Αιγόκερως – Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις -2021 Από την Αλίντα Κανάκη !

Μια αγχώδης αλλά ελπιδοφόρα χρονιά!

Το 2021 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά για το ζώδιο σας, με πολλές δυναμικές στιγμές που μπορούν να έχουν θετική έκβαση. Θα είναι ένας έτος αλλαγών και απόρριψης των στερεότυπων, όπως θα συμβεί και για όλα τα άλλα ζώδια του ζωδιακού. Δεν θα είστε σύμφωνοι με όσες αλλαγές θα υπάρξουν στην ζωή σας, ούτε και θα επιλέγατε ποτέ το μονοπάτι που θα πάρουν πολλές καταστάσεις, δεν θα έχετε όμως στις περισσότερες περιπτώσεις κανένα περιθώριο επιλογών. Τουλάχιστον θα είστε αρκετά προστατευμένοι από τις αρνητικές επιδράσεις της Σελήνης, που την χρονιά αυτή θα ασκήσει έντονη πίεση κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο.

Ο κυβερνήτης σας, ο Κρόνος, έχει μετακινηθεί στο επόμενο ζώδιο, εγκαταλείποντας σας, αλλά και λόγω της συνεχούς αντίθεσης του και των δυσαρμονικών όψεων του με τον Πλούτωνα θα είναι μέσα στο 2021 αρκετά αποδυναμωμένος, με συνέπεια να μην μπορέσει να σας προσφέρει την προστασία που θα προσδοκούσατε. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει να παλέψετε όποιες αντιξοότητες εμφανιστούν αποκλειστικά με τις δικές σας δυνάμεις, χωρίς να ελπίζετε ή να  προσδοκάτε πλανητική εύνοια. Μην αγνοείτε τα προβλήματα, ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστούν, αποφύγετε εναλλακτικές διαδρομές ή συντομεύσεις, γιατί θα αποβεί εις βάρος σας. Εάν δεν θέλετε να υποστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας, οφείλετε να είστε απλοί, προσγειωμένοι, πραγματιστές και εργατικοί!

Το πρώτο τρίμηνο του 2021 υπόσχεται στο ζώδιο σας πολύ δράση και ευχάριστες στιγμές! Ένα σημαντικό μέρος των γεγονότων του τριμήνου θα έχει άμεση σχέση με την προσωπική-συναισθηματική σας ζωή και θα είναι κυρίως φευγαλέα, χωρίς ιδιαίτερες προεκτάσεις. Θα υπάρξουν όμως και στιγμές ευτυχίας! Και στις στιγμές αυτές καλό θα είναι να έχετε στο μυαλό σας ότι είναι αποτέλεσμα και της συνδρομής του συντρόφου σας. Αναγνωρίστε του την προσπάθεια, γιατί την αξίζει!

Πέρα όμως από τα γεγονότα της προσωπικής σας ζωής, και η επαγγελματική ή κοινωνική σας ζωή θα είναι εξαιρετικά έντονη, σε τέτοιο βαθμό που δεν θα υπάρχει στιγμή ανάπαυλας. Ακούγεται εξαντλητικό και ίσως να είναι, αλλά είναι μια περίοδος εξαιρετικά δυναμική και δεν θα πρέπει να χάσετε τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν. Από την άλλη, λόγω του φορτωμένου σας προγράμματος, που δεν θα μπορείτε να αποφύγετε, θα αποβάλετε την εγγενή σας τεμπελιά ή και μια μικρή κατάθλιψη που μπορεί να σας ταλαιπωρεί. Όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, θα πρέπει να χαράξετε ενδεχομένως μια νέα πορεία, που να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τα δεδομένα της εποχής, και τώρα είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να πάρετε τέτοιου είδους αποφάσεις. Ενημερωθείτε, συμβουλευτείτε τους γύρω σας ή ειδικούς του χώρου σας, μην επιτρέπετε όμως να σας πείσουν να ακολουθήσετε μονοπάτια που δεν είστε σίγουροι ότι θέλετε ή μπορείτε να βαδίσετε. Οι τελικές επιλογές πρέπει να είναι αποκλειστικά δικές σας και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ή να απαντούν στα όνειρά σας για το μέλλον.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 φαίνεται να βρίσκετε τον βηματισμό σας. Αλλαγές θα συνεχίσουν να συμβαίνουν, θα είναι όμως μικρότερης έκτασης και θα έχουν περισσότερο την έννοια των αναπροσαρμογών. Κάποια από τα πράγματα που θα δοκιμάσετε μπορεί να λειτουργήσουν, κάποια άλλα όχι, και θα πρέπει να αξιολογείτε συνεχώς την πορεία σας και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις. Μέχρι τα μέσα του χρόνου θα πρέπει να έχετε βρει τον βηματισμό σας και να ανανεωθείτε επαγγελματικά, έχοντας κάνει τα μεταβατικά βήματα που απαιτούνται.

Εάν έχετε δική σας επιχείρηση εστιάστε το διάστημα αυτό σε θέματα τεχνικής φύσης ή οργανωτικά ζητήματα. Πριν πραγματοποιήσετε μια επέκταση δραστηριοτήτων, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι η υποδομή της επιχείρησης σας είναι ικανή να ανταποκριθεί σε ένα μεγαλύτερο κύκλο εργασιών. Γιατί τα λάθη σε τέτοιας καίριας φύσης ζητήματα πληρώνονται ακριβά! Και οι υπάλληλοι του ζωδίου σας θα πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις οργανωτικές σας ικανότητες, βρίσκοντας τρόπους να εκτελέσετε τα καθήκοντα σας πιο αποδοτικά. Στην φάση αυτή το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που μετράει, και όχι τα τυπικά προσόντα ή οι προσωπικές γνωριμίες. Η προσωπική σας ζωή κατά το δεύτερο τρίμηνο περνάει στο περιθώριο, καθώς δεν θα έχετε ιδιαίτερα πολύ ελεύθερο χρόνο, δεν θα σας ταλαιπωρήσουν όμως και ιδιαίτερα ζητήματα στο σπίτι ή την οικογένεια.

Αλλαγών και αναπροσαρμογών συνέχεια κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους,  καθώς κάποιες αποφάσεις που λάβατε του προηγούμενους μήνες θα αποδειχτούν λανθασμένες ή κάποιες κινήσεις σας στην λάθος κατεύθυνση ή ανεπαρκείς. Δεν είναι ωστόσο τίποτε κρίσιμης σημασίας για την μελλοντική σας πορεία, παρά μέρος μιας φυσιολογικής διαδικασίας σε μια μεταβατική περίοδο. Κάποια σχέδια σας θα πρέπει να τα ματαιώσετε, κάποια άλλα πιθανόν να αναγκαστείτε να τα αναβάλετε επ αόριστο και από την διαδικασία αυτή θα διαπιστώσετε την ματαιότητα ενός λεπτομερούς μελλοντικού οδικού χάρτη, καθώς τα πάντα μπορούν να ανατραπούν στο λεπτό. Θα πρέπει να είστε παρόντες στην κάθε στιγμή, έτοιμοι για άμεση δράση και ιδίως ευέλικτοι. Αν και αρκετά ψυχοφθόρα, η περίοδος αυτή μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά φωτεινή για την ζωή σας!

Δεν είναι βέβαιο ποιους τομείς της ζωής σας θα επηρεάσει περισσότερο, σε ποιους θα πρέπει να πάρετε δραστικές αποφάσεις, συνιστάται όμως σε ότι έχει σχέση με την προσωπική σας ζωή να μην επιτρέψετε να διαιωνίζονται τα προβλήματα, γιατί θα οδηγήσουν στο μέλλον σε βαθιές ρίξεις. Εάν αφορούν την καριέρα σας, μην χάνετε χρόνο και δράστε έγκαιρα. Μην απογοητεύεστε από παροδικές αποτυχίες, γιατί μια νέα προσέγγιση ή ένα καινούργιο σχέδιο θα σας οδηγήσει πιθανά σε ένα πολύ καλύτερο επίπεδο από αυτό που ελπίζατε να βρεθείτε. Είναι σημαντικό επίσης να έχετε συμμάχους στις μάχες που θα κληθείτε να δώσετε, είτε αυτοί είναι οι συνεργάτες σας, είτε κάποιοι συνεταίροι ή οι ανώτεροι σας στην δουλειά, ανάλογα με την απασχόληση σας.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022, δεν θα πρέπει να φοβάστε να κάνετε λάθη. Απλά θα πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε διορθωτικές κινήσεις στην στιγμή. Είναι το διάστημα του χρόνου που μπορεί να σας προταθεί μια νέα θέση εργασίας ή να χρειαστεί να μετακινηθείτε γεωγραφικά για την δουλειά σας. Εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι ή επιχειρηματίες, θα πρέπει να είστε σταθεροί στις θέσεις σας και επίμονοι στις προσπάθειες σας, γιατί οι πόρτες που χτυπάτε το διάστημα αυτό ίσως να μην ανοίξουν αμέσως. Μην παρατάτε εύκολα τις προσπάθειές σας, ακόμη και αν φαντάζουν στα μάτια σας σαν μάταιες.

Εάν είστε υπάλληλοι, μην παρεκκλίνετε από την πολιτική της επιχείρησης και μην βγαίνετε από τα πλαίσια δράσης που έχουν καθοριστεί για την θέση σας. Εάν έχετε προσφέρει τον καλύτερο σας εαυτό κατά τη διάρκεια του έτους, δεν θα απογοητευτείτε από όσα θα σας φέρουν οι πλανητικές δυνάμεις. Θα πρέπει ωστόσο να είστε προετοιμασμένοι για ένας έντονο και κουραστικό 2021, που θα δοκιμάσει τις αντοχές και τα όρια σας. Να είστε σίγουροι όμως, ότι χτίζετε την επόμενη μέρα του υπόλοιπου της ζωής σας, επαγγελματικής ή προσωπικής, που μπορεί να ξεπεράσει κατά πολύ τις ελπίδες ή τις προσδοκίες σας.

Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

Επιτέλους μόνοι! Ή σχεδόν μόνοι, καθώς έχετε ακόμη τον Πλούτωνα να περιφέρεται στα πόδια σας, αλλά τουλάχιστον αποχώρησε ο Κρόνος! Το 2020 θα πρέπει να ήταν ένα από τα δυσκολότερα χρόνια της ζωής σας, καθώς δεχτήκατε ομαδικά πυρά από πλειάδα πλανητών, αλλά φιλοξενήσατε και τις συνόδους που ανέτρεψαν με τόσο απρόσμενο τρόπο τις ζωές μας. Τώρα πιά, με το πέρασμα του Κρόνου στο Υδροχόο, θα είναι σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από τις πλάτες σας. Ασχέτως από τις δυσκολίες που βιώσατε τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να πήρατε πολλές απαντήσεις σε ζητήματα που σας απασχολούσαν και τώρα ξεκινάει για σας μια περίοδος προβληματισμού, κατά την οποία θα πρέπει να μετουσιώσετε σε πράξη τα όσα διδαχθήκατε.

Η αποχώρηση του Κρόνου από το ζώδιο σας θα σας αναγκάσει να επικεντρώσετε την προσοχή σας στην ενίσχυση των θεμελίων της ζωής σας, στην αποκατάσταση της δύναμης και σταθερότητας σας και την τακτοποίηση όλων εκείνων των πραγμάτων που θα είναι κρίσιμα για το μέλλον σας. Στην ουσία δηλαδή τώρα ξεκινάει ο αγώνας σας! Η διέλευση του άρχοντα του χρόνου μέσα από ένα ζώδιο του αέρα, ένα ζώδιο επικοινωνιακό, με έντονη κοινωνική ευαισθησία, αναμένεται να επηρεάσει και την δική σας επικοινωνιακή τακτική, αλλά και τον τρόπο που βλέπετε και αντιλαμβάνεστε κάποιες αξίες στην ζωή σας.

Ο Κρόνος στον Υδροχόο ενεργοποιεί πια τον 2ο ηλιακό σας οίκο, ένα οίκο που αφορά τον τρόπο που προσεγγίζετε το χρήμα, το πως ξοδεύετε τα εισοδήματά σας, το τι θεωρείτε ότι έχει αξία στην ζωή. Αφορά τα εισοδήματά σας γενικά και πως μπορείτε να μετατρέψετε ένα χόμπι σας σε μια επικερδή δραστηριότητα και πηγή εισοδήματος. Σαν ζώδιο της γης είστε από τα πλέον υλιστικά των ζωδίων, επιζητώντας την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει το χρήμα ή μια μεγάλη ακίνητη περιουσία. Διαχωρίζετε συνήθως τον εαυτό σας από το σύνολο, τοποθετείτε επί το πλείστον τα προσωπικά σας συμφέροντα πάνω από αυτά του κοινωνικού συνόλου. Η διέλευση αυτή όμως θα σας αναγκάσει να αλλάξετε αργά και σταδιακά τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα υλικά αγαθά και την αξία που τους προσδίδετε, και να αλλάξετε απόψεις για την ανάγκη ύπαρξης μιας συλλογικής προσπάθειας. Γιατί τις εποχές που έρχονται, χωρίς συνεργασία και συλλογική συνείδηση δεν θα μπορεί πλέον κανείς να επιβιώσει με ασφάλεια. Και αυτό θα αρχίσετε να το συνειδητοποιείτε όλο και πιο έντονα με την πάροδο του χρόνου.

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

Ο πλανήτης της επανάστασης και του απρόβλεπτου συνεχίζει την πορεία του μέσα από το ζώδιο του Ταύρου, και κατά την διάρκεια του 2021 αναμένεται να αγγίξει την 14η μοίρα, να φτάσει δηλαδή στο μέγιστο αντίκτυπο του στο δρόμο του για τον τελικό μετασχηματισμό. Για το ζώδιο σας, αυτό σημαίνει ενδεχομένως σημαντικές αλλαγές στον τομέα που ενεργοποιεί, που δεν είναι άλλος από την προσωπική σας ζωή αλλά και την δημιουργικότητα σας. Διερχόμενος από τον 5ο ηλιακό σας οίκο, που περιγράφει την σεξουαλική σας ζωή, τα άτομα που σας ελκύουν ερωτικά, αλλά και τις σχέσεις σας με τα παιδιά, μην νομίζετε ότι θα ζήσετε το απόλυτο ρομάντζο. Μπορεί και να συμβεί, δεν θα είναι όμως κάτι τέτοιο δεδομένο.

Όντας στο μάξιμουμ της δυναμικής του, εάν βρίσκεστε σε μια δυσαρμονική, τοξική σχέση, η σχέση αυτή θα σας στοιχειώσει. Η συνειδητοποίηση μπορεί να σας φέρει αρχικά μελαγχολία ή κατάθλιψη, όταν περάσετε όμως στο στάδιο της αποδοχής, θα είστε έτοιμοι για αναζήτηση αγάπης και ρομάντζο σε ξένες αγκαλιές. Κάποιο διάστημα ίσως να έχει παράλληλες σχέσεις, μέχρι να βρείτε το κουράγιο να χωρίσετε, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ίσως ζήσετε ένα κεραυνοβόλο έρωτα και να εγκαταλείψετε τον μέχρι πρότινος σύντροφό σας άμεσα. Αυτή θα είναι η αποσταθεροποιητική επίδραση του Ουρανού στο ζώδιο σας για το διάστημα που ακολουθεί, τα πάντα όμως είναι μέρος του κύκλου της ζωής, ειδικά εάν είστε νεαρής ηλικίας και απαλλαγμένοι από οικογενειακές υποχρεώσεις και παιδιά.

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες του ζωδίου σας, για τα άτομα που έχουν μακροχρόνιες συντροφικές σχέσεις που επιβίωσαν τα πάνδεινα, η περίοδος αυτή μπορεί να είναι αναζωογονητική, διασκεδαστική και συναρπαστική! Ο Ουρανός ενεργοποιώντας τον τομέα αυτό του ωροσκοπίου σας, μπορεί να φέρει μια νέα, πρωτότυπη και ενδεχομένως επαναστατική στροφή στην     δημιουργικότητα σας, μέσα από πρωτότυπες ιδέες, νέα χόμπι ή δημιουργικές αναζητήσεις πέρα από τα καθιερωμένα. Ένα νέο δημιουργικό σας όραμα ίσως να εκπλήξει τους γύρω σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Εν κατακλείδι, η ενεργοποίηση του 5ου οίκου σας από τον Ουρανό μπορεί να φέρει μέσα στο 2021 μια ασυνήθιστη, αντισυμβατική συμπεριφορά απέναντι στις ρομαντικές σας σχέσεις ή την οικογενειακή σας ζωή, ακόμη και στις κοινωνικές σας επαφές ή στις σχέσεις σας με τα παιδιά σας. Σας υπενθυμίζει επίσης ότι, όντας εφευρετικοί και δημιουργικοί, θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τις παρορμήσεις σας. Να μην ξεπερνάτε κάποια όρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την ζωή σας σε μια περιδίνηση, σε μια πορεία εκτός ελέγχου.

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται πλέον στο τρίτο και τελευταίο τμήμα της διέλευσης του μέσα από το φυσικό του σπίτι, το ζώδιο των Ιχθύων, καθώς θα κινηθεί φέτος μεταξύ της 18ης και της 23ης μοίρας. Όσο διαρκεί η διέλευση αυτή, ενεργοποιεί τον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας, ένα οίκο που αντιστοιχεί στις στενές κοινωνικές και συγγενικές σας σχέσεις. Δείχνει τον τρόπο επικοινωνίας με τους γύρω σας, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας, τις δυνατότητες σας στην μάθηση, αλλά και την ικανότητα έκφρασης σας, στον γραπτό ή προφορικό λόγο. Αντιστοιχεί στο τρίτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, στους Διδύμους, ένα καθαρά επικοινωνιακό ζώδιο και αναφέρεται στην επικοινωνία με αδέλφια, συγγενείς, φίλους ή γνωστούς.

Κατά την διάρκεια των ετών αυτών μπορεί να ανοίξετε άλλα, μη λεκτικά κανάλια επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, που σαφώς και αφορούν τον ψηφιακό μας κόσμο και τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας, μπορεί όμως να υποδεικνύει και μια αφύπνιση των ψυχικών σας ικανοτήτων και μια ροπή στην μεταφυσική ή τον πνευματισμό. Ο Ποσειδώνας, πέρα από μια ροπή στην μεταφυσική, δίνει επίσης και ώθηση στην δημιουργικότητα του ατόμου αλλά και στη φαντασία του. Εάν δεν έχετε μεταφυσικά χαρίσματα, σαφώς και θα ήταν προτιμότερο να στρέψετε την προσοχή σας προς την λογοτεχνία και ίσως να ανακαλύψετε ότι έχετε κρυμμένο ένα συγγραφικό ταλέντο που αγνοούσατε.

Τα όνειρα όμως και η φαντασία σας μπορεί να σας οδηγήσουν σε εμμονές και στην έλλειψη συγκέντρωσης στα καθημερινά καθήκοντα σας. Κάποιοι μεταξύ σας ίσως και να βιώνουν κάποια σύγχυση μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού και να πλέουν μέσα σε μια θολή ατμόσφαιρα. Αυτό θα συμβαίνει γιατί ο τρίτος οίκος ελέγχει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, ενώ ο Ποσειδώνας τα όνειρα. Από κοινού επηρεάζουν τις ψυχικές διεργασίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

Σε μια θετική εκδοχή της διέλευσης αυτής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας την ενέργεια του Ποσειδώνα και τις αυξημένες διαισθητικές και πνευματικές ικανότητες που θα φέρει. Η αυξημένες ταχύτητες, με τις οποίες λειτουργεί ο εγκέφαλος σας, θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την υπεροχή σας σε τομείς που έχουν σχέση με την διάδοση πληροφοριών, όπως είναι οι πωλήσεις ή η διαφήμιση. Εάν δεν δραστηριοποιηθήκατε ήδη στους τομείς αυτούς, ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείτε σοβαρά.

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

Ο Πλούτωνας είναι ο τελευταίος από τους μεγάλους και αργούς πλανήτες που συνεχίζετε να φιλοξενείτε στο ζώδιο σας και μέσα στο 2021 και θα διανύσει την απόσταση μεταξύ 22ης και 24ης  μοίρας, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο προς την έξοδο του. Όλα αυτά τα χρόνια από το 2008 και μετά, ενεργοποιεί τον 1ο ηλιακό σας οίκο, τον σημαντικότερο οίκο ενός ωροσκοπίου, καθώς απεικονίζει τον εαυτό μας, την προσωπικότητα μας, τα εγγενή μας κίνητρα, αλλά και το πως μας βλέπουν οι άλλοι γύρω μας.

Είναι μια περίοδος που αποβλέπει να σας μεταμορφώσει εσωτερικά, πνευματικά και ψυχικά, τουλάχιστον ορισμένες πτυχές του χαρακτήρα και της προσωπικότητας σας μέσα από τα μαθήματα που θα σας διδάξει. Η εστίαση του Πλούτωνα βρίσκεται τα χρόνια αυτά να σας διδάξει για την δύναμη της ευθύνης και πως να την διαχειρίζεστε σωστά στην ζωή σας. Τα πρώτα χρόνια του παρόντος κύκλου του Πλούτωνα, που είναι από το 2008 και μετά, η μετατόπιση αυτή των ενεργειών έκανε πολλούς μεταξύ σας να πιστέψουν, παρερμηνεύοντας πιθανώς τα σημάδια, ότι είχατε κάθε δικαίωμα να γίνετε καταπιεστικοί και κυριαρχικοί στις σχέσεις σας, αυταρχικοί στην συμπεριφορά σας, κάτι που οδήγησε σε συγκρούσεις με τα άτομα που σας περιβάλανε στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή. Κάποιοι μεταξύ σας πήραν την περίοδο αυτή πολύ σκληρά μαθήματα και έπρεπε να πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα.

Ο Πλούτωνας είναι σοβαρός και επίμονος στην προσπάθεια μεταμόρφωσης της προσωπικότητας σας, και εάν συναντήσει αντίσταση δεν διστάζει να ασκήσει όλη του την δύναμη για να σας επαναφέρει στον σωστό δρόμο, εκεί που πρέπει να βρεθείτε. Το τέλος του κύκλου αυτού είναι πλέον ορατό, αλλά πολλοί του ζωδίου σας θα βιώσουν μέσα στο 2021 την αιχμή του μετασχηματισμού τους. Θα πρέπει να αποδεχτείτε την ανάγκη των αλλαγών αυτών, γιατί αφενός δεν θα μπορέσετε να ξεφύγετε και αφετέρου, αποσκοπούν στο να σας εφοδιάσουν με τα καλύτερα δυνατά όπλα, ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στις δοκιμασίες που θα συναντήσετε  στο άμεσο μέλλον.

Τους σκεπτικιστές και τους κυνικούς μεταξύ σας, τους αντιδραστικούς και επίμονους, που θέλουν να πετύχουν το δικό τους με κάθε μέσο, τους περιμένουν δύσκολα χρόνια μπροστά τους. Τα χτυπήματα θα συνεχίσουν να έρχονται, μέχρι να αντικρύσουν την απόλυτη καταστροφή και να καμφθεί η αντίσταση τους, αποδεχόμενοι το πεπρωμένο τους. Γι’ αυτό λοιπόν, σας αρέσουν, δεν σας αρέσουν οι αλλαγές που το σύμπαν έχει προγραμματίσει για σας, καλό θα ήταν να χαλαρώσετε και να τις απολαύσετε, γιατί δεν θα έχετε άλλη επιλογή. Συνεργαστείτε για να μην χρειαστεί να αντιπαρατεθείτε.

Αιγόκερως 2021 – Συναισθηματικά

 Το 2021 θα είναι μια σημαντική χρονιά για τα συναισθηματικά σας! Συνιστάται όμως να μην χάσετε ούτε στιγμή επαφή με τις καταστάσεις και τα τεκταινόμενα στο κομμάτι αυτό της ζωής σας, ακόμη και αν η επαγγελματική σας ζωή είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Ο Άρης χάρη στην ισχυρή του θέση κατά την διάρκεια της χρονιάς θα είναι σε θέση να καταστείλει πλήρως τις αρνητικές επιδράσεις της Σελήνης, που σημαίνει ότι θα είστε από τα λίγα, ίσως και το μοναδικό ζώδιο, που ο συναισθηματισμός σας δεν αναμένεται να του δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό δεν σας δίνει όμως την άδεια να χρησιμοποιήσετε κάθε δυνατή μέθοδο για να πετύχετε αυτό που επιδιώκετε. Όσοι είστε δεσμευμένοι θα πρέπει να συνηθίσετε στο δεδομένο, ότι τώρα πιά θα πρέπει να συζητάτε με το ταίρι ή την οικογένεια σας πριν δράσετε. Όσο για τους αδέσμευτους, η χρονιά αυτή θα τους φέρει πολλές νέες εμπειρίες που θα τους αλλάξουν την ζωή.

Το πρώτο μέρος του 2021 θα είναι μια σχετικά ήρεμη περίοδος για την συναισθηματική σας ζωή, καθώς θα είστε συνεχώς απασχολημένοι με τα επαγγελματικά σας. Όσοι είναι ελεύθεροι δεν θα έχουν ιδιαίτερο ελεύθεροι χρόνο ή όρεξη να κοινωνικοποιηθούν και να πραγματοποιήσουν καινούργιες γνωριμίες. Εάν γνωρίσετε όμως κάποιο πρόσωπο, αποφύγετε βιαστικές κρίσεις, πριν το γνωρίσετε σε βάθος. Οι παντρεμένοι θα πρέπει να ασχοληθούν αρκετά με το σπίτι μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και τα ζητήματα που θα προκύψουν στην κατοικία σας.

Το δεύτερο εξάμηνο θα αποδειχτεί εξαιρετικά διδακτικό για σας στον τομέα της αγάπης και των προσωπικών σχέσεων. Εάν βρίσκεστε σε μια σχέση που σταμάτησε να σας εκφράζει ή καταρρέει υπό το βάρος μακροχρόνιων άλυτων προβλημάτων, η δυναμική των γεγονότων που θα υπάρξουν στα τέλη του καλοκαιριού και κατά την διάρκεια του φθινοπώρου μπορεί να σας οδηγήσουν στην απόφαση να τελειώσετε την σχέση, ειδικά εάν είναι κάτι που σκέφτεστε εδώ και καιρό. Όσο για τους αδέσμευτους, θα πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν από την ζωή τους και που θέλουν να βρεθούν, πριν ξεκινήσουν κάτι καινούργιο. Είναι μια εποχή που θα φέρει ενδεχόμενα έντονες υπαρξιακές αναζητήσεις και θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.

Από άποψη συναστρίας, τα ζώδια με τα οποία έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να συνάξετε αρμονικές ή ισορροπημένες σχέσεις είναι οι Ταύροι, οι Παρθένοι, οι Σκορπιοί και οι Ιχθύες. Ταύροι και Παρθένοι θαυμάζουν τον πειθαρχημένο και ρεαλιστικό χαρακτήρα σας και μοιράζονται τα ίδια ιδανικά με σας. Οι Σκορπιοί εκτιμούν την φιλόδοξη φύση σας, την σταθερότητα σας και την προσήλωση σας στην επίλυση των προβλημάτων. Όσο για τους Ιχθύες, γοητεύονται από την αποφασιστικότητα σας και αποτελείτε πρότυπο γι’  αυτούς.

 Αιγόκερως 2021 – Επαγγελματικά

 Το 2021 τα αστέρια θα βοηθήσουν το ζώδιο σας να κατακτήσετε αυτό που επιδιώκετε. Ό Άρης, ως ισχυρός προστάτης σας θα εξουδετερώσει την αρνητικότητα, ενώ ο Κρόνος, που την χρονιά αυτή θα έχει ισχυρή παρουσία στην επαγγελματική σας σφαίρα, θα σας κατευθύνει στο μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσετε επαγγελματικά. Δεν αρκεί μόνο η λογική και ο σωστός σχεδιασμός για να πετύχετε τους στόχους σας. Θα πρέπει να εμπιστευτείτε σε κάποιο βαθμό και την διαίσθηση σας.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και ανατροπές στα σχέδια σας, που δεν θα είναι πάντοτε προς το καλύτερο. Τα γεγονότα θα έρθουν ξαφνικά και δεν θα έχετε χρόνο να σκεφτείτε προσεκτικά πριν αντιδράσετε, όπως θα κάνατε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Θα πρέπει να ενεργήσετε άμεσα! Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή σας. Εάν υπάρχουν πολλά υποσχόμενα έργα ή προστάσεις, στα οποία θα πρέπει να επενδύσετε, ζυγίστε προσεκτικά κάθε πιθανό ενδεχόμενο, πριν απορρίψετε τις ευκαιρίες. Εάν είστε υπάλληλοι, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί και τυπικοί στην επικοινωνία σας με την διοίκηση της επιχείρησης.

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021  θα πρέπει να είστε περισσότερο συγκεντρωμένοι στην δουλειά σας. Εάν είστε υπάλληλοι, ενδέχεται να σας προσφέρουν μια ανώτερη ή καλύτερη θέση εργασίας. Αποφύγετε να επιδεικνύεστε για να μην ζημιώσετε την εικόνα σας. Πρέπει να είστε άψογοι  επαγγελματίες και μετριοπαθείς! Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δε, συνιστάται να ενεργείτε με σύνεση, χωρίς ωστόσο να αφήνετε τις ευκαιρίες να προσπεράσουν. Μετά το φθινόπωρο σας περιμένει ένα σημαντικό γεγονός, που θα σας οδηγήσει στην ριζική αναθεώρηση των απόψεων σας και στην αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων σας.

Τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο θα έχετε τις περισσότερες ευκαιρίες να ξεχωρίσετε επαγγελματικά. Ο Αύγουστος ενδείκνυται για καλά επεξεργασμένες στρατηγικές, ενώ κατά τον Σεπτέμβριο ίσως να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για ομαδικές επαγγελματικές δραστηριότητες ή για την συμμετοχή σας σε ένα συλλογικό έργο. Τον Δεκέμβριο δε, αναμένεται να κορυφωθεί η επαγγελματική σας δράση!

 Αιγόκερως 2021 – Οικονομικά

 Το έτος που ξεκινάει θα είναι αρκετά δύσκολο να πετύχετε τους στόχους που έχετε θέσει σε οικονομικό επίπεδο. Η Σελήνη θα έχει ισχυρή επιρροή στα οικονομικά σας, κάτι που προϊδεάζει για αποφάσεις υπό την επήρεια συναισθηματικής φόρτισης ή πίεσης, που όμως μόνο οικονομικές απώλειες μπορούν να φέρουν. Μην αγνοείτε τις συμβουλές σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης ανθρώπων που σας είναι πιστοί! Έχετε ανοιχτό μυαλό και επωφεληθείτε από τις συμβουλές τους. Μην φοβάστε επίσης να επενδύσετε, γιατί αλλιώς δεν θα καταφέρετε να αυξήσετε τα εισοδήματά σας. Να είστε όμως προσγειωμένοι και πραγματιστές.

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα έχετε στήριξη στον τομέα της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων σας, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ίσως να σας προταθεί η σύναψη μιας συμφωνίας εταιρικής σχέσης, που εκ πρώτης όψεως θα φαίνεται ασήμαντη, θα αποτελέσει όμως το κλειδί για την επιτυχία σας και την οικονομική ευμάρεια. Αρκεί να προσέξετε τα ψηλά εκείνα γραμματάκια, όπου κρύβεται συνήθως η ουσία της συμφωνίας. Εάν φανείτε απρόσεκτοι ή βιαστικοί, οι εξελίξεις θα σας αιφνιδιάσουν και θα κινδυνέψετε να χάσετε πολλά.

Η περίοδος του δεύτερου εξαμήνου είναι σαφώς πιο ήρεμη, με τις ευκαιρίες να μην υπάρχουν πια στον ορίζοντα. Εάν κάνατε χρήση τους, τώρα θα απολαύσετε τα οικονομικά οφέλη. Εάν όχι, θα πρέπει να αρκεστείτε σε όσα έχετε, ενδεχομένως να αναζητήσετε και μια δεύτερη παράλληλη απασχόληση, για ένα συμπληρωματικό εισόδημα, κάτι όμως που να μην έχει καθόλου ρίσκο. Στο τέλος του χρόνου ίσως και να σας περιμένει μια έκπληξη αναφορικά με τα οικονομικά σας.

Αιγόκερως 2021 – Υγεία

 Το 2021 φέρνει μια ποικιλία γεγονότων που αφορούν ζητήματα υγείας, που δεν είναι πάντοτε θετικά. Εάν είστε προσεκτικοί ωστόσο στις κινήσεις σας, υπάρχει το ενδεχόμενο να αποφύγετε οτιδήποτε που θα μπορούσε να σας βλάψει. Τα πάντα εξαρτώνται από εσάς και τις αποφάσεις που θα πάρετε. Εκείνο που θα πρέπει ωστόσο να προσέξετε ιδιαίτερα, είναι το διαρκές στρες, που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στο νευρικό σας σύστημα.

Το πρώτο μισό του 2021 ίσως να βρεθείτε αντιμέτωποι με ασυνήθιστες καταστάσεις. Μπορεί κάποιο κοντινό σας άτομο να ασθενήσει και θα βρεθείτε σε ένα σοβαρό δίλλημα. Είτε θα το βοηθήσετε να ξεπεράσει την ασθένεια του, με κίνδυνο να αρρωστήσετε και σεις, είτε θα επιλέξετε την δική σας ασφάλεια για να μην χάσετε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν σε άλλους τομείς της ζωής σας. Στο δίλλημα αυτό δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες αποφάσεις. Σε κάθε μια επιλογή όμως θα υπάρξουν συνέπειες που θα πρέπει να πληρωθούν. Ζυγίστε προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά και πράξτε κατά συνείδηση.

Κατά το δεύτερο εξάμηνο η πιθανότητα να εκδηλώσετε κάποιες ασθένειες που θα σας ταλαιπωρήσουν θα εξαρτηθεί απόλυτα από τις δικές σας ενέργειες. Εάν είστε απρόσεκτοι και ανέμελοι, θα πληρώσετε τις συνέπειες. Θα πρέπει να είστε πολύ πιο προσεκτικοί στην υγεία σας, για να συνεχίσετε να την έχετε. Ιδιαίτερα ευαίσθητα την χρονιά αυτή θα είναι το ήπαρ, τα νεφρά και το πάγκρεας, ενώ θα πρέπει να φυλάγεστε και από δερματικές νόσους.

 Καλή και δημιουργικά χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικές Προβλέψεις 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άστρα 2021: Τέσσερα ζώδια που δεν πρέπει να σπαταλήσουν δυνάμεις

Είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε ένα νοητό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, ν…