Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω : Συνομωσίες,δολοφονίες και ανατροπές Συνομωσίες, δολοφονίες και ανατροπές

Η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου πραγματοποιείται στις 23 του μήνα, στις 12:16 ώρα Ελλάδος και στην 1ο 32΄ του Αιγόκερου. Ένα φεγγάρι στον Αιγόκερω επιτείνει την ανάγκη μας να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινωνία, αλλά να αναγνωριστεί όμως η προσπάθεια μας αυτή. Δεν μας αρέσει να περνάμε απαρατήρητοι, αν μας αγνοούν οι άλλοι γύρω μας. Δεν χρειάζεται να αποζητάμε την έγκριση των άλλων, γιατί αυτό δεν θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις δικές μας εσωτερικές αμφιβολίες. Πρέπει να εμπιστευθούμε τις εσωτερικές μας δυνάμεις και να ορθώσουμε το ανάστημα μας.

Η Νέα Σελήνη βρίσκεται στον πρώτο δεκανό του Αιγόκερου, που αστρολογικά προκαλεί συνομωσίες και μπορεί να φέρει την δολοφονία ενός επιφανούς άντρα. Ο Αιγόκερως συνδέεται εξ ορισμού με την κορυφή της πυραμίδας, με την ιεραρχία, τις κυβερνήσεις και τους ηγέτες. Ο πρώτος δεκανός δε, αποτελεί δε το πιο σκληρό πρόσωπο του Αιγόκερου, λόγω ίσως και της παρουσίας του σταθερού αστέρα Facies, ο οποίος συνδέεται με τον φασισμό. Η Νέα αυτή Σελήνη αναμένεται να αναδείξει τον ρόλο κάποιων από τους κακούς της παγκόσμιας σκηνής, ίσως και των παρασκηνίων. Μπορεί να δούμε μέσα στις επόμενες βδομάδες απειλές και τελεσίγραφα, δολοπλοκίες και ανατροπές, συνομωσίες και εξεγέρσεις. Η μοίρα δε του Αιγόκερου που λαμβάνει χώρα η Νέα Σελήνη, είναι άκρως φορτισμένη και θεωρείται καρμική.

Το καινούργιο φεγγάρι βρίσκεται στον 10ο ηλιακό οίκο, που δείχνει ξεκάθαρα τις κυβερνήσεις και στρέφει την προσοχή μας στις κυβερνητικές αποφάσεις της περιόδου. Ο δέκατος οίκος του ωροσκοπίου βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη, σε τετράγωνο με τον Δία, που υποδηλώνει, πως υπερεκτιμά κανείς τις δυνάμεις του, και οδηγείται ως εκ τούτου σε αλαζονικές και βίαιες συμπεριφορές.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης πέφτει στο ζώδιο των Ιχθύων, ένα ζώδιο που απολαμβάνει να χάνεται σε ονειροπολήσεις, η έλλειψη δε επαφής με την πραγματικότητα το οδηγούν συχνά σε πολύ κακές αποφάσεις. Ο οίκος ενεργοποιείται από την παρουσία του Δία και του Χείρωνα και σχηματίζει τετράγωνα προς τον Ήλιο (συνειδητή παραπλάνηση των άλλων) και την Σελήνη (συναισθηματική αστάθεια και εύκολος επηρεασμός από τον περίγυρο). Βρίσκεται δε ο ωροσκόπος σε σύνοδο με τον Δία, που υποδηλώνει, πως η εξουσία είναι αλαζονική και μπορεί να καταφύγει στην βία για την επιβολή της πολιτικής της.

Η κυρίαρχη όψη της Νέας Σελήνης είναι ένα τετράγωνο με τον Δία από την μηδενική μοίρα του Κριού. Ο κατά τα άλλα επεκτατικός και ευεργέτης πλανήτης, στην παρούσα φάση θα μας οδηγήσει σε υπερβολές, σε υπερβάλλουσα αυτοπεποίθηση, σε αναίτια αισιοδοξία και ενθουσιασμό, που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε αποτυχία ή και οικονομική καταστροφή. Για να προχωρήσει κανείς και να καταφέρει να πετύχει θετικά αποτελέσματα με το τετράγωνο του Δία, θα πρέπει να μην χάσει τον αυτοέλεγχο του και να μην κάνει εκπτώσεις σε ζητήματα ηθικής.

Ο εγωισμός, η αλαζονεία, η υπερβολή και η απληστία είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στην αποτυχία και τον όλεθρο και θα πρέπει να αποφευχθούν πάσει θυσία. Δεν χρειάζεται να αναλαμβάνουμε πολλά έργα ή μεγάλες υποχρεώσεις, για να δείξουμε ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, γιατί θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα μόνο πράγμα την φορά, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Δία συνδέεται με τα οικονομικά σας, οπότε μια αρνητική όψη, όπως το τετράγωνο με την σελήνη θα μπορούσε να φέρει μια αρνητική εξέλιξη στην τσέπη μας, εάν δεν προσέξουμε. Προσοχή επίσης στις διασκεδάσεις, γιατί η υπερβολή θα είναι ο εχθρός μας.

Το παράλληλο τετράγωνο του Δία με τον Ήλιο στρέφει την προσοχή μας σε αμφίβολα κινήματα και ρεύματα, καθώς προωθεί τον ιδεαλισμό. Οι άνθρωποι είναι πολλές φορές πρόθυμοι να κάνουν μεγάλες θυσίες υπό την επιρροή της όψης, καθώς είναι υπερβολικά αισιόδοξοι και καθοδηγείται η σκέψη τους από ιδεαλιστικά πρότυπα.

Ανάμεσα στις δευτερεύουσες όψεις της Νέας Σελήνης, πέρα από το πανταχού παρόν και ακόμη ισχυρό τετράγωνο Κρόνου-Ουρανό, έχουμε μια σύνοδο Ερμή-Πλούτωνα μεταξύ 10ου και 11ου ηλιακού οίκου (10ος: Κυβερνήσεις, 11ος: Νομοθετική εξουσία-Κοινοβούλια), που δείχνει χαοτική σκέψη και δράση. Αναδεικνύει ωστόσο χαρισματική ομιλία, που μπορεί να πείσει τους πάντες, ακόμη και μέσα από πολυχρησιμοποιημένα ή τετριμμένα επιχειρήματα.  Κυρίως όμως δείχνει μια άκαμπτη στάση λόγω της ακλόνητης πίστης ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Ένα τετράγωνο δε ΣελήνηςCeres (Δήμητρα) θα μπορούσε να φέρει συλλογική θλίψη για την απώλεια ενός αγαπημένου δημόσιου προσώπου. Η αντίθεση ωστόσο ΔίαCeres από Κριό και Ζυγό αντίστοιχα, δείχνει ότι θα γίνουν προσπάθειες για ειρήνευση τις εμπόλεμες ζώνες, η αδιαλλαξία όμως κάποιων δεν θα επιτρέψει να γίνουν ουσιαστικά βήματα προόδου προς την κατεύθυνση αυτή.

Η Νέα Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα Speculum, ή αλλιώς το «δόρυ» από τον αστερισμό του Τοξότη, ο οποίος είναι φύσης Άρη-Σελήνης. Χαρακτηριστικά του είναι ο περιπετειώδης, απρόβλεπτος και βάναυσος χαρακτήρας, οι ύπουλες κινήσεις, η θρασύτητα, που στην κορύφωση της αρνητικής του έκφρασης μπορεί να οδηγήσει στην ντροπή και στην φυλακή. Είναι δε ένας αστέρας πολύ επικίνδυνος για την όραση. Η ενεργοποίηση του φέρνει μια ισχυρή ροπή προς την κατάθλιψη, αλλά και προς νοσηρές θρησκευτικές απόψεις ή πεποιθήσεις.

Με τον αστεροειδή Υγεία βρίσκεται επίσης σε σύνοδο το φεγγάρι αυτό, ο οποίος σχετίζεται όπως δηλώνει και το όνομά του με την δημόσια υγεία, την ιατρική, τους γιατρούς και θεραπευτές, τις θεραπείες και τις τοξίνες, τις λανθασμένες διαγνώσεις και τις καταχρήσεις φαρμάκων.

Μπορεί να μην έχει πολλές όψεις η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου, ωστόσο είναι αυτές οι λίγες αρκετά σημαντικές για να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ανασφάλειας στα τέλη της χρονιάς. Το τετράγωνο της με τον Δία θα φέρει οικονομικές δυσκολίες και πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια, πέρα από το γεγονός ότι θα ξυπνήσει την απληστία κάποιων. Ο αστεροειδής Υγεία μας προειδοποιεί για δυσμενείς εξελίξεις από το μέτωπο της δημόσιας υγείας, ίσως με μια έξαρση του κορωνοϊού, μπορεί όμως και με κάποια άλλη νέα ιογενή  ασθένεια. Το σημαντικό όμως εύρημα της ανάλυσης της Νέας Σελήνης είναι, ότι οι κυβερνήσεις θα σκληρύνουν την στάση τους και θα προσπαθήσουν να καταπνίξουν με κάθε μέσο τις φωνές αμφισβήτησης, που όλο και γιγαντώνονται όσο προχωρά ο Πλούτωνας στο διαβρωτικό του έργο και απειλεί πολλούς από τους πρωταγωνιστές των ημερών με έκπτωση και ατίμωση. Ο εχθρός τώρα πια για τους κυβερνώντες δεν είναι μόνο ο λαός, αλλά και οι ομοτράπεζοι τους, που συνωστίζονται και δολοπλοκούν πλέον σχεδόν απροκάλυπτα, για το ποιος θα πάρει την εντολή διαδοχής.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης : Ένας μεταρρυθμιστής πολιτικός ή ένας διάτων αστέρας της πολιτικής;

Ο Στέφανος Κασσελάκης εισέβαλε στην καθημερινότητα μας τον τελευταίο χρονικό διάστημα και …