Ζώδια και κακές συνήθειες από την Αλίντα Κανάκη!

Κανείς δεν είναι τέλειος! Πόσο απλή και πόσο πραγματική κουβέντα. Γιατί οι ατέλειες μας είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να μάθουμε και να εξελιχθούμε σαν όντα. Πέρα όμως από τις ατέλειες, που φέρουμε ως φορείς του γενετικού υλικού των προγόνων μας, κληρονομούμε και κάποιες ατέλειες ή κακές συνήθειες, χαρακτηριστικές του ζωδίου που γεννιόμαστε. Γι αυτές τις τελευταίες υπάρχουν απλοί τρόποι να τεθούν υπό έλεγχο, ώστε να γίνει λίγο πιο εύκολη η ζωή μας ή η ζωή των γύρω μας.

 

Να λοιπόν πώς να καταπολεμήσουμε τις ζωδιακές αδυναμίες ή αλλιώς τις κακές μας συνήθειες, που πολλές φορές γίνονται εμπόδια στην ευτυχία μας:

 

 

Κριός

 

Είστε οι πρώτοι και είστε φωτιά! Το «εγώ» σας δεν έχει όρια, η υπομονή σας ανύπαρκτη και παντού θέλετε να είστε πρώτοι, μεταφορικά ή και κυριολεκτικοί. Είστε από αυτούς τους ενοχλητικούς που δεν αντέχουν τις ουρές και προσπαθούν να βρουν τρόπο να παρακάμψουν την πολύωρη αναμονή. Ο μόνος τρόπος να ελέγξετε και να περιορίσετε την τάση σας αυτή, είναι να έχετε υπό την φροντίδα σας κάποιον, είτε είναι παιδί, είτε ένα κατοικίδιο.

 

 

 

Ταύρος

 

 

Εσείς έχετε πραγματικό πρόβλημα με τα υλικά αποκτήματα σας. Θέλετε τα πάντα και τα θέλετε όλα τριγύρω σας. Να τα βλέπετε, να τα χαίρεστε, να τα απολαμβάνετε. Εάν σας αφήσουν, το σπίτι σας μπορεί να γίνει αποθήκη ετερόκλητων αντικειμένων και να ζείτε μέσα στο χάος, που για σας όμως είναι απόλαυση. Για να μην εκνευρίζετε αυτούς που ζούνε μαζί σας, βρείτε ένα σύστημα αποθήκευσης που να σας εξυπηρετεί, ώστε και τάξη να έχετε, και να έχετε τα πάντα γύρω σας.

 

 

Δίδυμοι

 

Είστε το ζώδιο της επικοινωνίας! Είστε κοινωνικοί, αγαπάτε τις παρέες και τις εξόδους, το ελάττωμα σας είναι όμως ότι αγαπάτε πολύ να ακούτε τη φωνή σας… Θα μπορούσε κανείς εύκολα να σας χαρακτηρίσει φλύαρους, μια και μιλάτε ακατάπαυστα. Αυτό όμως δεν είναι το πραγματικό πρόβλημα. Το πρόβλημα σας είναι ότι δεν ακούτε τους άλλους. Επικοινωνία σημαίνει ανταλλαγή απόψεων. Για σας όμως η επικοινωνία είναι μονόδρομος. Εσείς μιλάτε και οι άλλοι πρέπει να ακούνε. Για να μπορέσετε να βρείτε μια κάποια ισορροπία, προσπαθήστε να επιβάλετε στον εαυτό σας, κατά τακτά χρονικά διαστήματα να κρατάτε το στόμα σας κλειστό για ένα λεπτό. Θα σας είναι βασανιστικά δύσκολο στην αρχή, με την εξάσκηση όμως θα καταφέρετε να ακούσετε κάποια στιγμή τον συνομιλητή σας.

 

 

Καρκίνος

 

 

Έχετε την φήμη ότι είναι πολύ γλυκοί σαν άτομα. Και είστε! Δείτε όμως και πόσα γλυκά καταναλώνετε σε ημερήσια βάση. Καραμέλες, μαστίχες, σοκολάτες, γλυκά, παγωτά και πάει λέγοντας. Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς την γευστική απόλαυση των γλυκών, κάτι που έχει όμως σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στο βάρος σας. Στρέψτε την προσοχή σας στα αποξηραμένα ή τα φρέσκα φρούτα και αποφύγετε όσο μπορείτε την ζάχαρη. Δεν ξέρω αν ο ουρανίσκος σας θα το εκτιμήσει, ο γιατρός και ο διαιτολόγος σας όμως θα το επικροτήσουν σίγουρα!

 

 

Λέων

 

 

Είστε λαμπεροί, είστε ταλαντούχοι, είστε γοητευτικοί, έχετε όμως και την έντονη και ανεξέλεγκτη τάση για επίδειξη! Εσείς θα μπορούσατε να είστε άνετα εκείνο το υπέρκομψο και απαστράπτον άτομο, στο κέντρο ενός σικ εστιατορίου, που επιδεικτικά μιλάει δυνατά στο χρυσαφί τηλέφωνο, δίνοντας εντολές στην γραμματέα του… Λέμε τώρα… Όλα αυτά όμως οδηγούν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: είστε ανασφαλείς! Θέλετε να σας λατρεύουν και να το δείχνουν, δεν ξέρετε όμως πώς να το εκμαιεύσετε. Όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να εκθειάζετε τους γύρω σας για τα ασήμαντα ή σημαντικά της καθημερινότητας, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσουν να σας το ανταποδίδουν. Γιατί η ζωή είναι ένα ατέλειωτο «δούναι και λαβείν»… Πρώτα όμως «δούναι»!

 

 

Παρθένος

 

 

Είστε οι τελειομανείς του ζωδιακού! Τα πάντα πρέπει να είναι τέλεια, και κυρίως πεντακάθαρα! Πολλές φορές θυσιάζετε την ευχαρίστηση σας, στο κυνήγι της τελειότητας ή της αποστειρωμένης καθαριότητας. Κατά βάθος όμως, όντας παιδιά της Αφροδίτης, αποζητάτε τις απολαύσεις, αλλά είστε εγκλωβισμένοι και δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Θα πρέπει να μάθετε ότι είναι πολύ πιο σημαντικό το να αισθάνεστε καλά, παρά το να φαίνεστε καλά. Αφιερώστε λίγα λεπτά την ημέρα στο να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, και εάν οι δραστηριότητες αυτές ενέχουν και κάποιο ποσοστό ακαταστασίας ή «βρωμιάς», όπως είναι το ζύμωμα, η ζωγραφική, η κηπουρική, κλπ, ακόμη καλύτερα. Θα μάθετε να χαλαρώνετε λίγο και να μην τα παίρνετε όλα τόσο σοβαρά.

 

 

Ζυγός

 

 

Είστε το ίνδαλμα του κάθε σοβαρού καπιταλιστή! Είναι σαν να γεννηθήκατε για να ψωνίζετε. Οι δημιουργοί της πιστωτικής κάρτας σίγουρα θα είχαν τους Ζυγούς υπόψη τους. Το γούστο σας είναι αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό, το καλό το πράγμα όμως, που θα είναι η τελευταία λέξη της μόδας και θα έχει την τέλεια ποιότητα, είναι και ακριβό. Αυτό όπως είναι αναμενόμενο σας βάζει συχνά σε μπελάδες, καθώς ξοδεύετε περισσότερα από αυτά που διαθέτετε. Κάθε φορά που σας έρχεται η όρεξη να εξορμήσετε στην αγορά και να αδειάσετε βιτρίνες, καλό θα ήταν να κάνετε μια βόλτα στην φύση ή να επισκεφτείτε ένα μουσείο ή μια γκαλερί. Από την μια θα απολαύσετε την ομορφιά, σε άλλη διάσταση βέβαια, και από την άλλη θα γλυτώσετε το πορτοφόλι σας.

 

 

Σκορπιός

 

 

Στο άθλημα της μνησικακίας, είστε σίγουρα οι πρωταθλητές του ζωδιακού! Ότι και αν σας έχουν κάνει, δεν θα το ξεχάσετε ποτέ, τουλάχιστον μέχρι να βρείτε την ευκαιρία να το ανταποδώσετε με το ανάλογο μένος, σε ανύποπτο πάντοτε χρόνο. Μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά το πρόβλημα είναι, ότι όλη αυτή η συσσωρευμένη πικρία και ο θυμός, δηλητηριάζει την καθημερινή σας ζωή. Καταστρέφει το συναίσθημα, ισοπεδώνει κάθε πιθανότητα ευτυχίας και κλονίζει ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη σας στον συνάνθρωπο. Είμαστε όμως όντα κοινωνικά και για να «ανθίσουμε» έχουμε ανάγκη την αγάπη! Πρέπει να απαλλαγείτε από τον θυμό που έχετε μέσα σας και να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Τηρήστε ένα ημερολόγιο, όπου θα καταγράφετε όλα αυτά που σας πικραίνουν, απλά για να τα βγάζετε από μέσα σας. Και βρείτε τρόπους χαλάρωσης. Κάντε γιόγκα ή εντάξτε μία συνεδρία μασάζ σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

Τοξότης

 

 

Έχετε την συνήθεια να λέτε την αλήθεια! Ακούγεται σαν εξαιρετικό προσόν, και θα ήταν, εάν το τηρούσατε σε όλες τις πτυχές της ζωή σας. Η ουσία είναι ότι λέτε ότι σας έρθει στο στόμα, χωρίς φίλτρο και χωρίς την παραμικρή συναίσθηση ή ενδιαφέρον, για το πώς ακούγεται στα αυτιά των άλλων ή το ποιόν μπορεί να πληγώσετε χωρίς λόγο με αυτά που λέτε. Για να αποκτήσετε τακτ, που προφανώς σας λείπει, εξαιρετικός τρόπος είναι να μελετήσετε εγχειρίδια καλής συμπεριφοράς! Όλο και κάτι θα καταφέρετε να κάνετε κτήμα σας και θα βελτιώσετε το κοινωνικό σας προφίλ.

 

 

Αιγόκερως

 

 

Είστε οι εργασιομανείς του ζωδιακού. Δουλεύετε μέχρι τελικής πτώσης, όχι τόσο για να κάνετε την καριέρα των ονείρων σας, αλλά περισσότερο για να βγάλετε λεφτά. Ο απόλυτος τρόμος για το ζώδιο σας είναι η φτώχια! Η φοβία σας αυτή είναι που σας κάνει άπληστους και ανικανοποίητους, να συσσωρεύετε μετρητά σαν τα καρτούν του Ντίσνεϋ. Στο κυνήγι του χρήματος χάνετε όλα τα μικρά και ενδιαφέροντα της ζωής.  Και μέχρι να το πάρετε χαμπάρι, η ζωή έχει τελειώσει και τα λεφτά θα τα χαρούν οι άλλοι… Για να σπάσετε αυτό το φαύλο κύκλο που σας τρώει τη ζωή, συνιστάται να ξεκινήσετε την τήρηση ενός ημερολογίου. Θα αναφέρεστε κάθε βράδυ σε όλα αυτά τα μη υλικά που σας χάρισε ο Θεός και το Σύμπαν, στις ευλογίες που λαμβάνετε καθημερινά απλόχερα. Έτσι θα αρχίσετε να στρέφετε την προσοχή σας σιγά-σιγά στον πιο πνευματικό κόσμο, μέχρι να καταφέρετε να ισορροπήσετε.

 

 

Υδροχόος

 

 

Θέλετε να είστε απόλυτα αυτάρκεις στην ζωή σας! Να μην εξαρτάστε από κανέναν, να έχετε τα πάντα υπό απόλυτο έλεγχο. Αυτό όμως έχει πολύ σοβαρές  επιπτώσεις στην συναισθηματική σας ζωή. Δεν ανοίγεστε εύκολα, δεν αφήνετε να σας πλησιάσουν πέρα από το όριο που θα τους επιτρέψετε. Φοβόσαστε ότι εάν εμπλακείτε σε μια σοβαρή συναισθηματική σχέση θα χάσετε ένα μεγάλο μέρος της ελευθερίας σας. Από την άλλη όμως σας λείπει η συντροφικότητα και γκρινιάζετε που δεν μπορείτε να κρατήσετε σχέση. Σαν ζωδιακοί χαρακτήρες λατρεύετε την περιπέτεια. Η μόνη λύση για σας, για να ξεπεράσετε τις φοβίες σας, είναι να πείσετε τον εαυτό σας ότι ο έρωτας και η σχέση είναι μια περιπέτεια!  Και επί της ουσίας είναι! Κάθε μέρα και ένας νέος σταθμός, μια καινούργια εικόνα, ένας νέος τόπος, μια αφορμή για εξερεύνηση…

 

 

Ιχθείς

 

 

Ως ζώδιο του νερού, είναι αυτονόητο ότι βρίσκετε ανακούφιση στο υγρό στοιχείο. Λατρεύετε την θάλασσα ή τις λίμνες, και τα απολαμβάνετε τόσο μέσα, όσο και απ έξω. Στο υγρό στοιχείο όμως ανήκουν και όλα τα πόσιμα. Και όταν αυτά περιέχουν αλκοόλ, εκεί ξεκινάει το πρόβλημα σας. Το αλκοόλ είναι για σας το μέσο για χαλάρωση και διασκέδαση, για να γιορτάσετε αλλά και να ξεχάσετε. Από όλα τα ζώδια, έχετε τις περισσότερες πιθανότητας να είστε οι μεγαλύτεροι καταναλωτές αλκοολούχων ποτών. Και δεν θα πείραζε ιδιαίτερα, εάν πίνετε περισσότερο από τον μέσο όρο, αλλά ο κίνδυνος να καταλήξετε αλκοολικοί, είναι για σας πραγματικά μεγάλος!  Καθώς αυτό που αποζητάτε μέσα από το ποτό είναι η κατάκτηση της νιρβάνα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να το πετύχετε. Τι θα λέγατε για λίγη γιόγκα ή διαλογισμό;

 

 

Αλίντα Κανάκη

 

★  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αφροδίτη στον Σκορπιό (4 – 29.12.2023) : Κτητικότητα και ερωτική ζήλια!

Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 4 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρώσ…