Αφροδίτη στον Σκορπιό (4 – 29.12.2023) : Κτητικότητα και ερωτική ζήλια!

Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 4 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση της αυτή στις 29 Δεκεμβρίου 2023. Ο Σκορπιός, που φιλοξενεί τον πλανήτη του έρωτα για το διάστημα που ακολουθεί, είναι ένα ζώδιο με έντονη θηλυκή ενέργεια, ως ζώδιο του νερού, και με πολύ έντονο και βαθύ συναίσθημα. Η βαθύτερη ανάγκη του Σκορπιού και η αποστολή του στην ζωή είναι να μεταμορφώσει τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του. Ως σταθερό ζώδιο δε, διαθέτει αστείρευτη δύναμη, έχει όμως επίσης μια έντονη παρασκηνιακή ή υπόγεια δράση, μέσα από την οποία πετυχαίνει πολλές φορές τους στόχους του. Το συναίσθημα είναι μεν έντονο, αλλά δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, μια και φροντίζει να το κρύβει επιμελώς, προκειμένου να μην δώσει όπλα στους γύρω του.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, χρειάζεται δηλαδή πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να καταφέρει να εκφραστεί. Και αυτό που επιθυμεί τώρα να εξωτερικεύσει, δεν είναι απλό, ούτε και εύκολο. Ο πλανήτης του έρωτα δίνει από την θέση αυτή μια μάχη ζωής και θανάτου, προσδοκώντας να νικήσει τον χρόνο και την φθορά. Στην ενστικτώδη αναζήτηση της ψάχνει για τον αγνό και αιώνιο έρωτα, για το τέλειο ταίρι που θα την συνοδεύσει στην αιωνιότητα. Παραδίνεται ολοκληρωτικά στα πάθη της και ζει απελπισμένα την κάθε ερωτική στιγμή. Είναι όμως ταυτόχρονα καχύποπτη, μια και επενδύει πολλά στους συντρόφους της και φοβάται μην πέσει θύμα εκμετάλλευσης. Γίνεται εξαιρετικά κτητική και ζηλιάρα, με εκρήξεις ζήλιας που είναι παροιμιώδεις. Αλλοίμονο δε, εάν τολμήσει να την προδώσει ή να την πληγώσει το ταίρι της. Θα γευτεί το μένος της, μόνο που θα αποζητήσει την εκδίκηση της ετεροχρονισμένα, την στιγμή που ο καλός της δεν θα το περιμένει καθόλου.

Όσο διαρκεί η διέλευση της Αφροδίτης μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού, είναι πολύ πιθανό να ταλαιπωρηθούμε από έντονες συναισθηματικές μεταπτώσεις, καθώς το έντονο συναίσθημα δεν μπορεί να βρει τον κατάλληλο τρόπο ή την κατάλληλη χρονική στιγμή να εκφραστεί. Τα βίαια ξεσπάσματα θα είναι το διάστημα αυτό συνηθισμένα, καθώς και η διαρκής καχυποψία. Πίσω από κάθε λέξη θα αναζητούμε το κρυφό νόημα, πίσω από κάθε χειρονομία την κρυφή έννοια. Η καχυποψία μας αυτή επεκτείνεται πολύ πιο πέρα από την αισθηματική μας ζωή, προκαλώντας αρκετές αναταράξεις στις επαγγελματικές, φιλικές ή κοινωνικές μας σχέσεις. Ιδίως στην παρούσα χρονική στιγμή, με την παράλληλη αντίστροφη κίνηση του Ερμή στον Αιγόκερω, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές και πολύ έντονες προστριβές, παρεξηγήσεις, διαπληκτισμούς και ασυνεννοησία.

Τις τελευταίες μέρες ωστόσο του έτους μετακινείται η Αφροδίτη στο ζώδιο του Τοξότη και αποφορτίζεται κάπως η ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας. Ο ανέμελος Τοξότης θα φροντίσει να περάσουμε χαλαρά, έστω ένα μέρος των εορτών. Αν μη τι άλλο, θα μας βρει ο καινούργιος χρόνος με καλή διάθεση και ίσως να καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε σχετικά εύκολα τις σχέσεις που ταλαιπωρήθηκαν μέσα στον Δεκέμβριο.

Αρκετές είναι οι όψεις της Αφροδίτης μέσα στον Δεκέμβριο με Ερμή, Ουρανό, Πλούτωνα, Ποσειδώνα και Δία.

Στις 9 Δεκεμβρίου σχηματίζει η Αφροδίτη από τον Σκορπιό μια αντίθεση με τον ανάδρομο ακόμη Δία από τον Ταύρο. Χαρακτηριστικό της όψης είναι η επιπολαιότητα που φέρνει πολλές φορές, τόσο στην διαχείριση των συναισθημάτων μας, όσο και σ’ αυτή των οικονομικών μας. Είμαστε υπό την επιρροή της οκνηροί, αμελείς, ανεύθυνοι, με έντονη ροπή στη σπατάλη και τις απολαύσεις. Δεν μπορούν να αποκλειστούν τις μέρες αυτές σκάνδαλα ερωτικής φύσης. Προσοχή σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου, καθώς πλήττονται περισσότερο από την αντίθεση.

Ένα ευεργετικό εξάγωνο έχουμε στις 11 Δεκεμβρίου μεταξύ της Αφροδίτης και του Ερμή από τον Αιγόκερω. Ο επικοινωνιακός Ερμής μας βοηθάει να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, να ανοιχτούμε και να πραγματοποιήσουμε καινούργιες γνωριμίες κάθε επιπέδου. Η επικοινωνία μας είναι αβίαστη, η ακτινοβολία μας έντονη και η δημοφιλία πρωτόγνωρη. Ας εκμεταλλευτούν την ευκαιρία τα ζώδια του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του α’ δεκαημέρου, γιατί η εύνοια αυτή δεν θα διαρκέσει πολύ. Ήδη μετά από δύο μέρες βρίσκεται ο Ερμής σε στάση για να γυρίσει για τελευταία φορά μέσα στο 2023 ανάδρομος και θα ξεκινήσουν τα προβλήματα.

Στις 21 Δεκεμβρίου συναντά η Αφροδίτη τον ανάδρομο Ουρανό σε όψη αντίθεσης, μια όψη που θα φέρει ένταση, ξαφνικά γεγονότα και εκκεντρικότητα. Ξαφνικοί χωρισμοί, αιφνίδιες γνωριμίες και κεραυνοβόλοι έρωτες θα αποτελούν σημαντικό μέρος του μενού των ημερών. Πολλοί γίνονται υπό την επιρροή της όψης πιο εκκεντρικοί στην εμφάνιση ή στις απόψεις που εκφράζουν. Προσοχή ωστόσο στις αλλαγές εμφάνισης που τυχόν επιχειρήσετε τις μέρες αυτές, γιατί το πιο πιθανό είναι να είναι απόλυτα αποτυχημένες, ίσως και κακόγουστες. Η αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού επηρεάζει κατά κύριο λόγο το β’ δεκαήμερο των ζωδίων του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Ακολουθεί στις 25 Δεκεμβρίου ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα από Σκορπιό και Ιχθείς αντίστοιχα, που θα δημιουργήσει μέσα στις γιορτές μια εξαιρετικά ρομαντική ατμόσφαιρα. Ο αισθησιασμός θα είναι έντονος, τα ειδύλλια πολλά, αλλά θα χρειαστεί αρκετή προσοχή, γιατί ο Ποσειδώνας είναι κακός σύμβουλος σε ζητήματα καρδιάς. Ίσως να γεννηθούν πλατωνικοί έρωτες τις μέρες αυτές ή να έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες από το καινούργιο μας ταίρι, με αποτέλεσμα να απογοητευθούμε αμέσως μετά. Τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαήμερου ας είναι λίγο πιο προσεκτικά στην επιλογή των συντρόφων τους.

Η τελευταία όψη του μήνα με εμπλεκόμενη την Αφροδίτη, είναι ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Ίσως να γεννηθούν μοιραίοι έρωτες υπό την επιρροή της όψης, με εξαιρετικά βαθιά συναισθήματα και ακόρεστο πάθος. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε και σκηνές ζηλοτυπίας ή κτητικές συμπεριφορές, μια και τα ακραία συναισθήματα δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Ας το έχουν υπόψιν τους τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του γ’ δεκαημέρου, τους οποίους επηρεάζει κατά κύριο λόγο η όψη.

Και έτσι φτάνουμε στο τέλος και αυτής της χρονιάς. Ας έχουμε όμορφες γιορτές και να υποδεχτούμε το νέο έτος με υγεία, χαρά και αισιοδοξία για μια καλύτερη συνέχεια.

Ευτυχισμένο το 2024!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αφροδίτη στον Λέοντα (11.7-5.8.2024)

Ο τρόπος που κερδίζουμε τα χρήματα μας, το τι αντιλαμβανόμαστε σαν όμορφο ή άσχημο καθώς κ…