ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ 2019 || ΤΟ ΈΤΟΣ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΥΝΙΟΥ || ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΣΗ

Η κινέζικη πρωτοχρονιά είναι φέτος στις 5 Φεβρουαρίου και το έτος τελειώνει στις 24 Ιανουαρίου του 2020. Είναι η χρονιά του Γουρουνιού που ακολουθεί το έτος του σκύλου και προηγείται του έτος του αρουραίου.

Το Γουρούνι ανήκει στα ζώδια του νερού και αντιπροσωπεύει το ξεκίνημα του χειμώνα και την γέννηση του ξύλου. Για τον λόγο αυτό συμβολίζει το ξεκίνημα της καινούργιας ζωής. Το έτος του Γουρουνιού μπορεί να φέρει ένα νέο ξεκίνημα στις διεθνείς και τις κοινωνικές σχέσεις, ενώ σε κάποιες χώρες  μπορεί να οδηγήσει σε νέα καθεστώτα ή καινούργιες κυβερνήσεις.

Το Γουρούνι θεωρείται το κατ εξοχή ταξιδιάρικο ζώδιο του κινέζικου ωροσκοπίου, με συνέπεια να είναι πολύ πιθανό να ωθήσει πολύ περισσότερο κόσμο να αναζητήσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες, τουλάχιστον περισσότερους από ότι κάθε άλλη χρονιά. Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, το Γουρούνι είναι το ζώδιο που αγαπά την ζωή, και το 2019 όλοι μας θα πρέπει να μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε με ένα έξυπνο τρόπο οτιδήποτε μπορεί να ομορφύνει τις ζωές μας!

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ξεκινάει στις 5 Φεβρουαρίου όλες οι αρετές και τα χαρακτηριστικά του ζωδίου θα βρουν τρόπο να εκφραστούν. Και τα χαρακτηριστικά αυτά κυρίως είναι η ευγένεια και η γενναιοδωρία. Για τον λόγο αυτό θα κλιθούμε να είμαστε σε ένα πιο συλλογικό επίπεδο περισσότερο αλτρουιστές και συνειδητοί κοινωνικοί εταίροι. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του ζωδίου είναι η αισιοδοξία και η αγάπη για την ζωή. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας, ειδικά τις δύσκολες και μαύρες εποχές που ζούμε, να δούμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να εκμεταλλευτούμε στο απόλυτο την κάθε θετική στιγμής της ζωής μας.

Όπως κάθε κινέζικο ζώδιο όμως, έτσι και το Γουρούνι, έχει και τα αδύναμα στοιχεία του. Έχοντας ευλογηθεί με εξαιρετική φαντασία, καμιά φορά χάνεται στην ονειροπόληση και χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. Κάτι τέτοιο θα πρέπει να προσεχθεί, γιατί η άκρατη αισιοδοξία και η ονειροπόληση μπορεί να μας βγάλει από την πορεία μας.

Εκτός αυτού, το Γουρούνι είναι αφελές! Η καλοσύνη του το εμποδίζει να δει τα πραγματικά κίνητρα των γύρω του και γίνεται εύκολα στόχος κακόβουλων ανθρώπων. Γι αυτό θα χρειαστεί λίγο περισσότερο προσοχή κατά τη διάρκεια του έτους. Δεν είναι όλα ρόδινα, δεν είναι όλοι, όσοι μας πλησιάζουν αγαθοί, με ευγενικούς και έντιμους σκοπούς.

Το Γουρούνι είναι το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο του κινέζικου ζωδιακού κύκλου και αντιπροσωπεύει όσους γεννήθηκαν τα έτη 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 και 2019. Σύμφωνα με την κινεζική αστρολογία, το 2019 θα είναι μια σπουδαία χρονιά για τα οικονομικά των ζωδίων, καθώς και μια χρονιά που θα ευνοήσει τις επενδύσεις. Θα είναι ένα έτος γεμάτο χαρά, ένα έτος φιλίας και αγάπης, μια πετυχημένη χρονιά, καθώς το Γουρούνι προσελκύει επιτυχία σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Με μια ματιά, τα κύρια στοιχεία του 12μηνου κύκλου που ακολουθεί θα είναι τα ακόλουθα ανά ζώδιο:

 • Αρουραίος: Ένα έτος γεμάτο χαρά και ευημερία!
 • Βουβάλι: Μια εποχή με πολλές και καλές ευκαιρίες για να κάνετε λεφτά.
 • Τίγρης: Αυτή τη χρονιά θα πρέπει να μάθετε να συνυπάρχετε με τους γύρω σας.
 • Λαγός: Σας περιμένει μια εξαιρετική χρονιά. Θα έχετε λιγότερες έγνοιες και θα διευκολυνθεί η επικοινωνία σας με τους άλλους, συνάπτοντας καινούργιες φιλίες.
 • Δράκος: Για σας η χρονιά αυτή θα σημαίνει συμφιλίωση και αυτογνωσία.
 • Φίδι: Αυτή την χρονιά είναι σημαντικό να είστε πειστικοί και ανταγωνιστικοί.
 • Άλογο: Το 2019 θα είστε περισσότερο φιλόδοξοι από το έτος που τελειώνει.
 • Πρόβατο: Το 2019 θα είναι μια χρονιά αλλαγών, ένα έτος που θα εκπληρώσετε όλες σας τις επιθυμίες.
 • Πίθηκος: Και για σας θα είναι έτος αλλαγών και αναπροσαρμογών.
 • Κόκορας: Σημαντικό για σας, εάν θέλετε να κάνετε βήματα προόδου, είναι να βελτιώσετε την ποιότητα των επαφών σας με τους γύρω σας.
 • Σκύλος: Η επιτυχία θα έρθει μόνο μέσα από τις δικές σας προσπάθειες.
 • Γουρούνι: Η χρονιά αυτή είναι δική σας! Ξεκινήστε με το να θέσετε προτεραιότητες και μετά σηκώστε τα μανίκια. Τα αποτελέσματα θα έρθουν σχεδόν αμέσως!

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ

 Στον τομέα της καριέρας, οι γεννημένοι τα έτη του Αρουραίου, του Βουβαλιού, του Λαγού και του Πρόβατου αναμένεται να μην έχουν εμπόδια. Θα είναι γεμάτοι ενέργεια και θα αδράξουν κάθε δυνατή ευκαιρία ώστε να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Οι προσπάθειες τους θα αποδώσουν καρπούς μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου του 2019. Με το ξεκίνημα όμως του φθινόπωρου και μέχρι το τέλος του 2019 θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά σκληρότερα, σε περίπτωσης που συμμετέχουν σε ομαδικές εργασίες.

Αναφορικά με τους γεννημένους τα έτη της Τίγρης, του Αλόγου, του Πιθήκου και του Γουρουνιού, από τα τέλη του Φεβρουαρίου και όλο τον Μάρτιο, θα ήταν καλό να κάνετε οικονομία δυνάμεων για να μην εξαντληθείτε. Δουλέψτε συνειδητά καθ όλη τη χρονιά, η ανταμοιβή όμως ων κόπων σας θα έρθει μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου του 2019! Στον επαγγελματικό σας χώρο θα επικρατεί αρμονία, κάτι που θα βοηθήσει πολύ να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με συνεργάτες και συναδέλφους.

Αναφορικά τις επαγγελματικές ευκαιρίες, η χρονιά του Γουρουνιού αναμένεται να είναι ενδιαφέρουσα για τους γεννημένους τις χρονιές του Δράκου, του Φιδιού, του Κόκορα και του Σκύλου. Θα είστε περισσότερο φιλόδοξοι από ότι συνήθως, θα βγείτε από την σκιά και θα αναζητήσετε τη θέση σας κάτω από τα φώτα, διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Οι προσπάθειες σας θα ανταμειφθούν με το ξεκίνημα κιόλας της χρονιάς του Γουρουνιού. Κάποιες καθυστερήσεις ενδέχεται να υπάρξουν προς το τέλος του 2019, αλλά ο τελικός απολογισμός του έτους του Γουρουνιού θα είναι θετικός!

ΥΓΕΙΑ

Για τους γεννημένους τα έτη του Αρουραίου, του Βουβαλιού, του Σκύλου και του Πιθήκου, ο τομέας της υγείας τους κινδυνεύει από το υπερβολικό άγχος. Θα πρέπει να μάθετε να ελέγχετε τα επίπεδα του άγχους και να μην επιτρέπετε να σας κυριεύει. Η άθληση θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή φυσική διέξοδο εκτόνωσης της έντασης.

Οι γεννημένοι τις χρονιές του Τίγρη, του Κόκορα, του Αλόγου και του Λαγού θα έχουν καλά επίπεδα ενέργειας κατά το 2019. Καλό θα ήταν ωστόσο να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους. Μια ισορροπημένη και κατά το δυνατόν υγιεινή διατροφή θα ήταν χρήσιμη.

Οι Δράκοι, τα Φίδια, τα Γουρούνια και τα Πρόβατα κινδυνεύουν να είναι εκτός φόρμας τη χρονιά αυτή. Θα είναι τόσο απασχολημένοι, που η κόπωση θα είναι έντονη. Θα χρειάζονται από καιρό σε καιρό κάποιες μέρες διακοπών και χαλάρωσης, ώστε να δίνουν στον οργανισμό τους τα περιθώρια να ανακτά τις δυνάμεις του.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ

 Στον τομέα των συναισθηματικών, η ευτυχία περιμένει τους γεννημένους τα έτη του Αρουραίου, του Γουρουνιού, του Λαγού και του Σκύλου. Όσοι είναι παντρεμένοι θα βιώσουν νέο πάθος στην σχέση και στο γάμος τους και οι σύντροφοί τους θα πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Για όσους είναι ελεύθεροι, θα υπάρξουν αρκετές και ιδιαίτερα σημαντικές γνωριμίες που μπορούν να οδηγήσουν σε μια καινούργια σχέση.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα είναι ένα εξαιρετικό διάστημα για τους παντρεμένους που ανήκουν στα ζώδια του Φιδιού, του Βουβαλιού, του Τίγρη και του Πιθήκου.  Εάν υπήρξαν κάποιες δυσκολίες ή προβλήματα κατά τους τελευταίους μήνες της χρονιάς του Σκύλου, τώρα μπορούν να επιλύσουν τις διαφορές τους και να ισορροπήσουν την σχέση τους. Προσοχή όμως, γιατί κατά το Φθινόπωρο ίσως υπάρξουν πειρασμοί για μια εξωσυζυγική σχέση! Ως προς τους ελεύθερους των ζωδίων αυτών,  θα είναι μια μάλλον ήρεμη χρονιά. Μόνο προς το τέλος του έτους του Γουρουνιού, με αφετηρία τον Νοέμβριο, ίσως υπάρξουν κάποιες ευκαιρίες για γνωριμίες ουσίας.

Τέλος, για τους γεννημένους τα έτη του Δράκου, του Κόκορα, του Προβάτου και του Αλόγου που βρίσκονται σε σχέση, η χρονιά αυτή αναμένεται να είναι αρκετά τρικυμιώδης, ειδικά εάν η σχέση ή ο γάμος τους έπαψε να τους εκφράζει. Σε περίπτωση μια διαχρονικής διαμάχης, υπάρχει ο κίνδυνος να σπαταλούν την ενέργεια τους, προσπαθώντας να φτιάξουν τα πράγματα, γιατί δεν θα υπάρχουν ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης, όσες προσπάθειες και να καταβάλουν.

ΤΥΧΕΡΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟ ΕΤΌΣ ΤΟΥ ΓΟΥΡΟΝΙΟΥ

 Όσοι ανήκουν στα κινέζικα ζώδια του Αλόγου, του Σκύλου του Δράκου και του Γουρουνιού, θα απολαύσουν φέτος το δώρο της μακροβιότητας και της υγείας. Θα βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση, ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν με ευκολία στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους.

Αναφορικά με τα ζώδια του Φιδιού, του Αρουραίου, του Βουβαλιού και του Λαγού, θα καταφέρουν να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες και να βελτιώσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή! Θα έχουν επίσης τύχη και εξαιρετικές προοπτικές στην συναισθηματική τους ζωή. Οι ελεύθεροι θα προσελκύσουν ένα εξαιρετικό σύντροφο, ενώ οι δεσμευμένοι θα σταθεροποιήσουν τη σχέση ή το γάμο τους και θα περάσουν στο επόμενο λογικό επίπεδο, είτε μέσα από ένα γάμο, είτε με την απόκτηση απογόνων.

Τέλος, για τους γεννημένους τα έτη του Πιθήκου, του Κόκορα του Προβάτου και του Τίγρη θα δεχτούν πιθανότατα προτάσεις προαγωγής και θα έχουν υψηλότερες απολαβές. Θα υπάρχουν επίσης πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές σε συνεταιρισμό με άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Αρουραίου! Στον ερωτικό-συναισθηματικό τομέα, θα απολαύσουν μια καλή χρονιά, όσο είναι διπλωμάτες! Κάποια μικρά προβλήματα θα προκύψουν ωστόσο στον τομέα της υγείας.

 

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Αλίντα Κανάκη

 

 

Βρες το Ζώδιο σου στο Κινέζικο Ωροσκόπιο, μάθε τα χαρακτηριστικά σου σε τομείς όπως τα αισθηματικά και τα επαγγελματικά και πως επηρεάζει το ζώδιο σου

Περισσότερα άρθρα
Load More In Κινέζικο ωροσκόπιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αρουραίος 2024 || Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

 Στο κινέζικο ζώδιο του Αρουραίου ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται…