Ιούλιος 2023 – Διελεύσεις και όψεις : Ο μήνας του Λέοντα

Τον Ιούλιο του 2023 η προσωπική αρμονία και η επιτυχία των στόχων μας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα μας να αγνοούμε τα δεικτικά σχόλια των γύρω μας, να αποφεύγουμε καταστάσεις που μπορούν να μας βλάψουν και κυρίως, να συνασπιστούμε με συμμάχους ή ομοϊδεάτες, ώστε να πορευτούμε όσο πιο αλώβητοι γίνεται. Εάν βρούμε τον κατάλληλο σύμμαχο ή υποστηριχτή και θέσουμε σε εφαρμογή τις πρωτότυπες ιδέες μας, μπορούμε να μετακινήσουμε βουνά μέσα στον μήνα και να κάνουμε ένα εξαιρετικό άλμα στην καριέρα μας.

Ο Ήλιος βρίσκεται στις αρχές του μήνα στον Καρκίνο, για να περάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Ιουλίου στο ζώδιο του Λέοντα. Στις 11 Ιουλίου περνάει και ο Ερμής στον Λέοντα, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 28 του μήνα. Η Αφροδίτη διέρχεται ήδη το ζώδιο του Λέοντα από τις αρχές Ιουνίου, μόνο που λίγο πριν ολοκληρώσει την διέλευση της αυτή, γυρίζει ανάδρομη στις 23 Ιουλίου και παρατείνει την παραμονή της στο ζώδιο για κάποιους μήνες ακόμη. Τέλος, ο Άρης βρίσκεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα στον Λέοντα, για να περάσει στην συνέχεια στην Παρθένο.

Από τους εξωτερικούς πλανήτες, οι Δίας και Ουρανός συνεχίζουν την διέλευση τους στον Ταύρο, οι Κρόνος και Ποσειδώνας στους Ιχθείς. Ο Κρόνος είναι ήδη ανάδρομος από τις 17 Ιουνίου, στις 1 Ιουλίου βρίσκεται σε στάση και ο Ποσειδώνας για να γυρίσει ανάδρομος για τους επόμενους τέσσερις μήνες. Ο Πλούτωνας έχει επιστρέψει στις 11 Ιουνίου ανάδρομος στον Αιγόκερω, όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ ο αστεροειδής Χείρωνας γυρίζει επίσης ανάδρομος στις 23 του μήνα στον Κριό.

Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 3 Ιουλίου και η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 17 του μήνα, σε ζώδια εκ διαμέτρου αντίθετα από κάθε άποψη, αναμένεται να κάνουν εμφανείς τις αντιθέσεις στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης καταστάσεων, αλλά και στην ιδιοσυγκρασία. Το χάσμα μεταξύ ατόμων που κινούνται βάσει λογικής και αυτών που καθοδηγούνται από το συναίσθημα ή την διαίσθηση θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια εγγενής αδυναμία επικοινωνίας. Ίσως να μπορέσει να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης σε σημαντικά ή θεμελιώδους σημασίας ζητήματα, αλλά οι παρεξηγήσεις και παρερμηνείες θα είναι καθημερινές στα ήσσονος σημασίας θέματα της καθημερινότητας. Κατά το πρώτο μισό του μήνα συνιστάται να στηριχτεί κανείς περισσότερο στην λογική σκέψη, ενώ στο δεύτερο μισό στο συναίσθημα, εάν θέλει να έχει καλύτερες προοπτικές επικοινωνίας και συνεννόησης με τους γύρω του.

 

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2023

Ο Ήλιος στον Καρκίνο μας κάνει πολύ πιο συναισθηματικούς, καθώς το ζώδιο αυτό του νερού έχει κυβερνήτη του την Σελήνη.  Μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην οικογένεια και δείχνουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις ανάγκες των μελών της. Είναι ένα χρονικό διάστημα που μπορούμε να βελτιώσουμε θεαματικά τις σχέσεις μας με μέλη της οικογένειας και να λύσουμε παρεξηγήσεις που μπορεί να έχουν προηγηθεί. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, είναι η ιδανική εποχή να προγραμματίσουμε διακοπές με την οικογένεια μας, να διασκεδάσουμε, να χαρούμε και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας. Είναι όμως και ένα χρονικό διάστημα που ευνοεί επισκευές ή εργασίες στο σπίτι.

Το διάστημα της διέλευσης του Ήλιου μέσα από τον Καρκίνο πολλοί από μας ανορθώνουν μια ασπίδα προστασίας, που θεωρούμε ότι θα προφυλάξει την εύθραυστη μας ψυχή από τους γύρω μας. Κλεινόμαστε στο καβούκι μας ή στο σπίτι μας, στην προσπάθεια μας να κρυφτούμε από τον κόσμο και να αποφύγουμε τις αντιπαραθέσεις. Οι ανασφάλειες μας έρχονται στην επιφάνεια, οι φοβίες μας είναι έντονες και πανταχού παρούσες, το ίδιο και η γκρίνια μας.

Στις 23 Ιουλίου ολοκληρώνει ο Ήλιος την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Καρκίνου και εισέρχεται στο ζώδιο που κυβερνά, στον Λέοντα. Οι φοβίες μας περνάνε και πάλι στο παρασκήνιο και η καρδιά μας ζεσταίνει. Είμαστε τώρα πια αρκετά πιο εξωστρεφείς, αποζητούμε τις συναναστροφές και τις διασκεδάσεις, επιδιώκουμε όμως να βρισκόμαστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Θέλουμε να μας θαυμάζουν, να μας σέβονται και να υποκλίνονται στο μεγαλείο μας. Θα μαγνητίσουμε τα πλήθη, θα φλερτάρουμε και θα ερωτευθούμε παράφορα. Είναι επίσης μια θαυμάσια περίοδος για να επιδείξουμε τις ηγετικές μας ικανότητες και να εκφράσουμε την προσωπικότητα μας μέσα από δημιουργικά έργα.

Στις 1 Ιουλίου σχηματίζει ο Ήλιος από τον Καρκίνο σύνοδο με τον Ερμή και σηματοδοτεί ένα διάστημα λίγων ημερών με πολλές μετακινήσεις, αρκετές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις ή συναντήσεις για την προώθηση του έργου μας. Η επικοινωνιακή μας άνεση μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Τις μέρες αυτές μπορεί επίσης να συνάψουμε κάποιες επαφές ή να πραγματοποιήσουμε γνωριμίες με άτομα σημαντικά, που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην πορεία. Η όψη αφορά κυρίως Καρκίνους, Αιγόκερους, Κριούς και Ζυγούς του πρώτου δεκαημέρου.

Την ίδια μέρα σχηματίζει ο Ήλιος εξάγωνο με τον Δία από τον Ταύρο, μια όψη που ενισχύει το ενδεχόμενο να δεχτούμε βοήθεια από ισχυρά πρόσωπα στην εκπλήρωση του έργου μας. Πρόκειται για μια θετική όψη, που φέρνει τύχη και αυξημένη κερδοφορία, καινούργιες ευκαιρίες ή προοπτικές για ανάπτυξη που δεν περιμέναμε. Οι υποσχέσεις για το μέλλον είναι μεγάλες, κυρίως για τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του πρώτου δεκαημέρου.

Στις 14 Ιουλίου σχηματίζει ο Ήλιος εξάγωνο με τον Ουρανό από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα, μια όψη που αυξάνει την διάθεση μας για αλλαγές. Η ανάγκη μας για ελευθερία και ανεξαρτησία γίνεται πιεστική και στην προσπάθεια μας να κερδίσουμε κάποια απόσταση και την αίσθηση της ελευθερίας μπορεί να γίνουμε προκλητικοί. Η εκκεντρική συμπεριφορά αποτελεί επίσης μια συνηθισμένη εκδήλωση σε μια όψη που συμμετέχει ο Ουρανός. Εκπλήξεις, ευχάριστες ανατροπές και ξαφνικά γεγονότα μπορεί να υπάρξουν επίσης τις μέρες επιρροής της όψης για τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του τρίτου δεκαημέρου.

Στις 20 Ιουλίου σχηματίζει ο Ήλιος από τις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου ένα ευεργετικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα, που επηρεάζει κατά κύριο λόγο τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου. Επιτείνει η όψη την ανάγκη μας για ξεκούραση και χαλάρωση, προκειμένου να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις μας. Ο διάχυτος ρομαντισμός των ημερών βοηθάει καταλυτικά στην βελτίωση των συναισθηματικών μας σχέσεων, προσοχή όμως χρειάζεται, γιατί η ονειροπόληση των ημερών μπορεί να μας οδηγήσει σε πλατωνικές σχέσεις και ανεκπλήρωτους έρωτες που θα μας ταλαιπωρήσουν. Λόγω του Ποσειδώνα είναι επίσης έντονες οι καλλιτεχνικές μας ανησυχίες και η αυξημένη φαντασία μας μπορεί να μας οδηγήσει σε μοναδικές καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Στις 21 Ιουλίου έχουμε την τελευταία όψη του μήνα με εμπλεκόμενο τον Ήλιο από τον Καρκίνο, αυτή την φορά σε αντίθεση με τον ανάδρομο Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Πρόκειται για μια δύσκολη όψη, η οποία αναμένεται να φέρει ξεκαθαρίσματα σε δύσκολες καταστάσεις αλλά και το οριστικό τέλος σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο Πλούτωνας ερευνά σε βάθος όταν υποψιάζεται ότι κάτι σημαντικό κρύβεται κάτω από την επιφάνεια, εκθέτει τα ευρήματα του και παίρνει την εκδίκηση του μέσα από την καταστροφή που προκαλεί η έκθεση της αλήθειας. Προσοχή ας επιδείξουν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών των ζωδίων, τους οποίους αφορά η όψη αυτή.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2023

Ο Ερμής πραγματοποιεί τα συνήθη γρήγορα περάσματα του μέσα στον μήνα, καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου βρίσκεται στον Καρκίνο, στις 11 του μήνα περνάει στον Λέοντα και στις 28/7 εισέρχεται στην Παρθένο.

 

Όσο χρονικό διάστημα διέρχεται ο Ερμής το ζώδιο του Καρκίνου, περιορίζεται αισθητά η εξωστρέφεια και η επικοινωνιακή του δεινότητα, καθώς στρέφει την προσοχή του σε ζητήματα οίκου και οικογένειας. Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα ωστόσο το περνάει στο πολύ πιο αρμονικό προς αυτόν ζώδιο του Λέοντα, όπου του επιτρέπεται και πάλι να κοινωνικοποιηθεί και να λάμψει. Γίνεται το διάστημα αυτό μαγνήτης για την προσέλκυση των σωστών ανθρώπων γύρω του, που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το επόμενο εξελικτικό του βήμα. Είναι μια περίοδος που ευνοεί την έναρξη παραγωγικών συνεργασιών και την εύρεση κερδοφόρων ενασχολήσεων.

Το διάστημα παραμονής του Ερμή στον Λέοντα ευνοούνται οι δημόσιες ομιλίες και γενικότερα όσες δραστηριότητες αποσκοπούν στην προσέλκυση του κόσμου. Η διοργάνωση σεμιναρίων μπορεί να είναι εξαιρετικά πετυχημένη, η έναρξη διαφημιστικών εκστρατειών θα αποδώσει τα μέγιστα, ενώ προσφέρει εξαιρετικές προοπτικές σε νεοδημιουργηθέντες ιστότοπους. Ας είμαστε όμως προετοιμασμένοι για εκδηλώσεις ζηλοτυπίας, μια και η υπερέκθεση και η επιτυχία ελκύει τον φθόνο. Ανθούν επίσης τα κακόβουλα σχόλια και τα κουτσομπολιά.

Αρκετές είναι οι όψεις του Ερμή μέσα στον Ιούλιο, ξεκινώντας ήδη από την 1η του μήνα με ένα ευεργετικό εξάγωνο με τον Δία από τον Ταύρο. Η όψη προσφέρει ευκολία στην διευθέτηση με ευνοϊκούς όρους μιας υπόθεσης που εκκρεμεί ή την θετική εξέλιξη σε γραφειοκρατικά ζητήματα. Όσοι σκέφτονται να αποκτήσουν ένα νέο μεταφορικό μέσο ή καινούργιο τεχνολογικό εξοπλισμό, οι μέρες γύρω από την όψη ευνοούν τις σχετικές αγορές. Πέραν αυτού, μπορεί να υπάρξουν τυχερές συναντήσεις, ευχάριστες ειδήσεις ή όμορφες αποδράσεις και ταξίδια. Αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του α’ δεκαημέρου.

Στις 7 Ιουλίου ακολουθεί ένα εξάγωνο Ερμή-Ουρανού από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα, που είναι χαρακτηριστικό των ξαφνικών και πρωτότυπων ιδεών. Μπορεί να είμαστε εφευρετικοί τις μέρες αυτές σε ζητήματα που μας απασχολούν, σίγουρα όμως θα είμαστε πιο εκκεντρικοί στην συμπεριφορά μας, ίσως και πιο προκλητικοί στην επικοινωνία μας. Ο Ουρανός, ο πλανήτης της τεχνολογίας,  ευνοεί την αγορά προϊόντων τεχνολογίας. Το εξάγωνο μεταξύ των δύο πλανητών αφορά και πάλι τα σταθερά και παρορμητικά ζώδια, αυτή την φορά των αρχών του τρίτου δεκαημέρου.

Ένα τρίγωνο μεταξύ Ερμή και ανάδρομου Ποσειδώνα έχουμε στις 9 Ιουλίου, που θα φέρει αισιοδοξία αλλά και ρομαντισμό. Η ονειροπόληση θα είναι έντονη τις μέρες γύρω από την όψη, το ίδιο και οι φαντασιώσεις. Προσοχή χρειάζεται να μην ενδώσουμε σε πλατωνικές σχέσεις ή ανεκπλήρωτους έρωτες, γιατί δεν θα μπορούμε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα ή να διαβάσουμε τις προθέσεις των γύρω μας σωστά. Είναι μια όψη ωστόσο που βοηθάει την δημιουργική ή καλλιτεχνική μας φύση να μεγαλουργήσει. Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 10 Ιουλίου, σχηματίζει ο Ερμής αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Είναι μια σκληρή όψη που αναμένεται να φέρει ένταση, αρνητικές σκέψεις, καχυποψία και δυσπιστία στις σχέσεις μας. Κάποιοι μπορεί να προσπαθήσουν να υπονομεύσουν το έργο μας, ίσως να μας συκοφαντήσουν για να ανακόψουν την εξελικτική μας πορεία. Μεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι Κριοί, οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί και οι Αιγόκεροι των τελευταίων ημερών του ζωδίου τους.

Στις 17 Ιουλίου σχηματίζεται ένα τετράγωνο μεταξύ Ερμή και Δία από Λέοντα και Ταύρο αντίστοιχα, που θα φέρει επιπολαιότητα και ανευθυνότητα. Μην πιστεύετε όσα ακούτε, μην περιμένετε να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις που σας δίνουν, γιατί η όψη ευθύνεται για τα μεγάλα λόγια, τα παχιά, χωρίς ουσία και περιεχόμενο. Πληροφορίες μπορεί να διαρρεύσουν τις μέρες αυτές και να εκτεθείτε, ενώ χαρακτηριστικό της όψης είναι επίσης η μεγάλη διαχυτικότητα. Αφορά τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) που έχουν γεννηθεί το δεύτερο δεκαήμερο.

Ένα τετράγωνο σχηματίζει ο Ερμής με τον Ουρανό στις 23 Ιουλίου, από Λέοντα και Ταύρο αντίστοιχα. Θα πρέπει να περιμένουμε τις μέρες αυτές κάποιες ξαφνικές αλλαγές στην συμπεριφορά, δυσάρεστες εξελίξεις σε υποθέσεις μας που δεν περιμέναμε ή απρόβλεπτες επιπλοκές σε ταξίδια ή στις σπουδές μας. Η επιθετικότητα που θα παρατηρηθεί θα είναι πολλές φορές αναίτια και θα οφείλεται στην εριστική διάθεση που εγείρει ο Ουρανός. Επιπλέον, το τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών μπορεί να γίνει αιτία για βλάβες στον τεχνολογικό μας εξοπλισμό. Ας έχουν τον νου τους Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του γ’ δεκαημέρου.

Τέλος, στις 27 Ιουλίου έχουμε μια σύνοδο του Ερμή με την ανάδρομη Αφροδίτη στο ζώδιο του Λέοντα που θα ευνοήσει την εξωτερίκευση των συναισθημάτων μας και την ανταλλαγή λόγων αγάπης. Θα είμαστε επικοινωνιακοί και δημοφιλείς, θα έχουμε μια σχετική ευχέρεια στις καινούργιες γνωριμίες, κοινωνικές ή ερωτικές, συνιστάται ωστόσο να μην επενδύσουμε σε μια νέα ερωτική σχέση, γιατί το τέλος της θα έρθει αρκετά σύντομα, μόλις επανέλθει η Αφροδίτη στην ορθή της φορά. Εκτεθειμένοι στην όψη θα είναι οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι του γ’ δεκαήμερου.

 

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2023

Ο Άρης ολοκληρώνει την διέλευση του μέσα από τον Λέοντα στις 10 Ιουλίου για να περάσει για το υπόλοιπο του μήνα στην Παρθένο. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, κατά το οποίο η φωτιά (Άρης) συναντά την φωτιά (Λέων), γίνεται ο πλανήτης του πολέμου διεκδικητικός και πολύ πιο τολμηρός ερωτικά. Οι επιθυμίες του είναι τώρα έντονες και οι φιλοδοξίες του τεράστιες. Πατά σταθερά στα πόδια του και αναζητά την πίστη στην συντροφικότητα ή στις κοινωνικές του συναναστροφές, την αφοσίωση, αλλά και τον θαυμασμό. Ξοδεύει αφειδώς χρήματα, τόσο για την δική του απόλαυση, όσο και για να ευχαριστήσει ή να εντυπωσιάσει το ταίρι του. Είναι ενεργητικός και ενθουσιώδης, δεν μπορεί όμως να αποφύγει και ένα δραματικό τόνο που του προσδίδει το ζώδιο που τον φιλοξενεί.

Με το πέρασμα του στην Παρθένο γίνεται πολύ πιο οργανωτικός και μεθοδικός. Οι δράσεις του πρέπει να στοχεύουν σε ένα πρακτικό αποτέλεσμα και να αποφέρουν τα αναμενόμενα οφέλη, υλικά ή άυλα. Γίνεται λεπτολόγος και φιλόπονος, αγαπά την ρουτίνα και δουλεύει αθόρυβα. Δεν τον ενδιαφέρει πλέον να προβληθεί και να κατακτήσει δάφνες και αναγνωρησιμότητα, αλλά να κάνει τα σωστά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Αγαπά την κριτική, μπορεί να γίνει ωστόσο επικριτικός και αρκετά κυνικός, ενώ δεν μπορεί να αποφύγει την γκρίνια όταν τα πράγματα δεν έχουν την εξέλιξη που ελπίζει.

Καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, μία είναι η όψη όπου εμπλέκεται, μια αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο στις 20 Ιουλίου. Τις μέρες γύρω από την όψη θα αισθανθούμε κάποια υποτονικότητα ή μια έλλειψη ενέργειας, ίσως και κακή διάθεση ή μια ροπή προς την κατάθλιψη. Είναι μια δύσκολη όψη που αναμένεται να φέρει συγκρούσεις συμφερόντων και αδιέξοδα, ενδεχομένως με άτομα, με τα οποία έχουμε διαφορά ηλικιακή. Δεν αποκλείονται επίσης τα ατυχήματα. Προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξουν οι Δίδυμοι, οι Παρθένοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς του α’ δεκαημέρου.

Είναι αρκετές οι θετικές όψεις του μήνα και πολλές οι ευκαιρίες που θα προσφέρει ο Ιούλιος σε αρκετούς του ζωδιακού, είτε να επιλύσουμε διαφορές ή εκκρεμότητες, είτε να ξεκινήσουμε καινούργιες προσπάθειες. Ας τις εκμεταλλευτούμε αναλόγως.

Καλό και δημιουργικό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο : (2 Μαΐου – 12 Οκτωβρίου 2024)

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 2 Μαΐου και η πεντάμηνη σχεδόν αυτή πορεία του αποτελεί…