Μάρτιος 2024 – Διελεύσεις και όψεις

Ο Μάρτιος του 2024 είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται για τις πολλές και έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις που θα παρουσιάσει. Με τους προσωπικούς πλανήτες να κινούνται μεταξύ Ιχθύων (με στοιχείο τους το νερό) και Κριού (με στοιχείο του την φωτιά), το εύρος των συναισθημάτων που θα βιώσουμε μπορεί να κυμαίνεται από την παγερή αδιαφορία μέχρι το καυτό πάθος.

Ο Ήλιος κινείται μέχρι τις 20 Μαρτίου στον βαθιά συναισθηματικό αλλά ανασφαλή και δειλό Ιχθύ, για να περάσει στην συνέχεια στον παρορμητικό Κριό. Και ο Ερμής κινείται παράλληλα με τον Ήλιο, μόνο που εισέρχεται νωρίτερα στο ζώδιο του Κριού (10/03). Η Αφροδίτη ολοκληρώνει την διέλευση της στον Υδροχόο στις 11/03 για να περάσει στην συνέχεια στους Ιχθείς, το ίδιο και ο Άρης, αυτός όμως αλλάζει ζώδιο ένα δεκαήμερο αργότερα, στις 22/03. Οι εξωτερικοί πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος δεν πραγματοποιούν διελεύσεις ούτε μέσα στον Μάρτιο, στις 25 του μήνα ωστόσο εγκαινιάζεται ο εαρινός διάδρομος εκλείψεων της χρονιάς, με μια έκλειψη παρασκιάς της Σελήνης στον Ζυγό.

Κάθε φορά μέσα στο έτους που έχουμε διαδοχή του στοιχείου του νερού από αυτό της φωτιάς, έχει παρατηρηθεί ότι από την απάθεια και την ηρεμία εισερχόμαστε ξαφνικά σε φρενήρεις ρυθμούς, παρασυρόμενοι στην δίνη της αγάπης, κάτι που μας οδηγεί σε παρορμητικές πράξεις ή παράλογες αποφάσεις. Η υδάτινη ενέργεια των Ιχθύων αυξάνει την δεκτικότητα μας στα έξωθεν ερεθίσματα και μας κάνει πολύ πιο ευαίσθητους. Οι Ιχθείς είναι όμως και ένα μάλλον κλειστό και ντροπαλό ζώδιο, με αρκετές φοβίες ή κόμπλεξ, και για να μην φανεί ευάλωτο στον περίγυρο του, φοράει συχνά ένα μανδύα αδιαφορίας και ψυχρότητας.

Ο Κριός από την άλλη είναι σκληροτράχηλος, εξωστρεφής και παρορμητικός. Τα ερεθίσματα που λαμβάνει μετουσιώνονται άμεσα σε συναίσθημα και αντιδρά χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα δούμε συχνά στο πρόσωπο του να αποτυπώνεται η αποφασιστικότητα, ο θυμός, η αγανάκτηση ή η επιθετικότητα, καθώς δεν ενδιαφέρεται και ούτε έχει χρόνο να καλύψει τα πραγματικά του συναισθήματα. Οι κανόνες εθιμοτυπίας ή διπλωματίας πάνε περίπατο και θα απαντήσει στην πρόκληση με πρόκληση, στο αγενές σχόλιο με αιχμηρή και αστραπιαία αντίδραση. Όσο περνάνε με την σειρά ο ένας μετά τον άλλο οι πλανήτες από τους Ιχθείς στον Κριό, όλο και θα αυξάνονται οι εντάσεις. Προβοκάτορες θα βρίσκονται παντού γύρω μας και όλοι θα είναι έτοιμοι να βγάλουν το σπαθί τους. Για να αποφύγουμε μέσα στον Μάρτιο συγκρουσιακές καταστάσεις, θα πρέπει να μην παίρνουμε τα πάντα κατάκαρδα και να έχουμε αρκετά καλό έλεγχο των συναισθημάτων μας.

Ο μήνας όμως δεν θα φέρει μόνο συναισθηματικές εξάρσεις και εντάσεις. Θα υπάρξει πολύ ενέργεια που θα μπορούσε να κατευθυνθεί σε πολύ πιο δημιουργικές δράσεις. Όσα επαγγέλματα απαιτούν δράση, φρέσκες ιδέες και δημιουργικότητα, θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τους χαλαρούς ρυθμούς και να αναζητήσουν καινούργιες διεξόδους, νέες πηγές έμπνευσης ή διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ώστε να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο ή παντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι των τεχνών, της μόδας και της ομορφιάς (μουσικοί, συγγραφείς-ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ζωγράφοι, γλύπτες, σχεδιαστές, κλπ.) θα έχουν μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα εξαιρετικές ευκαιρίες να ανανεωθούν και να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό έργο στο κοινό τους.

Ήλιος – Διελεύσεις και όψεις Μαρτίου 2024

Ο Ήλιος διέρχεται μέχρι τις 20 Μαρτίου το βαθιά συναισθηματικό ζώδιο των Ιχθύων. Σαν ζώδιο είναι ιδεαλιστές, έχουν ιδανικά στα οποία παραμένουν πιστοί, διακρίνονται για την σεμνότητα τους, την ευγένεια του χαρακτήρα τους και την συναίσθηση των αναγκών και των συναισθημάτων των γύρω τους. Αποφεύγουν όμως να βλέπουν την σκληρή πραγματικότητα που τους περιβάλλει. Οι προθέσεις τους είναι καλές, αλλά υπάρχει σημαντική ανεπάρκεια στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τρεχουσών προβλημάτων.

Το συναίσθημα το βιώνουν με ένταση, τόσο την χαρά όσο και τον πόνο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στον ψυχισμό τους. Από την απόλυτη ευδαιμονία μπορεί να πέσουν ξαφνικά στα τάρταρα λόγω ενός δυσάρεστου συμβάντος. Οι υλικές αξίες και η επιτυχία ή η δόξα δεν αποτελούν δέλεαρ γι’ αυτούς, εστιάζουν περισσότερο στην εσωτερική τους αρμονία. Αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδίου καταφέρνουν να μετουσιώσουν τα όνειρά τους μέσα από την τέχνη και τα γράμματα. Τους έλκει το όμορφο, το άπιαστο, ο μυστικισμός και οτιδήποτε μπορεί να τους ταξιδέψει και να τους επιτρέψει να ονειρευτούν. Είναι αρκετά ουτοπιστές, ίσως και ονειροπαρμένοι, ως παιδιά του Ποσειδώνα, η βαθιά πίστη ωστόσο αποτελεί την κινητήρια τους δύναμη.

Στις 20 Μαρτίου που περνάει ο Ήλιος στο πύρινο ζώδιο του Κριού, απογειωνόμαστε ενεργειακά και κυνηγάμε πολύ πιο στοχευμένα του στόχους μας, που είναι πλέον απόλυτα πρακτικοί. Η αποφασιστικότητα του Κριού είναι παροιμιώδης, όπως και τα αστείρευτα αποθέματα ενέργειας του. Είναι οπλισμένος με θάρρος και δεν διστάζει να ριχτεί στην φωτιά, προκειμένου να καταφέρει αυτό που έχει θέσει στόχο. Είναι πολυμήχανος, εξωστρεφής, ανταγωνιστικός, γνήσιο τέκνο του θεού του πολέμου Άρη. Είναι ανοιχτόμυαλος, γενναιόδωρος, ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, αγαπά όμως υπερβολικά την αυτονομία του και δεν διστάζει να απομακρυνθεί, όταν μια κατάσταση γίνεται καταπιεστική. Το πολύ σοβαρό του μειονέκτημα είναι ότι είναι παρορμητικός στις δράσεις του, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να σαμποτάρει ο ίδιος τις προσπάθειες του από έλλειψη καλής προετοιμασίας ή λόγω αψυχολόγητων αποφάσεων.

Οι όψεις του Ηλίου μέσα στον μήνα αφορούν ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη, ένα εξάγωνο με τον Ουρανό, μια σύνοδο με τον Ποσειδώνα και ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα.

Το εξάγωνο Ήλιου-Αφροδίτης λαμβάνει χώρα την πρώτη μέρα του μήνα και αναμένεται να φέρει καλή τύχη, χαρά και αισιοδοξία. Η όψη μεταξύ των δύο αυτών ουράνιων σωμάτων θεωρείται από τις πιο τυχερές στην αστρολογία, οπότε μπορείτε να γευτείτε και σεις, με λίγη τύχη και θετική σκέψη και στάση ζωής κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα θαύματα. Είναι η ιδανική στιγμή να πετύχει κανείς τους στόχους του, μια και τις μέρες γύρω από την όψη υπάρχουν ανεπαίσθητες αντιστάσεις. Η έναρξη νέων έργων θα είναι ωφέλιμη, μια και θα υπάρξει ανάπτυξη και επέκταση, όχι μόνο υλικής φύσης, αλλά και πνευματικής. Από την όψη μπορούν να ωφεληθούν τα μέγιστα να ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του β’ δεκαημέρου.

Ακολουθεί στις 10 Μαρτίου με την Νέα Σελήνη στους Ιχθείς το εξάγωνο Ήλιου- Ουρανού από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα, το οποίο προβλέπεται να φέρει ευχάριστες εκπλήξεις και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Είναι μια εξαιρετική χρονική στιγμή να δοκιμάσει κανείς κάτι συναρπαστικό, κάτι που δεν θα τολμούσε υπό διαφορετικές συνθήκες. Είμαστε υπό την επίδραση της όψης πιο κοινωνικοί, πολύ πιο δημιουργικοί, αρκετά πιο περίεργοι ή ακόμη και διορατικοί. Η ρουτίνα θα μας απωθεί και θα αποζητούμε το συναρπαστικό και πρωτόγνωρο που θα οδηγήσει σε νέες εμπειρίες. Υπό την επιρροή της όψης θα βρίσκονται και πάλι τα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι), αυτή την φορά του γ’ δεκαημέρου.

Στις 17 Μαρτίου, λίγο πριν εγκαταλείψει ο Ήλιος το ζώδιο των Ιχθύων, θα σχηματιστεί μια σύνοδος με τον Ποσειδώνα, που αυξάνει την ευαισθησία, την ενσυναίσθηση αλλά και την διαίσθηση μας. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις των γύρω μας μπορούν τώρα να μας επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στον ψυχισμό μας. Η στοργή και η συμπόνια μπορούν να εκληφθούν τώρα σαν αδυναμία και να επιχειρήσουν οι γύρω μας να μας εκμεταλλευτούν. Ο καθορισμός σαφών ορίων είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε υγιείς σχέσεις, απομακρύνοντας τα όποια προβλήματα που θα μπορούσαν να μας αποσυντονίσουν. Η σύνοδος μεταξύ των δύο ουράνιων σωμάτων αφορά κατά κύριο λόγο τις τελευταίες μέρες των μεταβλητών ζωδίων, δηλαδή τους Διδύμους, τους Παρθένους, τους Τοξότες και τους Ιχθείς.

Τέλος, στις 21 Μαρτίου σχηματίζεται ένα ακόμη εξάγωνο του Ήλιου, αυτή την φορά με τον Πλούτωνα στην πρώτη μοίρα του Κριού και του Υδροχόου αντίστοιχα. Είναι μια όψη που τονώνει την ανάγκη μας για κατάκτηση της επιτυχίας. Είμαστε πια αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι εμμονές ή οι ψυχαναγκαστικές μας τάσεις μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν παραγωγικά, προκειμένου να ολοκληρώσουμε ένα έργο μας. Μια άλλη πλευρά της όψης αυξάνει την ελκυστικότητα μας, ασκώντας μια πολύ μεγαλύτερη επιρροή στους γύρω μας. Η καλή χρήση του συμπαντικού αυτού δώρου, χωρίς υπερβολές και αυταρέσκεια, θα μας ωφελήσει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Το εξάγωνο Ήλιου-Πλούτωνα ασκεί μεγαλύτερη επίδραση στα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του πρώτου δεκαημέρου.

Ερμής – Διελεύσεις και όψεις Μαρτίου 2024

Ο Ερμής στους Ιχθείς κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα μπορεί να βελτιώσει αισθητά το κλίμα στις σχέσεις μας, μέσα από την καλή θέληση που θα επιδείξομε, να αμβλύνουμε τις μεταξύ μας αντιθέσεις. Θα αναδείξει όμως και τις τεταμένες ή και τοξικές σχέσεις στην ζωή μας, ώστε να λάβουμε τα μέτρα μας. Ουσιαστικές επαφές μπορούν να επιτευχθούν το διάστημα αυτό και μια ειλικρινής συζήτηση θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τις τυπικές επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις. Γενναιοδωρία, ειλικρίνεια, καλοσύνη και καλή αίσθηση του χιούμορ μπορούν τώρα να γείρουν υπέρ μας την πλάστιγγα.

Με τον Ερμή στον Κριό μετά τις 10 Μαρτίου έχουμε μια πολύ πιο γρήγορη σκέψη και μια επικοινωνία που είναι πολύ πιο άμεση. Έναν υπερβολικά αναλυτικό συνομιλητή μας μπορεί να τον βρούμε κουραστικό και να θέλουμε να τον αποφύγουμε, και πολλές φορές βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα για ένα άτομο ή μια κατάσταση, χωρίς να έχουμε εξετάσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία. Παρά την παρατηρητικότητα και την οξύνοια, λόγω της τάσης μας να εξάγουμε εύκολα συμπεράσματα, μπορεί να αντιληφθούμε λανθασμένα μια κατάσταση ή να αντιδράσουμε με λάθος τρόπο. Η περίοδος διέλευσης του Ερμή μέσα από τον Κριό χαρακτηρίζεται συνήθως για την εφευρετικότητα, τους πνευματώδεις διαλόγους και τις πρωτότυπες ιδέες. Είμαστε όμως και αρκετά πιο ξεροκέφαλοι, πέρα από μαχητικοί, και εγωκεντρικοί.

Λίγες είναι οι όψεις που σχηματίζει ο Ερμής κατά την διάρκεια του Μαρτίου, ένα εξάγωνο με τον Ουρανό, μια σύνοδο με τον Ποσειδώνα και ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα.

Στις 4 Μαρτίου συναντά τον Ουρανό σε όψη εξαγώνου από Ιχθείς και Ταύρο αντίστοιχα, η οποία αναμένεται να φέρει συναρπαστικές συζητήσεις. Νέα πράγματα θα μάθουμε τις μέρες αυτές και θα γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους. Αποτελεί δε μια εξαιρετική ευκαιρία να συνάψουμε φιλικές σχέσεις με άτομα διαφορετικού υπόβαθρου. Οι αισθήσεις θα είναι οξυμένες, με αποτέλεσμα να αντιλαμβανόμαστε πράγματα με μεγαλύτερη διαύγεια και λεπτομέρεια. Το να δει κανείς τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία, μπορεί να προσφέρει λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα, που δεν ξέραμε πια πως να τα διαχειριστούμε. Οι σπουδές και οι εξετάσεις ευνοούνται, ειδικά εάν είναι σε τεχνικούς τομείς, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή στα μαθηματικά. Το διαδίκτυο θα αποτελέσει τις μέρες αυτές μια εξαιρετική διέξοδο για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε τις ιδέες μας με τον κόσμο. Ευεργετημένοι της όψης είναι τα ζώδια του μεταβλητού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του β’ δεκαημέρου.

Στις 8 Μαρτίου σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ποσειδώνα στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων, η οποία εστιάζει μεν στην σκέψη και την επικοινωνία, αλλά μεγάλο ρόλο διαδραματίζουν επίσης ζητήματα πνευματικής φύσης, το μυστήριο, ο αποκρυφισμός και τα μυστικά. Είναι πολύ πιθανόν τις μέρες αυτές να εμπλακεί κανείς σε μια ίντριγκα ή σε μια μυστική υπόθεση, χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή για να αποφύγει τα σκάνδαλα και τις συκοφαντίες. Στην αρνητική της έκφανση η όψη μπορεί επίσης να συνοδευτεί από παρανοήσεις, παραλογισμούς, σύγχυση, φόβο και παράνοια. Θα ανθούν τις μέρες γύρω από την όψη οι εξαπατήσεις, τα ψέματα, η προδοσία και οι υπόγειες δράσεις. Προσοχή λοιπόν ας επιδείξουν Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς του γ’ δεκαημέρου!

Η τελευταία όψη του μήνα για τον Ερμή αφορά ένα εξάγωνο στις 11 Μαρτίου με τον Πλούτωνα από Κριό και Υδροχόο αντίστοιχα. Φέρνει ένταση και βάθος σε σκέψεις και συνομιλίες και θα τραβήξουν την προσοχή μας πιο σοβαρά ή μυστηριώδη θέματα. Είναι μια εξαιρετική χρονική περίοδος για σοβαρές μελέτες και έρευνα. Με το διεισδυτικό μυαλό των ημερών αυτών θα  είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε μυστικά και ίντριγκες. Θα είμαστε επίσης πειστικοί στις επαφές με τους γύρω μας και θα περάσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τα μηνύματα που επιθυμούμε. Αφορά τα ζώδια του παρορμητικού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) και σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) του α’ δεκαημέρου.

Άρης – Διελεύσεις και όψεις Μαρτίου 2024

Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, καθώς θα περάσει ο Άρης στο ζώδιο των Ιχθύων, αναμένεται να γίνει ο κυρίαρχος των εξελίξεων. Κατά την διέλευση του αυτή χάνει τις πολεμικές του ιδιότητες και γίνεται πιο συμπονετικός και φιλεύσπλαχνος. Οι μέρες προσφέρονται για συγχώρεση και συμφιλίωση, σε πείσμα των αντιπαλοτήτων και των τσακωμών. Τώρα δεν θα πρέπει να σχεδιάσετε ασχολίες που να απαιτούν δύναμη και αντοχή. Ένα μακρινό ταξίδι θα είναι εξαντλητικό, η έντονη σωματική εργασία θα φέρει πολύ γρήγορα κόπωση, ενώ η έντονη άθληση αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την υγεία.

Η διέλευση αυτή του Άρη θα φέρει στο προσκήνιο ζητήματα υγείας, ειδικά για όσους δεν ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Οι σωματικές ασθένειες θα είναι συχνότερες και θα υπάρχει δυσμενής εξέλιξη, εάν συνδυάζονται με κακές συνήθειες, έντονο στρες ή υπερβολικό εργασιακό φόρτο. Συμπτώματα ασθενειών που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους ή να επιδεινωθούν χρόνιες παθήσεις.

Αναφορικά με τις όψεις που σχηματίζει ο Άρης μέσα στον Μάρτιο, υπάρχει μόνο ένα τετράγωνο με τον Ουρανό στις 10 Μαρτίου από Υδροχόο και Ταύρο αντίστοιχα. Γεννά την απύθμενη επιθυμία να σπάσουμε τα δεσμά μας, να απελευθερωθούμε από περιορισμούς και να επαναστατήσουμε ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία. Λόγω των βιαστικών μας ενεργειών μπορεί να προκληθούν σοβαρές αναστατώσεις στις ζωές μας. Η έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα, ειδικά όταν χειρίζεται κανείς βαρύ εξοπλισμό. Η ενέργεια όμως του τετραγώνου μπορεί στην θετική της εκδοχή να οδηγήσει σε καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες, επιστημονικές ανακαλύψεις ή σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στην προσωπική μας ζωή. Η ενέργεια του τετραγώνου αφορά κατά κύριο λόγο τους Ταύρους, τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους του γ’ δεκαημέρου.

Καλό, ήρεμο κα δημιουργικό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρη Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…