Μάιος 2019 | Πλανητικές διελεύσεις και όψεις

Ο μήνας Μάιος μπαίνει λίγο ορμητικά φέτος, με το πρώτο μισό του να καταγράφεται αρκετή ένταση στην ατμόσφαιρα. Η ένταση και η επιθετικότητα αυτή θα οφείλεται κυρίως στην ισχυρή αντίθεση του Άρη από τους Διδύμους και του ανάδρομου Δία από τον Τοξότη, που όμως θα είναι κυρίως ιδεολογικής φύσης και θα περιορίζεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε φραστικές αντεγκλήσεις.

Η μετριοπάθεια δίνει την θέση της στην υπερβολή, τόσο στο λόγο όσο και στη δράση, για όσους τουλάχιστον επιδιώκουν να βρεθούν ή να διατηρήσουν τη θέση τους στην πρώτη γραμμή. Σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο θα υπάρξουν ατέρμονες συζητήσεις και αντεγκλήσεις με αφορμή νομοθετικά διατάγματα, τους κανόνες δικαίου, την ελευθερία έκφρασης και εκδηλώσεων. Θα φαίνεται σχεδόν αδύνατο να βρεθεί συμβιβαστική λύση, αλλά ίσως σε κάποια επίπεδα της κοινωνικής ή προσωπικής μας ζωής μπορεί να μην είναι απαραίτητο να επιτευχθεί συμβιβασμός. Ίσως να ήρθε η ώρα για δράση και ρίξεις!

Ο Ερμής θα παραμείνει στον Κριό μέχρι τις 6 Μαΐου και η Αφροδίτη μέχρι τις 15, εμπνέοντας μας να εκφράσουμε τις ιδέες και απόψεις μας ανοιχτά, ίσως και επιθετικά, εάν πρόκειται να προκαλέσουμε με τον τρόπο αυτό την προσοχή που χρειάζεται, με συνέπεια όμως κάποιες φορές να προκαλούμε δυσαρέσκεια ή ακόμη και έντονες αντιδράσεις. Εάν αισθάνεστε περιορισμένοι ως προς την δυνατότητα σας να ακουστεί η γνώμη σας, οι προσωπικές σας αξίες ή τα συναισθήματα σας, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να αντισταθείτε και να ακουστείτε, καθώς οι Ερμής και Αφροδίτη σχηματίζουν τετράγωνο με τον Κρόνο από τον Αιγόκερω.

Με το πέρασμα του Ερμή και της Αφροδίτης στο ζώδιο του Ταύρου, όπου θα συναντήσουν τον Ήλιο και τον Ουρανό τα πράγματα θα ηρεμήσουν κάπως, όπως και ο ψυχικός και πνευματικός σας κόσμος. Δεν θα κυνηγάμε πια λαμπρές ιδέες, αλλά αλλαγές, αναπροσαρμογές και την ανάγκη μας για ελεύθερη αυτοέκφραση, μέσα όμως από πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις. Οι πλανήτες από τον Ταύρο σχηματίζουν ευεργετικές όψεις με τους Κρόνο και Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, μια πλανητική συγκυρία που στηρίζει τα λεγόμενα μας, τα επιχειρήματα και δίνει έρεισμα στις αντιδράσεις σας.

Επειδή όμως οι Πλούτωνας και Κρόνος είναι ανάδρομοι στην παρούσα φάση, θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά μας για να καταφέρουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις ή εμπόδια, δεν αποκλείεται να συναντήσουμε αντιδράσεις από οπισθοδρομικές απόψεις συνομιλητών ή απαρχαιωμένες πρακτικές που θα τις βρούμε εμπόδια στο δρόμο μας. Αλλά με την βοήθεια των Ερμή και Αφροδίτης που θα βρίσκονται σε σύνοδο με τον Ουρανό στις 9 και 18 Μαΐου, έχουμε την δυνατότητα να διεκδικήσουμε το απόλυτο μέσα από μια ευφυή λύση! Θα μπορούσαμε να πούμε ότι διανύουμε μια εποικοδομητική φάση και έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε το σημάδι μας στα τεκταινόμενα. Έχουμε την δυνατότητα να δράσουμε πάνω όμως σε σαφείς στόχους και να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Με την διέλευση τόσων πλανητών από το ζώδιο του Ταύρου, ο Μάιος είναι ένας μήνας κατά τον οποίο ο αισθησιασμός μας θα είναι σε έξαρση, καθώς όμως και όλες μας οι αισθήσεις! Θα ξαναζήσουμε έστω και για λίγο την χαρά και την απόλαυση των μικρών και απλών πραγμάτων στην ζωή, μπορεί όμως το πλανητικό σκηνικό να μας ωθήσει σε υπερβολές ερωτικές, γαστριμαργικές ή οικονομικής φύσης.

Μια σημαντική στιγμή του μήνα είναι το πέρασμα του Άρη στο ζώδιο του Καρκίνου στις 16 Μαΐου, από την άποψη ότι ο Άρης δεν αισθάνεται στο «σπίτι του» όσο καιρό θα διέρχεται το ζώδιο αυτό του νερού. Ο Καρκίνος έχει την τάση να κατευνάζει την επιθετικότητα του Άρη, να ηρεμεί την ανάγκη του για παράτολμες και αυθόρμητες δράσεις, σαν να πνίγεται από τις θηλυκές ενέργειες του ζωδίου. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι επιλέγει την ασφάλεια και την σιγουριά.  Το διάστημα αυτό θα επιλέγουμε την ήπια στάση από την επιθετικότητα και την πρόκληση, εάν καταλάβουμε ότι πρόκειται για χαμένη μάχη. Η μόνη περίπτωση να εμπλακούμε σε μάχη, είναι εάν αισθανθούμε ότι απειλείται η οικογένεια μας, η περιουσία μας, η κληρονομιά μας, γενετική ή πολιτιστική. Πρόκειται για μια μάχη υποκινούμενη από συναισθητικά κέντρα και όχι από την ανάγκη μας για επιβεβαίωση. Θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το διάστημα αυτό για την ενδυνάμωση των ενδοοικογενειακών δεσμών, για την αναδιοργάνωση της οικογενειακής μας ζωής ή την βελτίωση των συνθηκών στην κατοικία μας.

Στις 21 Μαΐου ο Ήλιος περνάει στους Διδύμους, μαζί με τον Ερμή. Το πέρασμα αυτό σηματοδοτεί το τέλος μια περιόδου που ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου και αποτελούσε προπαρασκευαστικό διάστημα για κάποιες νέες ιδέες. Τώρα μπορούμε πλέον να πάρουμε αποφάσεις, ως προς το που να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, τι είναι άξιο λόγου να διατηρηθεί στη ζωή μας και τι θα πρέπει να περάσει στο παρελθόν. Είναι η περίοδος που θα πρέπει να μετουσιώσουμε σε πράξη τις σκέψεις μας, να συγχρονίσουμε δηλαδή την εσωτερική και εξωτερική μας πραγματικότητα για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε. Ταυτόχρονα ξεκινάει ένα διάστημα που η περιέργεια και η ανάγκη μας για επικοινωνία και ανταλλαγή ιδεών μπορεί να μας ανοίξει νέους ορίζοντες. Μπορούμε να κατακτήσουμε γνώσεις με μεγαλύτερη ευκολία, καθώς το μυαλό μας είναι πιο οξύ, είμαστε όμως και πιο ευκίνητοι και ενεργητικοί από ότι συνήθως.

Τις τελευταίες μέρες του μήνα τις χαρακτηρίζει μια αντίθεση Ερμή-Δία και ένα τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα. Η πιθανότητα να πάρουμε λανθασμένες αποφάσεις είναι πολύ μεγάλη, όχι γιατί θα υπάρχει δόλος από τρίτους, αλλά επειδή θα έχουμε την τάση να τα βλέπουμε όλα ρόδινα και να επιδιώκουμε να αγνοούμε την πικρή αλήθεια, επιλέγοντας ένα βολικό ψέμα.

Καλό και δημιουργικό μήνα φίλοι μου!

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Άρης στον Ζυγό (27 Αυγούστου – 12 Οκτωβρίου 2023)

Ο Άρης, ο πλανήτης του πολέμου, της δράσης και της διεκδίκησης, μεταβαίνει στις 27 Αυγούστ…