Ζώδια: Μάιος 2022 – Οι ενδιαφέρουσες μέρες του μήνα

Ο μήνας Μάιος μπορεί να έχει εντάσεις λόγω κυρίως των εκλείψεων αλλά και του ανάδρομου Ερμή, πλην όμως έχουν και κάποιες πολύ θετικές και ενδιαφέρουσες μέρες.

3 Μαΐου

Είναι η τέταρτη σεληνιακή μέρα, η οποία έχει σύμβολο της μια λεοπάρδαλη που είναι έτοιμη για ένα μεγάλο άλμα. Πρόκειται για μια μέρα, κατά την οποία μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και να κερδίσουμε πολλά από τις προσπάθειες μας. Το δεύτερο μισό της μέρας είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, καθώς η απόδοση μας αυξάνεται. Η Αφροδίτη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία και σχηματίζουν ταυτόχρονα εξάγωνο με τον Πλούτωνα, πλανητικές θέσεις που μπορούν να δώσουν επιτυχίες στον έρωτα και στις επιχειρήσεις.

Κατά την διάρκεια της μέρας θα έχουμε ευχάριστες συναντήσεις και μια χαλαρή επικοινωνία, ενώ κάθε πρακτική ή και πιο πνευματική δραστηριότητα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία. Είναι ιδανική για δουλειές στο σπίτι και βαριά σωματική καταπόνηση, ενώ τα ριψοκίνδυνα εγχειρήματα θα φέρουν επιτυχίες και κερδοφορία. Διαθέτουμε πλεόνασμα ενέργειας, το οποίο μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε παραγωγικά. Επαγγελματικές επαφές και συζητήσεις κατά την διάρκεια της μέρας θα αποβούν επωφελείς και κερδοφόρες. Και στην προσωπική μας ζωή ωστόσο θα υπάρξουν θετικές αλλαγές, αυξημένο πάθος και ενέργεια.

19 Μαΐου

Πρόκειται για την εικοστή σεληνιακή μέρα, με σύμβολο της έναν καθρέφτη, που είναι ευνοϊκή για τα άτομα που δεν έχουν βλάψει τους γύρω τους. Λάθη που έγιναν στο παρελθόν μπορούν να διορθωθούν, αλλά οι αποφάσεις που θα παρθούν κατά την διάρκεια της μέρας θα πρέπει να είναι προσεκτικά σταθμισμένες. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συναισθήματα να μας κυριεύσουν και να κατευθύνουν τις αποφάσεις μας, ενώ συνιστάται να αποβάλουμε αρνητικές σκέψεις και φοβίες.

Η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω και από την θέση της αυτή συμβάλει σε ένα σταθερό συναισθηματικό υπόβαθρο. Αυτό μας επιτρέπει να είμαστε πολύ πιο ήρεμοι αλλά και πρακτικοί, με συνέπεια να αυξάνεται η αποτελεσματικότητα μας. Ο Ήλιος σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα δίνει ισχυρή ώθηση στα ενεργειακά μας αποθέματα, ενώ αρκετοί από μας θα βρουν τρόπο να ξεπεράσουν μια κρίση ή να βρουν διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση. Η μέρα μπορεί να μας οδηγήσει σε πιο πνευματικά μονοπάτια, ενώ ενδεχομένως να παρουσιάσουμε ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό, τον εσωτερισμό ή την ψυχολογία. Η διαίσθηση μας σε σχέση με το χρήμα αυξάνεται και αρκετοί μπορούν να κερδίσουν χρήματα, διαχειριζόμενοι με δυναμισμό και αποφασιστικότητα κάποιες καταστάσεις. Η Σελήνη δε σε αρμονικές όψεις με Ουρανό, Ποσειδώνα και Άρη μας δίνει διαύγεια, πρωτότυπες ιδέες, θέληση για επιτυχία και δημιουργική έμπνευση.

20 Μαΐου

Η εικοστή πρώτη σεληνιακή μέρα με σύμβολο της τον αετό οξύνει την διορατικότητα μας και προσφέρεται για πνευματική εργασία. Η μέρα είναι ιδανική για κοινωνική εργασία και προσφορά, πνευματική ψυχαγωγία και επιστημονικές δραστηριότητες, ενώ οι άνθρωποι είναι πολύ πιο φιλικοί και φιλελεύθεροι στις απόψεις τους.

Η Σελήνη βρίσκεται στον προοδευτικό Υδροχόο και οι αρμονικές όψεις των πλανητών υπερισχύουν των δύσκολων πλανητικών όψεων. Εξάγωνα με τον Δία σχηματίζουν τόσο η Σελήνη, όσο και ο Ερμής. Μόνο που ο τελευταίος είναι ανάδρομος, με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπεται να μας παρέχει όλες τις θετικές δονήσεις της όψης. Ευνοούνται οι δημόσιες ομιλίες, η διδασκαλία, η εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς και η συγγραφή και δημοσίευση άρθρων. Τα ταξίδια θα είχαν υπό κανονικές συνθήκες θετική έκβαση και θα μας παρείχαν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, χρειάζεται όμως προσοχή και καλή οργάνωση λόγω του ανάδρομου Ερμή.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Δεκέμβριος 2023 – Αλλαγές για κάποια ζώδια

Όλοι έχουμε εμπεδώσει λίγο πολύ ότι ζούμε μια μεταβατική περίοδο, με πολλές αλλαγές να ανα…