Νέα Σελήνη-Δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου 2023 :Ισορροπίες τρόμου

Με την Νέα Σελήνη της 14 Οκτωβρίου ανοίγει ο φθινοπωρινός διάδρομος εκλείψεων της χρονιάς, και πιο συγκεκριμένα με μια δακτυλιοειδή έκλειψη ηλίου στον Ζυγό. Κατά τον τύπο αυτό της έκλειψης, που δεν είναι ούτε ολική, ούτε μερική, η Σελήνη που βρίσκεται αρκετά μακριά από την γη, περνάει μπροστά από τον ηλιακό δίσκο, χωρίς όμως να τον καλύπτει πλήρως, αφήνοντας ορατό ένα δαχτυλίδι. Η έκλειψη θα είναι ορατή από την Βόρεια και Νότια Αμερική και θα διαρκέσει περίπου τρείς ώρες.

Η έκλειψη ηλίου πραγματοποιείται στις 20:54 ώρα Ελλάδος και λαμβάνει χώρα στις 21ο 07΄ του Ζυγού. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι και οι δύο εκλείψεις του Οκτωβρίου, η ηλιακή στον Ζυγό και η σεληνιακή στον Ταύρο, κυβερνώνται από την Αφροδίτη. Η Νέα Σελήνη-Δακτυλιοειδής Ηλιακή Έκλειψη μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την ανάγκη μας για αρμονία και ισορροπία. Θα προσπαθήσουμε πολύ να αποφύγουμε να εμπλακούμε σε διαπληκτισμούς και εντάσεις, ελπίζοντας να διατηρήσουμε μια ειρηνική ατμόσφαιρα και την φαινομενική αρμονία. Το θέμα όμως είναι, ότι όχι μόνο θα πρέπει να αποδεχόμαστε τα καλά και τα κακά συναισθήματα, αλλά και να τα μοιραζόμαστε με τους γύρω μας. Ας μην φοβόμαστε να δείξουμε αυτό που πραγματικά είμαστε ή να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συναισθήματα.

Πρόκειται για την δεύτερη έκλειψη του άξονα Κριού-Ζυγού, έναν κύκλο εκλείψεων σχετικά νέο, ο οποίος θα φέρει σειρά γεγονότων, που βρίσκονται ακόμη στα σπάργανα. Δεν είναι ορατή μέχρι στιγμής η κατεύθυνση που θα πάρουν τα γεγονότα μέσα στον 18μηνο αυτό κύκλο των εκλείψεων, το βέβαιο είναι ότι τις μέρες αυτές θα βιώσουμε την αρχή κάποιων εξελίξεων, που θα μας απασχολήσουν επι μακρόν. Σε συλλογική κλίματα, ο άξονας των εκλείψεων Κριού-Ζυγού ενεργοποιεί τις επαφές και τις σχέσεις, καθώς και τον τρόπο που επιλέγουμε να τις χειριστούμε. Σε κοσμικό επίπεδο, ο νέος άξονας αντιπροσωπεύει το δίπολο πολέμου-ειρήνης, μια και ο Κριός κυβερνάται από τον θεό του Πολέμου, ενώ ο Ζυγός από την Αφροδίτη, την θεά του έρωτα και των απολαύσεων. Μας περιμένει λοιπόν ένα αρκετά εκτεταμένο χρονικό διάστημα με ισορροπίες τρόμου και την συνεχή απειλή ενός γενικευμένου πολέμου, τον οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα καταφέρουμε να τον αποφύγουμε.

Ο τρίτος δεκανός του Ζυγού, όπου πραγματοποιείται η έκλειψη, κυβερνάται τόσο από την Αφροδίτη, όσο και από τον Ερμή ως κυβερνήτη του δεκανού και είναι ενδεικτικός της ευθυμίας, του αυταρχισμού, αλλά και των νέων ιδεών που μπορούν να φέρουν επιχειρηματικές επιτυχίες. Ο Ωροσκόπος της έκλειψης πέφτει στους Διδύμους, το ζώδιο της επικοινωνίας, ο κυβερνήτης του οποίου, ο Ερμής, διέρχεται τον Ζυγό και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην έκλειψη. Ο Ωροσκόπος σχηματίζει τετράγωνο με την Αφροδίτη (αδέξιες κοινωνικές επαφές) και τον Κρόνο (ειλικρίνεια και σύνεση, εμπόδια και δυσκολίες). Το Μεσουράνημα βρίσκεται στον Υδροχόο, το ζώδιο του αλτρουισμού, της επανάστασης και της τεχνολογίας, ο κυβερνήτης του οποίου, ο Ουρανός, πέφτει στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου, υποδηλώνοντας την έντονη παρασκηνιακή δράση της εποχής. Το Μεσουράνημα ενεργοποιείται από την παρουσία του Κρόνου, που υποδηλώνει την φιλοδοξία και την ανάγκη για αναγνώριση και σχηματίζει τετράγωνο με τον Δία (πίστη στις ικανότητες μας αλλά και υπερεκτίμηση δυνατοτήτων).

Η κύρια όψη της Νέας Σελήνης-Έκλειψης Ηλίου είναι μια σύνοδος με τον Ερμή και μια χιαστί όψη με τον Ουρανό. Υπάρχει ωστόσο και ένα ευρύ τετράγωνο με τον Πλούτωνα, που δημιουργεί αρκετές ανησυχίες. Στις δευτερεύουσες όψεις ανήκει ένα σκληρό τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα, καθώς και μια αντίθεση Αφροδίτης Κρόνου.

Η σύνοδος Νέας Σελήνης-Ερμή καταδεικνύει ότι το συλλογικό ασυνείδητο είναι το διάστημα αυτό ευέλικτο, ευπροσάρμοστο αλλά και εύπλαστο. Η όψη είναι ιδανική να κοινωνικοποιηθεί κανείς, να διασκεδάσει και να επιτρέψει στο εσωτερικό παιδί που φέρουμε όλοι μέσα μας να εκφραστεί ελεύθερα. Η προσαρμοστικότητα ωστόσο του Ερμή στην παρούσα όψη θα πρέπει να μας ανησυχεί, γιατί ίσως να κρύβει μια σκοτεινή πλευρά. Θα είναι πολλές οι απάτες που θα υπάρξουν με την Νέα αυτή Σελήνη – Έκλειψη Ηλίου, καθώς η γοητευτική και πράα φύση του Ζυγού θα αποτελεί το ιδανικό καμουφλάζ για τους απανταχού απατεώνες. Συνιστάται λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί στις καινούργιες μας σχέσεις, να μην ενθουσιαζόμαστε και να χαμηλώνουμε τις άμυνες μας, πριν γνωρίσουμε κάποιον καλά. Ο Ερμής σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη στον Ζυγό δείχνει μια σαφή προτίμηση στην διπλωματική λύση των όποιων αντιπαλοτήτων, που μέσα από συμβιβασμούς θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές.

Η χιαστί όψη με τον Ουρανό μας κάνει να λαχταράμε κάτι καινούργιο, κάτι συναρπαστικό, που μπορεί στην πορεία να φέρει σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας. Ίσως όμως να δεχτούμε πίεση να πραγματοποιήσουμε αλλαγές, για τις οποίες δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι. Η διορατικότητα και η υψηλότερη επίγνωση της πραγματικότητας που φέρνει η όψη, ίσως να μας φοβίσει και να επιτείνει τις ανασφάλειες μας. Η ενεργοποίηση του Ουρανού δε, μπορεί να φέρει σε κοσμικό επίπεδο διαμαρτυρίες, εξεγέρσεις ή επαναστάσεις ενάντια στην καταπίεση και τους περιορισμούς ελευθερίας. Ίσως να υπάρξουν ανακαλύψεις, ακόμη όμως και ατυχήματα, που σχετίζονται με την επιστημονική γνώση, την αεροπλοΐα, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας ή την τεχνητή νοημοσύνη, τομείς που κυβερνά ο Ουρανός. Η όψη φέρνει στο προσκήνιο νέες απόψεις, μακριά από την πόλωση των αντίθετων, και λύσεις που βασίζονται σε προοδευτικές ιδέες, διαπνεόμενες ανθρωπιστικά ιδεώδη.

Η Αφροδίτη, κυβερνήτης της έκλειψης, σε τετράγωνο με τον Κρόνο, μας ωθεί να ισορροπήσουμε το δούναι και λαβείν, να σκάψουμε βαθιά μέσα μας, να βρούμε την πραγματική μας αξία και να απαιτήσουμε από τους γύρω μας αυτό που πραγματικά αξίζουμε. Το τετράγωνο που σχηματίζεται με τον Άρη από τον Ζυγό και τον Πλούτωνα από το Αιγόκερω, αποτελεί μια όψη συνυφασμένη με δυσάρεστα γεγονότα, κυρίως με κρυφές ή υπόγειες δράσεις, που αποβλέπουν σε ύπουλα χτυπήματα, προκειμένου να εξολοθρευθεί ο ανταγωνιστής ή ο εχθρός.

Το τετράγωνο δε που σχηματίζει ο Πλούτωνας, είναι ενδεικτικό των παλιών τραυμάτων και των πληγών που έρχονται στην επιφάνεια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να θεραπευτούν. Ίσως να χρειαστούμε την βοήθεια, την διαμεσολάβηση ή την καθοδήγηση κάποιων για να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα, ώστε να δρομολογήσουμε την επίλυση τους. Όπου εμπλέκεται όμως ο Πλούτωνας, το πιο πιθανό είναι να πρέπει πρώτα να καταστραφεί κάτι μέχρι την ρίζα, ώστε να μπορέσει στην συνέχεια να οικοδομηθεί το καινούργιο, αυτό που θα είναι απαλλαγμένο από αρνητικά φορτία. Είναι μια διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη, δεν μπορούμε όμως να την αποφύγουμε, εάν θέλουμε να εξελιχθούμε.

Η Έκλειψη Ηλίου στον Ζυγό απέχει μόλις δύο μοίρες από τον σταθερό αστέρα Spica, τον «α» της Παρθένου, ένα τυχερό αστέρι, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει διεξόδους στα δράματα των ημερών. Η ενεργοποίηση του μας επιτρέπει να ενεργήσουμε με αξιοπρέπεια, να κερδίσουμε την στήριξη φίλων και να ξεκινήσουμε με αλτρουιστικά κίνητρα τα έργα εκείνα, που θα φέρουν ένα θετικό τελικό αποτέλεσμα. Αποτελεί ένα από τα θετικότερα στοιχεία της παρούσας έκλειψης, που μας προσφέρει την δυνατότητα ασφαλούς πλοήγησης μέσα από τα εμπόδια και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της περιόδου.

Η πρώτη έκλειψη του φθινοπώρου μας βρίσκει με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία να έχει πάρει νέες διαστάσεις, αλλά και με ένα καινούργιο, εσωτερικό αυτή την φορά πολεμικό μέτωπο στο Ισραήλ, να δημιουργεί πολύ μεγαλύτερες ανησυχίες για μια γενικότερη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή. Η πολύ έντονη παρουσία του Πλούτωνα και στην παρούσα έκλειψη δεν αφήνει πολλές ελπίδες για σύντομη διευθέτηση της κατάστασης, καθώς φέρνει στην επιφάνεια παλιά μίση και εχθρότητες προκειμένου να επουλωθούν. Το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα στον Ζυγό, καθώς και η σύνοδος με τον απλανή αστέρα Spica, φαίνεται να γέρνει την πλάστιγγα προς στιγμήν προς την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης.

Η συνεχιζόμενη ωστόσο ανάφλεξη μετώπων σε διάφορα πλάτη και μήκη της γης υπό το άγρυπνο βλέμμα του Πλούτωνα μαρτυρά μια συνεχώς εξελισσόμενη μάχη για κυριαρχία μεταξύ των κύριων δυνάμεων της εποχής. Μια μάχη που δεν ευνοεί τις παραδοσιακά κυρίαρχες δυνάμεις (ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω αποκαθηλώνει τους ηγεμόνες) και υπόσχεται να διαμορφώσει στο άμεσο μέλλον μια νέα πραγματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν δεν καταστρέψει όμως ο Πλούτωνας μέχρι την ρίζα, δεν επιτρέπει την βλάστηση του νέου. Μας περιμένουν λοιπόν αρκετές δύσκολες στιγμές μέσα στο επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, θα ζήσουμε ισορροπίες τρόμου μεταξύ ειρήνης και ενός γενικευμένου πολέμου, μέχρι να καταρρεύσει το υπάρχον σύστημα και να μας δοθεί στην συνέχεια η δυνατότητα να ανοικοδομήσουμε τον κόσμο μας από την αρχή. Θα καταφέρουμε ωστόσο να αποφύγουμε έστω και την τελευταία στιγμή μια ολέθρια για το είδος μας παγκόσμια ανάφλεξη; Το μέλλον θα δείξει…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Παραγγείλτε τώρα και θα λάβετε στο e-mail σας σε έξι εργάσιμες μέρες τον αναλυτικό γενέθλιο χάρτη σας από την αστρολόγο Αλίντα Κανάκη. Στις 18-20 σελίδες που θα σας αποσταλούν, θα βρείτε ανάλυση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα σας, της καριέρας, των υλικών αποκτημάτων, των αισθηματικών και του κάρματος σας. Αγορά γενέθλιου αστρολογικού χάρτη από την Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αφροδίτη στον Σκορπιό (4 – 29.12.2023) : Κτητικότητα και ερωτική ζήλια!

Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 4 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρώσ…