Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου συνεχίζει και ολοκληρώνει η Αφροδίτη την πορεία της μέσα από τον Καρκίνο, για να περάσει το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα στον Λέοντα. Το διάστημα που βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου αποτελεί γι’ αυτήν πρώτο μέλημα η οικογένεια της και η ευημερία των δικών της ανθρώπων. Το σπίτι είναι ο ναός της και απολαμβάνει να προσφέρει όλη της την ενέργεια και φροντίδα στους ανθρώπους που αγαπά. Στο ταίρι της δίνει την αγάπη της απλόχερα, απαιτεί όμως από αυτό την αφοσίωση του. Κατά την διάρκεια της διέλευσης της μέσα από τον Καρκίνο υποφέρει από πολλά και συχνά σκαμπανεβάσματα στην διάθεση της και φλερτάρει με την κατάθλιψη, όσο καλά και αν της πηγαίνουν τα πράγματα. Τουλάχιστον στην διαχείριση των οικονομικών της είναι προσεκτική, αν όχι σφικτοχέρα.
Στις 11 Αυγούστου εισέρχεται στο ζώδιο του Λέοντα και αρχίζει μια περίοδος εξωστρέφειας για όλους μας. Θέλουμε να βγούμε και να διασκεδάσουμε, να μας δουν και να μας θαυμάσουν, να αποτελέσουμε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, τόσο στην δουλειά μας, όσο και στις κοινωνικές μας συναναστροφές. Είναι ένα χρονικό διάστημα που θέλουμε να εκτοξεύσουμε την καριέρα μας στην στρατόσφαιρα, θα κάνουμε ακριβές αγορές, πιθανά ειδών πολυτελείας, και θα προχωρήσουμε σε αλλαγές στην εμφάνιση μας. Οι αδέσμευτοι θα αναζητήσουν το άλλο τους μισό και ζητούμενο θα αποτελεί να είναι ένα άτομο όχι μόνο αισθητικά όμορφο, αλλά και γενναιόδωρο και δημιουργικό, που να θρέφει αμοιβαία συναισθήματα και κυρίως, δεν θα κουράζεται να μας θαυμάζει και το δείχνει.
Οι δεσμευμένοι αναμένεται να βιώσουν μια περίοδο έντονου πάθους, ενώ οι αδέσμευτοι που θα συναντήσουν το άλλο τους μισό, θα ξεκινήσουν μια σχέση με εκρηκτικό πάθος, που θα κάψει τα πάντα στο πέρασμα της. Είναι όμως και μια περίοδος που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις σχέσεις η ζήλια και η κτητικότητα των συντρόφων. Από άποψη οικονομικών, η περίοδος χρειάζεται προσοχή, γιατί θα ξεφύγουν οι δαπάνες μας, με αγορά προϊόντων πολυτελείας, που μπορεί να είναι πέρα από τις οικονομικές μας δυνατότητες.
Αρκετές είναι η όψεις της Αφροδίτης μέσα στον Αύγουστο, τις οποίες θα εξετάσουμε αναλυτικά.
Στις 2 Αυγούστου σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Ουρανό από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα, η οποία θα φέρει ευχάριστες εκπλήξεις και απρόσμενες ειδήσεις ή δώρα. Ξαφνικές καινούργιες γνωριμίες είναι πολύ πιθανόν να συμβούν και κεραυνοβόλοι έρωτες να γεννηθούν. Τα άτομα που θα μας προσελκύουν μπορεί να είναι εκκεντρικά ή ασυνήθιστα στην εμφάνιση ή στην συμπεριφορά. Μπορεί όμως να αισθανθούμε την ανάγκη εμείς οι ίδιοι να κάνουμε δραστικές αλλαγές στην εξωτερική μας εμφάνιση για να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα. Τα ζώδια που θα αισθανθούν πιο έντονα την επιρροή της όψης είναι αυτά του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του γ’ δεκαημέρου.
Την επόμενη μέρα, στις 3 Αυγούστου, σχηματίζεται ένα ακόμη εξάγωνο της Αφροδίτης, αυτή την φορά με τον Άρη από τον Ταύρο. Είναι μια όψη που γεννά φλερτ και πάθη, έρωτες και περιπέτεια. Η διασκέδαση μέχρι πρωίας είναι συνηθισμένη το διάστημα αυτό, όπως και οι συναρπαστικές γνωριμίες. Αφορά και πάλι κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του β’ αυτή τη φορά δεκαημέρου.
Ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα (ανάδρομος) έπεται στις 7 Αυγούστου, μια όψη έντονου ρομαντισμού. Υπό την επιρροή της γεννιούνται έρωτες με μεγάλες προσδοκίες, που αρκετές φορές όμως δεν επιβεβαιώνονται. Είναι η όψη των πλατωνικών και των εξιδανικευμένων ερώτων, άρα και των απογοητεύσεων, όταν περάσει η επιρροή της. Όσο διαρκεί όμως η ατμόσφαιρα αυτή, πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, ζαλισμένοι από την γλυκιά μέθη του θεού του έρωτα.
Είναι ένα διάστημα που έχουμε ανάγκη να μας αγαπούν, αλλά και να αγαπάμε. Για τον λόγο αυτό, πολύ συχνά τοποθετούμε το ταίρι μας σε βάθρο, ένα αντικείμενο θαυμασμού, τέλειο από κάθε άποψη. Οι αδέσμευτοι φλερτάρουν και ενδεχομένως να ξεκινήσουν κάτι καινούργια στην προσωπική τους ζωή, αλλά η προσοχή τους είναι ακόμη περισσότερο επικεντρωμένη στην οικογένεια και τα φιλικά πρόσωπα, παρά στην ερωτική τους ζωή. Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.
Στις 9 Αυγούστου έχουμε την πρώτη δύσκολη όψη της Αφροδίτης για τον μήνα αυτό, μια αντίθεση με τον Πλούτωνα (ανάδρομος) από Καρκίνο και Αιγόκερω αντίστοιχα. Είναι μια όψη που θα γεννήσει εντάσεις στην συναισθηματική μας ζωή, όπως και μοιραίους έρωτες. Σηματοδοτεί δύσκολες στιγμές για την προσωπική μας ζωή, κυρίως την συναισθηματική, με το να μας βασανίζουν αμφιβολίες τις μέρες επιρροής της. Τα συναισθήματα μας θα έχουν την τάση να ξεφεύγουν πέρα από κάθε όριο και γι’ αυτό θα αισθανθούμε έντονη πικρία αλλά και απογοήτευση για το ταίρι μας. Οι φοβίες μας θα έρθουν στην επιφάνεια, θα αμφισβητούμε την κρίση μας και θα αισθανόμαστε ευάλωτοι. Οι καταστάσεις μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχο μας και θα είναι αδύνατο να τις ξεπεράσουμε ή να τις αγνοήσουμε. Τα ξεκαθαρίσματα θα πρέπει να είναι αναμενόμενα, όπως και το τελείωμα κάποιων σχέσεων. Προσοχή λοιπόν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του γ’ δεκαημέρου.
Ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Δία (ανάδρομος) παίρνει στις 18 Αυγούστου την σκυτάλη. Είναι μια ευεργετική όψη μεταξύ των δύο πλέον ευοίωνων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για τα επαγγελματικά, τα συναισθηματικά και τα οικονομικά μας. Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, εάν ο Δίας ήταν ορθόδρομος, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Θα έχουμε την στήριξη πλούσιων και πετυχημένων στην δουλειά μας, ενώ οι γυναίκες θα βρεθούν στο επίκεντρο του θαυμασμού, απολαμβάνοντας την προσοχή αλλά και τα πλούσια δώρα. Η όψη θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε γνωριμίες που θα αποδειχτούν στην πορεία εξαιρετικά ευεργετικές για μας, γιατί θα μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε την επιτυχία αλλά και την υλική αφθονία. Γενικά πάντως, το τρίγωνο Αφροδίτης-Δία φέρνει κέφι και χαρά, διασκέδαση και καλοπέραση και αφορά κυρίως τα άτομα που ανήκουν στο β’ δεκαήμερο των παρορμητικών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).
Η επόμενη δύσκολη όψη της Αφροδίτης, είναι ένα τετράγωνο με τον Ουρανό (ανάδρομος) στις 27 Αυγούστου, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για απρόοπτες καταστάσεις και ξαφνικά γεγονότα στην συναισθηματική μας ζωή. Τις μέρες επιρροής του τετραγώνου καλό θα ήταν να προσέχουμε τις πράξεις και τα λεγόμενα μας, για να μην πληγώσουμε το ταίρι χωρίς να το καταλάβουμε. Οι αδέσμευτοι μπορεί να πραγματοποιήσουν κάποιες γνωριμίες και να αρχίσουν να βλέπουν κάποιο πρόσωπο, αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις που θα χαλάσουν την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Με τον Ουρανό εμπλεκόμενα, τίποτε δεν μπορεί να είναι δεδομένο, τίποτε σταθερό. Το συναίσθημα μπορεί να είναι έντονο, παρόλα αυτά η σχέση θα αποδειχτεί βραχύβια. Μια άλλη παράμετρος του τετραγώνου που χρειάζεται προσοχή, είναι τα μεγάλα έξοδα που μπορεί να πραγματοποιήσουμε στο όνομα του έρωτα που βιώνουμε, γιατί στο τέλος θα μας μείνουν οι υπέρμετροι λογαριασμοί να μας θυμίζουν τις κακές επιλογές μας. Γιατί το διάστημα επιρροής του τετραγώνου θα μας ελκύουν ιδιαίτερα άτομα, ενδεχομένως εκκεντρικά ή αντισυμβατικά, με τα οποία τελικά θα αποδειχτεί ότι δεν έχουμε κανένα κοινό. Προσοχή θα χρειαστεί επίσης να επιδείξουμε στους πειραματισμούς στην εμφάνιση μας, για να μην κάνουμε αποτυχημένες αλλαγές. Η όψη αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του β’ δεκαημέρου.
Η τελευταία δύσκολη όψη της Αφροδίτης για τον Αύγουστο αφορά μια αντίθεση της με τον ανάδρομο Κρόνο στις 28 Αυγούστου. Πρόκειται για μια όψη που προαναγγέλλει περιορισμούς αλλά και την επικράτηση της λογικής έναντι του συναισθήματος. Τις μέρες γύρω από την όψη θα είναι έντονη η ανασφάλεια που θα αισθανόμαστε και πολλά ερωτήματα να μας βασανίζουν. Στις συναισθηματικές μας σχέσεις θα έχουμε την παρόρμηση να κάνουμε το σωστό και όχι αυτό που επιτάσσει το συναίσθημα, ενώ σχέσεις που γεννιούνται υπό την επιρροή της, είτε είναι καθαρά ωφελιμιστικές, στηριζόμενες σε ανταλλάγματα, είτε είναι μεταξύ ατόμων με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Σε γενικές γραμμές είναι δύσκολες οι μέρες για τις συναισθηματικές μας σχέσεις, με προβλήματα να αναφύονται και να τις συνταράσσουν. Δεν θα πρέπει δε να αποκλειστούν κάποιοι χωρισμοί, προσωρινοί ή οριστικοί, ή και διαζύγια. Προβλήματα επικοινωνίας και συνεννόησης θα αντιμετωπίζουν κυρίως οι άντρες, όχι μόνο με την σύντροφό τους, αλλά και με τις κόρες τους ή με θηλυκά συγγενικά πρόσωπα. Το τετράγωνο Αφροδίτης-Κρόνου βάλει κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του γ’ δεκαημέρου.
Αλίντα Κανάκη
Δημήτρης Μήτρας