Κοσμική Αστρολογία και Τεκτονικές μετατοπίσεις – Από την Αλίντα Κανάκη !

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ 2019

Έχει επανειλημμένα γραφεί, ότι οι κινήσεις των πλανητών και των δορυφόρων τους και τα βαρυτικά κύματα που παράγονται με τις δονήσεις τους διαχέονται στο διάστημα και με την πρόσκρουση τους σε μια άλλη επιφάνεια, σε ένα πλανήτη ή δορυφόρο που θα βρουν στην πορεία τους, και την αλληλεπίδραση τους με το μαγνητικό πεδίου το εκάστοτε ουράνιου σώματος, μπορούν να προκαλέσουν σειρά φαινομένων.

 

Το μόνο ορατό φαινόμενο αυτής της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ουράνιων σωμάτων του πλανητικού μας συστήματος, αποτελούν οι ηλιακές καταιγίδες, που με τους τεράστιους πίδακες τους εξαπολύουν κύματα ηλεκτροδίων στο σύμπαν. Όταν η ηλιακή καταιγίδα φτάσει την γήινη ατμόσφαιρα και αλληλεπιδράσει με το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, ανάλογα με την ισχύ της μπορεί να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων, συνήθως σε δορυφόρους και στα πάσης φύσης ασύρματα δίκτυα.

 

Έχει παρατηρηθεί και έχει καταγραφεί στατιστικά, ότι ορισμένα ουράνια σώματα σε συγκεκριμένες φάσεις της κίνησης τους ασκούν πολύ μεγαλύτερες από το κανονικό πιέσεις στην γήινη επιφάνεια, με συνέπεια να πιέζουν τις τεκτονικές πλάκες του γήινου φλοιού και να επιταχύνουν, εάν όχι να προκαλούν, τεκτονικές μετατοπίσεις ή ηφαιστειακές εκρήξεις. Τα ουράνια αυτά σώματα είναι:

 

  • Η Σελήνη, δορυφόρος μας, που ασκεί μεγαλύτερες πιέσεις στη Νέα Σελήνη, καθώς και στην Πανσέληνο.

 

  • Η είσοδος των γιγάντων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος σε ανάδρομη κίνηση, καθώς και η έξοδος τους από αυτή. Οι πλανήτες αυτοί είναι οι Δίας, Κρόνος, Ουρανός και Ποσειδώνας. Οι Δίας και Κρόνος προκαλούν μεγάλες σε ένταση σεισμικές δονήσεις, ενώ οι Ουρανός και Ποσειδώνας μικρότερης έντασης, αλλά εξ ίσου καταστροφικές, καθώς παρατηρούνται συνήθως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

 

  • Σεισμικά ή ηφαιστειακά επικίνδυνες μέρες είναι και αυτές που οι πλανήτες περνάνε στο επόμενο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, χωρίς ωστόσο να δίνουν μεγάλης έντασης φαινόμενα. Από τους μικρούς ή εσωτερικούς πλανήτες καταστροφικότερος είναι ο Άρης, ενώ στον Πλούτωνας αποδίδεται κυρίως η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

 

Στις πιο πάνω χρονικές στιγμές και λίγες μέρες πριν ή μετά τις μετατοπίσεις των πλανητών ενδέχεται να εμφανιστούν έντονες δονήσεις σε σεισμικά ενεργές περιοχές, κυρίως σε σημεία όπου έρχονται σε επαφή δύο ή περισσότερες τεκτονικές πλάκες.

 

Την περίοδο αυτή η Γη, με τον Πλούτωνα στο Αιγόκερω,  βρίσκεται σε μια φάση έντονης σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας. Για το μήνα Φεβρουάριο οι επικίνδυνες ημερομηνίες εκδήλωσης σεισμών και εκρήξεων ηφαιστείων (με μερικές μέρες απόκλισης + / – ) είναι οι ακόλουθες:

 

  • 4 Φεβρουαρίου 2019: Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και πέρασμα της Αφροδίτης στον Αιγόκερω. Πιθανό γεγονός: Σεισμικός συντονισμός

 

  • 10 Φεβρουαρίου 2019: Πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο των Ιχθύων. Πιθανό γεγονός: Σεισμικός συντονισμός

 

  • 14 Φεβρουαρίου 2019: Πέρασμα του Άρη στο ζώδιο του Ταύρου. Πιθανό γεγονός: Σεισμικός συντονισμός / εκδήλωση τσουνάμι

 

  • 19 Φεβρουαρίου 2019: Πανσέληνος στην Παρθένο και σύνοδος Ερμή-Ποσειδώνα. Πιθανό γεγονός: Σεισμικός συντονισμός / τσουνάμι / έκρηξη ενεργών ηφαιστείων.

 

Ας ληφθεί υπόψη ότι στις 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η τριπλή σύνοδος Αφροδίτης – Δία – Σελήνης με τον Ήλιο, ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που απελευθέρωσε τεράστιες δυνάμεις με τα συνδυασμένα βαρυτικά κύματα των πλανητών και με περίοδο επίδρασης αρκετές μέρες μετά την κορύφωση του γεγονότος.

 

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μέσα στο πρώτο μισό του μήνα που διανύουμε, η Αφροδίτη ευθυγραμμίζεται με τον άξονα του γαλαξία μας, ο Κρόνος με τους γιγάντιους πλανήτες Vega του αστερισμού του Λύρα και Σείριο του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός, Ουρανός ευθυγραμμίζεται με τον γαλαξία της Ανδρομέδας, ενώ στις 1 Φεβρουαρίου παρατηρήθηκε μια μικρή γεωμαγνητική καταιγίδα στην επιφάνεια του Ήλιου. Πρόκειται για ένα διάστημα, πλούσιο σε μετακινήσεις και πλανητικές όψεις, που δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστη την επιφάνεια του πλανήτη μας.

 

Σεισμός 6,6 R στα σύνορα Γουατεμάλας – Μεξικού

 

Ήδη στις 1 Φεβρουαρίου εκδηλώθηκε σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Γουατεμάλα, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, σε μια από τις ενεργές σεισμικές ζώνες της γης, στο επονομαζόμενο «δαχτυλίδι της φωτιάς» και το ενδεχόμενο να υπάρξουν αρκετές ακόμη εκδηλώσεις φαινομένων μέσα στο κρίσιμο διάστημα στην επιφάνεια του πλανήτη είναι μεγάλο.

 

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος – Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 18 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς

Η Πανσέληνος – Μερική Σεληνιακή Έκλειψη του Σεπτεμβρίου σχηματίζεται στις 18 του μήνα, στι…