Κινέζικο Ωροσκόπιο 2022 ΙΙ Το έτος του Τίγρη

Η κινέζικη πρωτοχρονιά για το 2022 πέφτει στις 1 Φεβρουαρίου 2022 και το ζώδιο που θα κυβερνήσει το 2022 θα είναι ο Τίγρης με στοιχείο του το νερό. Το έτος θα κλείσει στις 21 Ιανουαρίου 2023 και κατά την διάρκεια των σεληνιακών αυτών κύκλων που χρειάζεται για να καλύψει τα 12 ζώδια του, θα είναι εξαιρετικά έντονη η παρουσία της πολικότητας Yang που εκπορεύεται από το στοιχείο του ζωδίου.

Το έτος του υδάτινου Τίγρη διαδέχεται το έτος του μεταλλικού Βοδιού (2021) και αναμένεται να είναι ένα ταραχώδες έτος, γεμάτο γεγονότα, κατά το οποίο θα πρέπει τα ζώδια να είναι έτοιμα να κερδίσουν τα οφέλη που θα φέρουν οι ευκαιρίες στην πόρτα τους, προκειμένου να εκπληρώσουν επιθυμίες ή στόχους. Η ενέργεια γιάνγκ που θα διαποτίσει το 2022 είναι θετική, και σε συνδυασμό με το ζώδιο του Τίγρη μας προϊδεάζει για μια χρονιά γεμάτη αποφασιστικότητα, αυθορμητισμό, δυναμισμό και καινοτομία! Το 2022, παρόλες τις αντιξοότητες, που θα είναι πολλές, θα υπάρξει ανάπτυξη και επέκταση, κυρίως λόγω του δυναμισμού που θα επιδείξουμε, αλλά και του ενθουσιασμού μας. Νέες τεχνολογίες θα εμφανιστούν και θα υπάρξει εξαιρετική πρόοδος στην ιατρική έρευνα. Μετά από δύο συνεχόμενες δύσκολες χρονιές έχει έρθει η ώρα να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βελτιώσουμε τις συνθήκες της ζωής μας. Είναι επίσης η ιδανική χρονιά να θέσουμε ένα οριστικό τέλος σε πολλά πράγματα που μας ταλαιπωρούν από το παρελθόν και να γυρίσουμε σελίδα στην ζωή μας.

Το νερό, που αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείου του έτους, είναι κατά την κινεζική αστρολογία το σύμβολο της εγκράτειας. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια μέσα στην χρονιά που ακολουθεί να γίνουμε λίγο πιο συγκρατημένοι, ίσως πιο ψυχροί και απόμακροι, αλλά και πιο ουσιαστικοί στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Τα ερωτικά πάθη θα ξεφουσκώσουν και οι συντροφικές σχέσεις θα εστιάσουν περισσότερο σε σημαντικά ζητήματα καθημερινότητας και επιβίωσης, μη αφήνοντας πολλά περιθώρια για ρομαντισμούς. Η προτροπή σε ένα έτος του Τίγρη είναι να είμαστε ήρεμοι, ισορροπημένοι, να μην χάνουμε το μέτρο, ακόμη και στις εκρήξεις μας, για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας, να μην καταστρέψουμε άθελα μας ότι χτίσαμε με κόπο, και κυρίως, να εξελιχθούμε.

Το νερό σαν στοιχείο συμβολίζει στην κινεζική αστρολογία και στο Φενγκ Σούι την ουσία της ζωής, την πνευματική επικοινωνία, την ωριμότητα και τα βαθιά συναισθήματα. Το νερό δε, σε συνδυασμό με την πολικότητα γιάνγκ του ζωδίου, χαρακτηρίζεται από πρακτικότητα αλλά και ευγένεια, εγρήγορση και παρατηρητικότητα, μνήμη, περιέργεια και διαίσθηση. Όσοι διαθέτουν στον αστρολογικό χάρτη τους τον συνδυασμό νερού και πολικότητας γιάνγκ ή αφθονία του υγρού στοιχείο, θα επιδείξουν υποδειγματικό αυτοέλεγχο μέσα στην χρονιά του Τίγρη! Οι εγγενείς ιδιότητες που απορρέουν από το στοιχείο του νερού θα ενισχυθούν, ιδίως στις στιγμές που θα έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες ή εμπόδια. Οι αντιδράσεις τους σε στιγμές κρίσης θα είναι πιο ήπιες και μετρημένες, καθώς θα επιβάλλεται η λογική του συναισθήματος.

Αντίθετα, όσοι έχουν αδυναμία ή ανεπάρκεια του στοιχείου του νερού στους γενέθλιους χάρτες τους, είναι πιθανόν να είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι απέναντι σε γεγονότα που τους επηρεάζουν, καθώς το συναίσθημα παίρνει το επάνω χέρι και επιβάλλεται της λογικής. Η τέλεια απουσία δε του στοιχείου του νερού θα έχει πιθανές συνέπειες σε μια χρονιά που κυριαρχείται από το νερό, να γίνουμε ποιο αναποφάσιστοι, απρόσεκτοι ή ασυνεπείς, αυξάνοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να αποκτήσουμε πρόβλημα εξαρτήσεων, ή, εάν το αντιμετωπίζουμε ήδη, αυτό να ενταθεί. Συνιστάται δε να αποφύγουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο μέσα στο 2022 την αλληλεπίδραση τους με ενέργειες γιάνγκ-νερού, όπως είναι οι μεγάλες εκτάσεις νερού

(προσοχή κατά τις διακοπές στη θάλασσα ή στις όχθες μιας μεγάλης λίμνης!).

Σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία ο Τίγρης του νερού είναι ο λιγότερο αυθόρμητος από τους πέντε πιθανούς συνδυασμούς του ζωδίου με κάποιο από τα στοιχεία (τα πέντε στοιχεία είναι το ξύλο, η γη, το μέταλλο, η φωτιά και το νερό). Δεν χάνει όμως τίποτε από την δύναμη του, ούτε και από την εξυπνάδα και την ευστροφία του. Έχει ωστόσο και μια εσωτερική-μεταφυσική διάσταση, καθώς θεωρείται ότι έχει εξαγνιστικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επιτρέποντας να απαλλαγούμε από ακάθαρτες ενέργειες, ώστε να συνεχίσουμε το εξελικτικό μας ταξίδι χωρίς τα ενεργειακά εμπόδια του παρελθόντος.

Όσοι αναμένεται να ευνοηθούν από το έτος του Τίγρη, αποκτώντας αξιοζήλευτες αρετές που θα τους χαρίσει το ζώδιο της χρονιάς, είναι όσα ζώδια ανήκουν στην πολικότητα γιάνγκ, που είναι οι Αρουραίοι, οι Τίγρεις, οι Δράκοι, τα Άλογα, οι Πίθηκοι και οι Σκύλοι. Τα παραπάνω ζώδια θα γίνουν πιο παρορμητικά και διεκδικητικά, σε συνδυασμό δε με την επιμονή και σοβαρότητα που θα επιδείξουν, θα έχουν πολύ καλύτερες προοπτικές από τους υπολοίπους στην εκπλήρωση των στόχων τους μέσα στο έτος. Τα κινέζικα ζώδια με πολικότητα γιν (τα Βόδια, τα Κουνέλια, τα Φίδια, οι Κατσίκες, οι Κόκορες και οι Χοίροι) θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στους χειρισμούς τους, ο δυναμισμός τους να μην μετατραπεί σε επιθετικότητα. Επίσης θα πρέπει να γίνουν λίγο περισσότεροι επίμονοι στις προσπάθειες τους και να μην αποθαρρύνονται από το πρώτο εμπόδιο. Θα έχουν μια δυναμική χρονιά, θα πρέπει να διατηρήσουν όμως την διαύγεια τους, να μην παρακάμψουν ηθικές αξίες και να επιδείξουν αλτρουϊσμό. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε επαγγελματικό και προσωπικό-συναισθηματικό επίπεδο.

Υδάτινος Τίγρης 2022 –Τυχερά χρώματα

Το κινέζικο ωροσκόπιο προτείνει τέσσερα κύρια χρώματα για το 2022, κατά την διάρκεια του έτους του υδάτινου Τίγρη, τα οποία, ανάλογα με τον τομέα που θα χρειαστούμε προστασία ή ενίσχυση, θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Τα χρώματα αυτά είναι το μπλε, το πράσινο, το κόκκινο και το κίτρινο. Το μπλε συνιστάται σε διαπραγματεύσεις, συνεντεύξεις για δουλειά και γενικότερα στις επαφές και τις επικοινωνίες επαγγελματικής φύσης. Το πράσινο ενδείκνυται για ταχύτερη, ηπιότερη και ευκολότερη προσαρμογή σε ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούργια δουλειά ή ένα νέο χώρο κατοικίας. Το κόκκινο προτείνεται για ρομαντικές συναντήσεις αλλά και εν αναμονή της γέννησης ενός παιδιού, ανεξάρτητα από το φύλλο του. Όσο για το κίτρινο, είναι το χρώμα του χρήματος και βοηθάει στην απόκτηση ακίνητης περιουσίας, είτε μέσα από αγορές, είτε από μεταβίβαση ακινήτων στην κατοχή μας. Πέρα όμως από τα τέσσερα αυτά βασικά χρώματα, συνιστώνται και το λευκό και το χρυσαφί χρώμα, αντιπροσωπευτικά της ενέργειας μεταλλικού γιάνγκ, που παίζουν εξισορροπητικό ρόλο στις ενέργειες των πέντε στοιχείων το 2022 και συνιστώνται στα άτομα εκείνα, που δεν έχουν στον γενέθλιο χάρτη τους σε επάρκεια το στοιχείο του νερού, για να αποτρέψουν την κακή τύχη.

Υδάτινος Τίγρης 2022 – Υγεία

Το κινέζικο ωροσκόπιο της υγείας συμβουλεύει τα 12 ζώδια του ωροσκοπίου να παρακολουθούν στενά την υγεία των νεφρών τους και εφιστά την προσοχή στον κίνδυνο εμφάνισης ουρολοιμώξεων. Πίνετε άφθονο καθαρό νερό, αποφεύγοντας να καταναλώνετε πολλά ανθρακούχα αναψυκτικά. Εάν επισκεφτείτε μέσα στην χρονιά αυτή τροπικές περιοχές, προσέξετε ζητήματα υγιεινής και προσπαθείτε να προσαρμοστείτε αργά και προσεκτικά στις διατροφικές συνήθειες της περιοχής. Αποφύγετε επίσης το κολύμπι σε παραλίες χωρίς επίβλεψη.

Υδάτινος Τίγρης 2022 – Καριέρα και Οικονομία-Οικολογία

Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο δεν υπάρχει θετικότερη χρονιά από ένα έτος Τίγρη για την προώθηση της καριέρας μας. Μέσα στους 12 σεληνιακούς μήνες που ακολουθούν την κινεζική πρωτοχρονιά της 1 Φεβρουαρίου μπορούμε να ξεσκονίσουμε παρατημένα σχέδια μας και να τα επαναφέρουμε στην επικαιρότητα ώστε να υλοποιηθούν με επιτυχία. Είναι επίσης μια χρονιά που μπορεί να εμφυσήσει ζωή σε μια ημιθανή επιχείρηση, κάνοντας κάποιες απαραίτητες αναπροσαρμογές. Το 2022 είναι μια χρονιά ελεγχόμενου δυναμισμού, κατά το οποίο οι φρέσκες και πρωτότυπες ιδέες έχουν πολύ καλές προοπτικές να υλοποιηθούν. Τα πιο απίθανα και για πολλούς ουτοπικά σχέδια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, ειδικά εάν αποσκοπούν στην συλλογική ευημερία.

Όλα τα κινέζικα ζώδια που είναι συμβατά με τον Τίγρη, όπως είναι το Άλογο, ο Σκύλος και ο Χοίρος, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέους τομείς εξερεύνησης ή επέκτασης της δράσης τους, με μεγαλύτερη εύνοια να έχουν όσοι ασχολούνται ή θα ασχοληθούν μέσα στο 2022 επαγγελματικά με την συγγραφή, τις εκδόσεις και την ψυχολογία. Όμοια, θα έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες αυτοί που σχεδιάζουν να επενδύσουν επιχειρηματικά στην θάλασσα, σε θαλάσσιες και λιμενικές δραστηριότητες. Το θαλάσσιο και το ποτάμιο εμπόριο, αλλά και οι ιχθυοκαλλιέργειες, θα βιώσουν μέρες εύνοιας και ανάπτυξης, καθώς θα ανοίξουν νέοι εμπορικοί δρόμοι και νέες αγορές, πολύ πιο κερδοφόρες, που θα υπόσχονται μελλοντική σταθερότητα και μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Τοπικοί παράγοντες, υπεροπτικοί ή διεθνείς οργανισμοί, οι κυβερνήσεις και ο επιχειρηματικός κόσμος θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην διατήρηση της ποιότητας του πόσιμου νερού, της χλωρίδας και των θαλάσσιων ειδών. Η ανάγκη να αναληφθεί δράση είναι άμεση και το έτος του υδάτινου Τίγρη θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά μας. Όσοι τομείς οικονομικής δραστηριότητας χρησιμοποιούν το στοιχείο του νερού ως κύριο τους πόρο, οφείλουν μέσα στην χρονιά που έρχεται και πιθανόν να εξαναγκαστούν εκ των πραγμάτων, να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις που να επιτρέπουν  την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων του πλανήτη, με την μικρότερη οικολογική επιβάρυνση, σεβόμενοι παράλληλα την βιοποικιλότητα. Περιοχές που πλήττονται διαχρονικά από την ξηρασία θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης που θα συντελεστεί, καθώς θα εφαρμοστεί πρώτα στις περιοχές τους η νέα τεχνολογία που μπορεί να κάνει την ζωή τους πολύ πιο εύκολη.

Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε κατά νου την χρονιά που ξεκινάει, είναι ότι ο Τίγρης είναι ένα δίκαιο ζώδιο, που δεν ανέχεται την αδικία και ιδίως την διαφθορά! Σε φαινόμενα διαφθοράς γίνεται αμείλικτο, ειδικά εάν συνδέονται με την καταστροφή του περιβάλλοντος, όπως είναι οι αποψιλώσεις δασών, η κατασκευή φραγμάτων,  η επιφανειακή εξόρυξη μεταλλευμάτων, η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων ή η υπεραλίευση των θαλασσών. Μέσα στο 2022 θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις και θα αυξηθούν οι έλεγχοι σε μια ευρεία γκάμα επαγγελματικών δραστηριοτήτων που δυνητικά μπορούν να προσκαλέσουν βλάβη στα οικολογικά συστήματα ή να απειλήσουν κάθε πιθανό είδος ζωής. Θα υπάρξει για πρώτη φορά γενναία χρηματοδότηση τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερτοπικό-διεθνές επίπεδο, που θα αποβλέπει στην προστασία των απειλούμενων ειδών και θα προασπίζεται με σθένος και όχι προσποιητό ενδιαφέρον την βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον του πλανήτη.

Υδάτινος Τίγρης 2022 – Χρήματα και Τύχη

Το κινέζικο ωροσκόπιο συνιστά μέσα στο 2022 να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην  διαχείριση των οικονομικών μας. Όσοι δεν είναι συνηθισμένοι να είναι συνετοί ή φειδωλοί στην οικονομική τους διαχείριση, μπορεί στο έτος του Τίγρη να δουν μέσα σε μια νύχτα την οικονομική τους κατάσταση να αντιστρέφεται, να χάνουν τα πάντα και να αρχίζουν από την αρχή. Είναι το έτος των μεγάλων ανατροπών, μια χρονιά που οι φτωχοί μπορούν να αποκτήσουν χρήματα και περιουσία από την εύνοια της τύχης και οι πλούσιοι να κηρύξουν πτώχευση, χάνοντας τα πάντα. Στην καταστροφή κινδυνεύουν να οδηγηθούν ευκολότερα τα τολμηρά μυαλά, όσοι συνήθισαν μέχρι τώρα να κερδίζουν αυτό που θέλουν με το θάρρος, το θράσος, την προκλητικότητα και την απερισκεψία τους. Ο Τίγρης αγαπά το θάρρος, και η χρονιά του είναι ένα έτος επέκτασης και δράσης, αλλά μισεί και τιμωρεί τους καιροσκόπους και τους απερίσκεπτους. Ας αποφύγουμε λοιπόν τους πειρασμούς που θα μας φέρει η περίοδος αυτή και με σύνεση και μέτρο να οικοδομήσουμε την ευημερία μας, για να αποφύγουμε οδυνηρές για την τσέπη και την περιουσία μας αποτυχίες.

Υδάτινος Τίγρης 2022 – Κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα

 

Τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν στην διεθνή πολιτική σκηνή δεν μπορεί να αφήσουν κανέναν αδιάφορο μέσα στο 2022. Θα υπάρξουν οι θετικές εξελίξεις και τα αισιόδοξα μηνύματα, θα υπάρξουν όμως και οι απρόσμενες ανατροπές. Είναι μια χρονιά με έντονη οσμή σκανδάλων, που θα αφορούν κυρίως πολιτικά πρόσωπα και επιφανείς οικονομικούς παράγοντες. Πολλοί πολιτικοί δε, μπορεί να καταφύγουν στην δημοσιοποίηση σκανδάλων των αντιπάλων τους, στην προσπάθεια τους να προστατευτούν και να εμποδίσουν την δημοσιοποίηση δικών τους μελανών πρακτικών, που θα έθετε οριστικό τέλος στην πολιτική τους καριέρα. Δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα αποφύγουν την πτώση και την ατίμωση.

Κατά την διάρκεια του έτους του υδάτινου Τίγρη οφείλουν οι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες να είναι δίκαιοι στις αποφάσεις τους, γιατί οι λαοί έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του συστήματος είναι έντονη και δεν συγχωρούνται πλέον λάθη, παραλείψεις, πολύ δε περισσότερο υποψίες διαφθοράς. Οι στερήσεις και οι αυταρχικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν έχουν εξαγριώσει σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνίες και με χαρά θα αποκαθηλώσουν και θα τσαλαπατήσουν όσους τους δώσουν το παραμικρό ερέθισμα.

Ο υδάτινος Τίγρης συνδέει συχνά το όνομα του με κοινωνικές εντάσεις, αγώνες και εξεγέρσεις καταπιεσμένων μαζών. Στην αρνητική του εκδοχή το ζώδιο του Τίγρη, σε συνδυασμό με την πολικότητα γιάγνκ και το στοιχείο του νερού, μπορεί να ασκήσει πίεση τις κοινωνίες, ειδικά όσες έχουν μεγάλα ποσοστά νεανικού πληθυσμού ή μαστίζονται από σαθρά και διεφθαρμένα πολιτικά και οικονομικά συστήματα, και να τις εξωθήσει στην επανάσταση. Ευτυχώς θα υπάρξει αρκετή ευελιξία κατά την διάρκεια του 2022 και τα προμηνύματα που θα λάβουν οι ανώτερες τάξεις θα είναι πολλά και ξεκάθαρα, οπότε αρκετά δυσάρεστα γεγονότα μπορεί να αποτραπούν και να αλλάξει πορεία η πολιτική και οικονομική διαχείριση των χωρών, πριν εκτραχυνθούν οι καταστάσεις. Μέσα στη χρονιά ωστόσο δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε εντάσεις και πολέμους που αποσκοπούν στον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, όπως είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που θα αφορούν στην περιφερειακή διαχείριση του πόσιμου νερού, την εξόρυξη των σπάνιων γαιών, οι οποίες είναι πολύτιμες για την τεχνολογία αιχμής, αλλά και σε όποιο σημείο της υδρογείου υπάρχει γεωπολιτική αστάθεια.

Συνοψίζοντας, το έτος του Τίγρη, χαρακτηρίζεται συνήθως από δυναμισμό, που επικεντρώνει την δράση του στην πρόοδο και την ανάπτυξη. Η ορμητικότητα που φέρνει ο Τίγρης μας οδηγείς σε πολλές περιπέτειες, που άλλοτε είναι θετικές, άλλοτε όμως έχουν δυσάρεστη κατάληξη, ανάλογα με την διαχείριση των ενεργειών του έτους από την δική μας πλευρά. Ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών του ζωδίου, συνδυασμένα με το στοιχείο του νερού, που είναι το στοιχείο του έτους, αναμένεται να φέρουν στην ζωή μας μια φάση αναδιάρθρωσης, όξυνσης της διαίσθησης μας αλλά και επούλωσης ψυχικών τραυμάτων. Στην εργασία απαιτείται επαγγελματική πειθαρχία και αποτελεσματικότητα για να καταφέρει κανείς να προωθήσει την καριέρα του. Οι κοινωνικές μας σχέσεις μπορεί να είναι πιο έντονες φέτος, αλλά και πιο ασταθείς, ενώ στην οικογενειακή μας ζωή χρειάζεται προσεκτικές κινήσεις και αυτοσυγκράτηση. Στην ερωτική και συναισθηματική μας ζωή θα υπάρξουν περίοδοι που θα χαρακτηρίζονται από ένταση και μαγικές στιγμές, δεν θα λείπουν όμως και τα έντονα πάθη, οι ζήλιες, οι έριδες και οι διαπληκτισμοί. Στις περισσότερες δε ασιατικές αστρολογικές πηγές συνδέουν ένα έτος του Τίγρη με μεγάλες φυσικές καταστροφές, που θα απαιτήσουν συντονισμένες και συλλογικές προσπάθειες για να ξεπεραστεί το δράμα…

Καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά!

Καλό, ειρηνικό και δημιουργικό 2022!

Αλίντα Κανάκη

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Α Slider

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Το έτος του Δράκου : Κινέζικο ωροσκόπιο 2024

Η κινέζικη πρωτοχρονιά του 2024 τοποθετείται στις 10 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία γιο…