Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2022

Το ξεκίνημα του Ιουλίου βρίσκει τον Ήλιο, όπως κάθε χρονιά, στο ζώδιο του Καρκίνου, για να περάσει στις 22.07 στο ζώδιο του Λέοντα. Ο Ερμής ολοκληρώνει την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του στις 05.07, για να περάσει στον Καρκίνο και να καταλήξει μετά τις 19 Ιουλίου στον Λέοντα. Η Αφροδίτη περνάει στις 18 Ιουλίου στον Καρκίνο, ενώ ο Άρης θα βρεθεί στις 5 Ιουλίου στον Ταύρο.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τις επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι διελεύσεις αυτές του Ήλιου και των εσωτερικών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος στην καθημερινότητα μας, αναλύοντας παράλληλα και τις σημαντικές όψεις που σχηματίζουν μεταξύ τους αλλά και με τους εξωτερικούς πλανήτες.

Όταν βρίσκεται ο Ήλιος στον Καρκίνο χρωματίζονται οι ενέργειες του από αυτές του ζωδίου. Και καθώς ο Καρκίνος με κυβερνήτη του την Σελήνη είναι από τα πιο ευαίσθητα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, πρόκειται για μια περίοδο που αναδεικνύει τις ευαισθησίες του χαρακτήρα μας. Είναι μια περίοδος σχετικής εσωστρέφειας, καθώς επίκεντρο της ζωής μας είναι το σπίτι, η οικογένεια, οι γονείς και οι συγγενείς μας. Έχουμε την έννοια των γονέων μας, θέλουμε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα μέλη της οικογένειας μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πολλές φορές όμως στρέφουμε την προσοχή μας στο παρελθόν, κάποτε αναπολώντας παρελθούσες καταστάσεις, κάποτε αναρωτώμενοι, εάν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες, πως θα ήταν η ζωή μας σήμερα. Η ζωή όμως τρέχει μπροστά και συνειδητοποιούμε ότι έχουμε ανάγκη το ταίρι μας ή τους γονείς μας σαν στήριγμα ή σταθερή αξία στην ζωή μας περισσότερο από όσο φανταζόμασταν.

Την τελευταία βδομάδα του μήνα ωστόσο, με τον Ήλιο να περνάει στον Λέοντα, θέλουμε στραμμένους τους προβολείς επάνω μας. Έχουμε την απόλυτη ανάγκη να βρεθούμε στο επίκεντρο της δράσης, να εισπράξουμε τον θαυμασμό των γύρω μας για τα επιτεύγματα μας, οπότε η προσοχή μας στρέφεται στον εαυτό μας, στις επιδιώξεις μας, στην καριέρα και την αυτοπροβολή μας.

Η πρώτη σημαντική όψη του Ήλιου τον μήνα αυτό είναι στις 10.07 και αφορά ένα εξάγωνο με τον Ουρανό. Είναι μια όψη που μας ωθεί στην ανεξαρτησία, την αυτονομία κινήσεων και γεννά την ανάγκη μας για αλλαγές. Μπορεί υπό την επιρροή της να γίνουμε εκκεντρικοί στην συμπεριφορά, ακόμη και προκλητικοί, να θελήσουμε να σπάσουμε τα δεσμά μας γιατί έχουμε την απόλυτη ανάγκη να αισθανθούμε ελεύθεροι. Καθώς είναι μια θετική όψη, μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές και ανατροπές στην ζωή μας και ευχάριστες εκπλήξεις. Για κάποιους θα υπάρξουν τις μέρες αυτές σημαντικές προοπτικές, ενώ κάποιοι άλλοι θα ανακτήσουν την ελευθερία που τόσο έχουν ανάγκη. Είναι μια φάση που ενεργοποιούνται εκ νέου και ισχυροποιούνται παλιοί φιλικοί δεσμοί, ενώ κάποιοι θα συνασπιστούν με ομοϊδεάτες σε ομάδες, προκειμένου να επιτύχουν ευκολότερα τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Η όψη ευνοεί κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β΄ δεκαημέρου.

Στις 16 Ιουλίου συναντά ο Ήλιος σε όψη συνόδου τον Ερμή και αναμένεται να φέρει εξωστρέφεια, επικοινωνιακή άνεση, πολλές επαφές και μετακινήσεις, εξόδους και συζητήσεις. Η μελέτη τώρα είναι ευκολότερη και η όψη ευνοεί την γνώση και την συμμετοχή μας σε δραστηριότητες καθαρά πνευματικού χαρακτήρα, που διευρύνουν τις γνώσεις μας. Οι επαφές είναι πολλές, είναι όμως επιφανειακές και δεν χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και διάρκεια στον χρόνο. Η σύνοδος Ήλιου-Ερμή αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ΄ δεκαημέρου.

Ο Ήλιος τριγωνίζει τον Ποσειδώνα στις 18.07 και γεννά την επιθυμία να εκφραστούμε όμορφα. Είναι μια καθαρά ρομαντική όψη, διεγείρει τις καλλιτεχνικές μας ανησυχίες, εξάπτει την φαντασία μας, φέρνει όμως και ονειροπόληση, αφηρημάδα και γκάφες. Το τρίγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα θεωρείται η όψη των ποιητών και για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την συγγραφή, όπως είναι οι συγγραφείς και ποιητές, οι κειμενογράφοι, οι σεναριογράφοι και οι δημοσιογράφοι, είναι μια εμπνευσμένη διέλευση. Είναι όμως και μια όψη που θεωρείται επικίνδυνη, γιατί γεννά αυταπάτες, και μπορεί να μας οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές. Ας μην πιστεύουμε ότι ακούμε και ας μην εμπιστευόμαστε όσους μας πλησιάζουν, εάν θέλουμε να προφυλαχτούμε το διάστημα των λίγων ημερών που επηρεάζει η όψη. Το τρίγωνο των δύο ουράνιων σωμάτων αφορά κατ’ εξοχήν τα ζώδια το παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’  δεκαημέρου.

Η τέταρτη και τελευταία όψη του Ήλιου για τον Ιούλιο είναι στις 19.07, αφορά μια αντίθεση με τον Πλούτωνα, την μοναδική άσχημη όψη που σχηματίζει, και που συνδέεται με ξεκαθαρίσματα, έρευνες υποθέσεων σε βάθος, διερεύνηση σκοτεινών υποθέσεων και αποκαλύψεις. Υπό την επιρροή του Πλούτωνα μπορεί να γραφεί το οριστικό τέλος κάποιων καταστάσεων, που ορισμένες φορές να έχει την ένταση και την έκταση καταστροφών, τόσο αναγκαίων όμως για να γεννηθεί το νέο. Τα πάθη, η ζήλια και η επιθυμία επιβολής των απόψεων μας θα κυριαρχούν, ενώ θα θεωρούμε ότι πολλά προβλήματα μπορούμε να τα λύσουμε δια της βίας, δια της επιβολής του ισχυρότερου ή πιο επιθετικού. Οι στόχοι μας πρέπει να επιτευχθούν με οποιοδήποτε κόστος, ακόμη και εάν χρειαστεί να καταφύγουμε σε παρατυπίες ή παρανομίες. Από την αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα πλήττονται οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι του γ΄ δεκαήμερου.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2022

Η έναρξη του Ιουλίου βρίσκει τον Ερμή στις τελευταίες μοίρες των Διδύμων, ενώ στην εκπνοή του μήνα θα βρεθεί στις τελευταίες του Λέοντα. Κινείται γρήγορα μέσα από τα ζώδια, σχηματίζοντας πλήθος θετικών και αρνητικών όψεων με όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και απαιτεί από εμάς ένα εύστροφο και ευέλικτο μυαλό, αφενός για να μην χάσουμε ευκαιρίες και αφετέρου για να συλλάβουμε και να κατανοήσουμε πράγματα και καταστάσεις που θα διαμείβονται γύρω μας.

Οι πρώτες μέρες του μήνα, όσο ο Ερμής θα βρίσκεται ακόμη στους Διδύμους, θα είναι γεμάτες δραστηριότητα και πιθανών με εργασιακό φόρτο. Οι πλανήτες που είναι υπεύθυνοι για την ενέργεια και την διανοητική μας δραστηριότητα σχηματίζουν αρνητικές όψεις με τους εξωτερικούς, αργούς πλανήτες. Συνιστάται ως εκ τούτου αυτοσυγκράτηση, για να υποστούμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Με το πέρασμα του Ερμή στον Καρκίνο στις 5 Ιουλίου κυριαρχεί το συναίσθημα και η διαίσθηση. Είμαστε όμως ή αισθανόμαστε πιο ευάλωτοι, καθώς κυριαρχούν αρνητικές δονήσεις στον αέρα. Θεριεύει η ζήλια, η σκληρότητα και ο θυμός! Η διαίσθηση μας όμως μας βοηθά να «διαβάσουμε» την πραγματική φύση των ανθρώπων, ώστε να προβλέψουμε εξελίξεις προκειμένου να προστατευθούμε αποτελεσματικά, εάν υφίσταται τέτοια ανάγκη. Ας έχουμε υπόψη μας όμως ότι η φαντασία μας μπορεί να μας παίζει διάφορα παιχνίδια.

Το πέρασμα του Ερμή στο ζώδιο του Λέοντα στις 19 Ιουλίου φέρνει ηρεμία στο μυαλό και το τέλος της εσωστρέφειας μας. Το δεύτερο μισό του μήνα έχουμε την ανάγκη να διακριθούμε και να λάμψουμε, να διαφημίσουμε τον εαυτό μας και τα προσόντα μας, να βρούμε ταίρι ή δουλειά. Προσοχή ωστόσο χρειάζεται ο εγωισμός, η ματαιοδοξία και η υπερηφάνεια μας που θα πρέπει να παραμείνουν υπό έλεγχο για να μην ακυρώσουμε άθελα μας τις θετικές εξελίξεις που μπορεί να έρθουν.

Επιγραμματικά, οι όψεις του πλανήτη, πέρα από την σύνοδο του με τον Ήλιο που αναλύθηκε ήδη, είναι οι ακόλουθες:

2 Ιουλίου: Τρίγωνο Ερμή- Κρόνου από Διδύμους και Υδροχόο και τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα από Διδύμους και Ιχθείς.

Το τρίγωνο με τον Κρόνο μας ωθεί να ασχοληθούμε με πρακτικά ζητήματα και γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, να διευθετήσουμε υποθέσεις μας, να τακτοποιήσουμε και να οργανώσουμε τον χώρο ή τον χρόνο μας. Αφορά τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ΄ δεκαημέρου.

Το τετράγωνο δε με τον Ποσειδώνα χαρακτηρίζεται για τις παρεξηγήσεις και τις παρανοήσεις, τις αναβολές, την αφηρημάδα, τα λάθη και τις παραλείψεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πρόκειται για μια όψη που ευνοεί το ψέμα, τις κλοπές και τις παρανομίες. Πλήττονται περισσότερο από το τετράγωνο αυτό οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου.

5 Ιουλίου: Εξάγωνο Ερμή-Άρη από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα

Είναι μια όψη που θα φέρει δυναμισμό και δράση, ταχύτητα και ζωντάνια, ευστροφία και αποφασιστικότητα. Ευνοούνται οι τεχνικές εργασίες αλλά και οι συζητήσεις, οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις. Αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους)  του α΄ δεκαημέρου.

9 Ιουλίου: Τετράγωνο Ερμή-Δία από Καρκίνο και Κριό αντίστοιχα

Πρόκειται για μια πλανητική όψη που την χαρακτηρίζει η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα! Προκαλεί υπερβολική διαχυτικότητα, τα μεγάλα και παχιά λόγια μας είναι εύκολα, τα κουτσομπολιά και η διάδοση πληροφοριών είναι για μας η απόλυτη απόλαυση της μέρας! Προσοχή σε Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του α΄ δεκαημέρου.

14 Ιουλίου: Τετράγωνο Ερμή–Ουρανού από Καρκίνο και Ταύρο

Η θετική όψη με τον Ουρανό γεννά εφευρετικότητα, ξαφνικές και πρωτότυπες ιδέες, φέρνει όμως και μια εκκεντρική συμπεριφορά και προκλητικότητα στην επικοινωνία. Η άποψη ή η στάση μας σε κάποια ζητήματα μπορεί να αλλάξει ξαφνικά. Η μέρα ευνοεί την αγορά προϊόντων τεχνολογίας. Αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του β’  δεκαημέρου.

17 Ιουλίου: Τρίγωνο Ερμή-Ποσειδώνα από Καρκίνο και Ιχθείς

Πρόκειται για μια βαθιά αισιόδοξη και ρομαντική όψη, μια όψη που φέρνει στην πρώτη γραμμή τα υψηλά ιδανικά και συνοδεύεται από ονειροπόληση και αυξημένη φαντασία. Η διαίσθηση μας είναι τονισμένη, ενώ η καλλιτεχνική μας έκφραση και δημιουργικότητα παρουσιάζει έξαρση. Ωφελούνται κατά κύριο λόγο τα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του γ΄ δεκαημέρου.

18 Ιουλίου: Αντίθεση Ερμή-Πλούτωνα από Καρκίνο και Αιγόκερω αντίστοιχα

Μια δύσκολη όψη που φέρνει ένταση, καχυποψία και δυσπιστία. Το μυαλό μας θολώνει από τα αρνητικά σενάρια, κυριαρχεί γύρω μας ή μέσα μας η διάθεση για υπονόμευση και εκδίκηση. Προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του γ΄ δεκαημέρου.

23 Ιουλίου: Τρίγωνο Ερμή-Δία από Λέοντα και Κριό αντίστοιχα

Πρόκειται για μια θετική όψη που φέρνει ευχάριστες ειδήσεις και θετικές εξελίξεις, επικοινωνιακή άνεση και χαρούμενες συναντήσεις. Ευνοεί τα ταξίδια, προωθεί και επιλύει με θετικό τρόπο τυχόν γραφειοκρατικές εκκρεμότητες και συνιστάται για την απόκτηση μεταφορικού μέσου ή την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ευνοημένοι της όψης είναι τα ζώδια του σταθερού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) και παρορμητικού σταυρού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) του α΄ δεκαημέρου.

26 Ιουλίου: Τετράγωνο Ερμή-Άρη από Λέοντα και Ταύρο

Τεταμένη όψη που γεννά μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα! Επικρατούν υπό την επιρροή της η ξεροκεφαλιά και το πείσμα, ο εγωισμός και οι εντάσεις. Το κλίμα είναι εξαιρετικά φορτισμένο και μπορεί να οδηγήσει σε ρήξεις. Προσοχή σε ατυχήματα και τραυματισμούς που μπορεί να φέρει η ένταση και η απροσεξία, καθώς και σε ζημιές που μπορεί να προκληθούν. Το τετράγωνο Ερμή-Άρη επηρεάζει ιδιαίτερα Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β΄ δεκαημέρου.

28 Ιουλίου: τετράγωνο Ερμή-Ουρανού από Λέοντα και Ταύρο αντίστοιχα

Πρόκειται για μια όψη που συνδέεται με επιπλοκές σε σπουδές και ταξίδια, με ζημιές σε τεχνολογικό εξοπλισμό ή σε μεταφορικά μέσα, ενώ φέρνει ξαφνικές και απότομες αλλαγές στην συμπεριφορά. Γεννά δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ η επιθετικότητα που παρατηρείται πολλές φορές με την όψη αυτή είναι αναίτια. Αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β΄ δεκαημέρου.

31 Ιουλίου: Αντίθεση Ερμή-Κρόνου από Λέοντα και Υδροχόο αντίστοιχα

Είναι μια όψη που χαρακτηρίζεται για τα αδιέξοδα που γεννά. Συνδέεται με σύγκρουση συμφερόντων, με εμβάθυνση του χάσματος γενεών και περιορισμούς στην έκφραση, ίσως και στην δράση. Υπό την επιρροή της συνήθως περιχαρακωνόμαστε για να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας, μπορεί όμως να μας κάνει να αισθανθούμε εξάντληση, κυρίως ψυχική, και να οξύνει την μελαγχολία ή την κατάθλιψη μας. Ευάλωτοι απέναντι στην όψη αυτή θα είναι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του γ΄ δεκαήμερου.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2022

Στις 5 Ιουλίου εισέρχεται ο Άρης στον Ταύρο. Ο επιθετικός, ευέξαπτος, γρήγορος και επιφανειακός στις εκτιμήσεις του Άρης όσο διερχόταν τον Κριό εμβαθύνει τώρα σε πρόσωπα και καταστάσεις, προσπαθώντας να κατανοήσει πληρέστερα τι συμβαίνει γύρω του. Ασχολείται με την προσωπικότητα του και αυτή η αναζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, του στερεί όμως ενέργεια, ενώ φρενάρει ταυτόχρονα την απερισκεψία του.

Ο Άρης στον Ταύρο μας δίνει μια ένεση αυτοπεποίθησης και μπορεί να μας οδηγήσει σε αξιοπρεπή αποτελέσματα, εάν δεν επιμείνουμε να έχουμε λόγο για το παραμικρό. Η δημιουργικότητα μας αυξάνεται, η διάθεση μας για ανεξάρτητη δράση γίνεται έκδηλη, ενώ πολλοί από εμάς θα ασχοληθούν με κατασκευές, επισκευές ή συναρμολογήσεις, καθώς λατρεύει ο θεός του πολέμου να δουλεύει με τα χέρια του, ώστε να μπορεί να θαυμάσει το αποτέλεσμα της προσπάθειας του.

Πέρα από τις όψεις που σχηματίζει με τον Ερμή, οι οποίες αναλύθηκαν πιο πάνω, τετραγωνίζει στις 1 Ιουλίου, όσο βρίσκεται ακόμη στον Κριό, τον ανάδρομο Πλούτωνα από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου. Πρόκειται για μια δύσκολη όψη που αφορά Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του γ’ δεκαήμερου, η οποία γεννά εκδικητική μανία και προκαλεί ύπουλα χτυπήματα. Μυστικές ενέργειες και κρυφές δράσεις είναι πολύ συχνές με την όψη αυτή και το αποτέλεσμα οδηγεί πολλές φορές σε εξολόθρευση των αντιμαχόμενων και στο οριστικό τέλος κάποιων καταστάσεων.

Ανάδρομος Δίας 2022 (28 Ιουλίου – 23 Νοεμβρίου)

Μια από τις πιο σημαντικές διελεύσεις του μήνα είναι η στάση και οπισθοδρόμηση του Δία στις 28 Ιουλίου. Ο πλανήτης της επέκτασης, των χρημάτων και των ταξιδιών θα ξεκινήσει φέτος την ετήσια ανάδρομη πορεία του από την 8η μοίρα του Κριού στις 28 Ιουλίου, για να καταλήξει στα τέλη Νοεμβρίου στην 28η μοίρα των Ιχθύων.

Όσο διαρκεί η περίοδος της στάσης και της ανάδρομης πορείας του, η ανάπτυξη ή η επέκταση επιβραδύνεται και η δράση περιορίζεται ή παρουσιάζει «ανεξήγητη» καθυστέρηση. Καθώς κυβερνά την δικαιοσύνη, τα εκκλησιαστικά ζητήματα, την οικονομία και τον τουρισμό, το διάστημα των επόμενων μηνών οι δράσεις στους τομείς αυτούς θα παρουσιάσουν επιβράδυνση. Οι δυσάρεστες ειδήσεις αναφορικά με τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια, τις οικονομίες και τον τουρισμό θα πυκνώσουν τώρα και τα αδιέξοδα, ειδικά στον οικονομικό τομέα θα αυξηθούν δραματικά.

Καλό και δημιουργικό μας μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας κα…