Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. Η θέση της γενέθλιας Σελήνης σε ένα αστρολογικό χάρτη δείχνει τα βιώματα και τα ψυχικά μας τραύματα, και ως εκ τούτου μας βοηθάει να θεραπεύσουμε παιδικά συναισθηματικά τραύματα, ώστε να μπορέσουμε να ανακατευθύνουμε την ζωή μας σε πολύ πιο υγιείς συναισθηματικά βάσεις. Με την βοήθεια λοιπόν της γενέθλιας Σελήνης μας, ας  αποκρυπτογραφήσουμε ένα σημαντικό τμήμα του ψυχικού μας κόσμου, να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που μας συμβαίνει και γιατί, ώστε να βρούμε λύσεις.

Σελήνη στον Κριό

Ένα άτομο με γενέθλια Σελήνη στον Κριό χαρακτηρίζεται σαν γενναία, δυνατή και ολοκληρωμένη ψυχή. Η δύναμη όμως αυτή παίρνει σάρκα και οστά συχνά μέσα σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον. Τα παιδικά τραύματα από την μητέρα έχουν σχέση πολλές φορές με υπερβολική ανεξαρτησία, που μπορεί να καταλήξει, να αφεθεί το παιδί στην τύχη του να μεγαλώσει μόνο του. Σαν ενήλικας πλέον θα φροντίσει, τα παιδιά του να έχουν πάντοτε ένα δίχτυ ασφαλείας να τα προστατεύουν από τις κακοτοπιές.

Σελήνη στον Ταύρο

Πρόκειται για μια ευγενική ψυχή που επιθυμεί να ζήσει μια ήρεμη ζωή, χωρίς άγχος, γεμάτη τέρψεις και χαρές. Ορισμένοι ωστόσο ίσως να είναι επιρρεπείς σε χαμηλή αυτοεκτίμηση, γιατί δεν έχουν τις ίδιες επιθυμίες με τους υπόλοιπους γύρω τους. Θα πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήσουν, ότι πολλά πράγματα στην ζωή είναι ανεκτίμητα. Η θεραπεία έρχεται συνήθως, όταν γίνουμε πρακτικοί στις προσεγγίσεις μας και εμπεδώσουμε, πως οι αξίες των άλλων δεν μας αφορούν.

Σελήνη στους Διδύμους

Είναι ένα άτομο με επικοινωνιακά χαρίσματα, γεμάτα αγάπη για ζωή και δίψα για μάθηση. Το εσωτερικό τους φως όμως μπορεί να σβήσει, όταν τους αναγκάσουν να χαλιναγωγήσουν την περιέργεια τους ή να υπακούνε στα τυφλά. Οι πληγές που ανοίγουν στην παιδική ψυχή οι μητέρες των ατόμων με Σελήνη στους Διδύμους, έχουν σχέση με την καταπίεση της ατομικότητας ή της διαφορετικότητας του παιδιού ή τον χλευασμό της πολύ φυσικής τάσης που έχουν για μίμηση κοινωνικών συμπεριφορών. Είναι σύνηθες για ένα παιδί με γενέθλια Σελήνη στους Διδύμους να έχει μια ψεύτικη ταυτότητα, προκειμένου να αποφύγει την σκληρή κριτική της μητέρας του. Η θεραπεία επέρχεται όταν σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε, πως να ευχαριστήσουμε τους γύρω μας και βρούμε την δική μας αυθεντική φωνή.

Σελήνη στον Καρκίνο

Ένα άτομο με γενέθλια Σελήνη στον Καρκίνο έχει μια συμπονετική ψυχή. Είναι γεννημένος να φροντίζει και η προσοχή του είναι προσανατολισμένη πάντοτε στο σπίτι και την οικογένεια. Αυτό όμως μπορεί να ανατραπεί, εάν μεγαλώσει σε μια οικογένεια, όπου θα πρέπει όντας παιδί να φροντίζει τους γονείς του ή εάν αναγκαστεί εκ των συνθηκών να μεγαλώσει και να ωριμάσει πολύ γρήγορα. Ένα ψυχικό τραύμα που αφήνει η μητέρα με την θέση αυτή της Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη, μαρτυρά ένα απρόβλεπτο και δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον. Η θεραπεία επέρχεται όταν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσει, ότι δεν ήταν ποτέ δική του ευθύνη να κάνει αυτό που θα έπρεπε να είχαν κάνει οι γονείς του ή ο εκάστοτε ενήλικας κηδεμόνας του.

Σελήνη στον Λέοντα

Η γενέθλια θέση της Σελήνης στον Λέοντα μαρτυρά μια δημιουργική, ρομαντική και φιλόδοξη ψυχή. Αλλά αυτός ο φυσικός δυναμισμός μπορεί να τσακιστεί, εάν υποστεί καταπίεση στην παιδική ηλικία ή του ασκηθεί συναισθηματική καταπίεση και υπάρξουν σοβαροί περιορισμοί στις επιλογές ή συμπεριφορές του. Η θεραπεία επέρχεται όταν κάποια στιγμή αποφασίσουν να απαγορεύσουν στους γονείς τους να ζουν μέσα από τους απογόνους τους ή να ολοκληρώνονται μέσα από τα παιδιά τους και αφήσουν την προσωπικότητα τους να αναπτυχθεί ελεύθερα.

Σελήνη στον Ζυγό

Μια γενέθλια Σελήνης στον Ζυγό δείχνει μια ψυχή που είναι κοινωνική, φιλική και κυρίως δίκαιη. Σαν παιδιά όμως ίσως να βλέπουν επανειλημμένα ότι τους εκτιμούν για τις επιφανειακές τους αρετές ή προσόντα. Είναι αξιοσημείωτο ότι η επούλωση ενός τέτοιου παιδικού τραύματος έρχεται όταν θα βρει κανείς το άλλο του μισό, οπότε θα συνειδητοποιήσει ότι αξίζει πολλά περισσότερα από την εξωτερική του εμφάνιση ή τα εμφανή του ταλέντα.

Σελήνη στον Σκορπιό

Ένα άτομο με γενέθλια Σελήνη στον Σκορπιό είναι συνήθως άτομο δυνατό, ισχυρό, με μια βαθιά ψυχή. Τα χαρακτηριστικά αυτά όμως αναπτύσσονται συνήθως λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουν. Η θεραπεία μπορεί να έρθει όταν καταφέρουν κάποια στιγμή στην ζωή τους να ξεκλειδώσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, κάτι που θα επιτρέψει τον εσωτερικό τους «φοίνικα» να αναγεννηθεί από τις στάχτες του, προς πείσμα όλων όσων τους έχουν αδικήσει.

Σελήνη στον Τοξότη

Η γενέθλια Σελήνη στον Τοξότη φανερώνει μια ψυχή φιλική, ανοιχτή και περίεργη. Και παρόλο που η παρουσία του Δία, του κυβερνήτη τους, μπορεί να προστατεύσει ένα παιδί από σοβαρούς τραυματισμούς ή ψυχικά τραύματα, ορισμένες φορές υπάρχουν εσωτερικά τραύματα που δεν γιατρεύονται εύκολα. Ίσως να αισθανθεί σε κάποια στιγμή στην ζωή του ότι δεν έχει ένα ασφαλές φιλικό κύκλο ή οικογενειακή εστία, όπου αισθάνεται ασφαλής, κάτι που το επιθυμεί πάρα πολύ και το έχει απόλυτη ανάγκη. Η επούλωση των τραυμάτων ξεκινάει συχνά με την υιοθεσία ενός κατοικίδιου. Η ψυχική επαφή που θα δημιουργηθεί μεταξύ τους, θα τον βοηθήσει στην συνέχεια να βρει το ασφαλές για αυτόν οικογενειακό περιβάλλον που έχει ανάγκη.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Ένα άτομο με γενέθλια Σελήνη στον Αιγόκερω έχει μια ψυχή σταθερή, υπομονετική και φιλόδοξη. Αλλά κατά την παιδική του ηλικία έμαθε ενδεχομένως να μην παρουσιάζεται σαν ευάλωτος τους γύρω του, κάτι που τον οδήγησε να φαίνεται ψυχρός, ενώ είναι μέσα του βαθιά συναισθηματικός. Η θεραπεία ξεκινάει όταν θα αναγνωρίσει την σημασία των συναισθημάτων στην ζωή. Θα πρέπει να νοιώσει ότι τον εκτιμούν, τον αγαπούν και πρέπει να του το δείχνουν συχνά με ζεστές αγκαλιές.

Σελήνη στον Υδροχόο

Η Σελήνη στον Υδροχόο υποδηλώνει μια ψυχή πρωτοποριακή, ανεξάρτητη, αντισυμβατική, με έντονη κοινωνική ευαισθησία. Το πιο ισχυρό πλήγμα που μπορεί να βιώσει ένα παιδί με την γενέθλια του Σελήνη στον Υδροχόο, είναι η απόρριψη ως ένδειξη αναξιότητας. Για να επέλθει θεραπεία των παιδικών του τραυμάτων χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και μακροχρόνιος αγώνας. Ο ενήλικας εαυτός του θα πρέπει να εξηγήσει και να πείσει το εσωτερικό του παιδί, ότι είναι ένα μοναδικό δημιούργημα και ότι καταλαμβάνει μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο.

Σελήνη στους Ιχθείς

Ένα άτομο με Σελήνη στους Ιχθείς είναι μια ψυχή βαθιά, πνευματική και συμπονετική. Λόγω του γεγονότος αυτού, αποτελεί συχνά στόχο συναισθηματικών «βαμπίρ», που πολλές φορές ανήκουν στον στενό του οικογενειακό κύκλο. Η πληγή που αφήνει η μητέρα σε ένα παιδί με Σελήνη στους Ιχθείς έχει συχνά μορφή μαρτυρικού συμπλέγματος. Η θεραπεία μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν βρεθεί το άτομο εκείνο, που θα τον βοηθήσει να δει τα πράγματα καθαρά και να πάρει τις αποστάσεις του. Είναι όμως κάτι δύσκολο και απαιτεί μακροχρόνια προσπάθεια, λόγω του ότι βιώνει πολύ βαθιά τα συναισθήματα του και του είναι δύσκολο να πάρει αποστάσεις από άτομα και καταστάσεις.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Aστρολογικά μαθήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…