Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω Ιανουαρίου 2021

Η πρώτη Νέα Σελήνη της χρονιάς σχηματίζεται στις 07:00 τοπική ώρα, στις 13 Ιανουαρίου και στις 23ο 13’ του Αιγόκερου και στον 1ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Ένα φεγγάρι στον Αιγόκερω προβάλει την ισχυρή μας ανάγκη να γίνουμε χρήσιμοι και ωφέλιμοι στην κοινωνία, όχι τόσο για αλτρουιστικούς λόγους, αλλά γιατί αποζητάμε την επιβεβαίωση των γύρω μας. Η δυσαρέσκεια από το γεγονός ότι οι άλλοι μας αγνοούν, μπορεί να μας οδηγήσει σε εσωστρέφεια. Ίσως να υποτιμάμε ή να αμφιβάλουμε για τους στόχους και τα κίνητρα μας, το να αποζητάμε όμως την επιβεβαίωση του περίγυρου μας, δεν βοηθάει καθόλου να απαλλαγούμε από τις αμφιβολίες μας. Πρέπει ωστόσο να στηριχτούμε σταθερά στα πόδια μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στις αξίες και τα ιδανικά μας.

Με μια πρώτη ματιά, η Νέα Σελήνη του Ιανουαρίου είναι σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, που δίνει αυτόματα μια πιο πνευματική διάσταση. Έχει άμεση σχέση με την ψυχική μας ανάπτυξη και την πνευματική μας εξέλιξη σε μια βαθιά περίοδο κρίσης. Είναι μια σελήνη που συνοδεύεται από πολλές και δύσκολες όψεις, όπως από πέντε συνολικά συνόδους και έξι τετράγωνα, με την εμπλοκή σχεδόν όλων των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, που την καθιστά μοναδική, εξαιρετικά έντονη και περίπλοκη. Οι όψεις που συνοδεύουν το φεγγάρι της 13 Ιανουαρίου δείχνουν μια συνεχιζόμενη κρίση, που θα φέρει μεν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, αλλά θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και έντονη προσπάθεια ώστε να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε κοσμικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Σχηματίζεται στον πρώτο ηλιακό οίκο, που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τον λαό, την γενική κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό μιας χώρας, τις κρατικές υποθέσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών και την δημόσια υγεία (covid-19!). Είναι οι απλοί οι άνθρωποι, ο τρόπος που εκφράζονται και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Εάν ενεργοποιείται ο πρώτος, ο σημαντικότερος οίκος σε ένα ηλιακό ωροσκόποι από αρνητικές όψεις, όπως συμβαίνει με την παρούσα Νέα Σελήνη, η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας/των χωρών θα επιδεινωθεί και θα εκδηλωθεί έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ας δούμε όμως τις σπουδαιότερες από τις όψεις της σελήνης αυτής, που αναμένεται να έχουν τις βδομάδες που θα ακολουθήσουν την ισχυρότερη επιρροή ή να δώσουν τα σημαντικότερα γεγονότα:

Σύνοδος Νέας Σελήνης-Πλούτωνα στον Αιγόκερω

 Πρόκειται για μια όψη που αυξάνει την προσωπική μας δύναμη και μας δίνει το κουράγιο να πάρουμε τα ινία της ζωής μας και να επηρεάσουμε την πορεία που θέλουμε να ακολουθήσουμε, αντί να περιμένουμε παθητικά τις εξελίξεις. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί πολύ πιθανά να μας φέρει αντιμέτωπους με υπόγειες διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και απέναντι από ισχυρούς αντιπάλους και συμπεριφορές χειραγώγησης, οδηγώντας μας σε μια πάλη για την επικράτηση του ισχυρότερου, που δεν θα είναι κατ’ ανάγκη αυτός που κατέχει την δύναμη ή την εξουσία που του εμπιστευθήκαμε. Το αντίθετο μάλιστα…

Ο Πλούτωνας συνδέεται με το κρυφό και το υπόγειο, τους κρυφούς εχθρούς και τις μυστικές διεργασίες και η όψη αυτή θα μας επιτρέψει να φτάσουμε στην πηγή πολλών μυστηρίων, αποκαλύπτοντας μυστικές ή συνωμοτικές δράσεις. Ίσως όμως και να μας φωτίσει ως προς τα βαθύτερα αίτια κάποιων αυτοκαταστροφικών μας συμπεριφορών, όπως είναι οι εξαρτήσεις ή οι εμμονές μας. Είναι η καταλληλότερη χρονική στιγμή να φτάσουμε στην πηγή των σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν μια σχέση, ώστε να μπορέσει να επέλθει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η κάθαρση. Μπορεί όμως και να μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε την πολυδιάστατη δυναμική κάποιων σχέσεων, ώστε να τις χειριστούμε στο εξής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Πλούτωνας όμως συμβολίζει και τα βάθη της ψυχής μας και η όψη αυτή προσφέρεται για μεταμορφώσεις και μετασχηματισμούς, καθώς και για μια ψυχική ανάταση, που μπορεί να έρθει μέσα από μια αποστασιοποίηση και την σε βάθος ανάλυση των καταστάσεων που αντιμετωπίζουμε. Το σημαντικό είναι, ότι η πνευματική αναζήτηση αυτή μπορεί να φέρει μια νέα αυτοεκτίμηση και μια αναγεννημένη αυτοπεποίθηση, που θα μας φανεί τόσο χρήσιμη τις εποχές που έρχονται.

Σε κοσμικό επίπεδο η σύνοδος Νέας Σελήνης-Πλούτωνα αυτή βοηθά την εκκίνηση της αναγεννητικής διαδικασίας του παγκόσμιου πληθυσμού, που θα συμβεί σταδιακά και σε πολλαπλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αμφισβήτηση πολλών πραγμάτων μέσα στους επόμενους μήνες, και μάλιστα με έντονο τρόπο. Γιατί η σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα θα καταδείξει τις σκοτεινές εκείνες δυνάμεις που επιχειρούν να επιβάλουν την θέληση τους στην πολιτική και την οικονομία με τρόπο άγριο, απολυταρχικό, θα ξεσκεπάσει κάποια από τα σχέδια τους και θα φέρει την αντίσταση του κόσμου στην επιχειρούμενη παγκόσμια καταστολή.

Σύνοδος Άρη-Ουρανού στον Ταύρο

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού γίνεται ακριβείας στις 20 Ιανουαρίου, την μέρα που η παγκόσμια κοινότητα θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στις Η.Π.Α. λόγω της ορκωμοσίας του νέου (;) προέδρου της χώρας. Και μόνο το γεγονός, ότι δύο βδομάδες πριν από την ημερομηνία ορκωμοσίας δεν έχει ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο στην Αμερική, μιλάει από μόνο του.

Η όψη αυτή θα φέρει ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές, απρόσμενα γεγονότα και αιφνιδιασμούς, προκλητικότητα και μια πιθανή απρόκλητη επίθεση. Πραγματοποιείται στον πρώτο δεκανό του Ταύρου, στις 6ο 44’ και επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του πρώτου δεκαημέρου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στον δεκανό αυτό.

Είναι μια όψη που θα συνδεθεί με πολλά γεγονότα σε πολλές χώρες, και σε συνδυασμό με τις συνόδους Νέας Σελήνης-Πλούτωνα και Ήλιου-Πλούτωνα που θα συμβεί στις 14.1, μπορεί να βάλει φωτιά στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή ή να προκαλέσει τεράστιες φυσικές καταστροφές λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ή μεγάλης κλίμακας τεκτονικών (σεισμικών-ηφαιστειακών) συμβάντων. Από την άλλη, το τετράγωνο της συνόδου με την πολυαστρία Κρόνου-Δία-Ερμή στον Υδροχόο, και ειδικά με τον Δία, δημιουργεί μια πραγματικά μεγάλη αναταραχή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και για να γίνει ευκολότερα κατανοητή η πραγματικότητα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά και πόσο σύνθετα γεγονότα μπορούν να φέρουν οι όψεις που συνοδεύουν την Νέα Σελήνη, ας αναλογιστούμε ότι: θα υπάρξουν συγκρούσεις και αναταραχές (Άρης) και αιφνίδια γεγονότα (Ουρανός), φέρνοντας αντιμέτωπους (τετράγωνο) κυβερνήσεις και ηγεσίες (Ήλιος), κοινούς θνητούς-συμπολίτες (Σελήνη), αντιμαχόμενοι για οικονομικά, νομικά ή θρησκευτικά ζητήματα (Δίας), επιχειρήσεις, ασφάλεια και περιορισμούς λόγω covid-19 (Κρόνος), με τους άμαχους να διαδραματίζουν προεξάρχοντα ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων. Και ας σημειωθεί, ότι ο Άρης στην παρούσα φάση είναι πανίσχυρος και εξαιρετικά επιθετικός!

Είναι μια σύνοδος που συμβαίνει στον 4ο οίκο, έναν σημαντικότατο γωνιακό οίκο, που συνδέεται με τη γη και τις σοδειές, τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα δημόσια κτίρια, το υπέδαφος και τα ορυχεία, τους σεισμούς και τις καιρικές συνθήκες, την εδαφική ακεραιότητα και την αντιπολίτευση.

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού αναμένεται να φέρει την αρχή της επόμενης φάσης των αναταράξεων στις χρηματιστηριακές αγορές, ενώ κάποιες χώρες που ανήκουν στον σταθερό σταυρό (όπως π.χ. η Αυστρία, η Ιαπωνία, η Ινδία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Τουρκία, η Ρουμανία, κά) πιθανά να αντιμετωπίσουν το διάστημα που ακολουθεί μια ευρεία γκάμα έκτακτων ή έκρυθμων καταστάσεων, από λαϊκές αντιδράσεις έως εξεγέρσεις, επαναστάσεις ή εμφύλιες συρράξεις, τρομοκρατικά χτυπήματα ή βομβαρδισμούς, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστούν οι κυβερνοεπιθέσεις, καθώς και ο κίνδυνος πυρηνικών ατυχημάτων ή σε ακραίες περιπτώσεις, χρήσης πυρηνικών όπλων, κάτι που απευχόμαστε. Το καλό είναι όμως ότι η σύνοδος Άρη-Ουρανού, όσο δυναμική και αποσταθεροποιητική και αν φαίνεται, ωστόσο δεν προαναγγέλλει αναπόφευκτα γεγονότα (Ουρανός!). Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν την τελευταία στιγμή και να αποφευχθούν πολλά δεινά.

Τετράγωνο Άρη-Κρόνου

 Η όψη αυτή φέρνει απογοητεύσεις και μια πιθανή αναχαίτιση της δράσης. Οι επιθυμίες μας ισχυροποιούνται, αλλά θα είναι δύσκολο να τις εκφράσουμε, πόσο μάλλον να τις πραγματοποιήσουμε. Και όσο περισσότερο θα παλεύουμε να τις πραγματοποιήσουμε, τόσο ισχυρότερη αντίσταση θα αντιμετωπίζουμε.

Πρόκειται για έναν άξονα θανάτου, που εξουδετερώνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της ενέργειας μας. Η όψη αυτή θα φέρει σε κοσμικό επίπεδο μεγάλη δυσφορία και δυσαρέσκεια, θα αυξήσει την ανεργία, θα φέρει μεγάλες δυσκολίες στο παγκόσμιο εμπόριο, περιορισμούς και φτώχια, κακή υγεία με την επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης, με μεταλλάξεις του ιού ή νέες αρρώστιες, αλλά και ατυχήματα.

Τετράγωνο Δία-Ουρανού

 Το τετράγωνο αυτό μπορεί να φέρει μεγάλες εσωτερικές εντάσεις λόγω μιας αιφνίδιας αλλαγής της τύχης ή της πορείας την ζωής μας. Ο Δίας θα φέρει ευκαιρίες για ανάπτυξη και επέκταση, που όμως θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή, γιατί μπορεί να είναι και τελείως παραπλανητικές! Η ανυπομονησία μας και η ανάγκη μας να ξεφύγουμε από τον φαύλο αυτό κύκλο των δυσάρεστων γεγονότων και καταστάσεων, μπορεί να μας οδηγήσει σε βιαστικές αποφάσεις και παράτολμες ενέργειες, που θα μας στοιχίσουν σε χρήματα, ενέργεια και θα μας βγάλουν τελείως από το δρόμο και τους στόχους μας.

Η όψη γίνεται ακριβείας στις 18.1 και αναμένεται να επηρεάσει τα συμφέροντα του λαού, να ψηφιστούν μέτρα που θα επιβαρύνουν οικονομικά και θα περιορίσουν την ευημερία του γενικού πληθυσμού, ενώ ίσως και να υπάρξουν καταστάσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ειρήνη. Ένα τετράγωνο Δία-Ουρανού μπορεί να φέρει από έντονα καιρικά φαινόμενα, σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, έως και εξεγέρσεις, και λόγω του όγκου και των τεράστιων ενεργειών που απελευθερώνει κυρίως ο Δίας, τα όποια γεγονότα σημειωθούν τις μέρες αυτές θα είναι μεγάλων διαστάσεων!

Τετράγωνο Ερμή-Ουρανού

 Η όψη αυτή φέρνει απροσδόκητα νέα που μπορεί να μας εξαναγκάσουν να αλλάξουμε σχέδια ή πορεία πλεύσης. Φέρνει από την μια ενθουσιασμό, από την άλλη όμως νευρικότητα ή αναστάτωση. Οι ταχύτητες στις καθημερινές δραστηριότητες αυξάνονται και υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για να προλάβουμε τις καταστάσεις ή για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

Η εμπλοκή του Ερμή ωστόσο μας δίνει την δυνατότητα να δούμε τα πράγματα από μια καινούργια οπτική και να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Η όψη αυτή αυξάνει την εφευρετικότητα μας και νέες ιδέες μπορούν να γεννήσουν κάτι εντελώς πρωτοποριακό. Αφυπνίζει τους επιστήμονες του τομέα της υγείας, που μπορεί να τους οδηγήσει σε νέες ανακαλύψεις ή πρωτοποριακές θεραπείες. Προσοχή ωστόσο θα χρειαστεί στα ηλεκτρονικά συστήματα και τις σύγχρονες μορφές επικοινωνίας, λόγω πιθανών κυβερνοεπιθέσεων.

Τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού

 Μια από τις ελάχιστες, ίσως και η μοναδική θετική όψη της μέρας, είναι το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού, που διεγείρει τις αισθήσεις και αναγεννά την ερωτική ζωή! Επηρεάζει κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) σταυρού του πρώτου δεκαήμερου και μπορεί να φέρει ξαφνικές καινούργιες γνωριμίες, καθώς και κεραυνοβόλους έρωτες. Ίσως όμως να γεννήσει την επιθυμία μας να πειραματιστούμε ερωτικά με τον υπάρχοντα σύντροφό μας, που θα οδηγήσει σε μια νέα ερωτική άνοιξη στην σχέση μας. Επειδή όμως η Αφροδίτη συνδέεται και με το χρήμα, μπορεί η όψη αυτή να φέρει κάποιο απρόσμενο κέρδος ή ένα μπόνους που δεν περιμέναμε.

Το τρίγωνο αυτό μειώνει κάπως τις αρνητικές δονήσεις και επιρροές του τετραγώνου Άρη-Κρόνου, περιορίζοντας την έκταση των απογοητεύσεων που θα βιώσουμε, ενώ απορροφά μεγάλο ποσοστό της έντασης των τετραγώνων Ερμή και Δία με Ουρανό, γεννώντας μια σπίθα ελπίδας, ότι οι επερχόμενες και εν πολλοίς αναπόφευκτες αλλαγές θα φέρουν ένα πιο σταθερό περιβάλλον και καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η Νέα Σελήνη της 13 Ιανουαρίου και οι άπειρες και πολύ σημαντικές όψεις που την συνοδεύουν, με τις συνδυασμένες ενέργειες της πλειοψηφίας των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, μας αναγκάζει να έρθουμε αντιμέτωποι με χρόνια προβλήματα σε ατομικό επίπεδο ή να δούμε κατάματα τα συστημικά προβλήματα των κοινωνιών ή των πολιτικοοικονομικών συστημάτων που καθορίζουν τις ζωές μας. Αποτελεί μια πρόκληση που θα πρέπει να την αποδεχτούμε, γιατί δεν θα έχουμε απλά άλλη επιλογή… Είναι σαν να μας λέει σύσσωμο το Σύμπαν, ότι δεν πάει άλλο. Έχουμε φτάσει πλέον στο τέλος της παρούσας διαδρομής!

Και ας μην ξεχνάμε, ότι εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι στην ζωή μας, θα πρέπει να φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι να δρομολογήσουμε τις αλλαγές που απαιτούνται. Το ίδιο ισχύει και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι επιτακτική ανάγκη  να αναγεννηθούμε σαν κοινωνίες, να ξαναβρούμε την χαμένη μας ανθρωπιά, να ανακτήσουμε τις πνευματικές μας αξίες, να πάρουμε τις μοίρες μας στα χέρια μας και από κοινού να χτίσουμε τον καινούργιο μας κόσμο. Και η Νέα αυτή Σελήνη μας δίνει τα ερεθίσματα καθώς και τα όπλα εκείνα που θα χρειαστούμε στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Απρίλιος 2024 – Έρωτες για τρία ζώδια

Θέλετε να βιώσετε και πάλι το σκίρτημα ενός νέου έρωτα; Ή μήπως σας έχουν πληγώσει οι εμπε…