Ζώδια : Οι πιο επικίνδυνες μέρες του Απριλίου 2023 Ποιοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί

Ο Απρίλιος είναι ένας ενεργειακά φορτισμένος μήνας, όχι μόνο γιατί φιλοξενεί κατά το μεγαλύτερο του τμήμα τον Ήλιο και τον Δία στο φλογερό ζώδιο του Κριού, αλλά και γιατί η ηλιακή έκλειψη της 20.04 μπορεί να φέρει πολλές και μεγάλες ανατροπές στις ζωές μας. Επιπλέον σχηματίζει ορισμένες ιδιαίτερα δύσκολες όψεις που μπορούν να δημιουργήσουν σειρά προβλημάτων στην καθημερινότητα μας. Κάποιες ημερομηνίες φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολες, κατά τις οποίες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας.

Η 14η Απριλίου είναι μια τέτοια μέρα… Η Αφροδίτη από τους Διδύμους σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο από τους Ιχθείς, παράλληλα με την σελήνη που σχηματίζει σειρά δυσαρμονικών όψεων με άλλους πλανήτες. Λίγες μέρες πριν και λίγες μετά, θα αισθανόμαστε ότι τίποτε δεν εξελίσσεται όπως θα θέλαμε, τίποτε δεν προχωράει προς την σωστή κατεύθυνση. Θα υπάρξουν ξαφνικοί περιορισμοί σε αρκετούς τομείς της ζωής μας, ενώ θα μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να τακτοποιήσουμε ζητήματα της προσωπικής μας ζωής ή οικονομικής φύσης. Λόγω της συνόδου Σελήνης-Πλούτωνα είναι πιθανές εντάσεις και συγκρούσεις, αναστατώσεις σε συναισθηματικό επίπεδο και ατυχήματα από απροσεξία. Η αντίθεση δε Σελήνης-Λίλιθ μπορεί να επιδεινώσει τις καταστάσεις. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο, να μεγεθύνουμε τα προβλήματα στο μυαλό μας και να τα βιώνουμε πολύ πιο έντονα από ότι θα έπρεπε. Οι συνδυασμένες δύσκολες όψεις μπορεί να βάλλουν την υγεία μας, κυρίως ότι έχει σχέση με το ουροποιητικό σύστημα ή τους ενδοκρινείς αδένες, ενώ πολλοί θα έχουν κρίσεις κατάθλιψης ή θα αντιμετωπίζουν τα τεκταινόμενα με μια γενική απάθεια. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνιση της κάποια σοβαρή ασθένεια. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου επιδρά κυρίως σε Διδύμους, Ιχθείς, Παρθένους και Τοξότες του α’ δεκαημέρου, η σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του α΄ δεκαημέρου, το ίδιο και η αντίθεση Σελήνης-Λίλιθ. Όπως γίνεται φανερό, λίγο πολύ θα πληγούμε όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από τις συνδυασμένες δύσκολες όψεις.

Οι ενέργειες της 19ης Απριλίου από την άλλη είναι αρκετά αντιφατικές. Η σύνοδος Ήλιου-Δία θα έπρεπε να αποτελεί προάγγελο καλών ειδήσεων, έρχεται όμως το τετράγωνο Σελήνης-Άρη να χαλάσει την όμορφη ατμόσφαιρα, καθώς μπορεί να γεννήσει πολλά προβλήματα. Το τετράγωνο Σελήνης-Άρη αναμένεται να φέρει συναισθηματική αστάθεια, καθώς και απερίσκεπτες, παρορμητικές ενέργειες, μια και τα δύο ουράνια σώματα βρίσκονται σε παρορμητικά ζώδια (σε Κριό και Καρκίνο αντίστοιχα). Λόγω ανεξέλεγκτου θυμού μπορεί να παραιτηθεί κανείς από την δουλειά του ή να θέσει τέλος σε μια σημαντική σχέση και να δημιουργήσει σειρά προβλημάτων και αναταράξεων στην προσωπική ή επαγγελματική του ζωή. Συνιστάται να μην επιτρέψει κανείς να εκτονώσει την κακή του διάθεση σε δικά του άτομα ή σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, για να μην υποστεί εκ των υστέρων τις συνέπειες. Διαφορετική θα είναι η επίδραση ωστόσο του τετραγώνου σε κάθε φύλο. Οι άντρες που θα επηρεαστούν από την όψη θα έχουν την τάση να είναι εριστικοί, αγενείς και επιθετικοί, ενώ οι γυναίκες συναισθηματικά ασταθείς, δραματικές και σε περιπτώσεις υστερικές. Τις μέρες αυτές ας είμαστε πιο προσεκτικοί στον χειρισμό αιχμηρών αντικειμένων για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Οδικά ατυχήματα, πυρκαγιές ή αποβολές από πτώσεις είναι επίσης πολύ πιθανά. Η ευεργετική σύνοδος Ήλιου-Δία αναμένεται να φέρει θετικές ειδήσεις σε Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του γ’ δεκαημέρου, ενώ το τετράγωνο Σελήνης-Άρη να δημιουργήσει προβλήματα στα ίδια ζώδια του β’ δεκαημέρου.

Η μέρα της ηλιακής έκλειψης στον Κριό, η 20η Απριλίου, θα είναι δύσκολη και πολλά από τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα το διάστημα επιρροής της έκλειψης (τουλάχιστον έξι μήνες) θα έχουν έντονα καρμική διάσταση. Η έκλειψη προαναγγέλλει δύσκολες καταστάσεις που θα μπορούσαν, και σε κάποιο βαθμό θα συμβεί αυτό, να ανατρέψουν την πορεία της ζωής μας. Πέρα από την δεδομένη σύνοδο Σελήνης-Ήλιου, σχηματίζεται την μέρα αυτή ένα τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, ένα τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα και μια σύνοδος Σελήνης-Βόρειου Δεσμού. Ο Πλούτωνας είναι η προσωποποίηση του πολέμου και της βίας, εκπροσωπεί την δύναμη, τα υπέρογκα χρηματικά ποσά, αλλά και την μαγεία. Είναι υπεύθυνος για την σεισμική δραστηριότητα, καθώς κυβερνά τα έγκατα της γης, την ραδιενεργή ακτινοβολία αλλά και τις υπερβατικές καταστάσεις. Ένα τετράγωνο του Πλούτωνα με την έκλειψη θα γεννήσει μεγάλη επιθετικότητα και βία. Δεν μπορούν να αποκλειστούν ληστείες, σοβαρά ατυχήματα, εκρήξεις, καταστροφές ή και αναταραχές από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που θα ξεφύγουν από τον έλεγχο. Καλό θα ήταν να αποφύγει κανείς τα πολύβουα πλήθη ή τις μεγάλες συναθροίσεις τις μέρες γύρω από την έκλειψη, εάν θέλει να παραμείνει ασφαλής. Η έκλειψη επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια των τελευταίων ημερών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους), ενώ το ακριβές τετράγωνο της με τον Πλούτωνα πραγματοποιείται λίγες ώρες αργότερα, οπότε αγγίζει την πρώτη μοίρα του Ταύρου, άρα αφορά και τις πρώτες μέρες των σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Τέλος, στις 27 Απριλίου έχουμε μια αντίθεση Σελήνης-Πλούτωνα και ένα τετράγωνο Σελήνης-Δία, όψεις που θα κάνουν την μέρα μας κουραστική, θα εγερθούν όμως και ζητήματα αυτοεκτίμησης ή φήμης. Δεν θα έχουμε την αναμενόμενη στήριξη από τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε, κάτι που θα μας πικράνει. Συνιστάται να μην πραγματοποιήσουμε νέα ξεκινήματα και να αποφύγουμε να συνάψουμε επαγγελματικές συμφωνίες, γιατί το πιο πιθανό είναι να χάσουμε χρήματα. Είναι επίσης πολύ πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα υγείας, ειδικά σε άτομα που αντιμετωπίζουν ήδη κάποια ζητήματα με το αγγειακό ή ενδοκρινικό σύστημα. Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν κυρίως στα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) των πρώτων  ημερών, που θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Μάρτιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις

Ο Μάρτιος του 2024 είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται για τις πολλές και έντονες συναισθη…