Λίλιθ, η Μαύρη Σελήνη

Η Λίλιθ στην αστρολογία αντιπροσωπεύει την σκοτεινή, την απόκρυφη πλευρά της Σελήνης. Η ονομασία προέρχεται από την εβραϊκή γλώσσα και σημαίνει «Νύχτα». Συνδέεται με την απόκρυφη πλευρά μας και την κρυφή σεξουαλικότητα μας. Υποδεικνύει τα σεξουαλικά πάθη, τον πειρασμό, την αποπλάνηση, την ερωτική προδοσία, αλλά και το σεξουαλικό κάρμα του κάθε ανθρώπου. Πέρα από την σεξουαλική έκφραση, η Λίλιθ έχει μια ουσιώδη σχέση με την σκοτεινή πλευρά μας, που εκφράζεται μέσα από μια ροπή προς την αθεΐα και προς την ανηθικότητα. Σε γενικότερο επίπεδο εκφράζει τις ασθένειες που δεν μπορούν να διαγνωστούν εύκολα, τις δηλητηριάσεις και την θνησιμότητα κατά τον τοκετό.

Το πέρασμα της Λίλιθ στο ζώδιο των Ιχθύων ήδη από τις 3 Μαΐου 2019 έως 27 Ιανουαρίου 2020 θα επηρεάσει για τους επόμενους 9 μήνες με δυναμικό τρόπο το υποσυνείδητό μας! Είναι η χειρότερη θέση της για όλους μας, καθώς θα «παίξει» με το υποσυνείδητο και την συνείδηση μας. Η σκοτεινή μας πλευρά, αλλά και του κόσμου που μας περιβάλλει, θα επιτεθεί με ένα ύπουλο και υποχθόνιο τρόπο στην πίστη μας, κυρίως θρησκευτική, αλλά και γενικότερα στα πιστεύω μας, αποσταθεροποιώντας τον βηματισμό μας. Το μενού θα είναι πλήρες, με αυταπάτες, πνευματικούς πειρασμούς, εξαπατήσεις και ψευδαισθήσεις!

Πολλοί μεταξύ μας θα υποφέρουν από εμμονές και φοβίες, που το πέρασμα της Μαύρης Σελήνης από τους Ιχθείς θα φέρει στην επιφάνεια, από κατάθλιψη και μανιακές συμπεριφορές. Το ψέματα και η εξαπάτηση θα είναι πανταχού παρόντα, και θα υποστούμε ή θα επιχειρήσουμε να χειραγωγήσουμε ιδέες, σκέψεις, γεγονότα και αισθήσεις! Οι εθισμοί σε αλκοόλ και ναρκωτικά θα ενταθούν, οι εκρήξεις θρησκευτικών φανατισμών θα πληθαίνουν και οι σκοταδιστικές απόψεις θα κυριαρχήσουν.

★ Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Το διάστημα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2020 υπάρχει ο κίνδυνος να πιστέψουμε σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, να παραπλανηθούμε ή να υποστούμε πνευματική ή θρησκευτική προπαγάνδα. Η απληστία μας θα αυξηθεί, καθώς οι ψευδαισθήσεις θα υπόσχονται την εκπλήρωση κάθε επιθυμίας μας, ενώ η εμμονή και ο ιδεαλισμός που θα εκφράσουμε, θα έχουμε την αίσθηση ότι θα εκπληρώσει τα όνειρά μας. Η απάτη θα ευδοκιμήσει, με την απόλυτη άδεια και συναίνεση μας, ενδεχομένως και με την ενεργή συμμετοχή μας!

Είναι η περίοδος που θα χρειαστεί αυξημένη επαγρύπνηση και προστασία από ιδεολογικές και θρησκευτικές στρεβλώσεις, καθώς η πίστη μας θα δοκιμαστεί, και το πνεύμα μας θα πρέπει να αντέξει και να αμυνθεί στην ύπουλη επίθεση του Κακού, που θα εκφραστεί με κάλπικες πνευματικές αξίες και διεστραμμένες αντιλήψεις πίστης και θρησκευτικότητας. Ο πνευματικός φανατισμός της περιόδου που ακολουθεί μπορεί να μας οδηγήσει σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο σε μονοπάτια απατηλά, ξεφεύγοντας κατά πολύ από την πορεία μας, κάτι που θα μας κοστίσει ακριβά! Ανάμεσα στην συνείδηση και το υποσυνείδητο θα παρεμβάλει σαν παραμορφωτικό κάτοπτρο η Λίλιθ, κάνοντας μας να χάνουμε επαφή με τον πραγματικό κόσμο, το αληθινό «εγώ» μας!

Ιδιαίτερες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν αυτή την χρονική περίοδο όσοι ανήκουν στο ζώδιο των Ιχθύων, της Παρθένου, του Τοξότη και των Διδύμων!

★ Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Οι Ιχθείς είναι αυτοί που υποστούν την εντονότερη πίεση από το πέρασμα αυτό, καθώς η Μαύρη Σελήνη θα παρελάσει μέσα από το ίδιο το σπίτι τους! Η αντίληψη τους για την πραγματικότητα θα παραμορφωθεί εντελώς, θα διαστρεβλώσει και θα δηλητηριάσει την ίδια τους την φύση!

Οι Παρθένοι θα υποστούν πολύ μικρότερη πίεση από την όψη αυτή, κυρίως λόγω της παρουσίας της Λευκής Σελήνης, της Σελένα, που τους ισχυροποίησε, απομακρύνοντας από κοντά τους το ψέμα, την εξαπάτηση, τους πνευματικούς και σαρκικούς πειρασμούς. Οι προκλήσεις ωστόσο που θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν θα έρθουν υπό μορφή κακομαθημένων και αλαζονικών ανταγωνιστών, τους οποίους η αποστολή τους θα είναι να περιορίσουν με την αυστηρότητα και την ακρίβεια τους. Το καθήκον τους είναι να καθαρίσουν και να θεραπεύσουν, μεταφορικά, μεταφυσικά αλλά και ουσιαστικά.

★ Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Όσο για τους Τοξότες, η Λίλιθ θα διέρχεται στον 4ο οίκο τους, αυτόν της οικογένειας, της πατρίδας και των καταβολών τους, με συνέπεια τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν να αφορούν αυτό το κομμάτι της ζωής τους. Θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα μάτια και το μυαλό, να συνειδητοποιήσουν τις παγίδες και προκλήσεις για να μην προκαλέσουν μεγάλες ζημιές στην ζωή τους. Ο ρόλος τους είναι να καταπολεμήσουν την έλλειψη πνευματικότητας, τον φανατισμό και τις απατηλές διδασκαλίες, διατηρώντας την επαφή με την πραγματικότητα.

Τέλος οι Δίδυμοι θα αισθανθούν την σαγηνευτική αλλά δόλια επίδραση της Μαύρης Σελήνης στον επαγγελματικό τους τομέα. Θα αντιμετωπίσουν ψέματα, παραπλάνηση και σκοταδισμό στην καριέρα τους, και μόνο με αγνή καρδιά και πίστη και επιμονή στις πνευματικές τους αξίες θα μπορέσουν να βγουν σχετικά αλώβητοι από το πέρασμα αυτό.

Όσες δυσκολίες όμως και αν κλιθούμε να αντιμετωπίσουμε, ας έχουμε υπόψη μας, ότι το πέρασμα της Μαύρης Σελήνης από ένα τόσο μεταφυσικό ζώδιο, όπως είναι αυτό των Ιχθύων, μας φέρνει αντιμέτωπους με τις βασικές αξίες της ζωής μας, με τις ηθικές αξίες και τα μεταφυσικά μας πιστεύω . Είναι η περίοδος που θα πρέπει να επιδείξουμε ισχυρή βούληση και να αρνηθούμε τον εύκολο δρόμο των πειρασμών, των απολαύσεων και της εξαπάτησης, εμμένοντας στην πορεία μας προς το Φως. Είναι η περίοδος της μεγάλης μας δοκιμασίας, που θα πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα ότι αξίζουμε την Αγάπη και την Στοργή του Πατέρα και Πλάστη μας! Γιατί ο υλικός κόσμος είναι απλά μια ψευδαίσθηση. Μόνος πραγματικός και αιώνιος, και ως εκ τούτου άξιος της προσοχής μας, είναι ο πνευματικός…

★ Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αφροδίτη στους Ιχθείς (11.03– 05.04.2024) : Ρομαντισμός, ερωτικές εξομολογήσεις αλλά και εξαπατήσεις

Στις 11 Μαρτίου πραγματοποιεί η Αφροδίτη διέλευση και από το ζώδιο του Υδροχόου περνάει στ…