Ιχθείς-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 12ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΠΟΔΙΑ, ΑΚΡΑ, ΔΑΧΤΥΛΑ, ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΧΡΩΜΑ ΣΙΕΛ, ΤΥΡΚΟΥΑΖ, ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΟΒ, ΑΣΗΜΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ ΑΣΤΕΡΙ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ, ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ, ΤΥΡΚΟΥΑΖ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΟΡΧΙΔΕΑ, ΒΙΟΛΕΤΑ

 

 

Οι Ιχθείς  κυβερνούν τον Δωδέκατο Οίκο του  φυσικού Ζωδιακού Κύκλου και ο Ποσειδώνας είναι ο κυβερνήτης τους.

 

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, οι Ιχθύες καταλαμβάνονται από τον Ήλιο από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Μαρτίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 15 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου. Το ζώδιο απέναντι από τους Ιχθύες είναι ο Παρθένος.

 

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, οι δυο Ιχθύες είναι τα δυο δελφίνια που συνόδευαν πάντα το Θεό της Θάλασσας Ποσειδώνα στις διάφορες μετακινήσεις του. Κατά μια άλλη εκδοχή συμβολίζουν τη Θεά Αφροδίτη και τον γιο της Έρωτα, που πήραν τη μορφή ψαριών, ώστε να ξεφύγουν από τους Τιτάνες κατά την τιτανομαχία, και βούτηξαν στα νερά του Ευφράτη ποταμού για να σωθούν.

 

Οι Ιχθείς κυβερνούν στο ανθρώπινο σώμα τα πόδια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Αυτό που χαρακτηρίζει τους Ιχθείς είναι η βαθιά ευαισθησία τους. Πρόκειται για άτομα συμπονετικά, με κατανόηση για τους πλησίον τους και με απαράμιλλη αυτοθυσία. Κατά βάση είναι ντροπαλά και μυστηριώδη, παρόλα αυτά όμως έξυπνα και πνευματώδη. Είναι καλλιτεχνικές φύσεις, τόσο ευφάνταστοι, όσο και πρακτικοί στην καθημερινότητα τους.

 

Έχουν ανασφάλειες και φοβίες, πολλές φορές αδικαιολόγητες. Είναι αγχώδεις, νευρικοί, ευαίσθητοι και γενικότερα εμφανίζουν πολλές εναλλαγές στη διάθεσή τους. Ο κυβερνήτης τους Ποσειδώνας, τους προσδίδει έντονη γοητεία και μαγνητισμό, αγάπη για την τέχνη και τη θάλασσα, καθώς είναι το μόνο μέρος όπου νιώθουν ότι ηρεμούν.

 

Οραματιστές, καλόκαρδοι, με αυξημένη διαίσθηση, έχουν κλίση στο χορό, στη μόδα, στην ποίηση και είναι καλό να καλλιεργούν την καλλιτεχνική τους φύση, για να βρίσκουν διέξοδο στα έντονα και βαθιά συναισθήματα που έχουν μέσα τους. Τους αρέσει η ομαδική εργασία και συνεργάζονται καλά με τους άλλους, ιδιαίτερα όταν νιώθουν ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο. Κινούνται σε σχετικά χαλαρούς ρυθμούς και δεν τους αρέσει να τους πιέζουν. Στην πρώτη όμως αποτυχία πέφτουν ψυχολογικά και κλείνονται στον εαυτό τους. Εκεί χρειάζεται να τους στηρίξει κάποιος για να μπορέσουν να σηκωθούν ξανά.

 

Στα οικονομικά τους είναι σπάταλοι, καθώς ξοδεύουν τα χρήματα τους για την εμφάνιση τους, για διασκεδάσεις και ταξίδια. Πάντα αναζητούν ένα επικερδές επάγγελμα για να ζουν την άνετη ζωή που ονειρεύονται. Στον έρωτα αφήνουν το συναίσθημα να τους παρασύρει και τον απολαμβάνουν σε όλο του το μεγαλείο! Γι αυτό απογοητεύονται μετά από λίγο χρονικό διάστημα και μένουν μόνοι.

 

Γεύονται την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία τους και μπλέκονται πολλές φορές σε παράλληλες εφήμερες σχέσεις, καθώς μπερδεύονται με τα συναισθήματα τους. Αν όμως αγαπήσουν αληθινά τότε δίνονται ολοκληρωτικά στο έτερον ήμισυ τους και γίνονται υπερπροστατευτικοί μαζί του. Είναι πολύ τρυφεροί, ρομαντικοί, ονειροπόλοι και ανεβάζουν το σύντροφο τους στα σύννεφα.

 

Στα αρνητικά τους καταλογίζεται ότι είναι ασαφείς στις επιδιώξεις τους και αναποφάσιστοι και απρόσεκτοι στις κινήσεις τους. Δεν είναι δε σπάνιες οι περιπτώσεις που παρουσιάζουν συμπτώματα μοχθηρίας και δολιότητας!

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Περισσότερα άρθρα
Load More In Χαρακτηριστικά ζωδίων - Μαγικές Δυνάμεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Κριός-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 1ος ΟΙΚΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΩΤΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ ΦΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗ – …