ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η νέα χρονιά μας καλωσορίζει με ένα πλούσιο πλανητικό σκηνικό και αρκετή δράση, δίνοντας το στίγμα για ένα γεμάτο γεγονότα έτος! Ο Ιανουάριος επηρεάζεται σε ένα μεγάλο βαθμό, αγαπημοί φίλοι, από την σύζευξη Άρη-Δία στο ζώδιο του Σκορπιού, που θα συμβεί στις 7 του μήνα και θα μας απασχολήσει μέχρι τις 26/1/2018! Ήδη όμως από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν αρχίσει να διαφαίνονται οι επιρροές της.

Είναι μια πλανητική όψη που μπορεί να μας δώσει πολύ μεγάλη ενέργεια και να μας οδηγήσει σε μια ξέφρενη δραστηριότητα, μπορεί όμως να μας ωθήσει και σε υπερβολές, ατυχήματα, εριστικότατα και βίαια ξεσπάσματα. Στο γενικό πλαίσιο, η όψη αυτή αναμένεται να επηρεάσει θέματα στρατευμάτων, πυροσβεστικού σώματος και σωμάτων ασφαλείας, δικαιοσύνης, βιομηχανίας, ανώτερης μόρφωσης και θρησκείας. Σε προσωπικό επίπεδο η έντονη αυτή ενέργεια θα ήταν θετικό να διοχετευτεί σε συντονισμένες δράσεις, που έχουν σαφή σκοπό και στόχους. Διαφορετικά μπορεί να φέρει αλαζονεία, επιθετικότητα και εριστικότατα, με συνέπεια τις συγκρούσεις και τα ατυχήματα.

Με την εκπνοή του 2017 και την έναρξη του 2018 επανέρχεται σε ορθή κίνηση ο Ουρανός, συνεχίζοντας ακόμη για λίγους μήνες την διέλευση του από το ζώδιο του Κριού, μετά από πέντε μήνες ανάδρομης πορείας. Καθ όλη όμως τη διάρκεια του Ιανουαρίου θεωρείται στάσιμος, καθώς διανύει πορεία μόλις 20 λεπτά της μοίρας, και είναι η περίοδος εκείνη που έχει την μεγαλύτερη ισχύ του και μια τελείως απρόβλεπτη συμπεριφορά! Ας θυμηθούμε ότι ο Ουρανός είναι ο εκσυγχρονιστής πλανήτης, δυναμικός και προοδευτικός, που με συντονισμένη δράση μπορεί να φέρει αλλαγές, ανατροπές και χειραφέτηση ή ανεξαρτησία, μπορεί όμως να φέρει και ξαφνικά και δυσεπίλυτα γεγονότα.

Πολλά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου στο ζώδιο του Αιγόκερου, όπου βρίσκονται ο Πλούτωνας, κατά την μακρά διέλευση του από το ζώδιο αυτό, και ο Κρόνος από τις 20/12/2017, και σχηματίζουν όψεις με τους Ήλιο και Αφροδίτη κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα, καθώς και τον Ερμή κατά τα δύο τελευταία δεκαήμερα! Οι όψεις Ήλιου-Αφροδίτης-Πλούτωνα και Ερμή-Κρόνου-Πλούτωνα μπορούν να πιέσουν για προσεκτικές κινήσεις που βασίζονται σε μια μελετημένη στρατηγική με μακροχρόνια πνοή. Συμβαίνουν επίσης σε ένα άκαμπτο ζώδιο, που εκφράζει την ανάγκη για διατήρηση του απόλυτου ελέγχου, με φοβικά σύνδρομα και δισταγμούς!

Από τα πλανητικά του μήνα διαφαίνεται ότι πρόκειται για μια μάχη γιγάντων, από τη μια με την όψη Άρη-Δία από τον Σκορπιό και  ένα στάσιμο Ουρανό από τον Κριό, που θα παλεύουν με ορμή και δύναμη για αλλαγές μέσα από τη δράση, και από την άλλη οι όψεις από τον διστακτικό, άκαμπτο και ανθεκτικό στις μεταβολές Αιγόκερω! Προοιωνίζεται ένας αγώνας αντιθέτων και αντίρροπων δυνάμεων, εξαιρετικά ισχυρών! Ως εκ τούτου, τον Ιανουάριο ίσως υπάρξουν κάποιες καταστροφικές προεκτάσεις συγκεκριμένων δράσεων, καθώς η εξέλιξη θα είναι απρόβλεπτη, υπάρχουν όμως και τεράστιες δυνατότητες επιτυχίας, για όσους είναι αποφασισμένοι, συγκροτημένοι, κινούνται βάσει σχεδίου και επιθετικοί!

Την τελευταία δε μέρα του μήνα έχουμε την πρώτη έκλειψη του έτους, μια ολική σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Λέοντα, που μπορεί να φέρει απροσδόκητα ή ασυνήθιστα γεγονότα, θετικά ή αρνητικά!

Καλό μήνα λοιπόν, με το δεξί στο νέο έτος και καλή επιτυχία στους στόχους σας!

Αλίντα Κανάκη

Μήτρας Δημήτρης

Περισσότερα άρθρα
Load More In Παγκόσμια αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο : (2 Μαΐου – 12 Οκτωβρίου 2024)

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 2 Μαΐου και η πεντάμηνη σχεδόν αυτή πορεία του αποτελεί…