Άστρα : Συμπαντική προστασία και εύνοια

Φεβρουάριος 2021

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι, όσο άσχημες και δύσκολες και αν είναι οι εποχές που διανύουμε, πάντοτε θα υπάρχουν και οι φωτεινές στιγμές που θα μας δίνουν κουράγιο να προχωρήσουμε, μέχρι να αφήσουμε τα σκοτάδια πίσω μας και να μας λούσει ο άπλετο φως. Γιατί το Σύμπαν και ο Πανάγαθος δεν αποσκοπούν να μας εξολοθρεύσουν. Αν ήθελαν θα το είχαν πραγματοποιήσει ήδη. Να μας νουθετήσουν προσπαθούν και η πιο αποδοτική τακτική για ένα είδος ανεπίδεκτο μαθήσεων, όπως είναι το δικό μας, είναι του μαστίγιου και του καρότου. Στο κείμενο μας αυτό θα δούμε λοιπόν τα «καρότα» του μήνα και ποιοι μεταξύ μας θα τα απολαύσουν.

Αστρολογικά, ο κατεξοχήν πλανήτης που αντιπροσωπεύει τις ανώτερες δυνάμεις και τις αγγελικές προστασίες είναι ο Δίας. Όντας ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος και από τους ελάχιστους με καθαρά θετική σημειολογία, στην δική του καθαρή και θετική ενέργεια προσβλέπουμε για να απολαύσουμε κάποιες χαρές στην ζωή. Και η παρουσία του μέσα στον Φεβρουάριο θα είναι καταλυτικής σημασίας για αρκετά ζώδια και οι παρεμβάσεις του σωτήριες.

Είναι ο πλανήτης που παραμερίζει προβλήματα αλλά και σε δύσκολες καταστάσεις μας παρέχει την στήριξη του και μας χαρίζει καλή τύχη. Τον Φεβρουάριο συνεχίζει ο Δίας την πορεία του μέσα από τον Υδροχόο, ένα ζώδιο το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα απολαύσει αρκετές ευλογίες. Οι Υδροχόοι θα είναι τυχεροί στις κοινωνικές τους επαφές, θα απολαύσουν την στήριξη και προστασία ισχυρών ατόμων, θα έχουν τύχη σε δημόσιες ομιλίες και σε δημόσιες δραστηριότητες. Θα τους προσφέρει ισχυρή προστασία δε δύσκολες καταστάσεις που ίσως κληθούν να αντιμετωπίσουν, βγαίνοντας αλώβητοι, ενώ άλλοι στην θέση τους θα είχαν υποστεί τα πάνδεινα.

Στις 11 Φεβρουαρίου σχηματίζει μια σύνοδο με την Αφροδίτη, μια όψη που φέρνει σημαντικές γνωριμίες, εύνοια, κοινωνική επιτυχία και αφθονία, πέρα από θετική διάθεση και διασκέδαση. Από την σύνοδο Δία-Αφροδίτης ευνοούνται, πέρα από τον Υδροχόο που την φιλοξενεί, Ταύροι και Ζυγοί κυρίως του δεύτερου δεκαημέρου. Αναμένεται μεταξύ άλλων να αντιμετωπίσουν με επιτυχία δύσκολα ζητήματα οικονομικής φύσης. Στους Ταύρους επεκτείνεται η προστασία του Δία στην επαγγελματική τους σφαίρα, ενώ τους Ζυγούς θα τους προστατέψει από κακοτοπιές σε ταξίδια, εκδρομές και αποδράσεις. Κάποια εύνοια αναμένεται να απολαύσουν και τα άλλα δύο ζώδια του σταθερού σταυρού, οι Λέοντες και οι Σκορπιοί.

Η σύνοδος Δία-ανάδρομου Ερμή στις 17 Φεβρουαρίου μπορεί να φέρει ευχάριστες εξελίξεις σε γραφειοκρατικά ζητήματα, πιθανά μια τυχερή συνάντηση, ευχάριστες ειδήσεις και βέβαια χαλαρή και ευχάριστη επικοινωνία. Η ομπρέλα προστασίας αυτή την  φορά θα σκεπάσει πέρα από Υδροχόους, Διδύμους και Παρθένους, κυρίως του δεύτερου δεκαημέρου. Οι πρωτοβουλίες τους θα τύχουν προσοχής και θα αποκομίσουν θετικά σχόλια, ενώ τα όποια προβλήματα ή δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζουν, θα φροντίζει ο Δία να μην τους προκαλέσουν σωματικά ή ψυχικά προβλήματα ή βλάβες. Οι Δίδυμοι ευνοούνται κυρίως σε ταξίδια ή επικοινωνίες με το εξωτερικό, ενώ οι Παρθένοι σε ζητήματα υγείας. Εύνοια σε μικρότερο βαθμό θα έχουν και Ταύροι, Λέοντες και Σκορπιοί.

Ο Δίας όμως δεν θα είναι ο μόνος πλανήτης που θα προσπαθήσει να μας γλυκάνει το χάπι μέσα στον Φεβρουάριο. Όψεις θετικές και ψήγματα εύνοιας θα μας χαρίσουν τόσο ο Ουρανός, όσο και οι Ποσειδώνας και Πλούτωνας.

Ο Ουρανός θα διαδραματίσει καθ’ όλη την χρονιά πολύ σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις, καθώς προωθεί με κάθε μέσο την ρήξη με το παρελθόν και την ανανέωση που μπορεί να φέρει οτιδήποτε νεωτεριστικό, φρέσκο και πρωτοπόρο. Οι ενέργειες του θα είναι επί το πλείστο δύσκολες και δυσάρεστες, όπως είναι το τετράγωνο που θα αρχίσει να σχηματίζει με τον Κρόνο στις 7 Φεβρουαρίου, προμηνύοντας μια δύσκολη περίοδο για τους Ταύρους. Ωστόσο όμως θα προστατέψει τους εκπροσώπους του ζωδίου που τον φιλοξενεί από το κακό. Εκεί που θα νομίζει κανείς ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτε και στην βοήθεια κανενός, η τύχη τους θα κάνει στροφή 180 μοιρών και τα προβλήματα τους θα επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στις 25 Φεβρουαρίου δε, σχηματίζει ένα ευοίωνο εξάγωνο με τον Ήλιο από το ζώδιο των Ιχθύων, στέλνοντας θετική ενέργεια ιδιαίτερα σε Λέοντες και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου. Θα αισθανθούν απαλλαγμένοι από δεσμά και θα μπορέσουν να ενεργήσουν σύμφωνα με το προσωπικό τους συμφέρων, γυρίζοντας τις καταστάσεις προς όφελος τους. Πέρα όμως από Υδροχόους και Λέοντες θα είναι ευεργετική η όψη αυτή και για τα υπόλοιπα σταθερά ζώδια, Ταύρους και Σκορπιούς, καθώς και για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), αν και σε μικρότερη έκταση.

Ο Ποσειδώνας συνεχίζει και τον μήνα αυτό την πολυετή του διέλευση μέσα από το φυσικό του σπίτι, που αντιπροσωπεύει το ζώδιο των Ιχθύων και θα συνεχίζει να χαρίσει στους Ιχθείς περισσή διαίσθηση και την ευκολία να βλέπουν σχεδόν διαισθητικά αυτά που σχεδόν κανείς άλλος δεν μπορεί να αντιληφθεί. Οι ενέργειες στους μπορεί να φαίνονται ακατανόητες στα μάτια των γύρω τους, οι ίδιοι όμως γνωρίζουν ότι βαδίζουν σε ασφαλές έδαφος.

Στις 13 Φεβρουαρίου σχηματίζει εξάγωνο με τον Άρη από τον Ταύρο, προστατεύοντας Ταύρους και Κριούς ιδίως του πρώτου δεκαημέρου από αόρατες διεργασίες, αποκαλύπτοντας παρασκηνιακές ενέργειες ή παράνομες πράξεις που θα μπορούσαν να τους βλάψουν. Μπορεί επίσης να βρουν μια διέξοδο στα προβλήματα ή στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν, που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι υπήρχε ή ακόμη και να έχουν μια έμπνευση που θα τους οδηγήσει σε κάτι απροσδόκητα πετυχημένο. Πέρα όμως από Κριούς και Ταύρους, η όψη αυτή θα ευνοήσει σε μικρότερο βαθμό και τα υπόλοιπα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμους, Παρθένους και Τοξότες) και σταθερού σταυρού (Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Τέλος ο Πλούτωνας θα συνεχίσει την πολυετή επίσης διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου, χαρίζοντας στους εκπροσώπους του ζωδίου απίστευτη ανοχή αλλά και ζωτικότητα, αλλά και την θέληση να αλλάξουν τα πράγματα και να τα γυρίσουν προς όφελός τους. Αναμένεται να έχουν οι Αιγόκεροι μέσα στον Φεβρουάριο περίσσια ενέργεια, που θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν ανθρώπους και καταστάσεις, ακόμη και προβλήματα υγείας που ίσως αντιμετωπίσουν.

Ο Πλούτωνας θα σχηματίσει ωστόσο ένα εξάγωνο με τον Άρη στις 24 Φεβρουαρίου, που αναμένεται να φέρει ρήξης και ανατροπές, ξαφνικές εντάσεις, επαναστατικότητα και εκπλήξεις για τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του πρώτου κυρίως δεκαημέρου. Εκείνους όμως που θα αγγίξει περισσότερο από όλους είναι τους Κριούς και τους Ταύρους. Χάρη στην δύναμη και το σθένος που θα τους δώσει η όψη, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσκολία και να αλλάξουν την ζωή τους προς οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμούν. Θα είναι από τις στιγμές εκείνες, τις σχεδόν μαγικές, που το σύμπαν θα συνωμοτεί να μεταμορφωθούμε. Γι’ αυτό φίλοι Κριοί και Ταύροι, μην αφήσετε αυτή η ευκαιρία ανεκμετάλλευτη! Θα αλλάξει η ζωή σας.

 

Καλό μήνα να έχουμε, με θετική ενέργεια και ευλογίες!

 

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Μάιος 2024 – Δυσκολίες και προβλήματα για 3 ζώδια

Για πολλούς ο Μάιος είναι ο πιο χαρούμενος μήνας της άνοιξης, λόγω του ευχάριστου καιρού κ…