Λέων-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΗΛΙΟΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 5ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΩΤΙΑ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟ
ΦΥΣΗ ΑΡΣΕΝΙΚΟ – ΘΕΤΙΚΟ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ ΟΥΡΑΝΟΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑ, ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, ΠΛΑΤΗ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΧΡΩΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ, ΧΡΥΣΑΦΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΗΓΕΜΟΝΙΑ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ, ΕΠΙΔΕΙΞΙΜΑΝΙΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ ΗΛΙΟΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΖΙΡΓΚΟΝΙ, ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ, ΤΟΠΑΖΙ, ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ
ΜΕΤΑΛΛΟ ΧΡΥΣΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΦΩΣΦΟΡΟΣ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΘΕΪΚΟ ΚΑΛΙΟ

 

Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του και κυβερνά τον Πέμπτο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

 

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Λέων καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από το Λέοντα είναι ο Υδροχόος.

 

Το ζώδιο του Λέοντα συμβολίζει το λιοντάρι της Νεμέας, που κατά την ελληνική μυθολογία γεννήθηκε από την ένωση της Χίμαιρας με τον Όρθρο, γιο του Τυφώνα και της Έχιδνας.

 

Μέρη του σώματος που κυβερνά ο Λέων είναι η καρδιά, η αορτή, η σπλήνα,  το άνω τμήμα της πλάτης και η σπονδυλική στήλη.

 

Όπως ο κυβερνήτης του Ήλιος είναι το επίκεντρο του Ηλιακού μας συστήματος, έτσι και το Λιοντάρι θέλει να είναι το επίκεντρο του δικού του «συστήματος», να ακτινοβολεί και να σαγηνεύει. Είναι ενθουσιώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ζωηρός και πρόσχαρος, με ζεστή καρδιά και τρυφερά αισθήματα. Είναι γενναιόδωρος με τους ανθρώπους και καλός εραστής. Είναι αξιοπρεπής, έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και συνήθως κομψός.

 

Ένας Λέοντας αρέσκεται στο να πρωτοτυπεί, ενώ κυριαρχεί μέσα του ένα ισχυρό αίσθημα αξιοπρέπειας και γενναιοδωρίας. Το έντονα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και τιμιότητας που τον διακρίνει, τον κάνει πιστό φίλο, με ισχυρό το συναίσθημα του φιλότιμου και της αυτοθυσίας. Είναι έξυπνος, τολμηρός, περήφανος, ενεργητικός και εύκολα γίνεται το επίκεντρο της προσοχής, έχοντας έμφυτη την ικανότητα να τα πηγαίνει καλά με όλους. Είναι όμως λιγάκι δύσκολο να συγχρονιστείτε με ένα Λιοντάρι, αν το δικό σας ταμπεραμέντο να είναι διαφορετικό.

 

Είναι σκληρός διαπραγματευτής στα επαγγελματικά του, αυθεντικός, αφοσιωμένος στα καθήκοντα του και στο έργο που του αναθέτουν τα βγάζει πάντα πέρα, αφού δεν έχει μάθει ποτέ να χάνει. Επιδιώκει να κατέχει θέσεις εξουσίας, καθώς θέλει να νιώθει αρχηγός. Είναι δραστήριος και έξυπνος επιχειρηματίας ή στέλεχος σε μεγάλη εταιρία. Επειδή είναι λάτρης της καλοπέρασης και γενικότερα του αρέσει η πολυτέλεια στη ζωή του, έχει κακή σχέση με τα χρήματα. Αν θέλει να ικανοποιήσει το «εγώ» του δεν λογαριάζει πόσο θα ξοδέψει, αρκεί να αποκτήσει αυτό που θέλει. Σαν επιχειρηματίας ρισκάρει στη δουλειά του και επενδύει τα χρήματα του για να πετύχει τους στόχους του.

 

Στα αισθηματικά, του αρέσει να φλερτάρει έντονα το αντίθετο φύλο, να μαγνητίζει τα βλέμματα των άλλων με το ανανεωμένο του παρουσιαστικό. Μέσα σε μια σχέση είναι ιππότης, φροντίζει τον σύντροφο του και του παρέχει όλες τις ανέσεις. Αγαπάει με φλογερό πάθος και απεχθάνεται την πίεση, τον έλεγχο και τις ζήλιες.

 

Πολλές φορές όμως γίνεται αλαζονικός, υπερφίαλος και αυταρχικός, πεισματάρης και εγωιστής, υπερβολικός, δραματικός έως και παράφορος στην συμπεριφορά του.

 

 

 

Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

Περισσότερα άρθρα
Load More In Χαρακτηριστικά ζωδίων - Μαγικές Δυνάμεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Κριός-Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ 1ος ΟΙΚΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΦΩΤΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ ΦΥΣΗ ΘΕΤΙΚΗ – …