Αντίθεση Άρη-Κρόνου και οι επιπτώσεις της μέσα στον Αύγουστο 2023

Στις 20 Ιουλίου σχηματίστηκε αντίθεση μεταξύ Άρη και ανάδρομου Κρόνου από Παρθένο και Ιχθείς αντίστοιχα, μια όψη που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πολιτική, την διπλωματία, την οικονομία και την κοινωνική ζωή για αρκετές βδομάδες. Ο Άρης συμβολίζει την ενέργεια, την δράση, την επιθετικότητα και την έλλειψη αναστολών ή φοβίας. Ο Κρόνος από την άλλη αντιπροσωπεύει τον ρεαλισμό, την δομή στην ζωή και τους περιορισμούς. Η παράταξη των πλανητών σε σχηματισμό μετωπικής σύγκρουσης, μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις σε περιοχές και τομείς που επηρεάζονται από τον Άρη, φέροντας αυξημένη ένταση, επιθετικότητα και αστάθεια, περιορισμούς ελευθερίας ή αυξημένη αστυνόμευση. Σαν αποτέλεσμα, ίσως να υπάρξουν μέσα στον Αύγουστο λαϊκές διαμαρτυρίες, αναταραχές ή πολιτική αστάθεια σε ορισμένες περιοχές ή χώρες του πλανήτη.

Η αντίθεση Άρη-Κρόνου ίσως να προκαλέσει αυξημένο ή σκληρότερο ανταγωνισμό και εντάσεις μεταξύ επιχειρήσεων ή ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους (απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών στο Χόλυγουντ!). Και γενικότερα όμως στην οικονομική δραστηριότητα των χωρών ενδεχομένως να υπάρξει μια υποχώρηση των δεικτών της οικονομίας, που θα αναγκάσει κάποιες κυβερνήσεις ή τις κεντρικές τράπεζες των χωρών να εισάγουν πρόσθετα νομοθετικά μέτρα, περιοριστικές πολιτικές ή αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας ορισμένων τομέων της οικονομίας. Οι ρυθμίσεις ωστόσο αυτές, είναι που θα επιτείνουν την οικονομική ύφεση ή θα προκαλέσουν άλλες σοβαρές παρενέργειες στις οικονομίες των χωρών.

Και στις διεθνείς σχέσεις η αντίθεση μεταξύ των δύο πλανητών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εντάσεις. Όπου υπάρχουν ένοπλες συγκρούσεις σε εξέλιξη, αυτές θα κλιμακωθούν, ενώ στα σημεία του πλανήτη που υποβόσκουν εντάσεις μεταξύ χωρών, ίσως να οδηγηθούν το διάστημα αυτό σε στρατιωτικές αντιπαραθέσεις. Οι διπλωματικές σχέσεις και οι διεθνείς συμμαχίες θα είναι ασταθείς, με χώρες να αλλάζουν στρατόπεδα, καθώς θα προσπαθούν να υπερασπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα τους σε έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη αστάθεια τις διεθνείς σχέσεις.

Ένας Άρης δε σε δύσκολη όψη, ειδικά με τον Κρόνο, είναι πάντοτε επικίνδυνος για ατυχήματα και καταστροφές. Αυξάνεται μέχρι τα μέσα περίπου του Αυγούστου η πιθανότητα να υπάρξουν σημαντικές καταστροφές, ισχυρές σεισμικές δονήσεις, φωτιές, καταρρεύσεις κτιρίων, κατολισθήσεις ή χιονοστιβάδες, ανάλογα με την περιοχή του πλανήτη που θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα (βόριο ή νότιο ημισφαίριο). Τα τροχαία ατυχήματα θα είναι επίσης αυξημένα, με σοβαρούς τραυματισμούς.

Σε προσωπικό επίπεδο η αντίθεση Άρη-Κρόνου φέρνει στην επιφάνεια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας, που δεν είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικά για την ζωή μας. Υπό την επιρροή της όψης αδυνατούμε συχνά να ολοκληρώσουμε πράγματα που έχουμε ξεκινήσει, όσο σημαντικά και αν είναι για την καριέρα μας. Ενθουσιαζόμαστε εύκολα με ένα έργο, μόλις όμως παρουσιαστούν τα πρώτα προβλήματα, εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μας ημιτελή. Η αδύναμη θέληση είναι σαν να επηρεάζει τις αντοχές μας, και αισθανόμαστε ανίσχυροι να κυνηγήσουμε το όνειρό μας. Θα πρέπει ως εκ τούτου να είμαστε πιο επίμονοι και σταθεροί στις δράσεις μας, εάν θέλουμε να κατακτήσουμε την επιτυχία. Τουλάχιστον αυτό απαιτεί ο Κρόνος από εμάς. Και για να αποφύγουμε σημαντικούς κινδύνους το διάστημα αυτό, καλό θα ήταν να είμαστε πιο προσεκτικοί στις κινήσεις μας, ιδίως στην οδική μας συμπεριφορά. Ιδιαίτερα εκτεθειμένα είναι τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του πρώτο δεκαήμερου.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης : Ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός ή ένας διάτων αστέρας της πολιτικής;

Ο Στέφανος Κασσελάκης εισέβαλε στην καθημερινότητα μας τον τελευταίο χρονικό διάστημα και …