Αφροδίτη στους Ιχθείς (11.03– 05.04.2024) : Ρομαντισμός, ερωτικές εξομολογήσεις αλλά και εξαπατήσεις

Στις 11 Μαρτίου πραγματοποιεί η Αφροδίτη διέλευση και από το ζώδιο του Υδροχόου περνάει στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλους, στους Ιχθείς. Ο πλανήτης του έρωτα και της αποπλάνησης περνάει έτσι στο πιο τρυφερό και αισθηματικό ζώδιο. Η Αφροδίτη στους Ιχθείς αναμένεται να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά με βάση τις κοινές του απόψεις ή την  κοσμοθεωρία τους, τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα ή την δημιουργικότητα και την αγάπη για τις τέχνες.

Η αγάπη για την ομορφιά σε κάθε της έκφραση θα είναι έκδηλη και θα μας γεμίσει θετικά συναισθήματα, χαρά και αισιοδοξία, κάτι που το έχουμε αυτή την περίοδο απόλυτη ανάγκη. Είναι μια εξαιρετική χρονική περίοδο να επισκεφτεί κανείς εκθέσεις τέχνης, μουσεία, συναυλίες και γενικά μέρη ή εγκαταστάσεις, όπου μπορεί ν ψυχή να αναταθεί.

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς ενθαρρύνει την ομορφιάς τις σχέσεις και τα θετικά συναισθήματα. Παράλληλα με την είσοδο μας στην άνοιξη, ανθεί και ερωτισμός στον αέρα. Προγραμματίστε τώρα ρομαντικά ραντεβού, πραγματοποιήσετε το διάστημα αυτό ερωτικές εξομολογήσεις, κάντε την πρόταση γάμου που επιθυμείτε, γιατί με το πέραμα της Αφροδίτης στον Κριό τον επόμενο μήνα, ο ρομαντισμός πάει περίπατο.

Εάν είστε αδέσμευτοι και αναζητάτε το άλλο σας μισό, ονειρεύεστε μια σχέση έρωτα και πάθους και όρκους αιώνιας πίστης, τώρα είναι η χρυσή σας ευκαιρία. Αντίθετα, όσοι από εσάς αποζητάτε την περιπέτεια και τις εφήμερες απολαύσεις, ίσως να βρεθείτε χωρίς να το θέλετε μπλεγμένοι σε ερωτικά τρίγωνα ή σε περίπλοκες και πιθανά προβληματικές σχέσεις.

Ο Μάρτιος όμως πέρα από ρομαντισμό και υπέροχα συναισθήματα, κρύβει και πολλές παγίδες. Ας μην ξεχνάμε ότι το ζώδιο των Ιχθύων αποτελεί την κατοικία του Ποσειδώνα, του θεού του νερού αλλά και της εξαπάτησης. Εάν δεν έχει κανείς τα μάτια του δεκατέσσερα, μπορεί να πέσει σε παγίδες αποπλάνησης, να εμπλακεί σε ερωτικές ίντριγκες ή να γίνετε ο τρίτος τροχός μιας , της οποίας αγνοείτε την ύπαρξη. Οι ερωτικές γνωριμίες θα κρύβουν τώρα πολλές παγίδες και άλλους τόσους πειρασμούς, ακόμη και για όσους είναι παντρεμένοι. Γιατί η έλξη του απαγορευμένου θα γίνει πολύ πιο έντονη το διάστημα αυτό.

Οι όψεις που σχηματίζει η Αφροδίτη όσο θα διέρχεται τους Ιχθείς είναι μετρημένες και αφορούν μια σύνοδο με τον Κρόνο, ένα εξάγωνο με τον Δία και ένα εξάγωνο με τον Ουρανό.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου λαμβάνει χώρα στις 22 Μαρτίου στις 12 μοίρες 26 λεπτά των Ιχθύων και επηρεάζει κατ’ εξοχή τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του β’ δεκαημέρου.  Πρόκειται για μια όψη που μας «στριμώχνει» ψυχικά και συναισθηματικά, φέρνει θλίψη και απομόνωση. Ίσως να είναι δύσκολο τις μέρες γύρω από την όψη να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, θα μας είναι ωστόσο πολύ πιο εύκολο να βγάλουμε ψυχρότητα και κακία απέναντι στους γύρω μας. Οι σχέσεις κλονίζονται τώρα και εάν δεν είναι αρμονικές, θα αντιμετωπίσουν αρκετές δυσκολίες. Το προβλήματα μεταξύ των συντρόφων μπορεί να έχουν σχέση και με την οικονομική δυσπραγία που μπορεί να υπάρχει στην οικογένεια. Απιστίες θα έρθουν στην επιφάνεια και θα δημιουργήσουν ανεπίλυτα προβλήματα. Η σύνοδος Αφροδίτης-Κρόνου συνδέεται όμως πολύ συχνά και με φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, ιδιαίτερα απέναντι στο ασθενές φύλο. Μια νέα σχέση που θα ξεκινήσει τώρα θα είναι καρμική, ίσως με μεγάλη ηλικιακή διαφορά ή με άτομο που θα μπορούσε να προωθήσει αποτελεσματικά την καριέρα μας.

Στις 25 Μαρτίου, λίγες ώρες πριν την μερική σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγό, έχουμε ένα εξάγωνο Αφροδίτης-Ουρανού από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα. Πρόκειται για μια αρμονική όψη μεταξύ των δύο θετικότερων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, που θα μας κάνει να αισθανθούμε ψυχική ζεστασιά και χαρά, συναισθήματα που θα θελήσουμε να τα μοιραστούμε με τους γύρω μας. Μέσα από την ερωτική πράξη διοχετεύουμε όλη μας την τρυφερότητα και τα συναισθήματα που θα θέλαμε να μοιραστούμε με το ταίρι μας, αλλά πιθανόν να μην τολμάμε να εκφράσουμε με λόγια. Είναι μια όψη που θα φέρει τύχη, ευκαιρίες, χρήματα, δώρα και ευχάριστες συναντήσεις ή ξεφαντώματα μέχρι πρωίας. Ευνοούνται τα μακρινά ταξίδια τις μέρες αυτές, μέσα από τα οποία θα διευρύνουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, καθώς θα έρθουμε σε πραγματική επαφή με άλλες κουλτούρες. Το μόνο αρνητικό της όψης είναι ότι πολύ εύκολα μπορεί να διολισθαίνουμε στην υπερβολή, ιδίως ότι έχει σχέση με φαγητό ποτό και άλλου είδους εξαρτήσεις. Το εξάγωνο μεταξύ των δύο πλανητών επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Τέλος, στις 28 Μαρτίου σχηματίζει η Αφροδίτη ένα εξάγωνο ακόμη, αυτή την φορά με τον Ουρανό, και πάλι από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα. Το εξάγωνο μεταξύ των δύο πλανητών τονίζει την ανάγκη μας για διασκέδαση και ελευθερία έκφρασης και δράσης. Η ανάγκη μας αυτή μπορεί να εκφραστεί ενδεχομένως και μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες, οι οποίες θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον λόγω του νεωτεριστικού τους θέματος ή των νέων και πρωτότυπων εκφραστικών μέσων που χρησιμοποιούνται. Οι νέες φιλίες ευνοούνται, όπως και οι ερωτικές γνωριμίες. Οι συναντήσεις υπό την επιρροή του εξαγώνου μεταξύ Αφροδίτης και Ουρανού αφορούν την συνεύρεση δύο ανεξάρτητων πνευμάτων, δύο ψυχών που αποζητούν την ελεύθερη και αβίαστη επικοινωνία, πέρα και μακριά από τις κρατούσες κοινωνικές συνθήκες και τα στεγανά. Εάν είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στο ταίρι μας την ελευθερία που έχει ανάγκη, οι σχέση μπορεί να είναι μακροχρόνια, αρμονική και εξαιρετικά σταθερή. Προσοχή όμως στους πλατωνικούς έρωτες, καθώς ο Ποσειδώνας είναι εξαιρετικά ενεργός και θολώνει την κρίση μας, γιατί μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα! Το εξάγωνο Αφροδίτης-Ουρανού αφορά το γ’ δεκαήμερο των μεταβλητών (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…