Κόκορας 2022 || Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

Στο κινέζικο ζώδιο του Κόκορα ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται ακολούθως, στις οποίες αναγράφεται το στοιχείο που κυριάρχησε το έτος της γέννησης σας.

Έτος                           διάστημα                                στοιχείο

2017               28.01.2017 – 15.02.2018                φωτιά

2005               09.02.2005 – 28.01.2006                ξύλο

1993               23.01.1993 – 09.02.1994                νερό

1981               05.02.1981 – 24.01.1982                μέταλλο

1969               17.02.1969 – 05.02.1970                γη

1957               31.01.1957 – 17.02.1958                φωτιά

1945               13.02.1945 – 01.02.1946                ξύλο

1933               26.01.1933 – 13.02.1934                νερό

 

Κόκορας 2022 – Συναισθηματικά

 Το ερωτικό ωροσκόπιο για το 2022, την χρονιά του Τίγρη, δεν προβλέπει για το ζώδιο σας σημαντικές διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Όσοι βρίσκεστε σε μόνιμες σχέσεις θα έχετε να αντιμετωπίσετε τα αποτελέσματα των πράξεων σας μέσα στην χρονιά. Εάν προκαλέσετε με οποιονδήποτε τρόπο, θα λογοδοτήσετε. Προς τα τέλη καλοκαιριού θα βρεθείτε αντιμέτωποι με αξιώσεις που θα προβάλει ένα αγαπημένο πρόσωπο. Γνωρίζετε όμως τον εαυτό σας, τα ελαττώματα σας και τι αποτέλεσμα μπορεί να έχουν οι εκάστοτε αντιδράσεις σας. Εάν επιλέξετε να αντιπαρατεθείτε, θα έχετε να αντιμετωπίσετε έναν βίαιο καυγά. Η συμφιλίωση όμως αμέσως μετά θα είναι παθιασμένη. Όσοι είστε ελεύθεροι, θα έχετε πολλές ευκαιρίες μέσα στο 2022 να πραγματοποιήσετε γνωριμίες. Παρόλα αυτά αρκετοί από σας θα είστε απρόθυμοι να αλλάξετε την κατάσταση σας μέσα σ’ αυτήν την χρονιά. Και δεν θα πρόκειται για αδυναμία εξεύρεσης του κατάλληλου συντρόφου, αλλά περισσότερο για την άρνηση σας να αλλάξετε τρόπο ζωής. Το ωροσκόπιο ωστόσο συμβουλεύει να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας και να εξετάσετε με σοβαρότητα το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε μια νέα σχέση με ένα άτομο που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας. Γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν έρχονται κάθε μέρα.

 

Κόκορας 2022 – Επαγγελματικά

 Το κινέζικο ωροσκόπιο για τα επαγγελματικά σας για την χρονιά του υδάτινου Τίγρη προαναγγέλλει μια χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Με το ξεκίνημα του κινέζικου έτους να περιμένετε αναπάντεχες ειδήσεις. Το είδος και το ύφος των ειδήσεων θα έχει άμεση σχέση με την προσπάθεια που καταβάλατε κατά το προηγούμενο έτος στην καριέρα σας. Μπορεί να σας ανταμειφθείτε για την έντονη και ευσυνείδητη προσπάθεια σας ή αντίθετα να τιμωρηθείτε για την οκνηρία σας ή την έλλειψη κινήτρων. Εάν είστε από τους επαγγελματίες εκείνους που ρίχνονται στην φωτιά και ξεπερνάτε εμπόδια, τότε η χρονιά του υδάτινου Τίγρη θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα με την κατάκτηση υψηλότερων θέσεων ή με το άνοιγμα νέων συνεργασιών, ανάλογα με το είδος της απασχόλησης σας. Όσοι από σας απλά διεκπεραιώνατε τα καθήκοντά σας, αγνοώντας τις προκλήσεις των καιρών, ίσως να χρειαστεί τώρα να αναζητήσετε μια καινούργια θέση εργασίας. Θα πρέπει να φτάσετε σε ένα νέο επίπεδο επαγγελματισμού μέσα στο 2022, ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε με μεγαλύτερη άνεση και αμεσότητα στις συνθήκες της αγοράς εργασίας όπως θα διαμορφωθούν. Και βέβαια να εκμεταλλευτείτε κάθε δημιουργικό σας ταλέντο, που θα μπορούσε να σας δώσει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας και να αυξήσει τις ευκαιρίες σας να κερδίσετε χρήματα. Από άποψης οικονομικών, το πρώτο εξάμηνο του έτους προβλέπονται δυσκολίες, πιθανόν από κάποιες προσωρινές καθυστερήσεις πληρωμών ή λόγω έκτακτων εξόδων. Ωστόσο το υπόλοιπο του έτους είναι ιδανικό για να συγκεντρώσετε κεφάλαια. Τα εισοδήματα σας θα είναι αυξημένα, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε τις σπατάλες και να αποταμιεύσετε.

 

Κόκορας 2022 – Υγεία και ευεξία

 Από άποψη υγείας δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας μέσα στο 2022, ειδικά για όσους ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η σωστή διατροφή και η ήπια σωματική άσκηση σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι αρκετά για να σας κρατήσουν σε φόρμα. Το κινέζικο ωροσκόπιο ωστόσο εφιστά την προσοχή όσων είναι επιρρεπείς στο φαγητό, στο αλκοόλ ή σε άλλες καταχρήσεις. Εάν παραμελήσετε το σώμα σας μέσα στην χρονιά αυτή, οι συνέπειες θα είναι σημαντικές.

 

Κόκορας 2022 – Τσάκρα

 Το τσάκρα σας που θα χρειαστεί ενίσχυση μέσα στην χρονιά του υδάτινου Τίγρη είναι αυτό του ιερού οστούν, το δεύτερο τσάκρα ή Svadhisthana, το οποίο έχει άμεση σχέση με την εκδήλωση των συναισθημάτων μας, καθώς και τα επίπεδα εσωτερικής αρμονίας ή γαλήνης. Όταν λειτουργεί ισορροπημένα, το τσάκρα αυτό μας κάνει περισσότερο δημιουργικούς, γαλήνιους και μας φέρνει σε αρμονία με τον συναισθηματικό μας κόσμο. Αντίθετη η μη εύρυθμη λειτουργία του τσάκρα μας κάνει κυκλοθυμικούς, ανασφαλείς και ψυχρούς, απωθώντας τους πάντες γύρω μας.  Η ανισορροπία του ευθύνεται πολλές φορές για τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας που βιώνουν κάποιοι, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μας ωθεί σε κάθε είδους εξαρτήσεις. Οι τροφές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του τσάκρα, είναι τα πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, όπως είναι τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το πορτοκάλι και τα κολοκύθια, ενώ τα βότανα ή τα αιθέρια έλαια που συμβάλουν στην βελτίωση της λειτουργία του είναι η καλέντουλα και το σανταλόξυλο.

 

 

Κόκορας 2022 – Τυχερά χρώματα και τυχεροί μήνες

 Τα χρώματα που συστήνει το φένγκ σούι σαν προστασία και ενίσχυση της ενέργειας σας κατά την διάρκεια του κινέζικου σεληνιακού έτους του υδάτινου Τίγρη είναι το ροζ, το σκούρο πράσινο και το μπλε. Όσο για τους τυχερούς σας μήνες, προβλέπεται να είναι ο Απρίλιος, ο μήνας του Δράκου, ο Μάιος, ο μήνας του Φιδιού, ο Σεπτέμβριος, ο μήνας του Κόκορα και ο Ιανουάριος του 2023, ο μήνας σας. Προσοχή χρειάζεται κατά τον Μάρτιο, τον μήνα του Λαγού, από ατυχίες και κακοτοπιές.

 

Κόκορας 2022 – Προστατευτικά πετρώματα

Το πέτρωμα που συστήνεται από το φένγκ σούι για το ζώδιο σας κατά την χρονιά του υδάτινου Τίγρη για προστασία και προσέλκυση τύχης, είναι αυτό του κιτρίνη. Ο ημιπολύτιμος λίθος του κιτρίνη είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο καθαρισμού και ανανέωσης-αναγέννησης. Μεταφέρει την ενέργεια του ήλιου, είναι ζεστός, δίνει ενέργεια και δημιουργικότητα. Απορροφά, μεταλλάσσει, διασκορπά και γειώνει την αρνητική ενέργεια. Είναι ένας από τους κύριους προστάτες της αύρας και έχει την ικανότητα να καθαρίζει τα τσάκρα. Πέρα από την προστατευτική-θεραπευτική του πλευρά, είναι πέτρωμα αφθονίας, ένας ημιπολύτιμος λίθος που έλκει τον πλούτο και την  ευμάρεια, την επιτυχία και την αναγνώριση. Σε ψυχολογικό επίπεδο αυξάνει τον αυτοσεβασμό, τονώνει την αυτοπεποίθηση και απομακρύνει καταστροφικές τάσεις. Σε νοητικό επίπεδο τονώνει την αυτοσυγκέντρωση και αναζωογονεί το μυαλό. Σε συναισθηματικό επίπεδο δημιουργεί χαρά για ζωή, αποβάλλοντας φοβίες και αρνητικά συναισθήματα, ενώ σε σωματικό δίνει ενέργεια και αναζωογονεί το σώμα.

 

Τυχεροί αριθμοί: 5, 7 και 8

Τυχερά λουλούδια: γλαδιόλες, κοκοροκάρυδα

Τυχερά κατεύθυνση: νότια, νοτιοανατολικά

Άτυχο χρώμα: κόκκινο

Άτυχοι αριθμοί: 1, 3 και 9

Άτυχη κατεύθυνση: η ανατολή

 

Κόκορας 2022 – Συμβουλή έτους

Κόκορας με στοιχείο το ξύλο: Η οικονομική άνοδος θα έρθει μέσα από το φιλικό σας περιβάλλον.

Κόκορας με στοιχείο τη φωτιά: Πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί!

Κόκορας με στοιχείο τη γη: Χρονιά επιτυχίας χωρίς εξωτερικές απειλές
κόκορας με στοιχείο το μέταλλο: Διακρίνεται τα σημαντικά από τα ασήμαντα.

Κόκορας με στοιχείο το νερό: Έτος επέκτασης δραστηριοτήτων.

 

Καλή κινέζικη χρονιά του Τίγρη!

 

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Το έτος του Λαγού Κινέζικο ωροσκόπιο 2023

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά κατά το 2023 τοποθετείται στις 22 Ιανουαρίου, κατά την οποία γιορτά…