεται κάπου στην δεκαετία του 80, μέχρι σήμερα όμως στην πλειοψηφία μας, σε αντίθεση με τους σύγχρονους Σκανδιναβούς, η εικόνα μας για το τι αντιπροσωπεύουν είναι αόριστη και συγκεχυμένη.

 

θα προσπαθήσουμε στην συνέχεια να σας παρουσιάσουμε, όσο μας επιτρέπει ο περιορισμένος χώρος, κάποιες βασικές αρχές της μυστικιστικής αυτής αρχαίας παράδοσης, ένα ερέθισμα για όσους θα επιθυμούσαν να εντρυφήσουν στα άδυτα, πέρα από μια απλή επιδερμική επαφή.

 

Ας εξερευνήσουμε λοιπόν μαζί τα αρχαία κιτάπια για τα σχήματα και τις ερμηνείες τους και ας μην ξεχνάμε ότι, σαν κάθε τι μυστικιστικό, οφείλουμε να τα προσεγγίζουμε με την απαιτούμενη προσοχή και σεβασμό:

 

ΓΟΥΪΡΝΤ (WYRD): Η δύναμη του πεπρωμένου

Στοιχείο: Αιθέρας

Σχήμα: Κενός ρούνος

 

Ο ρούνο αυτός είναι εντελώς κενός και συμβολίζει σε πρώτο επίπεδο το πεπρωμένο. Συνδέεται με τις Νόρμες των βόρειων λαών, τις αντίστοιχες τρεις Μοίρες της δικής μας παράδοσης, την Ούρντ που αντιπροσωπεύει το παρελθόν, την Βερτάντι που συνδέεται με το παρόν και την Σκούλντ που κυβερνά το μέλλον. Από άποψη ερμηνείας, μιλάει για κάποια μοιραία γεγονότα που δεν είναι δυνατό να αποφευχθούν. Εάν τα γεγονότα αυτά είναι ευοίωνα ή δυσοίωνα, εξαρτάται από τους λοιπούς ρούνους που τον συνοδεύουν. Το Γουίρντ σε θέση αποτελέσματος (βλέπετε «Τρόποι ριξίματος και ερμηνείας» που θα ακολουθήσει) προειδοποιεί τον ενδιαφερόμενο ότι το μέλλον του δεν πρέπει να του αποκαλυφθεί. Για κάθε ενδεχόμενο μπορεί όμως να θέσει το ίδιο ερώτημα μετά από την πάροδο ενός εύλογου χρονικού διαστήματος. Ίσως οι Μοίρες του δείξουν την εύνοια τους.

Αντεστραμμένο: Έχει την ίδια ακριβώς ερμηνεία

 

ΦΕΟΧ (FEHU): Η δύναμη της φωτιάς

Στοιχείο: Γη, φωτιά

 

Προοιωνίζει μεγάλο πλούτο, ευημερία και καλή ψυχική διάθεση, καθώς και την επίτευξη των στόχων, με την προϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθειά του και δεν θα αλλάξει στρατηγική ή μέθοδο προσέγγισης του προβλήματος.

Αντεστραμμένο: Είναι ιδιαίτερα δυσοίωνο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αναφορικά με τις επιλογές που έχουν γίνει από τον ενδιαφερόμενο στον τομέα που τον απασχολεί. Εάν ακολουθούν ευοίωνοι ρούνοι, τα προβλήματα θα είναι προσωρινά.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιο: Συμβολίζει ένα εύπορο άτομο με ροπή στην καλοζωία.

Αντεστραμμένο: Άτομο που ταλανίζεται από προβλήματα στον συναισθηματικό ή οικονομικό τομέα.

 

ΟΥΡ (URUZ): Η δύναμη του ένστικτου

Στοιχείο: Γη

 

Το Ούρ προειδοποιεί για μια ξαφνική αλλαγή στην ζωή του ερωτώντα. Για το αν πρόκειται για θετική ή αρνητική αλλαγή, σε ποιο τομέα και το μέγεθος της προσπάθειας που θα απαιτηθεί, αυτό εξαρτάται από τους υπόλοιπους ρούνους που θα το συνοδεύουν.

Αντεστραμμένος: Φανερώνει την έλλειψη ενεργητικότητας σε όλους τους τομείς ή ακόμη και τις χαμένες ευκαιρίες. Προτρέπει τον ενδιαφερόμενο να ενδιαφερθεί για τις υποθέσεις του, έστω και την τελευταία στιγμή, ώστε να σώσει ότι είναι δυνατό τα σωθεί.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Συμβολίζει ένα πρόσωπο που κρατάει τα ηνία σε μια επαγγελματική ή προσωπική σχέση.

Αντεστραμμένος: Είναι το άτομο με αστάθεια χαρακτήρα και εξαιρετικά ευεπηρέαστο.

 

ΘΟΡΝ (THORN): Η δύναμη της φωτιάς

Στοιχείο: Φωτιά

 

Η ερμηνεία του εξαρτάται αποκλειστικά από την θέση που θα βρεθεί και τους λοιπούς ρούνους που θα το συνοδεύουν. Σε θέση αποτελέσματος προμηνύει εύνοια της τύχης. Αν συνοδεύεται από ρούνους όπως τον Μαν, τον Γιάρα ή τον Ανζούρ παροτρύνει τον ερωτώντα να ακολουθήσει τις οδηγίες ειδικών για να επιτευχθεί ο στόχος του. Αν συνοδεύεται από δυσοίωνους ρούνους, η τύχη του ενδιαφερόμενου κοντεύει να στερέψει. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τα κεκτημένα του το ταχύτερο δυνατό!

Αντεστραμμένος: Προειδοποιεί για το πείσμα που θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις υποθέσεις που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Απεικονίζει πρόσωπο εσωστρεφές και εξαιρετικά επιφυλακτικό.

Αντεστραμμένος: Είναι το στενόμυαλο και πεισματάρικο πρόσωπο.

 

ΑΝΖΟΥΡ (ANSUR): Η δύναμη του λόγου

Στοιχείο: Αέρας

 

Αποτελεί ουσιαστικά μια προτροπή προς τον ενδιαφερόμενο να αναζητήσει την γνώση, με την βοήθεια κάποιου προσώπου που μπορεί να κατέχει το αντικείμενο καλύτερα από τον ίδιο. Οι ρούνοι που τον συνοδεύουν μας αποκαλύπτουν σε ποιόν να στραφούμε για βοήθεια. Παραδείγματος χάρη, αν συνοδεύεται από τον Όθελ, η συμβουλή θα προέλθει από ηλικιωμένο άτομο.

Αντεστραμμένος: Προειδοποιεί για λανθασμένες συμβουλές που έχει λάβει ο ενδιαφερόμενος, ενδεχομένως από άγνοια του προσώπου που εμπιστεύτηκε ή ακόμη και από δόλο.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Διακεκριμένο άτομο στον τομέα που δραστηριοποιείται.

Αντεστραμμένος: Πρόσωπο εγωπαθές και φλύαρο που αποσκοπεί στον επηρεασμό των άλλων με κενές γνώσεις και παρέχοντας κακές συμβουλές.

 

ΡΑΝΤ (REID): Ο τροχός της άμαξας

Στοιχείο: Αέρας, Γη

 

Ο ρούνος αυτός έχει κυβερνήτη του τον θεό ΄Οντιν, θεό της μαγείας και της σοφίας, αλλά και προστάτη των ταξιδευτών. Συμβολίζει τόσο την μετακίνηση με την έννοια της αλλαγής, όσο και τα ταξίδια. Οι γειτονικοί ρούνοι θα μας ενημερώσουν σε ποιους τομείς θα επέλθουν αλλαγές, καθώς και για το αν είναι θετικές ή  αν θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και καχύποπτος.

Αντεστραμμένος: Συμβολίζει μια αλλαγή που δεν θα είναι ευχάριστη ή ένα ταξίδι που θα γίνει ακατάλληλη στιγμή ή για δυσάρεστο λόγο.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Πρόκειται για πρόσωπο σε διαρκή κίνηση, ενδεχομένως λόγω των επαγγελματικών του υποθέσεων.

Αντεστραμμένος: Απεικονίζει τον τυχοδιώκτη που δεν είναι ικανός να στεριώσει πουθενά.

 

ΚΕΝ (KAUN): Η δύναμη της δράσης

Στοιχείο: Φωτιά

 

Είναι ένας από τους πιο ελπιδοφόρους ρούνους και συμβολίζει την απαρχή μιας ευνοϊκότερης περιόδου. Προμηνύονται νέα ξεκινήματα ή ξεπέρασμα προβλημάτων που λίμναζαν στον τομέα που ενδιαφέρει τον ερωτώντα.

Αντεστραμμένος: Συμβολίζει το τέλος και την απώλεια. Εάν οι γειτονικοί ρούνοι είναι θετικοί, η απώλεια μπορεί να μετριαστεί ή μπορεί να σημαίνει ότι παρά την ανέλπιστη απώλεια, θα υπάρξει μια νέα ευκαιρία.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Είναι το δημιουργικό άτομο γεμάτο ενέργεια και διάθεση για ζωή.

Αντεστραμμένος: Συμβολίζει το καταβεβλημένο άτομο, σωματικά ή πνευματικά.

 

ΓΚΙΦΟΥ (GIFU): Η δύναμη της προσφοράς

Στοιχείο: Αέρας

 

Ο ρούνος αυτός έχει κυβερνήτη του την παρθένα θεά Γκέφιον, αυτή που χαρίζει ταλέντα και θεϊκά δώρα στους κοινούς θνητούς. Ορθός ή αντεστραμμένος έχει την ίδια ερμηνευτική αξία, ενώ η στενή του ερμηνεία εξαρτάται από τους γύρω ρούνους. Συμβολίζει τον βαθύ δεσμό που δημιουργείται μεταξύ του δότη και του λήπτη ενός δώρου και είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός στην θέση του αποτελέσματος.

Συμβολισμός προσώπου:

Συμβολίζει πάντοτε δύο πρόσωπα που τους συνδέει κάτι. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι ή δύο φίλοι, συνέταιροι, κλπ.

 

ΓΟΥΙΝ (WYNN): Η δύναμη της εγκράτειας

Στοιχείο: Γη

 

Ο ρούνος αυτός συμβολίζει την χαρά και την ευτυχία που μπορεί να αποκτήσει ο ενδιαφερόμενος, εάν καταφέρει και δαμάσει τον παρορμητισμό του και να ισορροπήσει στην ζωή του. Ο τομέας που μπορεί κανείς να έχει ευχάριστες εξελίξεις θα φανεί από τους ρούνους που ακολουθούν. Είναι εξαιρετικά ευνοϊκός, ιδιαίτερα αν βρεθεί σε θέση αποτελέσματος.

Αντεστραμμένος:  Πρέπει να αναβληθεί η λήψη σημαντικών αποφάσεων. Προμηνύεται στενοχώρια ή ακόμη και δυστυχία.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Άτομο με αγάπη για την δουλειά του, ενδέχεται δε να είναι τεχνίτης ή καλλιτέχνης.

Αντεστραμμένος: Πρόσωπο ανικανοποίητο από την προσωπική του ζωή.

 

ΧΑΓΚΑΛ (HAGAL): Η δύναμη της συνοχής

Στοιχείο: Πάγος

 

Ο Χαγκάλ αντιπροσωπεύει την προαιώνιο κύκλο ζωής, όπου την καταστροφή ακολουθεί η δημιουργία, τον θάνατο η αναγέννηση, την λύπη η χαρά. Ορθός ή αντεστραμμένος προμηνύει επερχόμενες ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που στην καλύτερη περίπτωση θα προκαλέσουν αμηχανία στον ενδιαφερόμενο. Εάν συνοδεύεται από ρούνους με θετική ερμηνεία, τότε η έκπληξη θα είναι ευχάριστη. Εάν βρεθεί σε θέση αποτελέσματος, η αναστάτωση στην ζωή του ενδιαφερόμενη θα είναι μεγάλη και με σημαντικές συνέπειες με την μετέπειτα πορεία του.

Συμβολισμός προσώπου: Πρόκειται για άτομο με απρόβλεπτο χαρακτήρα που δημιουργεί αναστάτωση όπου και αν βρεθεί.

 

ΝΙΝΤ (NAUDR): Η δύναμη της αντιξοότητας

Στοιχείο: Φωτιά

 

Η συμβουλή του ρούνου αυτού θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά με την λαϊκή ρύση «κάθε πράγμα στον καιρό του». Όσα πρέπει να συμβούν, θα συμβούν στην ώρα τους, και ενδεχομένως αφού ο ενδιαφερόμενος έχει φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο μέσα από μια σειρά δυσκολιών. Στην θέση αποτελέσματος είναι δυσοίωνος, μετριάζεται όμως η ένταση ή μπορεί να ανατραπεί μια αρνητική έκβαση την τελευταία στιγμή, αν προηγούνται θετικοί ρούνοι.

Αντεστραμμένος: Δείχνει στον ενδιαφερόμενο ότι ακολουθεί λάθος δρόμο που τον οδηγεί στον όλεθρο.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Μοναχικό άτομο με έντονο πρόβλημα άγχους.

Αντεστραμμένος: Συμβολίζει άτομο χτυπημένο από την μοίρα.

 

ΙΣ (IS): Η δύναμη της αδράνειας

Στοιχείο: Πάγος

 

Συμβουλεύει τον ενδιαφερόμενο, είτε είναι ορθός είτε αντεστραμμένος, να μην προβεί σε καμία ενέργεια, γιατί η εποχή δεν είναι η κατάλληλη. Κάθε ξεκίνημα πρέπει να αναβληθεί για 9 ημέρες, 9 εβδομάδες ή ακόμη και 9 μήνες, αλλιώς θα καταλήξει σε αποτυχία.

Συμβολισμός προσώπου: Απεικονίζει το άτομο που μοναδικό κίνητρο των πράξεων του αποτελεί η ικανοποίηση του προσωπικού του συμφέροντος.

 

ΓΙΑΡΑ (AR): Η δύναμη του Νόμου

Στοιχείο: Γη

 

Αντεστραμμένος ή ορθός, συμβολίζει την υπέρτατη δικαιοσύνη. Εάν οι ρούνοι που τον συνοδεύουν είναι θετικοί, θα απολαύσει επιτέλους ο ενδιαφερόμενος την ανταμοιβή των κόπων του. Στην αντίθετη περίπτωση προμηνύει την θεία δίκη που θα πέσει επάνω του για τις ατιμίες που τον βαραίνουν.

Συμβολισμός προσώπου: Πρόκειται για άτομο που εκπροσωπεί τον νόμο (δικαστής, δικηγόρος ή όργανο της τάξης).

 

 

 

ΥΡ (YR): Η δύναμη της αιωνιότητας

Στοιχείο: Όλα

 

Ορθός ή αντεστραμμένος, εάν συνοδεύεται από θετικούς ρούνους δηλώνει την επιτυχή κατάληξη μιας προσπάθειας ή ενός εγχειρήματος. Εάν συνοδεύεται από αρνητικούς ρούνους, θα υπάρξουν κάποια εμπόδια που όμως θα ξεπεραστούν.

Συμβολισμός προσώπου: Πρόκειται για ένα πιστό πρόσωπο, φίλος ή γνωστός, που είναι πρόθυμος να σας παράσχει την υποστήριξή του.

 

ΠΕΟΡΘ (PEORTH): Η δύναμη της αποκάλυψης

Στοιχείο: Γη

 

Η εμφάνιση του ρούνου αυτού δείχνει συνήθως ότι κάτι θα έρθει στην επιφάνεια. Εάν ο ρούνος είναι σε όρθια θέση, η αποκάλυψη θα έχει θετικό αντίκτυπο στον ενδιαφερόμενο. Εάν είναι σε θέση αποτελέσματος, συμβολίζει μια ουρανοκατέβατη ευκαιρία.

Αντεστραμμένος: Το μυστικό που θα αποκαλυφθεί θα σας φέρει σε δύσκολη θέση και πιθανόν να σας βλάψει. Σε θέση αποτελέσματος προειδοποιεί για μια επερχόμενη περίοδο αποτυχιών και ατυχιών.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Άτομο με έντονο αισθησιασμό, αλλά μυστικοπαθές.

Αντεστραμμένος:Άτομο με κάποιας μορφής σεξουαλική διαστροφή.

 

ΕΟΛΧ (EOLH): Η δύναμη της ανατροπής

Στοιχείο: Αέρας

 

Συμβολίζει τις επερχόμενες αλλαγές στην ζωή του ενδιαφερόμενου. Εάν βρεθεί με του ρούνους που συμβολίζουν την αλλαγή, όπως τον Ουρ, τον Ραντ ή τον Εοχ, τότε το μήνυμα είναι ότι ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί να θυσιάσει κάτι σημαντικό από την ζωή του για να λάβει κάτι σημαντικότερο.

Αντεστραμμένος: Ο ενδιαφερόμενος είναι ευάλωτος και πρέπει να προστατευτεί από ενδεχόμενες επιθέσεις, κυριολεκτικές ή μεταφορικές.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος:Πρόκειται για ένα πρόσχαρο και ευχάριστο άτομο, έτοιμο να προσφέρει την βοήθειά του.

Αντεστραμμένος:Συμβολίζει κάποιο μεγάλο και επικίνδυνο εχθρό

 

ΣΙΓΚΕΛ (SOL): Η δύναμη της ενέργειας

Στοιχείο: Φωτιά

 

Συμβολίζει την αστείρευτη και ζωογόνο δύναμη του ήλιου και όταν εμφανίζεται αυτός ο ρούνος προαναγγέλλει την επιτυχία στον τομέα που ενδιαφέρει τον ερωτώντα.

Συμβολισμός προσώπου: Πρόκειται για άτομο με αστείρευτη ενέργεια, πιθανόν όμως εργασιομανές.

 

ΤΙΡ (TYR): Η δύναμη του όρκου

Στοιχείο: Αέρας

 

Ο συγκεκριμένος ρούνος δείχνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι αποφασισμένος να κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους του. Εάν συνοδεύεται από θετικούς ρούνους, τα εμπόδια που θα συναντήσει στον δρόμο του θα είναι προσωρινά και αμελητέα. Στην αντίθετη περίπτωση τα εμπόδια θα είναι πολλά και μεγάλα.

Αντεστραμμένος:Δείχνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι έτοιμος να το βάλει στα πόδια με την πρώτη δυσκολία. Φανερώνει έλλειψη ενθουσιασμού και διάθεσης για δράση.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος:Συμβολίζει ένα αντρικό πρόσωπο ή μια πολύ δυναμική γυναίκα, έτοιμη να δράσει εάν του ζητηθεί από τον ενδιαφερόμενο.

Αντεστραμμένος:Εάν ο ενδιαφερόμενος είναι άντρας, συμβολίζει τον εαυτό του και την έλλειψη πάθους και ενεργητικότητας. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι γυναίκα, απεικονίζει τον σύντροφό της που δεν της είναι πιστός.

 

ΜΠΕΟΡΓΚ (BJARKAN): Η δύναμη της πραγμάτωσης

Στοιχείο: Γη

 

Ο Μπέοργκ σε όρθια θέση προαναγγέλλει την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας ή μιας κατάστασης. Εάν συνοδεύεται από θετικούς ρούνους, η κατάληξη θα είναι θετική, εάν οι υπόλοιποι ρούνοι είναι αρνητικοί, αυτό μας προειδοποιεί ότι η επιτυχία ενδεχομένως να είναι προσωρινή ή να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Αντεστραμμένος: Ο Μπέοργκ προαναγγέλλει προβλήματα και προστριβές. Εάν συνοδεύεται από θετικούς ρούνους, τα προβλήματα θα είναι προσωρινά.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος:Συμβολίζει πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον.

Αντεστραμμένος: Οικογενειακό πρόσωπο που δημιουργεί συνεχώς έριδες.

 

ΕΟΧ (EOH): Η αναζήτηση για το νόημα της ζωής

Στοιχείο: Γη

 

Η εμφάνιση του Εοχ προμηνύει την αλλαγή, την μετάβαση προς κάτι καλύτερο. Εάν εμφανιστεί στην αρχή της ρουνικής διάταξης, δείχνει ότι μας απασχολεί το ενδεχόμενο μιας αλλαγής ή ακόμη και το ενδεχόμενο μιας μετακίνησης. Εάν είναι στη θέση του αποτελέσματος, τα πλάνα που έχουμε καταστρώσει θα πραγματοποιηθούν, με την προϋπόθεση ότι θα κρατήσουμε μια σταθερή πορεία.

Αντεστραμμένος:Το Εοχ δεν χάνει την βασική του έννοια, ούτε αντεστραμμένος. Εξαρτάται όμως από τους ρούνους που τον συνοδεύουν. Εάν είναι αρνητικοί, τότε η αλλαγή θα γίνει προς το χειρότερο.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Πιστό πρόσωπο, φίλος ή συγγενής, που είναι πρόθυμο να σταθεί στο πλευρό του ενδιαφερόμενου.

Αντεστραμμένο: Πρόσωπο ανικανοποίητο που προσπαθεί να ξεφύγει από την παρούσα κατάσταση.

 

ΜΑΝ (MADR): Η δύναμη της αλληλεγγύης

Στοιχείο: Αέρας

 

Ο ρούνος αυτός συμβολίζει την αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση των ανθρώπων μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο.  Το Μαν ως εκ τούτου φανερώνει ένα άτομο που μπορεί ή θέλει να προσφέρει ανιδιοτελώς την βοήθειά του. Εάν ο ενδιαφερόμενος σκέφτεται να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο, το Μαν του δείχνει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή.

Αντεστραμμένος:Προειδοποιεί για άτομα που υποσκάπτουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο ενδιαφερόμενος και ότι στον αγώνα που διεξάγει είναι απόλυτα μόνος και δεν έχει να περιμένει βοήθεια από κανέναν.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Αντιπροσωπεύει άγνωστο πρόσωπο, που μπορεί όμως να προσφέρει μεγάλη υποστήριξη.

Αντεστραμμένος: Μεγάλος εχθρός που σας επιβουλεύεται.

 

ΛΑΓΚΟΥ (LOGR): Η δύναμη του υποσυνείδητου

Στοιχείο: Νερό

 

Ο ρούνος αυτός φανερώνει ότι ο ενδιαφερόμενος διαθέτει μεγάλα αποθέματα ψυχικών δυνάμεων, καθώς και άτομο με έντονη διαίσθηση που μπορεί να τον προστατεύσει. Σε θέση αποτελέσματος δείχνει ότι ο ενδιαφερόμενος θα τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης από το περιβάλλον του, αναφορικά με το ζήτημα που τον απασχολεί.

Αντεστραμμένος: Μας προειδοποιεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει παρασυρθεί από τα πιστεύω του και την διαίσθησή του ή ακόμη ότι στηρίζεται σε άτομα που δεν έχουν να του προσφέρουν τίποτε.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Γυναικείο πρόσωπο με έντονη προσωπικότητα.

Αντεστραμμένος: Για τον άντρα ενδιαφερόμενο, αντιπροσωπεύει μια γυναίκα που θα τον συνταράξει. Για την γυναίκα ενδιαφερόμενη, αφορά γυναικείο πρόσωπο, πιθανότατα γνώριμο της, που την εχθρεύεται βαθιά.

 

ΙΝΓΚ (ING): Η δύναμη της ολοκλήρωσης

Στοιχείο: Νερό, Γη

 

Ορθός ή αντεστραμμένος, ο ρούνος αυτός συμβολίζει την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό, το όλο! Δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας από τους πιο ευοίωνους ρούνους και να συμβολίζει την απόλυτη ευτυχία και την μεγάλη επιτυχία. Μόνο με πολύ δυσοίωνους ρούνους προαναγγέλλει κακή κατάληξη στο τέλος μιας προσπάθειας.

Συμβολισμός προσώπου: Αντιπροσωπεύει άτομο αφοσιωμένο στην οικογένεια και στην δουλειά του.

 

ΝΤΑΕΓΚ (GOEG): Η δύναμη της σύνθεσης

Στοιχείο: Φωτιά, Αέρας

 

Άλλος ένας θετικός ρούνος που αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία. Το Ντάεγκ είναι σαν το φως της μέρας που απομακρύνει το σκοτάδι, φέρνει αισιοδοξία και σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας μέρας. Υπό την έννοια αυτή μας ενημερώνει για νέες προοπτικές, για επέκταση και ανάπτυξη. Εάν βρεθεί σε θέση αποτελέσματος, προαναγγέλλει την ολοκλήρωση του εγχειρήματος με επιτυχία.

Συμβολισμός προσώπου:  Πρόκειται για ένα άτομο αισιόδοξο αλλά και μαχητή, που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ζωής με θάρρος.

 

ΟΘΕΛ (OTHEL): Η δύναμη της παράδοσης

Στοιχείο: Γη

 

Με τον Όθελ ολοκληρώνεται το αρχαίο ρουνικό αλφάβητο των 24 + 1 ρούνων. Συμβολίζει ότι μπορεί να αντιπροσωπεύει για τον καθένα τις σταθερές του βάσεις και την ασφάλεια του. Αφορά κυρίως πατρικό σπίτι ή πατρικά περιουσιακά στοιχεία, κληρονομιές αλλά και τους γονείς του ενδιαφερόμενου. Αν πέσει με δυσοίωνους ρούνους, προαναγγέλλει σκληρή δουλειά σαν προϋπόθεση για την εκπλήρωση των στόχων.

Αντεστραμμένος:Προαναγγέλλει προβλήματα και καθυστερήσεις για τις υποθέσεις του ενδιαφερόμενου. Οι καθυστερήσεις ή τα προβλήματα θα είναι προσωρινά, εάν οι υπόλοιποι ρούνοι είναι θετικοί.

Συμβολισμός προσώπου:

Όρθιος: Συμβολίζει ένα ηλικιωμένο άτομο που βρίσκεται στο πλευρό σας σαν φύλακας-άγγελος.

Αντεστραμμένος: Ηλικιωμένο και πάλι άτομο, που όμως στην καλύτερη περίπτωση δεν θα σταθεί στο πλευρό σας, όταν θα το έχετε ανάγκη.

 

Τώρα είμαστε πλέον έτοιμοι για την πρώτοι διερευνητική μας πτήση στον αρχαίο κόσμο των Δρυίδων και των Σαμάνων και να ανακαλύψουμε με αργά και μεθοδικά βήματα την προαιώνια σοφία των λαών τους. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τον τρόπο «ριξίματος» των ρούνων, που θα σας παρουσιάσουμε στην συνέχεια.

 

Φοίβος Χρυσοσπάθης

 

 


 

GTranslate

enfrdeitptrues

www.lay-out.gr

West Channel

West Channel

TAROT DE ESTHER

Γυναικείος χαρακτήρας

με βάση την ημέρα γέννησης
Γυναικείος χαρακτήρας με βάση την ημέρα γέννησης

AlindaTV

http://www.westtvnews.gr/

Leo
Sun in Leo
24 degrees
Scorpio
Moon in Scorpio
14 degrees
First Quarter Moon
First Quarter Moon
6 days old
Powered by Saxum
Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΗΜΑΤΟΣ 200160]. Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ. 
 
★ Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ:   EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ