Ιούλιος 2024 – Πέντε ζώδια που θα ερωτευτούν!

Τον Ιούλιο του 2024 βρίσκονται σε ανάδρομη κίνηση Ποσειδώνας και Κρόνος, οι δύο πλανήτες που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο εξωστρεφείς ή επικοινωνιακοί είμαστε, πόσο εύκολα δημιουργούμε επαφές ή κατά πόσο είμαστε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας των δύο αυτών εξωτερικών πλανητών, πολλοί γίνονται πιο εσωστρεφείς και το διάστημα που ακολουθεί επαναξιολογούν την πορεία τους, τα κίνητρα τους, ακόμη και τους στόχους τους. Χάρη στην ενδοσκόπηση της περιόδου, θα βρουν τα πέντε ζώδια που ακολουθούν τον δρόμο τους προς την προσωπική ευτυχία.

Ανάδρομο Ποσειδώνα έχουμε για έξι περίπου μήνες κάθε χρόνο και σηματοδοτεί ένα διάστημα που οι ψευδαισθήσεις ή τα τραύματα που φέρουμε παύουν να θολώνουν την κρίση μας. Μπορούμε έτσι να εστιάσουμε σε ότι είναι πραγματικό, υπαρκτό και ουσιαστικό. Ο Ερμής από την άλλη, ο πλανήτης της επικοινωνίας, διέρχεται μέσα στον Ιούλιο δύο ζώδια, εισερχόμενος αρχικά στον Λέοντα στις 2 Ιουλίου, για να περάσει στις 26 στην Παρθένο. Είναι ο πλανήτης εκείνος που μπορεί να μας βοηθήσει να εμβαθύνουμε σε ζητήματα σχέσεων, λόγω της διορατικότητας και του κοφτερού μυαλού του.

Ας εστιάσουμε λοιπόν στην αλήθεια, ας την εκφράσουμε με κάθε δυνατό μέσο και ας είμαστε τολμηροί στις επαφές και στην επικοινωνία μας. Ας οραματιστούμε τον εαυτό μας στο μέλλον, πως θέλουμε να είμαστε, με ποιόν και που. Όσο πιο ξεκάθαροι και άμεσοι είμαστε στις επιθυμίες μας, τόσο πιο πιθανόν είναι να προσελκύσουμε αυτό που επιθυμούμε.

Η Νέα Σελήνη στις 6 Ιουλίου στον Καρκίνο και ο Άρης που μετακινείται στις 20 του μήνα από τον Ταύρο στους Διδύμους, θα φέρουν καινούργια ξεκινήματα και την ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις σχέσεις μας με μεγαλύτερη διαύγεια, ώστε να διακρίνουμε τα σημεία που υποπέσαμε σε λάθη. Εάν ο Άρης στους Διδύμους μπορεί να προσθέσει κάτι που θα κάνει την διαφορά, αυτό είναι περισσότερη λογική, διαύγεια και ευαισθησία, για να καταλάβουμε τι χρειάζεται για να θέσουμε τις βάσεις για μια σχέση σταθερή και μακροχρόνια. Ας μην βιαστούμε ωστόσο να πάρουμε αποφάσεις, ας μην μας κυριεύσει το άγχος ή ο φόβος. Οι αποφάσεις μας θα πρέπει να βασίζονται στις πραγματικές μας ανάγκες τις παρούσας χρονικής στιγμής.

Υδροχόοι

Μέσα στον Ιούλιο θα διέρχεται ο Ερμής το ζώδιο του Λέοντα, γεγονός που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε πιο εύκολα στα πράγματα που θέλετε και χρειάζεστε ή σε αυτά που έχετε ανάγκη να μοιραστείτε με τους άλλους. Ο Ερμής θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην καθαρότητα και σαφήνεια των σκέψεων και του λόγου σας, που συνδυασμένα με το φλογερό σας ταμπεραμέντο, θα μπορούσαν να κάνουν πραγματικότητα αυτό που επιθυμείτε. Καλό θα ήταν ωστόσο να έχετε υπό έλεγχο το ταμπεραμέντο σας, γιατί πολλές φορές παίρνετε εξαιρετικά εύκολα φωτιά και καταστρέφετε ότι με κόπο χτίσατε.  Ο συνδυασμός του Ερμή στον Λέοντα με τον ανάδρομο Ποσειδώνα στους Ιχθείς, δείχνει ότι θα ζητήματα που πρέπει να εκφράσετε, έχουν να κάνουν με το πως νοιώθετε και τι εκτιμάτε πραγματικά στο άτομο, που θέλετε να έχετε δίπλα σας. Αφιερώστε χρόνο για να επικοινωνήσετε στο ταίρι σας, τι είναι αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη, ώστε να δημιουργηθεί το εύφορο εκείνο υπόστρωμα, επάνω στο οποίο μπορεί να ανθίσει η αγάπη.

Αιγόκεροι

Εάν θέλετε να έχετε μια ουσιαστική, μια βαθύτερη ρομαντική σύνδεση, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε τόσο χρόνο και προσπάθεια, όσο αφιερώνει και το ταίρι σας. Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια, να επενδύσετε ο ένας στον άλλο, και μην φοβάστε την δύναμη της αγάπης στην ζωή σας, καθώς αυτή είναι που θα σας βοηθήσει να βιώσετε μια ζωή πολύ πιο ουσιαστική. Δεν είναι μόνο η επικοινωνία στην οποία θα πρέπει να εστιάσετε, αλλά και στις αλλαγές που θα πρέπει να κάνετε στον τρόπο που χειρίζεστε τις αισθηματικές σας σχέσεις. Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 6 Ιουλίου θα φέρει σε αρκετούς μια νέα ρομαντική σχέση. Εάν έχετε ήδη κάποιο άτομο στην ζωή σας, η περίοδος θα φέρει ένα νέο κύμα ενθουσιασμού, που θα ανανεώσει την σχέση. Μέρος της καθημερινότητας μας σε μια μακροχρόνια ρομαντική σχέση είναι και η ρουτίνα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η σχέση μπορεί να λειτουργήσει, εάν την βάλουμε στον αυτόματο πιλότο. Δείξτε στο ταίρι σας ότι το αγαπάτε, το σέβεστε και το εκτιμάτε, σχεδιάζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα εκπλήξεις και ευχάριστες αποδράσεις από την καθημερινότητα. Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, ο ανάδρομος Ποσειδώνας στους Ιχθείς και ο Ερμής στον Λέοντα δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες να μοιραστείτε σκέψεις, συναισθήματα και τις ουσιαστικές σας ανάγκες με τον ταίρι σας ή με το άτομο που σας ενδιαφέρει να δρομολογήσετε μια σταθερή ρομαντική σχέση, γεγονός που μπορεί να αλλάξει την πορεία της σχέσης.

Τοξότες

Κατηγορείστε συχνά ότι είστε άπιστοι, όχι αδίκως θα λέγαμε, αλλά πίσω από όλη αυτή την προβοκατόρικη συμπεριφορά κρύβεται συχνά ένα άτομο που ψάχνει να βρει ένα ταίρι, ικανό να δει μέσα στην ψυχή του, να διαγνώσει τις ανάγκες του και να του προσφέρει αγάπη και ασφάλεια. Στις 20 Ιουλίου μετακινείται ο Άρης στο ζώδιο των Διδύμων, που σηματοδοτεί για σας μια χρονική στιγμή, κατά την οποία αρχίζετε να αποκτάτε μια σχετική διαύγεια για τις αισθηματικές σας υποθέσεις. Ο Άρης μπορεί από την θέση του αυτή να σας επιτρέψει να κατανοήσετε τον εαυτό σας και τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε στις σχέσεις, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να τα λύσετε. Κάντε μια αναδρομή στο παρελθόν σας, για να δείτε που πήγαν οι προηγούμενες σας σχέσεις λάθος. Θα πρέπει να είστε ωστόσο ειλικρινείς και να έχετε την διάθεση να αναγνωρίσετε το δικό σας μερίδιο της ευθύνης για τα ναυάγια που βιώσατε. Αν θεωρείτε ότι θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε μέσα σας κάποια πράγματα, δεν θα ήταν κακή ιδέα να επικοινωνήσετε με κάποιον από τους τέως, ώστε να κάνετε κάποιες διαπιστώσεις αλλά και να κλείσετε οριστικά κάποια κεφάλαια της ζωής σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να είστε ειλικρινείς με το άτομο που σας ενδιαφέρει, και πέρα από τα συναισθήματα, μοιραστείτε μαζί του τα όνειρα και τις επιθυμίες σας αναφορικά με την σχέση, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό υπόβαθρο.

Ιχθείς

Είστε ευαίσθητοι και ρομαντικοί εκ φύσης, μπορείτε όμως να είστε ταυτόχρονα και ρεαλιστές ή πρακτικοί σε ζητήματα σχέσεων. Θα πρέπει να αφήσει ωστόσο κανείς αρκετά περιθώρια στην μαγεία, για να μην σβήσουν οι σπίθες του έρωτα πριν καν γεννηθούν. Επειδή προσπαθείτε να έχετε μια πιο υγιή, πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε ότι έχει σχέση με τις ρομαντικές σας σχέσεις, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταστρέψετε την μαγεία που ευδοκιμεί τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας. Ο Ιούλιος είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων μήνας για το ζώδιο σας, καθώς οι ενέργειες του ανάδρομου Ποσειδώνα, τον οποίο φιλοξενείτε, συνδυασμένες με αυτές του Καρκίνου, δημιουργούν μια ιδιαίτερη δυναμική. Το διάστημα αυτό θα καταφέρετε να ρίξετε μια ειλικρινή ματιά στις σχέσεις σας και να ανοίξετε την ψυχή και την καρδιά σας στο ενδεχόμενο μιας ακόμη βαθύτερης επαφής, μιας ακόμη πιο ουσιαστικής δέσμευσης. Όταν θα μετακινηθεί ο Ερμής στην Παρθένο στα τέλη  Ιουλίου, το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει θα κατακτήσει μια ακόμη σημαντικότερη θέση στην ζωή σας. Κάντε σοφή χρήση της ενέργειας των ουράνιων σωμάτων και των ευκαιριών που θα παρουσιάσουν μέσα στον Ιούλιο, ώστε να καταλάβετε τι χρειάζεστε πραγματικά μέσα στην ζωή, ώστε να το κυνηγήσετε και να το διεκδικήσετε.

Ζυγοί

Ανεξάρτητα το κατά πόσο αισθάνεστε έτοιμοι να ριχτείτε σε μια νέα ερωτική εξόρμηση, δεν σημαίνει ότι έχετε γιατρέψει τα τραύματα και τις ανοιχτές πληγές από τις προηγούμενες αισθηματικές σας εμπειρίες. Πρόσφατα θα πρέπει να κάνατε κάποιες βαθιές αλλαγές στην αισθηματική σας ζωή, τουλάχιστον αυτό μας λένε τα άστρα, όπως για παράδειγμα, το να μην συμβιβάζεστε με λιγότερα από αυτά που αξίζετε ή που θέλετε. Εάν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, ως προς το είδους των σχέσεων που χρειάζεστε το παρόν στάδιο της ζωής σας, θα αρχίσετε να δημιουργείτε όχι μόνο πιο υγιείς σχέσεις, αλλά να προσελκύετε την αγάπη που χρειάζεστε. Ο αστερισμός του Χείρωνα γυρίζει στις 26 Ιουλίου ανάδρομος στον Κριό, φέρνοντας στην επιφάνεια περασμένα τραύματα, ώστε να θεραπευτούν. Και ενώ η θεραπεία δημιουργεί χώρο για περισσότερη αγάπη, αυτή την φορά δημιουργούνται οι συνθήκες εκείνες, που ευνοούν την γέννηση ενός μυθιστορηματικού έρωτα. Ο Βόρειος Δεσμός, ο κυβερνήτης του πεπρωμένου σας, βρίσκεται επίσης στον Κριό και εναρμονίζεται με τον Χείρωνα, για να σας προσφέρει την μοναδική αυτή ευκαιρία στην αγάπη. Εκείνο που έχετε εσείς ωστόσο από την πλευρά σας να κάνετε, είναι να σπάσετε τα στερεοτυπικά εκείνα μοτίβα, που οδηγούν κάθε φορά στην καταστροφή άλλης μιας σχέσης. Μέσα από την θεραπεία της ψυχής, δεν θα απαλλαγείτε μόνο από τις ουλές που άφησε το παρελθόν στην ψυχή σας, αλλά θα μάθετε πως να αγαπάτε ειλικρινά, ανοιχτά, χωρίς να φοβάστε να είστε ο εαυτός σας.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούλιος 2024 – Δυσκολίες για τρία ζώδια

Ο Ιούλιος του 2024 είναι σε γενικές γραμμές ένας θετικός μήνας, με αρκετή χαρά και ξεγνοια…