Αστρομετεωρολογία και τεκτονικές κινήσεις Οκτωβρίου 2019 από την Αλίντα Κανάκη !

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη σε προγενέστερα άρθρα μας αναφορικά με το θέμα αυτό, στη μετεωρολογική αστρολογία-κοσμολογία η πρόγνωση του καιρού για την εποχή καταρτίζεται χρησιμοποιώντας τους χάρτες της διαστημικής αστρονομίας.

Οι ανώμαλες ή ακραίες καιρικές συνθήκες είναι το συχνότερο θέμα συζήτησης τα τελευταία χρόνια, λίγο πολύ σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου. Ίσως η αποσταθεροποίηση αυτή των κλιματολογικών συνθηκών να οφείλεται όντως σε ανθρώπινη παρέμβαση, ως αποτέλεσμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος, δεν έχουμε ωστόσο καμία ένδειξη ότι δεν είναι μια φυσιολογική ακολουθία γεγονότων, που οφείλεται με περιοδικά φαινόμενα, τα οποία εντάσσονται σε ένα μεγάλο κύκλο ζωής του πλανήτη που μας φιλοξενεί. Το ότι όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ότι συνηθίσαμε, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και το βιώνουμε καθημερινά.

Τόσο η Γη, όσο και οι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος, είναι ζωντανά αστρικά σώματα σε αέναη κίνηση και άρα μεταβολή, σώματα που πάλλονται, παράγουν ενέργεια και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με τα βαρυτικά κύματα που εκπέμπουν και διαχέουν στο σύμπαν και άρα προσκρούον στις επιφάνειες των ουράνιων σωμάτων που συναντούν στο διάβα τους. Ανάλογα με την γωνία κρούσης ή την ένταση των κυμάτων, τον συνδυασμό των ενεργειών μεταξύ περισσότερων αστρικών σωμάτων, κλπ, το αποτέλεσμα μπορεί να ποικίλει. Η παρατήρηση και στατιστική καταγραφή σε βάθος αιώνων έχει καταδείξει, ότι κάποιες πλανητικές διελεύσεις ή πλανητικές όψεις μπορούν να προκαλέσουν ή να επιτείνουν κλιματολογικές μεταβολές στην επιφάνεια της Γης. Οι κλιματολογικές συνθήκες στην επιφάνεια του πλανήτη μας καθορίζονται κυρίως από την κίνηση των αέριων μαζών, και η παραμικρή διαταραχή στην ομαλή κίνηση των ρευμάτων αέρα μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις κλιματικές συνθήκες, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και η διαταραχή αυτή φαίνεται να προκλήθηκε από την μετακίνηση του Ουρανού σε άλλο σημείο του ουράνιου στερεώματος!

Στην κοσμολογία, η διέλευση του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου κατά την περίοδο 2018 έως 2026 συσχετίζεται με ατμοσφαιρικές ανωμαλίες, ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, κυκλώνες. Ο χαρακτήρας του Ουρανού στην αστρολογία –  κοσμολογία – δίνει ξαφνικά, απροσδόκητα και  γρήγορα γεγονότα με μεγάλη ισχύ και καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ δεν μπορούν να προβλεφθούν, λόγω του απρόβλεπτου του πλανήτη που τα προκαλεί.

 

Σύμφωνα με την αστρομετεωρολογική πρόβλεψη για τον Οκτώβριο 2019, οι καιρικές συνθήκες επηρεάζονται επιπρόσθετα και από το τετράγωνο Δία Ποσειδώνα. Σαν εκδήλωση της ισχύος της επίδρασης του τετραγώνου αυτού μπορεί να χαρακτηριστεί ο τυφώνας Hagibis που έπληξε την Ιαπωνία πριν από μερικές ημέρες.

Η επίδραση του τετραγώνου Δία -Ποσειδώνα στις καιρικές συνθήκες θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο του 2019. Άφθονες, μη φυσιολογικής έντασης βροχοπτώσεις και δύσκολες καιρικές συνθήκες θα παρατηρηθούν μέχρι τα τέλη του μήνα στα νησιά του αρχιπελάγους της Ιαπωνίας, στις Κουρίλες και Αλεούτιες νήσους του βόρειου Ειρηνικού, στην χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, στα νησιά Σουμάτρα και Ιάβα της Ινδονησίας, στα νησιά Σάντουιτς, στην Νέα Ζηλανδία αλλά και στην Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και στις Αντίλλες στην Καραϊβική. Οι περισσότερες από τις περιοχές αυτές που αναφέρθηκαν, ιδίως αυτές που βρίσκονται στον Ειρηνικό Ωκεανό, βρίσκονται σε σεισμογενή ρήγματα και ο κίνδυνος να εκδηλωθούν σεισμοί μεγάλη έντασης μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τσουνάμι δεν θα πρέπει  να αποκλειστεί.

Ο Πλούτωνας βρέθηκε σε στάση για να γυρίσει στην ορθή του πορεία στις αρχές του μήνα, ένα πλανητικό φαινόμενο που προκαλεί ή επισπεύδει την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων. Παράλληλα καταγράφονται διαταραχές της ιονόσφαιρας και ανώμαλες μαγνητικές καταιγίδες, που δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ φαινομένων. Στα πλαίσια αυτά δεν θα προκαλούσε έκπληξη εάν εκδηλωνόταν εκρήξεις ενεργών ηφαιστείων σε περιοχές όπως είναι η Ιαπωνία, η Ινδονησία, το Μεξικό, η Χιλή και η Ιταλία.

Ο Άρης επίσης πέρασε στις 4 Οκτωβρίου στο ζώδιο του Ζυγού, ένα ζώδιο του αέρα, που θα προκαλέσει ή θα επιτείνει ατμοσφαιρικές ανωμαλίες με ισχυροποίηση ανέμων και την εκδήλωση τυφώνων και κυκλώνων. Και τέλος, στις 31 Οκτωβρίου γυρίζει σε ανάδρομη πορεία ο Ερμής, που μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστες βροχοπτώσεις, καταιγίδες, έντονες χιονοπτώσεις και πρόωρους ή ασυνήθιστους παγετούς σε πολλές περιοχές.

Αλίντα Κανάκη

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Κοσμική Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Κοσμική αστρολογία : Τεκτονικός συντονισμός – πλανητικές διελεύσεις και όψεις Μαρτίου 2021

Παρακολουθού&mu…