Η αστεροειδής Ήρα και η ερμηνεία της στα ζώδια και τους οίκους

Η Ήρα (Juno) μοιάζει κάπως με την Αφροδίτη. Ωστόσο, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει την αγάπη και την ερωτική έλξη στην αρχή της, ενώ η Ήρα την αφοσίωση, την πίστη, αλλά και το πρόσωπο με το οποίο θέλουμε να μοιραστούμε τη ζωή μας. Η Ήρα μπορεί να δείξει τόσο τις αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή μας μετά το γάμο όσο και τα χαρακτηριστικά του/της συζύγου. Η επαφές της με τους άλλους πλανήτες του γενέθλιου χάρτη μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες, για το πώς ο/η σύζυγος θα μας συμπεριφερθεί και πώς θα εξελιχθεί ο γάμος.

Η επιρροή της Ήρας δεν είναι ίδια σε όλα τα ωροσκόπια, καθώς είναι αρκετά ισχυρή στον 5ο, 7ο και 9ο οίκο, αλλά μάλλον αδύναμη στον 1ο και τον 3ο. Έτσι, για να την καταλάβουμε καλύτερα, την κοιτάζουμε μαζί με την Αφροδίτη, η οποία αντιπροσωπεύει την άποψή μας για τις σχέσεις αλλά και τι είδους σχέσεις προτιμάμε να συνάπτουμε. Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγουμε τις λανθασμένες ή μονοδιάστατες εκτιμήσεις όσον αφορά τη συναισθηματική μας ζωή. Σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο η Ήρα αντιπροσωπεύει τον σύζυγο, ενώ σε ένα ανδρικό έχει να κάνει περισσότερο με συνεργάτες και συναδέλφους.

Στην περίπτωση ευνοϊκών όψεων ανάμεσα στην Ήρα και τον Άρη, μπορεί να πει κανείς ότι το άτομο αυτό θα βρει την ευτυχία, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες στιγμές μπορεί να περάσει μέχρι τότε. Οι όψεις Ήρας – Δία μπορούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με την αναβίωση παλιών ερώτων, με συναισθήματα που διαρκούν στο χρόνο, αλλά και με την αδελφή ψυχή. Οπωσδήποτε πάντως η Ήρα δεν συνδέεται με σύντομες και περαστικές σχέσεις. Δείχνει πότε, από πού και πώς θα εμφανιστεί ο σύντροφος της ζωής μας. Για να γίνει κατανοητή, πρέπει να συνδεθεί με τον Άρη και το Δία, και οι επαφές της με τον Άρη μελετώνται σχολαστικά αν πρόκειται για την περίπτωση της σχέσης μιας γυναίκας με τον σύζυγό της.

Στη συναστρία η Ήρα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς δείχνει τον καρμικό σύντροφο, τις τάσεις στην αγάπη που φέρουμε από προηγούμενες ζωές και τις σχέσεις που έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν.

Η Ήρα είναι ένα από τα πιο κυρίαρχα γυναικεία στοιχεία σε ένα ωροσκόπιο. Έτσι, πρέπει να αναλύεται με μεγαλύτερη προσοχή στα ωροσκόπια των ανδρών. Αντιπροσωπεύει το είδος και το χρόνο του γάμου στα ωροσκόπια των γυναικών. Οι διαλύοντες πλανήτες που σχηματίζουν όψεις με τη γενέθλια Ήρα μας βοηθούν στην ανάλυση αυτών των σχέσεων και στο χρόνο εμφάνισής τους στη ζωή κάποιου. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια συνόδου Νότιου Δεσμού-Ήρας, μια θετική διέλευση του Δία ευνοεί το άτομο ώστε να συναντήσει τον μέλλοντα ή τη μέλλουσα σύζυγο. Μια θετική διέλευση του Δία, όταν κάνει όψεις με την Αφροδίτη και με τον Ήλιο μπορεί να μας δώσει, επίσης, τις περιόδους κατά τις οποίες αυτή η σχέση θα αναπτυχθεί αλλά και τη χρονική στιγμή που το ζευγάρι θα παντρευτεί.

Ήρα στον Κριό: Ο σύζυγός σας θα είναι επιθετικός, ευέξαπτος και φιλόδοξος. Θα ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό και θα είναι πολύ δραστήριος. Μπορεί επίσης να είναι κυριαρχικός, αυστηρός και νευρικός. Θα πρέπει να είστε και σεις το ίδιο δραστήριοι για να καταφέρετε να προσαρμοστείτε γρήγορα στον τρόπο ζωής του συντρόφου σας.

Ήρα στον Ταύρο: Ο συζυγός σας θα είναι σταθερός, χαρούμενος, σωματικά ελκυστικός και θα αναζητά την ασφάλεια. Η οικονομική σιγουριά και η ευημερία πιθανόν θα έρθουν μετά το γάμο. Ο μέλλων σύζυγός σας θα ενδιαφέρεται πολύ για τα χρήματα και θα σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα των επιχειρήσεων.

Ήρα στους Διδύμους: Τα αθόρυβα και ήρεμα πρόσωπα δεν σας ταιριάζουν. Χρειάζεστε στο πλάι σας έναν άνθρωπο ομιλητικό, δραστήριο, έξυπνο και λογικό. Μπορεί να παντρευτείτε κάποιον συγγενή ή ένα πρόσωπο που συνδέεται με τα σχολικά σας χρόνια. Μια Ήρα στους Διδύμους δείχνει μερικές φορές και δεύτερο γάμο, γι΄αυτό η σχέση της με την Αφροδίτη είναι σημαντική στην προκειμένη περίπτωση.

Ήρα στον Καρκίνο: Χρειάζεστε έναν ευαίσθητο και συναισθηματικό σύντροφο. Αυτό το άτομο μπορεί να εμφανιστεί νωρίς στη ζωή σας, ενώ μπορεί να σχετίζεται και με το κάρμα σας. Ενδέχεται ο σύντροφός σας να μην είναι πολύ δυνατός και υγιής. Θα σας παραπονιέται για θέματα της υγείας του, ενώ εσείς θα γκρινιάζετε συχνά για την τεμπελιά και τη μαλθακότητά του.

Ήρα στον Λέοντα: Ο σύζυγός σας θα είναι επιδεικτικός, δημιουργικός και χαρούμενος και μπορεί να λειτουργεί σα να βρίσκεται πάνω σε θεατρικό σανίδι. Ίσως, επίσης να είναι αυταρχικός και ανώριμος με πολύ ισχυρό «εγώ». Αν η Ήρα σας σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις, καλύτερα να κρατηθείτε μακριά από ντροπαλά και μοναχικά πρόσωπα.

Η Ήρα στο Λέοντα φέρνει γενικά έναν σύζυγο ενεργητικό, κοινωνικό, που σφύζει από ζωή και από διάθεση για φλερτ. Η πρώτη ερωτική σας σχέση δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι το γάμο. Ο σύντροφός σας –αν και όχι σπιτόγατος- θα εκτιμά πολύ την οικογένεια και τα παιδιά.

Ήρα στην Παρθένο: Χρειάζεστε έναν σύζυγο αποτελεσματικό, εργατικό κι εξυπηρετικό στα θέματα της υγείας σας. Ωστόσο, ενδέχεται να συναντήσετε στη ζωή σας ανθρώπους υπερβολικά επικριτικούς. Οι σχέσεις σας βασίζονται στην επίγνωση και τη λογική, έτσι η εργασία και η καριέρα είναι πιο σημαντικές από ό,τι τα συναισθήματα και ο ρομαντισμός. Η θέση αυτή της Ήρας δείχνει ότι μπορεί να συναντήσετε τον μέλλοντα σύζυγό σας σε γραφείο ή σε ένα νοσοκομείο.

Ήρα στο Ζυγό: Χρειάζεστε έναν σύντροφο ελκυστικό, με καλό γούστο και αγάπη για τις τέχνες. Η Ήρα στο Ζυγό δείχνει ότι ο σύζυγός σας θα μπει στη ζωή σας για να φέρει πολλές προσωπικές αλλαγές μέσα σας. Θα είναι επίσης τρυφερός και μπορεί να κατέχει σημαντική κοινωνική δύναμη.

Ήρα στο Σκορπιό: Ο σύζυγός σας θα είναι ελκυστικός και μυστηριώδης. Η σεξουαλική συμβατότητα στη σχέση σας θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Αυτή η τοποθέτηση δείχνει έναν σύζυγο ζηλιάρη και μερικές φορές «βασανιστή». Ενδεχομένως να συνδέει τους δυο σας κάτι καρμικό από το παρελθόν.

Ήρα στον Τοξότη: Ο σύντροφός σας μπορεί να έχει ένα εντελώς διαφορετικό παρελθόν και υπόβαθρο. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα μορφωμένος ή να του αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Ίσως ακόμη και να είναι από μια ξένη χώρα. Μπορεί να του αρέσει να μιλάει πολύ και να ακούει τους άλλους ελάχιστα. Μαζί του, σας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε τη φιλοσοφική έννοια της σχέσης σας και να ασχοληθείτε με τη σημασία της προσωπικής σας ανάπτυξης.

Ήρα στον Αιγόκερω: Αναζητάτε έναν πρακτικό σύντροφο, εξειδικευμένο σε θέματα οργάνωσης. Είναι ένας άνθρωπος που θα σας βοηθήσει την ώρα της ανάγκης σας, αλλά η βοήθεια αυτή δεν πρόκειται να σας δοθεί σε συναισθηματικό επίπεδο, όσο κι αν το περιμένετε. Θα κερδίσει εύκολα την εμπιστοσύνη σας, αλλά μπορεί να είναι αποτραβηγμένος και «κλειστός» χαρακτήρα, δύσκολος να σας ανοιχτεί. Θα συναντήσετε κατά πάσα πιθανότητα τον μέλλοντα σύζυγό σας τυχαία, μετά την ηλικία των 28. Η απόφασή σας να τον παντρευτείτε θα στηρίζετε στο σκεπτικό, ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο μοναδικός που μπορεί να σας δώσει την πιο ειλικρινή αγάπη.

Ήρα στον Υδροχόο: Ο σύζυγός σας θα είναι λογικός και όχι συναισθηματικός. Ίσως να πρόκειται για έναν παλιό σας φίλο ή να σας συστήσουν σε μια κοινωνική συνάθροιση. Θα έχει μια πολυάσχολη κοινωνική ζωή κι αυτό μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να νιώθετε παραμελημένοι. Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας ανάλογα με το δικό του και να περνάτε και σεις το χρόνο σας με φίλους. Σε κάθε περίπτωση, ο σύζυγός σας θα είναι ιδιόρρυθμος αλλά καλόκαρδος.

Ήρα στους Ιχθείς: Θέλετε τον πρίγκιπα του παραμυθιού και τίποτα λιγότερο. Στην περίπτωση που βλέπετε ότι κάτι δεν πάει καλά με το πρόσωπο που αγαπάτε, διορθώνετε τα στραβά του αλλά μόνο μέσα στο μυαλό σας και όχι στην πραγματικότητα. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή συζύγου, γιατί λειτουργείτε προστατευτικά απέναντι στον άλλο και με αυτοθυσία. Έτσι, βρείτε κάποιον που να αξίζει τον κόπο. Ο σύντροφός σας μπορεί να μειονεκτεί σωματικά, αλλά θα σας ικανοποιεί συναισθηματικά. Κι ίσως να πρόκειται για κάποιον που έτρεφε μυστικά αισθήματα για σας, πολύ πριν η σχέση σας γίνει πραγματικότητα.

Αλίντα Κανάκη

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Aστρολογικά μαθήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούνιος 2024 – Η εύνοια της τύχης για 3 ζώδια

Μέσα στον Ιούνιο θα είναι αρκετοί πλανήτες συγκεντρωμένοι στο ζώδιο των Διδύμων και αναμέν…