Διελεύσεις και όψεις Σεπτεμβρίου 2022 : Βαθιά ανάσα και ευκαιρίες

Ο Σεπτέμβριος, ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι εδώ, και μετά από ένα ενεργειακά βαρύ καλοκαίρι, ελπίζουμε σε ένα έστω και λίγο πιο ανάλαφρο φθινόπωρο. Και από ότι δείχνουν οι σημαντικές όψεις του μήνα, ο Σεπτέμβριος θα είναι αρκετά πιο βατός, με κάποιες ευκαιρίες. Στο ξεκίνημα του μήνα ο Ήλιος διέρχεται το ζώδιο της Παρθένου, για να περάσει στις 23.09 στον Ζυγό. Ο Ερμής βρίσκεται στον Ζυγό και στις 10 Σεπτεμβρίου γυρίζει για τρίτη φορά μέσα στην χρονιά ανάδρομος. Όντας ανάδρομος, στις 23.09 θα επιστρέψει στην Παρθένο, όπου και θα τον βρει το τέλος του μήνα. Η Αφροδίτη βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα στις 1 Σεπτεμβρίου, για να περάσει στις 05.09 στην Παρθένο και στις 29.09 στον Ζυγό. Ο δε Άρης έχει εισέλθει στους Διδύμους, μια διέλευση που θα διαρκέσει όχι μόνο ολόκληρο τον μήνα, αλλά αρκετούς ακόμη μήνες.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου προβλέπεται λόγω των διελεύσεων αλλά και των όψεων να είναι αρκετά πιο δραστήριο από το πρώτο. Πρόκειται για ένα χρονικό διάστημα που ο Ήλιος σχηματίζει σημαντικές όψεις με τους εξωτερικούς πλανήτες Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα, που θα χρωματίσουν το διάστημα αυτό με τις ενέργειες τους.

Στις 11 Σεπτεμβρίου έχουμε ένα ευεργετικό τρίγωνο μεταξύ Ήλιου και Ουρανού, μια όψη που συνοδεύεται από συμβατικότητα αλλά και ανάγκη για ελευθερία, δημιουργική σκέψη και την ανάγκη, οι πράξεις ή τα δημιουργήματά μας να είναι επωφελή για το κοινωνικό σύνολο. Κυριαρχεί τις μέρες αυτές που επιδρά η όψη ιδεαλισμός, προοδευτική σκέψη, πρωτοτυπία και αυξημένη διαίσθηση. Υπό την επιρροή της θα υπάρξει η δυνατότητα να γεννηθούν δημιουργικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα ή σε δράσεις που έχουμε εγκαταλείψει εδώ και καιρό λόγω αξεπέραστων δυσκολιών. Ευνοεί για τον λόγο αυτό τα επαγγελματικά μας, δίνει όμως ευκαιρίες και στην προσωπική μας ζωή να ομαλοποιήσουμε φιλικές, οικογενειακές ή συντροφικές σχέσεις. Η όψη αναμένεται να ευνοήσει περισσότερο τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Στις 16 Σεπτεμβρίου παίρνει την σκυτάλη η αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα, μια όψη αρκετά δύσκολη, που χρειάζεται προσοχή. Υπό την επιρροή της γινόμαστε εμπαθείς με τις ταλαιπωρίες των συνανθρώπων μας και προστρέχουμε να τους προσφέρουμε την βοήθεια μας, γινόμαστε όμως εύκολα θύματα επιτήδειων που εκμεταλλεύονται την μεγαλοψυχία μας. Μπορεί όμως να μας οδηγήσει και στην μεγαλομανία ή να γεννήσει παρεξηγήσεις και εντάσεις με τους γύρω μας, στο επαγγελματικό περιβάλλον ή στην προσωπική μας ζωή. Είναι καλό τις μέρες αυτές γύρω από την όψη να μην προχωρήσουμε σε επιχειρηματικές συμφωνίες, γιατί μπορεί να πέσουμε σε παγίδες χωρίς να το καταλάβουμε. Χρειάζεται επίσης προσοχή στις καταχρήσεις, γιατί πολλοί θα θελήσουν να καταφύγουν στο αλκοόλ, τα ναρκωτικά ή οποιαδήποτε άλλη κατάχρηση, προκειμένου να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα της ζωής τους. Πιο ευάλωτοι στην όψη αναμένεται να είναι τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.

Τέλος, στις 19 Σεπτεμβρίου σχηματίζει ο Ήλιος ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μια όψη που χαρακτηρίζεται για τους καλούς τρόπους και την ευγένεια που γεννά, αλλά και το πείσμα και την μυστικοπάθεια. Υπό την επιρροή της έχουμε ισχυρή θέληση και μια απίστευτη ικανότητα αναγέννησης και αναζωογόνησης, μπορεί όμως να χειραγωγήσουμε τους γύρω μας, ακόμη και υποσυνείδητα. Η προσήλωση μας δε στον στόχο είναι τέτοια, που θα επιμείνουμε να πραγματοποιήσουμε το επιδιωκόμενο με κάθε κόστος. Εάν δεν είμαστε οκνηροί, υπό την επιρροή του τριγώνου με τον Πλούτωνα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά σε επαγγελματικό επίπεδο. Προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία να επιλύσουμε ορισμένα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν στην καριέρα μας, αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Το διάστημα αυτό ενδείκνυται να αφήσουμε πίσω μας ότι σταμάτησε να είναι παραγωγικό, ότι μας ταλαιπωρεί ή δεν μας αφορά πλέον, για να μπορέσει να αλλάξει η ζωή μας. Ευεργετική θα είναι η όψη για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Ιχθείς) του γ΄ δεκαημέρου.

Πανσέληνος στους Ιχθείς της 10 Σεπτεμβρίου

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου προσφέρεται για εσωτερικές αναζητήσεις, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε σαν άτομα. Οι αλλαγές αυτές θα μας βοηθήσουν στην συνέχεια να παρακινηθούμε ώστε να πετύχουμε κάποια νέα επιτεύγματα, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης του καθένα μας και τον τομέα της ζωής του που έχει την παρούσα χρονική στιγμή ανάγκη από αλλαγές. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στο τι επιθυμούμε να πετύχουμε, ποιο θέλουμε να είναι το επόμενο μεγάλο μας βήμα, μακριά όμως από συναισθηματικές φορτίσεις που θα μας αποπροσανατολίσουν. Θα είναι μια δύσκολη και επίπονη διεργασία και οι οχλήσεις από το περιβάλλον μας πολλές, αλλά πρέπει ισορροπήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις ζωής.

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να πετύχουμε το τέλειο, γιατί κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ζωή και το κυνήγι της χίμαιρας αυτής, θα μας βγάλει από τον δρόμο μας. Είναι πολύ πιο αποδοτικό και ωφέλιμο να εστιάσουμε στην βελτίωση των σχέσεων μας, μέσα από αμοιβαία κατανόηση και ειλικρινή διάθεση συμπόρευσης. Τα συναισθήματα μας δεν θα πρέπει να επηρεάζουν τις πράξεις μας και οι αποφάσεις μας θα πρέπει να είναι ορθολογικές. Με ένα φεγγάρι όμως σε ένα από τα πιο συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού, κάτι τέτοιο θα είναι αρκετά δύσκολο να επιτευχθεί.

Νέα Σελήνη στον Ζυγό της 26 Σεπτεμβρίου

Η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην προσωπική μας ζωή, για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να δράσουμε εάν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις μας. Θαύματα δεν πρόκειται να συμβούν, εάν προσπαθήσουμε όμως πραγματικά να επικοινωνήσουμε με τον σύντροφό μας με ειλικρίνεια, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια θετικά βήματα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε.

Το καινούργιο φεγγάρι δεν είναι όμως θετικό μόνο για τις ρομαντικές μας σχέσεις, αλλά και για τις φιλικές. Τις μέρες αυτές μπορεί να έχουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε κάποιες γνωριμίες, που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε πολύ δυνατές φιλικές σχέσεις. Ξαφνικές και αναπάντητες συναντήσεις με παλιούς συμμαθητές ή συναδέλφους θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε δυνατές και μακροχρόνιες φιλίες. Συνιστάται ωστόσο να μείνει κανείς όσο πιο μακριά μπορεί από κουτσομπολιά για να μην εμπλακεί χωρίς να το καταλάβει σε δύσκολες καταστάσεις.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ερμής θα είναι ο έκτος πλανήτης που θα γυρίσει ανάδρομος το διάστημα αυτό, εάν δεν υπολογίσουμε τον Χείρωνα. Πρόκειται για την τρίτη ανάδρομη πορεία του μέσα στο 2022, που όμως δεν θα είναι η τελευταία. Στις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα της Πανσελήνου στους Ιχθείς, θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στο ζώδιο του Ζυγού. Όσο διέρχεται ανάδρομος τον Ζυγό, δεν είναι καλή εποχή να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις σχέσεις μας και να πάρουμε αποφάσεις που θα είναι οριστικές. Άλλωστε ο Ζυγός δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις, κάτι που αυτή την φορά θα είναι προς όφελός μας. Όταν θα επιστρέψει στις 23 Σεπτεμβρίου στην Παρθένο θα έχουμε την ευκαιρία και την δυνατότητα να διορθώσουμε λάθη μας, αφού αναλύσουμε προσεκτικά τις καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα ή να υπογράψουμε καινούργιες συμφωνίες, εάν δεν είμαστε γεννημένοι με ανάδρομο Ερμή.

Ο Ερμής θα σχηματίσει δύο φορές μέσα στον Σεπτέμβριο όψη αντίθεσης με τον Δία, στις 3 και στις 19 του μήνα, την πρώτη φορά ως ορθόδρομος, την δεύτερη ως ανάδρομος. Είναι μια όψη που αφορά κυρίως τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Τοξότες και Ιχθείς) του α΄ και στις δύο περιπτώσεις δεκαημέρου, κατά την οποία θα επικρατεί παρορμητικότητα που θα μας οδηγήσει σε λανθασμένες αποφάσεις. Τα επαγγελματικά μας σχέδια είναι πολύ πιθανό ουτοπικά και οι σχέσεις μας κάθε άλλο παρά αρμονικές. Σε περίπτωση που έχουμε συνεργάτες που ζουν στο εξωτερικό, οι σχέσεις μας θα επιδεινωθούν και θα υπάρξει ο κίνδυνος να διακοπούν προσωρινά ή και οριστικά. Δεν συνιστάται να συντάξει κανείς σημαντικά έγγραφη υπό την επιρροή των όψεων ή να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Το υπερτονισμένο μας «εγώ» θα μας οδηγήσει σε λανθασμένες ατραπούς και θα πληρώσουμε αργότερα βαρύ τίμημα. Προσοχή στα ταξίδια στο εξωτερικό, γιατί είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα. Καλό είναι επίσης να αποφύγουμε επαφές με υπηρεσίες του δημοσίου ή με δικηγόρους για σημαντικές υποθέσεις μας.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Σεπτεμβρίου 2022

Ο Άρης, ο πλανήτης που θα μας απασχολήσει πάρα πολύ τους μήνες που ακολουθούν, προσφέρει κατά την διέλευση του μέσα από το ζώδιο των Διδύμων άφθονη ενέργεια αλλά και διάθεση για κοινωνικοποίηση. Οι επαφές θα είναι εύκολες, αλλά πιο επιφανειακές, η διάθεση μας για μάθηση και διαλεκτική τονισμένη, μόνο που δεν θα έχουμε κανένα ενδιαφέρον να προχωρήσουμε πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων. Συνίσταται να μην εμπλεκόμαστε σε πολλές δράσεις ταυτόχρονα για να μην αποσπάται η προσοχή μας και αφήνουμε ημιτελή έργα.

Στις 1 Σεπτεμβρίου σχηματίζει ο πλανήτης του πολέμου την πρώτη του σημαντική όψη με τον ανάδρομο Δία, ένα ευεργετικό εξάγωνο για τα ζώδια του μεταβλητού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του α’ δεκαημέρου. Η όψη βοηθάει στην επίλυση δύσκολων επαγγελματικών ζητημάτων, ευνοεί την ομαδική εργασία και ενδείκνυται για την υπογραφή συμβάσεων ή συμβολαίων. Τα επαγγελματικά ή επιχειρηματικά σχέδια υλοποιούνται με επιτυχία, οι συμφωνίες θα είναι επικερδείς, ενώ καλό θα ήταν να εξετάσετε το ενδεχόμενο της ασφάλισης της περιουσίας σας, μια και οι μέρες είναι θετικές. Επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό θα αποδειχτούν γόνιμα, το ίδιο και οι επαφές με συνεργάτες. Μέσα σε όλη αυτή την δράση όμως, συνιστάται να φροντίσουμε λίγο περισσότερο για την ξεκούραση μας, κάνοντας ενδεχομένως κάποιες σύντομες διακοπές.

Στις 28 Σεπτεμβρίου δε, συναντά ο Άρης σε όψη τριγώνου τον ανάδρομο Κρόνο από τον Υδροχόο, μια όψη που θα φέρει υπευθυνότητα στις δράσεις μας αλλά και σωματική και πνευματική δύναμη, καθώς και επιμονή. Η επιτυχία θα έρθει πού πιο εύκολα για όσους ασχολούνται με διοικητικές εργασίες, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και με την διαφήμιση. Ο συντηρητισμός και η πειθαρχία που θα φέρει η μέρα λόγω της εμπλοκής του Κρόνου, θα είναι σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για τις επαγγελματικές επαφές και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων. Η σκληρή δουλειά θα αποτελέσει σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, θα απολαύσετε όμως και την στήριξη ατόμων με επιρροή, οι οποίοι θα συντελέσουν στην προώθηση της καριέρας σας. Το τρίγωνο Άρη-Κρόνου ευνοεί τα παρορμητικά (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ δεκαημέρου.

Ας απολαύσουμε λοιπόν έναν αρκετά ήπιο και ευεργετικό μήνα, πριν περάσουμε στον διάδρομο των εκλείψεων και σε κάποιες πολύ δύσκολες όψεις μέσα στους επόμενους μήνες. Και η παραμικρή χαρά σε τόσο δύσκολες εποχές αποτελεί γεγονός αξιοσημείωτο, άξιο εορτασμών.

Καλό, χαρούμενο και παραγωγικό Σεπτέμβριο!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούλιος 2024 – Δυσκολίες για τρία ζώδια

Ο Ιούλιος του 2024 είναι σε γενικές γραμμές ένας θετικός μήνας, με αρκετή χαρά και ξεγνοια…