Ανάδρομος Κρόνος στον Υδροχόο 5 Ιουνίου – 23 Οκτωβρίου 2022

Ο Κρόνος είναι ο επόμενος από τους εξωτερικούς πλανήτες που θα βρεθεί στάσιμος για να ξεκινήσει τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του στις 00:47 τοπική ώρα της 5 Ιουνίου. Η περίοδος της ανάδρομης κίνησης του διαρκεί κάθε χρόνο 141 μέρες, και θα έρθει και πάλι σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος στις 23 Οκτωβρίου, στις 07:07 τοπική ώρα. Τους δε σχεδόν πέντε αυτούς μήνες, αναμένεται να υποχωρήσει από την 25ο  του Υδροχόου στην 18ο.

Το αξιοσημείωτο του παρόντος ανάδρομου κύκλου του Κρόνου είναι ότι θα είναι ο τελευταίος στο ζώδιο του Υδροχόου, καθώς στις 7 Μαρτίου 2023 ολοκληρώνει την διέλευση του αυτή και περνάει στους Ιχθείς. Θα επιστρέψει δε στον Υδροχόο μετά από περίπου 28 χρόνια!

Ο Κρόνος, όπως έχουμε λίγο πολύ εμπεδώσει όλοι, είναι ο άρχοντας του χρόνου και του κάρμα, ο σοφός και αυστηρός κριτής που θα μας ελέγξει για την πρόοδο μας, θα ασκήσει κριτική στις δράσεις μας, για να μας ανταμείψει ή να μας τιμωρήσει στο τέλος. Πάνω από όλα όμως είναι ο δάσκαλος, ο οποίος μέσα από τις δοκιμασίες που θέτει στον δρόμο μας, μας αναγκάζει να πάρουμε πολύ σημαντικά για την εξέλιξη μας μαθήματα.

Την περίοδο που ο πλανήτης είναι ανάδρομος, είναι σαν να παύει να ισχύει ο χρόνος. Οι ταχύτητες μειώνονται, οι περιορισμοί αυξάνονται, οι φοβίες μας ξαναζωντανεύουν και το άγχος για την επιβίωση μας κορυφώνονται, καθώς αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι. Τα διακριτά κατά τα άλλα όρια του χρόνου φαίνεται να χάνονται, να θολώνουν, και παρελθόν, παρόν και μέλλον να γίνονται ένα. Καθώς είναι ο πλανήτης εκείνος που έχει υπό την εξουσία του το κάρμα μας, ατομικό και συλλογικό, σε κάθε ανάδρομο του κύκλο ανατρέχει στα έργα και τις ημέρες του καθένα μας (παρελθόν) και δρομολογεί μαθήματα ή ανταμοιβές (παρόν και μέλλον).

Με τον Κρόνο στον Υδροχόο ξεκίνησε η πανδημία που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια και είναι αυτός και οι όψεις που σχημάτισε με τους υπόλοιπους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, που θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τους πρωτοφανείς περιορισμούς της ελευθερίας μας και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η περίοδος της πανδημίας και το τέλος των περιοριστικών και αυταρχικών κυβερνητικών μέτρων θα έρθει μόνο με την ολοκλήρωση της διέλευσης του μέσα από το ζώδιο του Υδροχόου, που περισσότερο από όλα τα άλλα του ζωδιακού λατρεύει την ελευθερία.

Με τα πολύ σκληρά μαθήματα που μας ανάγκασε να πάρουμε, έγινε σαφές στον κάθε ένα από τους κατοίκους αυτού του πλανήτη, ότι τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, ούτε κεκτημένα, ούτε καριέρες, ούτε περιουσίες, ούτε καν η ίδια μας η ύπαρξη, πόσο μάλλον η ελευθερία μας. Η ταυτόχρονη δε ολοκλήρωση της διέλευσης του στον Υδροχόο (7 Μαρτίου 2023) με αυτή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω (23 Μαρτίου 2023) αναμένεται να κατακρημνίσει πολλούς από αυτούς που στέκουν αυτάρεσκα στο βάθρο τους, κερδίζοντας χρήματα και δόξα από τον πόνο και τον θάνατο που έχουν σπείρει γύρω τους. Γιατί το κάρμα δεν το πληρώνουν μόνο οι πληβείοι, αλλά και οι πατρίκιοι!

Αναφορικά με τον παρόντα ανάδρομο κύκλο του Κρόνου, η εξέταση του ωροσκοπίου της ώρας που θα γυρίσει ο πλανήτης ανάδρομος μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για το είδος των συμβάντων που μπορεί να περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες. Η καρμική χροιά του Κρόνου φαίνεται να γίνεται ακόμη πιο έντονη τώρα, μια και η κυρίαρχη όψη του είναι ένα τετράγωνο με τον Ερμή, ο οποίος μόλις την προηγούμενη μέρα έχει βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος. Ο Ερμής δε, βρίσκεται σε σύνοδο με τον πλέον δυσοίωνο αστέρα των ουρανών, τον Algol του αστερισμού του Περσέα ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός «το κεφάλι της Μέδουσας», ενώ ο ίδιος ο Κρόνος βρίσκεται σε σύνοδο με τους δυσοίωνους επίσης σταθερούς αστέρες Deneb Algedi, τον δ’ (δέλτα) του Αιγόκερου και Sadalsuud, τον β΄(βήτα) του Υδροχόου.

Το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου δεν είναι ακριβείας, παραμένει ωστόσο σε ένα εύρος 1ο 30’ για το διάστημα μεταξύ 29.05 και 07.06 και προκαλεί ισχυρά γεγονότα. Είναι μια όψη που συνδέεται με περιορισμούς και προβλήματα στις επικοινωνίες και τα ταξίδια. Διάχυτος θα είναι ο πεσιμισμός τις μέρες αυτές, το αίσθημα της μοναξιάς έντονο, η σύγχυση του μυαλού συχνή. Καθώς ο Ερμής θα έχει ξεκινήσει μόλις την ευθύγραμμη πορεία του στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου, χωρίς να έχει προλάβει να ανεβάσει ταχύτητα, το βάρος του κάρμα του καθενός μας θα είναι πολύ πιο έντονο από ποτέ το διάστημα αυτό. Θα κληθούμε να πληρώσουμε τις κακές μας επιλογές, τον πόνο που προκαλέσαμε, την κακία και τον όλεθρο που σπείραμε, και το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο.

Το εξάγωνο Ερμή-Ποσειδώνα έρχεται να αμβλύνει κάπως την σκληρή όψη τετραγώνου Ερμή-Κρόνου, να αντισταθεί στους περιορισμούς και την σύγχυση του μυαλού. Είναι η όψη που μας κάνει πολύ πιο συμπονετικούς, με συνέπεια να ωφελεί τις προσωπικές μας σχέσεις, καθώς είμαστε ανιδιοτελείς και πολύ περισσότερο πνευματικοί στην προσέγγιση μας όταν πρόκειται για προβλήματα με τους γύρω μας.

Ο ημιεξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα μας βοηθάει να πετύχουμε τα όνειρά μας μέσα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση και να κερδίσουμε υλικά αγαθά μέσα από μια πιο πνευματική προσέγγιση της ζωής. Φέρνει αισιοδοξία αλλά και την συνειδητοποίηση των προσωπικών ορίων του καθένα μας, ώστε οι επιδιώξεις μας να είναι ρεαλιστικές, άρα και πραγματοποιήσιμες.

Η σύνοδος Κρόνου-Deneb Algedi αποκαλύπτει συχνά τις δυσάρεστες πτυχές της ζωής, προκαλεί προβλήματα στους γάμους, φέρνει απομάκρυνση από γονείς σε νεαρή ηλικία και αυξημένους κινδύνους από δηλητηριώδη ερπετά. Ο αστέρας Deneb Algedi, ο δ’ (δέλτα) του Αιγόκερου, που κατά την αραβική ονομασία που φέρνει, σημαίνει «η ουρά της κατσίκας», φύσης Κρόνου και Δία, είναι συνδεδεμένος με την αξιοπρέπεια και την ευσέβεια, τον συντηρητισμό και την απληστία, ενώ αναφέρεται ότι γεννά αγαθοεργίες αλλά και καταστροφικές συμπεριφορές, φέρνει λύπη και χαρά, ζωή και θάνατο.

Ο σταθερός αστέρας Sadalsuud, ο β’ (βήτα) του Υδροχόου, του οποίου το όνομα στα αραβικά σημαίνει «η απόλυτη τύχη», είναι φύσης Κρόνου και Ερμή και συνδέει την παρουσία του με το ψέμα, την παλιανθρωπιά, την κλεψιά, την συκοφαντία και τα σκάνδαλα. Θεωρείται το αστέρι του απόλυτου πεπρωμένου, ενώ συνοδεύεται η παρουσία του συχνά από προβλήματα, δυσμένεια και ατίμωση. Σε σύνοδο του με τον Κρόνο γίνεται σκληρός, ανέντιμος, ψυχρός, γεννά ίντριγκες που καταστρέφουν σχέσεις, ενώ φέρνει θανάτους από την εκδικητική μανία γυναικών.

Ο απλανής αστέρας Algol, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή, είναι ο β’ (βήτα) του αστερισμού του Περσέα, και κατά τον Πτολεμαίο από τα πιο άτυχα αστέρια του ουρανού, καθώς απεικονίζει την κεφαλή της γοργόνας, που φέρει ο Περσέας. Ιστορικά συνδέεται με εκρήξεις βίας και θανάτους δι’ αποκεφαλισμού. Είναι και αυτός φύσης Κρόνου και Δία και έχει συνδέσει την παρουσία του με κακοτυχία, βία, απαγχονισμούς, ηλεκτροπληξίες, αποκεφαλισμούς και βίαια ξεσπάσματα του όχλου.

Από όσα αναλύθηκαν πιο πάνω, γίνεται εμφανές ότι και ο Κρόνος με τις όψεις του θα συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στην διαμόρφωση του περίπλοκου, δύσκολου, δυσοίωνου και καταστροφικού παρόντος που εξελίσσεται αυτή την χρονική περίοδο στον πλανήτη μας, κάνοντας τα πράγματα ίσως λίγο πιο δύσκολα για όλους μας. Γιατί ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα διδαχτούμε εγκαίρως τα μαθήματα μας και θα θέσουμε τέλος σ’ αυτή την παράνοια, πριν είναι πολύ αργά για τον κόσμο μας…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος στον Κριό στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 : Το κλείσιμο ενός κύκλου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου 2023 λαμβάνει χώρα στις 29 του μήνα, στις 12:57 τοπική ώρα κα…