Μάρτιος 2024 – Η πιο τυχερή μέρα ανά ζώδιο

Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας ανακατατάξεων, αναταραχών, συναισθηματικής φόρτισης αλλά και διαύγειας, καθώς και αποφασιστικής δράσης. Αυτές είναι οι επιρροές που φέρνει η έκλειψη στον Ζυγό αλλά και το σμήνος των πλανητών που κινείται μεταξύ Ιχθύων και Κριού. Και ναι μεν συμβολίζουν οι Ιχθείς και ο Κριός το τέλος και την αρχή αντίστοιχα, συμβολίζουν όμως και στην βαθιά κατανόηση ενός ζητήματος (Ιχθείς), πριν να περάσουμε στην δράση (Κριός). Υπό το φως λοιπόν των πλανητικών διελεύσεων του μήνα, της επικείμενης μερικής σεληνιακής έκλειψης στον Ζυγό και των όψεων που θα παρατηρηθούν, η τυχερή μέρα για κάθε ζώδιο μέσα στον Μάρτιο είναι:

Κριός

Τυχερή μέρα: 20 Μαρτίου, Σελήνη στον Κριό, στον οίκο του εαυτού μας και της ταυτότητας μας.

Με Ήλιο και Ερμή να κινούνται στον πρώτο ηλιακό σας οίκο, αυτόν της ταυτότητας σας, αλλά και τους υπόλοιπους προσωπικούς πλανήτες να διέρχονται το ζώδιο των Ιχθύων και τον 12ο σας οίκο, σας βοηθάει να συνδέσετε τα όνειρα και την διαίσθηση σας με την ανάγκη σας για δράση, με αποτέλεσμα να έχετε μεγάλες δυνατότητες να πετύχετε θετικά αποτελέσματα. Γιατί όταν πιστεύει κανείς στις ικανότητες του και εμπιστεύεται τις εσωτερικές του δυνάμεις, καταφέρνει πολλά περισσότερα από όσα εύχεται ή ελπίζει. Η ηλιακή επιστροφή στο ζώδιο σας συμπίπτει με την έναρξη του νέου αστρολογικού έτους και σας δίνει ώθηση να κάνετε καινούργια ξεκινήματα, που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.

Ταύρος

Τυχερή μέρα: 10 Μαρτίου, Νέα Σελήνη στους Ιχθείς, στον οίκο των επιθυμιών σας.

Η ενέργεια των Ιχθύων κυβερνά τον οίκο των επιθυμιών, καθώς και του κοινωνικού σας περιβάλλοντος (11ος οίκος) και υπογραμμίζει την ανάγκη να προβληματιστείτε για τις κοινωνικές και φιλικές σας σχέσεις. Με τον επεκτατικό Δία στο ζώδιο σας, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκαθαρίσετε τις φιλικές και κοινωνικές σας σχέσεις, να ξεκόψετε από αυτές που σας επιβαρύνουν ή σας κρατάνε πίσω και να εστιάσετε σε καινούργιες και πιο υγιείς επαφές. Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς σας δίνει μια σημαντική ευκαιρία να δηλώσετε έμπρακτα, ότι θέλετε να πάτε μπροστά στην ζωή, θέλετε να πετύχετε. Θα πρέπει ωστόσο να δράσετε, και μάλιστα άμεσα!

Δίδυμοι

Τυχερή μέρα: 10 Μαρτίου, Νέα Σελήνη στους Ιχθείς, στον 10ο οίκο, αυτόν της καριέρας σας.

Ο Κρόνος διελαύνει το ζώδιο των Ιχθύων από το 2023 και κινείται στον τομέα της καριέρας σας. Σας αναγκάζει να δείτε υπό ένα διαφορετικό πρίσμα την καριέρα σας και την πορεία που ακολουθήσατε μέχρι στιγμής ή να βρείτε υγιείς ισορροπίες μεταξύ ευθύνης και συνεισφοράς, όταν συμμετέχετε σε μια εργασιακή ομάδα. Η άνοδος της Νέας Σελήνης του Μαρτίου στους Ιχθείς σας παρέχει την ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα ή στις σπουδές σας. Εμπεδώστε όσα μάθατε τον τελευταίο χρόνο της παρουσίας του Κρόνου στους Ιχθείς, εστιάστε όμως επίσης την προσοχή σας στα όνειρά σας, καθώς διέρχεται τους Ιχθείς και ο Ποσειδώνας, ο πλανήτης των επιθυμιών και των ονείρων. Η Νέα Σελήνη του μήνα θα βρίσκεται εγγύτερα στον Ποσειδώνα, παρά στον Κρόνο, κάτι που υποδηλώνει, ότι θα υπάρχουν λιγότερες προκλήσεις στον δρόμο σας και περισσότερες ευκαιρίες να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε στην καριέρα σας. Χρειάζεται απλά ένα τολμηρό άλμα πίστης για να πετύχετε, αρκεί  βέβαια τα όνειρά σας να είναι πραγματοποιήσιμα.

Καρκίνος

Τυχερή μέρα: 10 Μαρτίου, Ερμής στον Κριό, στον οίκο των επαγγελματικών σας φιλοδοξιών.

Η ενέργεια του φλογερού Κριού διαπερνά τον 10ο ηλιακό σας οίκο, αυτόν της καριέρα σας, αναδεικνύοντας ζητήματα σταδιοδρομίας, σπουδών ή πρακτικής άσκησης που θα μπορούσαν να σας κατευθύνουν να κατακτήσετε αυτό που επιθυμείτε. Δείξτε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, στις φυσικές και πνευματικές σας δυνάμεις, στις δεξιότητες και τα ταλέντα σας, ώστε να έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας και να οικοδομήσετε την ζωή εκείνη που επιθυμείτε. Για να αισθανθεί κανείς ολοκληρωμένος, χρειάζεται μια κατεύθυνση και στόχους στην ζωή. Εάν δε έχετε κατακτήσει ήδη τον Όλυμπο σας και έχετε πραγματοποιήσει τους στόχους σας, είναι ίσως καιρός να θέσετε νέους στόχους και νέες προκλήσεις στον εαυτό σας, ώστε να παραμείνει η δημιουργική σας φλόγα ζωντανή.

Λέων

Τυχερή μέρα: 20 Μαρτίου, Ήλιος στον Κριό, στον οίκο της αφθονίας (9ος οίκος).

Ο Μάρτιος αναμένεται να είναι ένας απίστευτα δυναμικός μήνας για σας, καθώς η ενέργεια του Κριού ενεργοποιεί τον τομέα της αφθονίας του ωροσκοπίου σας και οι Ιχθείς φέρνουν ευκαιρίες για βαθιά μεταμόρφωση. Είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι σε μια χρονιά που προβλέπεται να φέρει στην πορεία περισσότερη αγάπη, επιτυχία και χαρά. Ο Ήλιος είναι ένα από τα ποιο τυχερά ουράνια σώματα, και όντας ο κυβερνήτης σας, μπορεί να φέρει διπλή ενέργεια και εύνοια από την θέση του στον Κριό. Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και αμφιβολίες, και κυνηγήστε οτιδήποτε νέο και συναρπαστικό στην ζωή σας. Μην ξοδεύετε χρόνο και ενέργεια, ανησυχώντας για το ενδεχόμενο κακής έκβασης των καταστάσεων. Επενδύστε αντίθετα σ’ αυτό που θέλετε να πετύχετε, για να το καταφέρετε.

Παρθένος

Τυχερή μέρα: 25 Μαρτίου, Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον Ζυγό, στον τομέα του πλούτου σας.

Η Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό και στον 2ο ηλιακό σας οίκο, θα σας δώσει την απαραίτητη ώθηση να κάνετε τις βαθιές εκείνες τομές που απαιτεί από εσάς ο Νότιος Δεσμός από τον Κριό (8ος οίκος – σεξ, πάθη και αναγέννηση). Ο Νότιος Δεσμός αντιπροσωπεύει τις αλλαγές στο σύστημα αξιών και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείτε υλικό πλούτο. Με τον τρόπο του θα σας οδηγήσει να γίνετε πιο συνεργάσιμοι ή αλληλεξαρτώμενοι από τους γύρω σας. Επενδύστε σε πιο ουσιαστικές συνεργασίες, ειδικά εάν συμμετέχετε σε ένα συγκεκριμένο ομαδικό project ή έχετε επιχειρηματικό εταίρο. Ίσως να αναλογιστείτε τι σας φέρνει υλική αφθονία ή τι θα μπορούσε να προσελκύσει την οικονομική ευμάρεια που επιθυμείτε και να κάνετε κάποιες ουσιαστικές προσαρμογές στην ζωή σας.

Ζυγός

Τυχερή μέρα: 10 Μαρτίου, Νέα Σελήνη στους Ιχθείς, στον οίκο της αποφασιστικότητας (6ος οίκος – υπηρεσίες, εργασία και υγεία).

Είναι η χρονική περίοδος που δεν θα πρέπει να συγκρατηθείτε ή να χρονοτριβήσετε και να ξεκινήσετε άμεσα κάτι καινούργιο που έχετε σχεδιάσει. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, το πεπρωμένο σας, βρίσκεται στο ζώδιο σας, και η ενέργεια του Κριού, σε συνδυασμό με την ενέργεια των Ιχθύων σας βοηθά να εστιάσετε, να βρείτε τον ζήλο και την δύναμη που απαιτείται και να κάνετε καινούργια εξελικτικά βήματα. Με την ενέργεια των Ιχθύων ενισχύεται η αποφασιστικότητα σας, η Σεληνιακή Έκλειψη στο ζώδιο σας δε, θα σας βοηθήσει να δείτε βαθιά μέσα σας και να κάνετε τις αλλαγές και αναπροσαρμογές που απαιτούνται. Η ενέργεια τέλος του Κριού θα σας οδηγήσει στην δράση και την υλοποίηση των σχεδίων σας. Θα κάνετε ότι χρειάζεται, ώστε να αισθανθείτε ότι έχετε τον έλεγχο της ζωής σας. Δεν πρέπει να επιτρέψετε σε κανέναν να σας κρατήσει πίσω. Τα πάντα εξαρτώνται τώρα από εσάς και από την αποφασιστικότητα που θα επιδείξετε να πάτε μπροστά!

Σκορπιός

Τυχερή μέρα: 31 Μαρτίου, ο αστεροειδής Εστία στον Καρκίνο, στον τομέα της επέκτασης.

Η ενέργεια του Καρκίνου διαρρέει τον τομέα της επέκτασης, της αφθονίας και της τύχης. Αυτό μπορεί να προσελκύσει νέες ευκαιρίες, αλλά και αιφνίδια ταξίδια, εκπαιδευτικά σεμινάρια ή καινούργια χόμπι. Η επιρροή του Καρκίνου στον τομέα αυτό της ζωής σας μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την ζωή σας. Καθώς η Εστία (Vesta) διέρχεται τον Καρκίνο, θα ενθαρρυνθείτε να αγκαλιάσετε καινούργια πράγματα και να εγκαταλείψετε την ασφάλεια του γνώριμου. Θα εκπλήξετε τον εαυτό σας, επιτρέποντας σας να εκφραστείτε μέσα από αυτό που σας ενδιαφέρει, σας αρέσει ή σας ελκύσει, αναλαμβάνοντας κάποια ρίσκα. Προσπαθήστε να μην έχετε δεύτερες σκέψεις και αμφιβολίες για την πορεία που ακολουθείτε, για να μπορέσετε να καρπωθείτε στο έπακρο όλες τις ευλογίες από το νέο σας αυτό ταξίδι στο άγνωστο.

Τοξότης

Τυχερή μέρα: 20 Μαρτίου, Ήλιος στον Κριό, στον οίκο της χαράς και των απολαύσεων.

Ο Ήλιος κινείται στο ζώδιο του Κριού, το ίδιο και ο Ερμής, και το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι ήρθε η ώρα να εστιάσετε στην ευτυχία σας. Ίσως να δώσετε την περίοδο αυτή περισσότερη έμφαση στον ρομαντισμό, στον γάμο ή στην ιδέα του γάμου, κάτι που δεν είναι τυπικό για σας. Αρχίζετε όμως να πιστεύετε ότι αξίζετε την ευτυχία που ονειρεύεστε. Η μετακίνηση δε του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο αφήνει να εννοηθεί, ότι έχετε εμπεδώσει τα μαθήματα αυτοεκτίμησης και μπορείτε πλέον να διεκδικήσετε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά αυτό που είναι ωφέλιμο για σας. Παραμερίστε για λίγο τις υποχρεώσεις και την ανάγκη σας για υλική επιτυχία και θέστε την προσωπική σας ευτυχία σαν πρώτη σας προτεραιότητα. Με θετική ενέργεια θα προσελκύσετε την τύχη και θα κάνετε πράξη τις επιθυμίες σας.

Αιγόκερως

Τυχερή μέρα: 25 Μαρτίου, Έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό, στον τομέα της επιτυχία σας.

Τώρα θα πρέπει να βρείτε υγιείς ισορροπίες ανάμεσα στην επαγγελματική και προσωπική ζωή. Κυνηγάτε την σταθερότητα και την πρόοδο στην καριέρα σας, την επιτυχία και την υλική ασφάλεια, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε, ότι η ζωή έχει και πολλές άλλες, το ίδιο ουσιαστικές πτυχές. Είναι η αγάπη που δίνετε ή λαμβάνετε από τα αγαπημένα σας πρόσωπα, είναι η ασφάλεια που μπορεί να σας παρέχει ο δικός σας άνθρωπος, το ζεστό χαμόγελο και η γλυκιά αγκαλιά που θα σας γειώσει σε μια δύσκολη μέρα. Η σεληνιακή έκλειψη στον Ζυγό θα κάνει εμφανή την ανάγκη εξεύρεσης ισορροπιών και θα φέρει μια αναλαμπή επιτυχίας. Ο Νότιος Δεσμός θα σας επιτρέψει να δρέψετε τους καρπούς των προσπαθειών που καταβάλατε, θα πρέπει όμως να κάνετε στο εξής διαφορετικές επιλογές, προκειμένου να μπορέσετε να απολαύσετε στο έπακρο μια υγιή και μεστή συναισθηματικά προσωπική ζωή.

Υδροχόος

Τυχερή μέρα: 25 Μαρτίου, Σεληνιακή Έκλειψη στον Ζυγό, στον οίκο των ευκαιριών σας.

Η ενέργεια αυτής της χρονιάς είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες, με τον Πλούτωνα να διέρχεται τις πρώτες μοίρες του ζωδίου σας και να σας επιτρέπει να προσελκύετε αυτό που επιθυμείτε. Υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί και λιγότερες φοβίες που να σας δημιουργούν αναστολές και να μην σας αφήνουν να απολαύσετε την αγάπη, την ευτυχία και την επαγγελματική επιτυχία. Με σταθερή ορμή και αμείωτη δράση θα καταφέρετε να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε, απλά θα πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας. Η έκλειψη στον Ζυγό και στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση, ταξίδια) σας φέρνει ευκαιρίες για πολύ σημαντικές εμπειρίες, που θα προέρχονται από ταξίδια, θα οφείλονται στην καριέρα σας ή σε πνευματικές αναζητήσεις. Ίσως να βιώσετε ένα είδους αφύπνισης, που θα σας βοηθήσει να  δείτε την αφθονία των ευκαιριών που σας παρουσιάζονται. Αποφασίστε τι είναι αυτό που θέλετε από την ζωή σας, ποια πορεία θέλετε να ακολουθήσετε και αδράξτε την ευκαιρία εκείνη, που θα σας οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα.

Ιχθείς

Τυχερή μέρα: 10 Μαρτίου, Ερμής στον Κριό, στον τομέα των οικονομικών σας.

Από τότε που εισήλθε ο Κρόνος στο ζώδιο σας, γίνατε αρκετά πιο σοβαροί και προσγειωμένοι. Παραμένετε οι ονειροπόλοι του ζωδιακού, έχετε λαμπρές ιδέες, αλλά χρειάζεται σκληρή προσπάθεια, επιμονή και αφοσίωση για να καταφέρετε να υλοποιήσετε τα όνειρά σας. Αυτό θα το καταφέρετε με την συνδρομή του Κρόνου, και χωρίς να το καταλάβετε ή να το επιδιώκετε, θα ενισχύσετε κατά τη διάρκεια της προσπάθειας σας την δημόσια εικόνα σας και την επαγγελματική σας φήμη. Με την είσοδο του Ερμή στον Κριό και στον οίκο των οικονομικών σας, θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς οι προγενέστερες προσπάθειες σας και να ρέουν στα ταμεία σας οι οικονομικές απολαβές. Ίσως να λάβετε ένα μπόνους καλής απόδοσης, μπορεί να σας προσφερθεί μια νέα θέση εργασίας με αυξημένες απολαβές ή να σας δοθεί μια αναπάντεχη ευκαιρία. Είναι σημαντικό να θυμάστε ποια είναι η αξία σας και να μην υποτιμάτε τον εαυτό σας ή υποβαθμίζετε την πραγματική συνδρομή, για να μην ακυρώσετε εσείς οι ίδιοι τα δώρα του σύμπαντος, που υπόσχονται μια ανοδική πορεία στο άμεσο μέλλον.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Τα τυχερά ζώδια του μήνα

Ο Απρίλιος μας παροτρύνει να πάψουμε να είμαστε απλοί θεατές στο ταξίδι της ζωής και να πά…