Δράκος 2022 || Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

Στο κινέζικο ζώδιο του Δράκου ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως, στις οποίες αναγράφεται το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης σας.

 

Έτος                           διάστημα                                στοιχείο

2012               23.01.2012 – 09.02.2013                νερό

2000               05.02.2000 – 26.01.2001                μέταλλο

1988               23.01.1988 – 09.02.1929                γη

1976               31.01.1976 – 17.02.1977                φωτιά

1964               13.02.1964 – 01.02.1965                ξύλο

1952               27.01.1952 – 13.02.1953                νερό

1940               08.02.1940 – 26.01.1941                μέταλλο

1928               23.01.1928 – 09.02.1929                γη

 

 

Δράκος 2022 – Συναισθηματικά

Το έτος του υδάτινου Τίγρη προοιωνίζει ένα διφορούμενο σεληνιακό έτος για το ζώδιο σας, τουλάχιστον όσο αφορά τα συναισθηματικά σας, με περιόδους ηρεμίας να διαδέχονται περιόδους έντασης. Για το ζώδιο σας η χρονιά του Τίγρη αντιπροσωπεύει το έτος που θα αναγνωρίσετε τα λάθη σας και θα απελευθερωθείτε από δεσμά και τραύματα του παρελθόντος, κυρίως ψυχικής φύσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει μόνο για σας, αλλά και για τα μέλη της οικογένειας και το ταίρι σας. Αυτό σημαίνει ότι θα βλέπετε στο πρόσωπο των αγαπημένων σας τα λάθη και τις παραλήψεις σας, την ανεπάρκεια σας ως συντρόφου ή γονέα, κάτι που δεν θα είναι ευχάριστο. Είναι αυτές οι στιγμές που θα χρειαστεί να οπλιστείτε με δύναμη και κουράγιο, να αποδεχτείτε τα λάθη σας και να προσπαθήσετε να εξελιχθείτε. Πριν να φτάσετε όμως στο σημείο να αποδεχτείτε την αναγκαιότητα των αλλαγών, θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα αυτογνωσίας και ανάλυσης πτυχών της προσωπικότητας σας που δεν θα σας αρέσουν, κοιτώντας τες κατάματα. Το επώδυνο όμως αυτό πέρασμα θα σας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο. Η ωρίμανση και η μεταμόρφωση σας θα έρθει από μέσα σας και θα σας βοηθήσει να αναγεννηθείτε. Το 2022 αποτελεί μια αποφασιστική χρονιά στο συναισθηματικό σας ταξίδι, κατά την οποία θα θελήσετε να δεσμευτείτε, να παντρευτείτε και να χτίσετε την φωλιά σας, όσοι δεν το κάνατε ήδη. Το βιολογικό σας ρολόι χτυπάει και δεν υπάρχει περιθώριο αναβολής…

 

Δράκος 2022 – Επαγγελματικά

Για τα επαγγελματικά σας η χρονιά του Τίγρη φέρει όλα τα εχέγγυα να είναι μια πετυχημένη και επεκτατική χρονιά για την καριέρα σας, δεδομένου ότι έχετε κοινά χαρακτηριστικά με τον Τίγρη και το έτος προσφέρεται για δράση και ρίσκα. Φροντίστε να είστε απλά ο καλύτερος στον τομέα σας, ο ποιο ενημερωμένος και καταρτισμένος απ’ όλους. Και θα το καταφέρετε αυτό, ακολουθώντας από κοντά όλες τις εξελίξεις στον τομέα σας, συσφίγγοντας τις σχέσεις σας με επαγγελματίες της ειδικότητας σας και διευρύνοντας τον κύκλο των γνωριμιών σας. Γιατί ακόμη και τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να βιώσετε στην προσωπική σας ζωή, η επαγγελματική σας μπορεί να σας προσφέρει φωτεινές στιγμές. Μην αφήνετε επίσης προβλήματα να χρονίζουν, γιατί θα σας δημιουργήσουν μεγαλύτερου πονοκεφάλους σε βάθος χρόνου. Και καθώς οι ενέργειες κατά την διάρκεια της χρονιάς του Τίγρη είναι αμείλικτες, ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σας σε κινδύνους, που για την περίπτωση σας σημαίνει, βελτιώστε την εικόνα που προσλαμβάνουν οι άλλοι για σας, αμβλύνοντας την επιθετικότητα σας και αποφεύγοντας αλαζονικές συμπεριφορές. Έχετε μια μοναδική δυνατότητα μέσα στην χρονιά να ρίξετε γερά θεμέλια για την μελλοντική επαγγελματική σας εξέλιξη, με μόνο σας εχθρό τον κακό σας εαυτό.

 

Δράκος 2022 – Υγεία και ευεξία

Από άποψη υγεία και ευεξίας, το έτος του Τίγρη συνιστά να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην καρδιά σας, καθώς είναι το όργανο που θα βρεθεί περισσότερο εκτεθειμένο στις αρνητικές ενέργειες της χρονιάς. Αφήστε τους καναπέδες και την καθιστική ζωή και εντάξτε την φυσική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα ή το τζόκινγκ, στην καθημερινότητα σας. Εάν είστε λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, άρα και τα πιθανά προβλήματα θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο σοβαρά, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για την ιδανική δίαιτα και φυσική δραστηριότητα, που θα σας βοηθούσαν να παραμείνετε σε φόρμα, διατηρώντας παράλληλα την καλή υγεία σας ή βελτιώνοντας την.

 

Δράκος 2022 – Τσάκρα

Όπως μπορείτε να φανταστείτε ήδη από τα πιο πάνω, το τσάκρα σας που χρειάζεται ενίσχυση μέσα στο 2022 είναι το τέταρτο από τα τσάκρα, αυτό της καρδιάς. Η ενεργοποίηση του σας βοηθάει να ανοίξετε την καρδιά σας και να συνδεθείτε με μια ομάδα, με την κοινότητα σας ή την οικογένεια σας, εάν υπήρχαν προηγουμένως προβλήματα. Σε υλικό επίπεδο η ενεργοποίηση του τσάκα της καρδιάς δεν σας επιτρέπει να υποκύψετε σε πειρασμούς, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, που θα μπορούσαν να σας βάλουν σε μπελάδες. Οι πικρίες και οι απογοητεύσεις του παρελθόντος δεν έχουν πια το βάρος που είχαν στην καρδιά σας και ανοίγετε την αγκαλιά σας στους πάντες, συγχωρώντας όσους σας ταλαιπώρησαν. Οι φοβίες σας μπορούν να μεταλλαχθούν πλέον σε εμπειρίες, από τις οποίες αντλείτε θετικά μηνύματα. Για να ενισχύσετε την λειτουργία του τσάκρα της καρδιάς συνιστάται η κατανάλωση αβοκάντο, βατόμουρων, μέντας, κάρδαμου και ελιάς.

 

Δράκος 2022 – Τυχερά χρώματα και τυχεροί μήνες

Οι επιταγές του φένγκ σούι ως προς την χρωματική παλέτα που προστατεύει, βοηθάει ή στηρίζει τις προσπάθειες σας μέσα στο έτος του Τίγρη περιλαμβάνουν το λευκό του τιτανίου (φωτεινό λευκό με μπλε αντανάκλαση), το σμαραγδί (πράσινο) και το χρώμα του παλαιωμένου χρυσού. Όσο για τους τυχερούς μήνες του έτους για το ζώδιο σας, αυτοί είναι ο Απρίλιος, ο μήνας σας, ο Αύγουστος, ο μήνας του Πιθήκου και ο Δεκέμβριος, ο μήνας του Αρουραίου. Προσοχή χρειάζεται κατά τον μήνα του Σκύλου, τον Οκτώβριο, καθώς θα είναι ο πιο ανατρεπτικός, ενδεχομένως επικίνδυνος, σίγουρα όμως ο πιο άγονος μήνας του σεληνιακού έτους για σας.

 

Δράκος 2022 – Προστατευτικά πετρώματα

Σύμφωνα με τις συμβουλές του φένγκ σούι για το ζώδιο σας που αφορά τη χρονιά του Τίγρη, συνιστώνται δύο πετρώματα που θα σας βοηθήσουν αφενός να προστατευθείτε από ανεπιθύμητες ενέργειες, αφετέρου θα σας ενισχύσουν και θα προσελκύσουν καλή τύχη. Αυτά είναι το σμαράγδι και ο ροζ χαλαζίας. Το σμαράγδι, το «πέτρωμα της αιώνιας νιότης» όπως αποκαλείται, χαρίζει δύναμη και στηρίζει τις προσπάθειες σας. Ο Δράκος έχει την τάση να καταστρέφει όμορφα πράγματα, δεν μπορεί όμως να καταστρέψει την ομορφιά του σμαραγδιού. Είναι ο πολύτιμος λίθος που θα σας κατευνάσει και θα φέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Φορεμένος ειδικά στο λαιμό επουλώνει τα τραύματα των προηγούμενων φάσεων της ζωής μας και με την ενέργεια του μας ωθεί στην συγχώρεση και την αποδοχή μιας πραγματικότητας που δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι μια πέτρα που ενισχύει την πνευματικότητα μας, καθώς και την μνήμη.

 

Και ο ροζ χαλαζίας είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που θα φέρει ηρεμία και χαλάρωση σε έναν Δράκο, εξουδετερώνοντας όλη την επιθετικότητα του ζωδίου σας. Ενισχύει την ενέργεια της αγάπης και ως εκ τούτου προσελκύει αγάπη στην ζωή σας. Γεννά την ανάγκη για ανιδιοτελή προσφορά, για γενναιοδωρία προς του γύρω σας και αποκρούει πειρασμούς, ειδικά όταν έχουν σχέση με διαφθορά. Φορεμένος ο ροζ χαλαζίας γύρω από το λαιμό, μας ωθεί να εξερευνήσουμε νέες πραγματικότητες που προηγουμένως μπορεί να μας φαινόταν ασήμαντες ή αδιάφορες.

 

Τυχεροί αριθμοί: 1, 6, 7

Τυχερά λουλούδια: Τόμσον, κληρόδεντρο, Σκυλάκι

Άτυχα χρώματα: μπλε, πράσινο

Άτυχοι αριθμοί: 3 και 8

Άτυχη κατεύθυνση: βορειοδυτικά

 

Δράκος 2022 – Συμβουλή έτους

Δράκος με στοιχείο το ξύλο: Τα νώτα σας είναι προστατευμένα! Προχωρήστε.

Δράκος με στοιχείο τη φωτιά: Γυρίστε σελίδα! Έφτασε η ώρα…

Δράκος με στοιχείο τη γη: Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας.

Δράκος με στοιχείο το μέταλλο: Συνεχίστε την πορεία στο μονοπάτι που πήρατε.

Δράκος με στοιχείο το νερό: Πάρτε ρίσκα! Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή

 

Καλή κινέζικη χρονιά του Τίγρη!

 

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Το έτος του Λαγού Κινέζικο ωροσκόπιο 2023

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά κατά το 2023 τοποθετείται στις 22 Ιανουαρίου, κατά την οποία γιορτά…