Ιούλιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις : Σταδιακή μετατόπιση της πλάστιγγας από την οικογένεια στην δημόσια εικόνα

Ο Ιούλιος του 2024 είναι ένας από τους σημαντικούς μήνες της χρονιάς που διανύουμε, καθώς τρείς από τους τέσσερις προσωπικούς πλανήτες περνούν στο ζώδιο του Λέοντα, διογκώνονται οι φιλοδοξίες και η επιθυμία γίνεται πλέον ανάγκη.

Ο Ήλιος ολοκληρώνει την διέλευση του μέσα από το ζώδιο του Καρκίνου στις 22 του μήνα και περνάει στον Λέοντα. Στον Λέοντα όμως βρίσκεται ήδη από τις 2 Ιουλίου ο Ερμής, ο οποίος αναμένεται να περάσει στην Παρθένο στις 26.07. Η Αφροδίτη εγκαταλείπει στις 11 Ιουλίου τον Καρκίνο και εισέρχεται και αυτή στον Λέοντα, ενώ ο Άρης είναι ο μόνος εσωτερικός πλανήτης που έχει μείνει πίσω, καθώς στις 20.07 ολοκληρώνει το πέρασμα του από τον Ταύρο για να περάσει στους Διδύμους.

Από τους εξωτερικούς πλανήτες οι μόνες άξιες λόγου κινήσεις είναι η φαινομενική αντιστροφή του Ποσειδώνα στις 2 Ιουλίου στο ζώδιο των Ιχθύων, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, καθώς και η αντιστροφή του Χείρωνα στον Κριό. Ο αστεροειδής γυρίζει ανάδρομος στις 26 Ιουλίου και θα βρεθεί σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του φορά στις 30 Δεκεμβρίου, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του έτους.

Μέσα στον Ιούλιο οι μεγάλες φιλοδοξίες αναμένεται να οδηγήσουν σε δράσεις που θα μπορούσαν να φέρουν αποτελέσματα αντίστοιχα των προσδοκιών μας. Η εργασία που εκτελούμε θα πρέπει να είναι κάποιου κύρους, οι γνωριμίες που συνάπτουμε οφείλουν να αποφέρουν τουλάχιστον κάποιο status ή υλικό κέρδος, οι νέες επιχειρηματικές συνεργασίες να εγγυόνται αυξημένη ροή μετρητών στα ταμεία μας, ενώ τα ψώνια μας να είναι αυτά που μας αξίζουν: απαστράπτοντα και πανάκριβα!

Όσο για την προσωπική μας ζωή, το μότο είναι: Αν είναι να παντρευτείς, τότε κάνε έναν βασιλικό γάμο, εάν είναι να γιορτάσεις, κάλεσε όλη την υφήλιο! Η καλύτερη περίοδος του μήνα για λαμπερές γιορτές, καταναλωτικές κραιπάλες και ξεφαντώματα είναι μεταξύ 7 και 20 Ιουλίου! Εάν αντέχει η τσέπη σας, τινάξτε την μπάνκα στον αέρα και απολαύστε το στο έπακρο.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2024

Για όσο χρονικό διάστημα διέρχεται ο Ήλιος το παρορμητικό και υδάτινο ζώδιο του Καρκίνου, τα συναισθήματα είναι έντονα, οι εξάρσεις συχνές, το ίδιο και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα. Η προσοχή μας στρέφεται σε ζητήματα οικογένειας και σπιτιού, προγόνων και απογόνων. Το διάστημα αυτό είμαστε ευγενείς, υπεύθυνοι, συμπαθείς, με πλούσια φαντασία, δύσκολοι ωστόσο στο να μας καταλάβουν, γιατί η ψυχολογία και τα συναισθήματα μας μπορεί να μεταβληθούν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Βασικό χαρακτηριστικό της περιόδου είναι ότι πληγωνόμαστε εξαιρετικά εύκολα, όταν αισθανόμαστε να μας εμπαίζουν ή να μας περιγελούν και να μας δυσφημούν. Όταν δε διαισθανθούμε ότι μας εμπαίζουν, η ευγένεια και η πραότητα πάει περίπατο. Οι Καρκίνοι είναι σε γενικές γραμμές κλειστοί χαρακτήρες, γιατί τρέμουν την αποδοκιμασία των γύρω τους. Είναι μυστικοπαθείς, χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλα τα ζώδια του νερού.

Αν θα θέλαμε να περιγράψουμε με κάποιες λέξεις-κλειδιά έναν Καρκίνο, θα ήταν οι ακόλουθες: Ακλόνητος, διαισθητικός, συμπονετικός, ευαίσθητος, παραδοσιακός, μητρικός αλλά και μελαγχολικός, εύθικτος, χειριστικός, ατομιστής, τεμπέλης και σε στιγμές τσιγκούνης.

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου περνάει ο Ήλιος στο ζώδιο της κυριαρχίας του, στον Λέοντα, και ο βασιλιάς επιστρέφει στον θρόνο του. Όσο διάστημα διέρχεται το πύρινο ζώδιο του Λέοντα, επικρατεί η ανάγκη να βρισκόμαστε διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της δράσης. Οι προβολείς μας έλκουν, γιατί το κέντρο της σκηνής είναι το μέρος εκείνο που μπορούμε να εκθέσουμε τις ηγετικές ικανότητες που διαθέτουμε εκ φύσης.

Οτιδήποτε κάνουν οι Λέοντες, πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει ένα στοιχείο δράματος, ως εκ τούτου είναι αναπόφευκτο να προσελκύσουν την προσοχή των γύρω τους. Είναι αισιόδοξοι, ιδεαλιστές, υπερήφανοι, δημιουργικοί, ρομαντικοί και γενναιόδωροι, είναι όμως και δεσποτικοί, αυταρχικοί,  πομπώδεις και πολλές φορές φαντασμένοι. Η φιλοδοξία, η αισιοδοξία και η έλλειψη μέτρου γίνονται πολλές φορές η αιτία να κάνουν τραγικά λάθη, που θα τους στοιχίσουν όσα με κόπο δημιούργησαν.

Στις 11 Ιουλίου έχουμε την πρώτη όψη με εμπλεκόμενο τον Ήλιο, ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο από Καρκίνο και Ιχθείς αντίστοιχα. Είναι μια όψη που φέρνει υπομονή, υπευθυνότητα, επιμονή και αποφασιστικότητα. Είναι μια εξαιρετική στιγμή να θέσει κανείς στόχους, γιατί θα είναι ρεαλιστικοί και θα φέρουν πρακτικά αποτελέσματα. Θα είναι εύκολο να πετύχει κανείς του στόχους του λόγω του αμοιβαίου σεβασμού που θα επικρατεί. Άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας μπορεί να διαδραματίσουν εποικοδομητικό ρόλο στην επίτευξη των επιδιώξεων μας, καθώς θα μας προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές ή καθοδήγηση. Είναι ένα διάστημα που μπορεί να αναγνωριστεί η σκληρή μας δουλειά και τα επιτεύγματα μας της προηγούμενης περιόδου και να κερδίσουμε μια προαγωγή στην δουλειά μας. Το τρίγωνο Ήλιου-Κρόνου επηρεάζει κατά κύριο λόγο το δεύτερο δεκαήμερο των παρορμητικών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Στις 18 Ιουλίου έχουμε ένα εξάγωνο ΉλιουΟυρανού από Καρκίνο και Ταύρο αντίστοιχα, που φέρνει ευχάριστες εκπλήξεις και συναρπαστικές συναντήσεις. Οι μέρες γύρω από την όψη προσφέρονται να δοκιμάσουμε κάτι νέο και συναρπαστικό, θα πρέπει ωστόσο να απολαμβάνουμε αρκετή ελευθερία για να το καταφέρουμε. Η δημιουργικότητα μας είναι έντονη, τα δημιουργήματα μας ωστόσο μπορεί να είναι ακραία. Στις επαφές μας είναι έντονο το ενδεχόμενο να μας έλκουν άτομα που σκέφτονται και δρουν ανορθόδοξα και αντισυμβατικά, να έχουν τελείως διαφορετική φυλετική καταγωγή ή να έχουν διαφορετικές πολιτιστικές καταβολές από εμάς. Η περιέργεια, συνδυασμένη με την εφευρετικότητα των ημερών, μπορεί να μας οδηγήσει σε ανακαλύψεις. Η ρουτίνα και οι περιορισμοί δεν είναι σύμμαχοι μας τις μέρες αυτές και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ξεφύγουμε, όσο περισσότερο μπορούμε. Η όψη αφορά κυρίως το τρίτο δεκαήμερο των παρορμητικών (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Στις 22 Ιουλίου σχηματίζεται μεταξύ Ήλιου και Ποσειδώνα ένα τρίγωνο από Καρκίνο και Ιχθείς αντίστοιχα, που θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση μας για το περιβάλλον που κινούμαστε, καθώς και την ενσυναίσθηση μας έναντι των άλλων. Ίσως να αισθανθούμε την ανάγκη να βοηθήσουμε κάποιους που χρειάζονται εμφανώς κάποια χείρα βοηθείας ή να γίνουμε μέλος οργανώσεων ή ομάδων που παράγουν κοινωφελές έργο. Είναι σημαντικό ωστόσο να πραγματοποιήσουμε πρωταρχικά τα δικά μας όνειρα ή τουλάχιστον να τα δρομολογήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε την εσωτερική ισορροπία που απαιτείται, πριν προσπαθήσουμε να σώσουμε τους γύρω μας. Το διάστημα αυτό μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια κάποια δημιουργικά ή καλλιτεχνικά ταλέντα, οπότε θα ήταν η κατάλληλη χρονική στιγμή να ξεκινήσουμε δράσεις που θα τα αναδείξουν. Με τον Ποσειδώνα ενεργοποιημένο μας έλκουν ζητήματα μεταφυσικής και θρησκείας, οπότε κάποιοι μπορεί να στρέψουν προς την κατεύθυνση αυτή την προσοχή τους. Το τρίγωνο μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων αφορά κατά κύριο λόγο τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και  μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του τρίτου δεκαημέρου.

Στις 23 Ιουλίου σχηματίζει ο Ήλιος από την πρώτη μοίρα του Λέοντα μια αντίθεση με τον ανάδρομο Πλούτωνα που βρίσκεται στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου. Η αντίθεση αυτή υποδηλώνει μια υποβόσκουσα κρίση αυτοεκτίμησης ή μια κρίση σε μια σχέση. Αιτία της κρίσης μπορεί να είναι ο εθισμός, το πείσμα, ακόμη και οι κινήσεις πίσω από την πλάτη μας. Στις σχέσεις ενδέχεται να παρουσιαστούν φαινόμενα χειραγώγησης, ζήλιας ή καταπίεσης. Βλάβες, κλοπές ή καταστροφή περιουσιακών στοιχείων μπορεί να παρατηρηθούν τις μέρες γύρω από την όψη. Είναι μια περίοδος που ενδέχεται να μας επιβληθεί η αλλαγή ή και να την επιδιώξουμε οι ίδιοι. Στόχος είναι η μεταμόρφωση της ζωής μας προς το καλύτερο! Η αντίθεση αφορά πρωτίστως το πρώτο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Τέλος στις 26 Ιουλίου έχουμε την τελευταία όψη του μήνα για τον Ήλιο, ένα εξάγωνο με τον Άρη από Λέοντα και Διδύμους αντίστοιχα. Η αυτοπεποίθηση μας ενισχύεται, διεκδικούμε με θάρρος αυτό που θέλουμε και έχουμε την φυσική δύναμη και ευεξία να κυνηγήσουμε το όνειρο μας. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πηγαίνουν το διάστημα αυτό καλά, αν και ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά έντονος. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να καταπιαστούμε με δύσκολα εγχειρήματα που έχουμε αναβάλει στο παρελθόν, ώστε να τα δούμε να ολοκληρώνονται και να καρποφορούν. Οι προσωπικές μας σχέσεις ευνοούνται επίσης από την ζεστασιά του χαρακτήρα μας, την γοητεία και τα εμφανή μας χαρίσματα. Η σεξουαλική ορμή είναι ισχυρή και είμαστε εξαιρετικά ελκυστικοί στο αντίθετο φύλο. Παλιές σχέσεις μπορούν τώρα να αναθερμανθούν, και καινούργιες να δημιουργηθούν. Το εξάγωνο Ήλιου-Άρη αφορά κατά κύριο λόγο το πρώτο δεκαήμερο των σταθερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2024

Ο Ερμής στον Λέοντα κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα (2-25.07) θα μας βοηθήσει, αναπροσαρμόζοντας τον τρόπο σκέψης και δράσης, να πετύχουμε όλα εκείνα τα λαμπερά αποτελέσματα που ονειρευόμαστε, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Με την βοήθεια του και το πολυμήχανο μυαλό του, έχουμε εξαιρετικές πιθανότητες να τραβήξουμε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω μας, να γίνουμε η ψυχή της παρέας, οι λατρεμένοι του κοινού.

Μαζί με την επιτυχία όμως και την δημοφιλία έρχονται συνήθως η ματαιοδοξία και η αλαζονεία, χαρακτηριστικά που θα αμαυρώσουν την δημόσια εικόνα μας. Μπορεί να γίνουν αιτία να χαλάσουν πολύτιμες σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές, και να γίνουμε ο στόχος κακεντρεχών σχολίων ή φθόνου. Το κακό είναι, ότι θα το έχουμε προκαλέσει οι ίδιοι μας… Την τελευταία βδομάδα του μήνα, με το πέρασμα του Ερμή στην Παρθένο, το δεύτερο ζώδιο της κυριαρχίας του, θα μπορέσουμε ενδεχομένως να περισώσουμε κάτι από την τελική καταστροφή, με την βοήθεια του πρακτικού μυαλού και της καλής οργάνωσης της Παρθένου.

Στις 2 Ιουλίου, λίγο πριν περάσει ο Ερμής στον Λέοντα, σχηματίζει όψη τριγώνου με τον ανάδρομο πλέον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Είναι μια όψη που την συνοδεύει δημιουργικότητα, φαντασία, ευαισθησία και πνευματικότητα. Δεν είναι μια καλή χρονική στιγμή για λεπτομερειακή ανάλυση ή για μελέτη, καθώς το μυαλό μας φεύγει, φαντάζεται και πετά. Αντίθετα, προσφέρονται εξαιρετικές συνθήκες για να ασχοληθούμε με τις τέχνες, την υποκριτική, την μουσική, τον χορό ή την ποίηση. Οι επικοινωνιακές μας δεξιότητες μας βοηθούν να περάσουμε τα μηνύματα μας, χωρίς να αισθάνονται οι γύρω μας απειλή ή  καταπίεση. Η όψη αφορά πρωτίστως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του τρίτου δεκαημέρου.

Την αμέσως επόμενη μέρα, στις 3 Ιουλίου έχουμε την αντίθεση Ερμή-ανάδρομου Πλούτωνα από την πρώτη μοίρα του Λέοντα και του Υδροχόου αντίστοιχα. Έντονη πνευματική ενέργεια συσσωρεύεται και απαιτεί διέξοδο, που την βρίσκει κανείς στην διερεύνηση, στην μελέτη αλλά και στην αποκάλυψη μυστικών. Η θετικότερη εκδήλωση της όψης θα ήταν η αυτοανάλυση ή η συμβουλευτική σε ζητήματα σχέσεων. Αν και οι απόψεις μπορεί να είναι ακραίες το διάστημα αυτό, υπάρχει ωστόσο η υπόσχεση μιας θετικής μεταμόρφωσης, καθώς είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια τις απόψεις του άλλου. Χρειάζεται όμως αρκετή προσοχή τις μέρες αυτές, γιατί θα ανθεί η προπαγάνδα,  θα επιχειρηθεί ο έλεγχος του νου, μπορεί να υπάρχει εκφοβισμός, ακόμη και ψυχολογική ή σωματική κακοποίηση. Τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται… Προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερα οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι των πρώτων μοιρών του ζωδίου τους, καθώς αυτοί πλήττονται άμεσα.

Στις 8 Ιουλίου σχηματίζει ο Ερμής ένα εξάγωνο με τον Δία από τους Διδύμους, μια όψη που ευνοεί τον σχεδιασμό του μέλλοντος. Υπάρχουν καλές προοπτικές τώρα και μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε σε βάθος χρόνου αυτό που ονειρευόμαστε. Η κοινωνικοποίηση μας μπορεί να αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, μια και είμαστε χαρισματικοί στην επικοινωνία μας. Με διπλωματία και διακριτικότητα έχουμε την δυνατότητα να χειριστούμε διαπραγματεύσεις με επιτυχία και να καταλήξουμε σε ευνοϊκές για τα συμφέροντα μας συμφωνίες. Η όψη ευνοεί κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του πρώτου δεκαημέρου.

Τέλος, στις 21 Ιουλίου έχουμε ένα τετράγωνο Ερμή με Ουρανό από Λέοντα και Ταύρο αντίστοιχα, που αναμένεται να επηρεάσει το τελευταίο δεκαήμερο των σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους). Πρόκειται για μια όψη που φέρνει ένταση και αλλαγές στην καθημερινότητα μας, καθώς οι αλληλεπιδράσεις μπορούν να φέρουν αναστάτωση και νευρική ένταση. Απρόσμενα γεγονότα ή δυσάρεστες ειδήσεις ενδέχεται να αναστατώσουν το πρόγραμμά μας ή μπορεί να είναι οι ρυθμοί τόσο αυξημένοι, που θα έχουμε την αίσθηση ότι μας ξεφεύγουν οι καταστάσεις από τον έλεγχο.  Η έλλειψη συγκέντρωσης ή η βιασύνη είναι πολύ πιθανόν να γίνουν αιτία λαθών και παραλήψεων, που θα έχουν δυσάρεστες συνέπειες. Ατυχή γεγονότα και παρεξηγήσεις στις επικοινωνίες, γραπτές, τηλεφωνικές ή δια ζώσης μπορούν να οδηγήσουν σε λογομαχίες. Καλό θα ήταν επίσης να ελέγχουμε διεξοδικά τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, μια και μπορεί να είναι ελλιπείς ή λανθασμένες.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Ιουλίου 2024

Ο Άρης συνεχίζει την διέλευση του στον αφιλόξενο γι’ αυτόν Ταύρο, μια και δεν ανέχεται τα αργά αντανακλαστικά του Ταύρου, ούτε τα προσεκτικά βήματα που κάνει στην ζωή του. Δεν μπορεί να απελευθερώσει την ενέργεια του, δεν έχει την δυνατότητα να εμπλακεί και να εκτονώσει την φλογερή του φύση. Ανακουφισμένος πλέον περνάει στις 20 Ιουλίου στους Διδύμους, όπου μπορεί να εκφράσει ανεμπόδιστα το πάθος και την δυναμικότητα του. Η διέλευση μέσα από τους Διδύμους αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου, οπότε στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού θα έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε, να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης μας και να πραγματοποιήσουμε καινούργια ανοίγματα στην προσωπική ζωή ή στην καριέρα μας.

Δυσκολίες θα υπάρξουν σε ζητήματα δέσμευσης, καθώς οι Δίδυμοι δεν φημίζονται για την σταθερότητα τους σε κανέναν τομέα. Είναι ένα διάστημα που θα προτιμήσουμε τις χαλαρές, επιφανειακές επαφές, την επικοινωνία για χάρη της κοινωνικοποίησης, αλλά δεν ανεχόμαστε ούτε καν την ιδέα της δέσμευσης ή του περιορισμού. Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε την ανάγκη να ζήσουμε αντισυμβατικά, να αποκτήσουμε καινούργιες και ασυνήθιστες εμπειρίες, να ανανεωθούμε, ακόμη και να επαναστατήσουμε μόνο και μόνο για να εναντιωθούμε στους κανόνες. Από αυτή την άποψη μας περιμένει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον καλοκαίρι!

Πέρα από το εξάγωνο που σχηματίζει ο Άρης με τον Ήλιο, μια όψη που αναλύθηκε ήδη, έχουμε μέσα στον Ιούλιο ένα εξάγωνο με το Κρόνο (5/7), μια σύνοδο με τον Ουρανό (15/7),  ένα εξάγωνο με τον Ποσειδώνα (20/7) και ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα (22/7).

Το εξάγωνο Άρη-ανάδρομου Κρόνου στις 5 Ιουλίου από Ταύρο και Ιχθείς αντίστοιχα θα μας δώσει ενέργεια, με αποτέλεσμα να έχουμε την αποφασιστικότητα και την αντοχή που απαιτείται, ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας. Μπορούμε να σχεδιάσουμε μεθοδικά τις ενέργειες μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με προσοχή στην λεπτομέρεια και ισχυρή εργασιακή ηθική, είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στις πιο περίπλοκες και απαιτητικές εργασίες. Με υπομονή και φιλοδοξία μπορούμε να πετύχουμε ότι βάλουμε στο μυαλό μας, ευνοεί ωστόσο η όψη ιδιαίτερα τις χειρωνακτικές εργασίες. Οι νέες σχέσεις που θα προκύψουν τις μέρες αυτές θα εξελιχθούν αργά αλλά σταθερά και θα είναι σταθερές και αξιόπιστες. Αυτό ισχύει τόσο για τις αισθηματικές σχέσεις, όσο και για τις επαγγελματικές. Η όψη ευνοεί κατά κύριο λόγο τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του δεύτερου δεκαημέρου.

Στις 15 Ιουλίου συναντά ο Άρης σε όψη συνόδου τον Ουρανό στο ζώδιο του Ταύρου, μια όψη που αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του γ’ δεκαημέρου. Επιτείνει την ανάγκη μας για αλλαγές, καθώς θέλουμε να ξεφύγουμε από ότι μας καταπιέζει και μας περιορίζει. Επικρατεί ενθουσιασμός, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να ενεργήσουμε παρορμητικά, με αποτέλεσμα να προκαλέσουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η ανάληψη ρίσκου δεν είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή μας, παρόλο που θα μας φαίνεται δελεαστική σαν προοπτική. Τα σχέδια που εκπονούμε τώρα δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, γιατί πιθανότατα να στερούνται ρεαλισμού, ούτε όμως θα καταφέρουμε να μείνουμε πιστοί στις επιλογές μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε ευκαιρίες ή να δημιουργήσουμε χάος στην ζωή μας από απερισκεψίες. Ας περιορίσουμε την εκκεντρικότητα και επαναστατικότητα μας σε αλλαγές της εμφάνισης μας, ειδικά με εκκεντρικό ρουχισμό, κάτι που εύκολα μπορούμε να ανατρέψουμε αμέσως μετά, χωρίς να έχουμε θέσει σε κίνδυνο τα κεκτημένα μιας ζωής.

Στις 20 Ιουλίου έχουμε την επόμενη όψη του Άρη, ένα εξάγωνο με το ανάδρομο Ποσειδώνα από Ταύρο και Ιχθείς αντίστοιχα, μια όψη που αυξάνει τον ρομαντισμό. Η γοητεία μας θα προσελκύσει ανθρώπους γύρω μας, με τους οποίους όμως θα έχουμε ένα σημαντικό επίπεδο πνευματικής συγγένειας. Και ανάμεσα σε αυτούς, ίσως να βρούμε την αδελφή ψυχή που αναζητούσαμε. Οι ενέργειες μας καθοδηγούνται τις μέρες αυτές από την αίσθηση του σωστού, κάτι που ενδεχομένως να μας οδηγήσει στο να υπερασπιστούμε άτομα που αδικούνται ή καταπιέζονται. Η φιλανθρωπία μπορεί να αποτελέσει για αρκετούς μια ευγενή διέξοδο τις μέρες αυτές, ενώ πνευματικές αναζητήσεις και ζητήματα πίστης θα βρεθούν στο προσκήνιο των ενδιαφερόντων μας. Το εξάγωνο των δύο πλανητών αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα το γ’ δεκαήμερο των σταθερών (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητών ζωδίων (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Τέλος, στις 22 Ιουλίου έχουμε την τελευταία για τον μήνα όψη του Άρη, ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα, καθιστώντας μας φιλόδοξους και μαχητικούς. Μπορεί να είμαστε τώρα μαχητικοί, υπάρχει όμως και έντονο το στοιχείο της αρμονίας στις δράσεις μας, ώστε να μην γινόμαστε απειλητικοί για τους γύρω μας. Αυτή η ισορροπημένη ενέργεια που εκπέμπουμε, ενθαρρύνει τις συνεργασίες και εντυπωσιάζει τους ανθρώπους εξουσίας. Ίσως να μας ζητηθεί να αναλάβουμε μια θέση ευθύνης ή να μας ανατεθεί ένα σημαντικό έργο, ώστε να δείξουμε τις ηγετικές μας ικανότητες. Η δύναμη και η επιρροή που ασκούμε στους γύρω μας θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθεί με σύνεση όταν πρόκειται για τις προσωπικές μας σχέσεις, ώστε να μην δημιουργηθούν θέματα καταπίεσης του συντρόφου. Ένα ειδύλλιο μπορεί να ανθίσει για τους αδέσμευτους το διάστημα αυτό, που θα αλλάξει την πορεία της ζωής τους. Με την όψη αυτή μπορεί επίσης να μας ελκύσει το μυστήριο, με αποτέλεσμα κατά την αναζήτηση απαντήσεων, να αποκαλύψουμε σκοτεινά μυστικά. Το τρίγωνο Άρη-Πλούτωνα αφορά κυρίως το πρώτο δεκαήμερο των μεταβλητών (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερών ζωδίων (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Καλό, ειρηνικό και δημιουργικό μήνα να έχουμε!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούλιος 2024 – Δυσκολίες για τρία ζώδια

Ο Ιούλιος του 2024 είναι σε γενικές γραμμές ένας θετικός μήνας, με αρκετή χαρά και ξεγνοια…