Νέα Σελήνη στον Υδροχόο στις 10 Φεβρουαρίου

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου σχηματίζεται στις 10 του μήνα, στις 00:58 τοπική ώρα και λαμβάνει χώρα στις 20 μοίρες 40 λεπτά του Υδροχόου. Το νέο αυτό φεγγάρι εγκαινιάζει το νέο σεληνιακό έτος και σηματοδοτεί την κινεζική πρωτοχρονιά, εισάγοντας μας στο έτος του ξύλινου Δράκου. Σε ένα φεγγάρι στον Υδροχόο γίνεται η σχέση μας με τα συναισθήματα μας λίγο πιο περίπλοκη, καθώς έχουμε τώρα μεγαλύτερη ανάγκη από συναισθηματική ελευθερία. Καλύτερη αίσθηση των συναισθημάτων μας μπορούμε να έχουμε τις μέρες αυτές όταν περιβαλλόμαστε από ανθρώπους, καθώς καταφέρνουμε τις στιγμές αυτές να απαγκιστρωθούμε από αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός, η φοβία ή η ζήλια και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην ουσία.

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου ενεργοποιεί τον 3ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου, ο οποίος στην κοσμική αστρολογία είναι υπεύθυνος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Μέσα Επικοινωνίας, τα Μέσα Ενημέρωσης, τους συγγραφείς και δημοσιογράφους, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τις συναλλαγές και το εμπόριο με τις γειτονικές χώρες, καθώς και τις μετοχές και τα ομόλογα. Στον τρίτο οίκο του ωροσκοπίου έχουμε μια πλειάδα πλανητών να τον ενεργοποιεί, που πέρα από τον Ήλιο και την Σελήνη, είναι και οι Ερμής, Αφροδίτη, Άρης και Πλούτωνας. Καθώς αφορά τις επικοινωνίες, τις συνομιλίες, τις διαπραγματεύσεις και το εμπόριο, πολλά γεγονότα αναμένεται να συμβούν το διάστημα που ακολουθεί, που θα καθορίσουν τις εξελίξεις σε βασικούς τομείς της δημόσιας ζωής.

Ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης πέφτει στο ζώδιο του Σκορπιού, που μας δημιουργεί την ανάγκη να πολεμήσουμε ενάντια στις σκοτεινές και καταστροφικές δυνάμεις της εποχής μας. Ο κυβερνήτης του Σκορπιού, ο Πλούτωνας, μόλις έχει εισέλθει στο ζώδιο του Υδροχόου και διέρχεται την μηδενική μοίρα του ζωδίου, την επονομαζόμενη καρμική. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου και από την θέση του αυτή φέρνει αλλαγές στον τόπο διαμονής ή άλλες αλλαγές, στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Προειδοποιεί μεταξύ άλλων για την πιθανότητα διακοπών της εκπαίδευσης ή για την διακοπή κάποιων οικογενειακών σχέσεων. Ο τομέας του Ωροσκόπου ενεργοποιείται από ένα τετράγωνο με τον Ήλιο (διάσταση συμπεριφοράς και πραγματικής φύσης του ατόμου), ένα τετράγωνο με την Σελήνη (ανασφάλεια και αστάθεια) και μια αντίθεση με τον Ουρανό (ανάγκη για προσέλκυση προσοχής με οποιοδήποτε κόστος).

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος οίκος του ωροσκοπίου βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα, που υποδηλώνει την ισχυρή φιλοδοξία της ελίτ για επιτυχία των επιδιώξεων της. Είναι απόλυτα πεπεισμένη για τις ηγετικές της ικανότητες και την εκτελεστική της δύναμη και προχωρά ακάθεκτη στο έργο της. Ο κυβερνήτης του Λέοντα, ο Ήλιος, διέρχεται τον 3ο οίκο του ωροσκοπίου, που αναμένεται να φέρει αρκετές μετακινήσεις και έντονη επικοινωνία. Ο τομέας του Μεσουρανήματος ενεργοποιείται από την Λίλιθ, η οποία διέρχεται το ζώδιο της Παρθένου, και από την θέση της αυτή κάνει την δική της εξέγερση ενάντια στην καθεστηκυία τάξη. Με το προκλητικό της χιούμορ, την ψυχρότητα και τις συναισθηματικές συγκρούσεις προσπαθεί να γκρεμίσει ότι την κρατά δέσμια στην τρέχουσα πραγματικότητα. Έχει άρνηση να ενταχθεί σ’ αυτή την κοινωνία και έχει απόλυτη άρνηση για τα πάντα. Το Μεσουράνημα σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο (δυσκολία τήρησης των αξιών μας), αντίθεση με την Σελήνη (αστάθεια στην επαγγελματική ζωή) και τετράγωνο με τον Ουρανό (εξωθεί στην εξέγερση, που μπορεί να προκαλέσει αλλαγή κοινωνικού status).

Η κύρια όψη της Νέας Σελήνης του Φεβρουαρίου αφορά ένα τετράγωνο με τον επαναστάτη Ουρανό. Από άποψη δευτερευουσών όψεων, σχηματίζεται ένα τετράγωνο Ερμή-Δία, μια σύνοδος Αφροδίτης-Άρη, ένα τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού και μια σύνοδος Άρη-Πλούτωνα.

Το τετράγωνο Νέας Σελήνης-Ουρανού αποτελεί μια δύσκολη όψη, η οποία αναμένεται να φέρει απρόβλεπτες αλλαγές, αβεβαιότητα και έντονα συναισθήματα ανεπάρκειας. Θα υπάρξει συσσωρευμένη ένταση εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, που ενδεχομένως να εκτονωθεί μέσα από απρόβλεπτες και ακατανόητες πολλές φορές συμπεριφορές, απότομες αλλαγές ρυθμού, γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης των πραγμάτων, ακόμη και ατυχήματα. Για να αξιοποιηθεί με ασφάλεια η παρορμητική αυτή όψη και η επαναστατική ενέργεια που εκλύει, απαιτείται ανοιχτό μυαλό και ευελιξία. Πέρα όμως από την αστάθεια και την κυκλοθυμία, είναι μια όψη που μπορεί να φέρει καινοτομία και εμπνευσμένες ιδέες. Όσο αντισυμβατικές και μακριά από την πραγματικότητα και αν φαίνονται προς στιγμήν οι ιδέες μας, αυτές είναι που θα μπορούσαν να μας φέρουν στο μέλλον τεράστιες ανταμοιβές.

Την σκληρή όψη του Ουρανού με την Σελήνη έρχεται να αμβλύνει κάπως το θεραπευτικό τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού, το οποίο βοηθάει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στα προβλήματα που θα ενσκήψουν και να επιτευχθεί η επιθυμητή ισορροπία. Η διαισθητική αντίληψη των πραγμάτων σε συνδυασμό με την δημιουργική φαντασία μπορεί να οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις και θετικές αλλαγές στους τομείς της ζωής μας που αγγίζει η όψη, όπως είναι τα αισθηματικά, τα οικονομικά και η κοινωνική ζωή. Η όψη υπόσχεται συναρπαστικές εμπειρίες και ευκαιρίες που δεν περιμέναμε. Τα ζευγάρια που λόγω των συνθηκών θα βρεθούν να τους χωρίζει φυσική απόσταση, ίσως την βιώσουν τώρα σαν μια συναρπαστική εμπειρία και ενδεχομένως να καταφύγουν στην σύγχρονη τεχνολογία, που θα καλύψει την έλλειψη της μεταξύ τους φυσικής επαφής.

Το τετράγωνο Ερμή-Δία φέρνει αισιοδοξία και μια επεκτατική διάθεση, με την διαμόρφωση οραμάτων και φιλόδοξων σχεδίων για το μέλλον. Παρά τα εμφανή οφέλη της όψης, θα υπάρξει μεγάλη δυσκολία εστίασης, κάτι που θα μας οδηγήσει σε αναποφασιστικότητα και αναβλητικότητα. Είναι σημαντικό να δώσουμε προσοχή στις λεπτομέρειες για να αποφύγουμε λάθη και παραλήψεις. Η υπερβολική αισιοδοξία μπορεί να μας οδηγήσει σε αμηχανία, αποτυχία και απογοήτευση, ενώ η αλαζονεία και η αδιακρισία μας, δημιουργούν παγίδες σε κοινωνικό επίπεδο. Θα ήταν φρόνιμο να μην δίνουμε εύκολα υποσχέσεις για πράγματα που υπερβαίνουν των δυνατοτήτων μας και να θέσουμε ένα φρένο στα υπερβολικά φιλόδοξα σχέδια μας.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται τις μέρες γύρω από την Νέα Σελήνη αλλά φτάνει σε σύνοδο ακριβείας στις 22 Φεβρουαρίου, αυξάνει την επιθυμία μας για στενές σχέσεις. Η σεξουαλικότητα μας είναι τονισμένη και αναζητάμε την ικανοποίηση, κάτι που κάνει τους μοναχικούς πιο δραστήριους στην αναζήτηση ενός συντρόφου. Υπάρχει από την μια η πρωταρχική παρόρμηση για αναπαραγωγή, υπάρχει όμως και από την άλλη η τρυφερή πλευρά και ο ρομαντισμός, που αυξάνει τις πιθανότητες μας να βρούμε έναν ερωτικό σύντροφο. Πέρα όμως από την επιρροή της όψης στην αισθηματική μας ζωή, αναμένεται να φέρει μια αναγέννηση στις δημιουργικές μας ασχολίες. Η καθημερινές μας δράσεις θα γίνουν πολύ πιο ευχάριστες μέσα από την ορμή και την δημιουργικότητα, που θα έχουν σαν συνέπεια να κάνουμε πράγματα που να λειτουργούν ή να φαίνονται καλύτερα. Είναι δε μια εξαιρετική χρονική περίοδος να ασχοληθεί κανείς με μορφές τέχνης, ειδικά με τον χορό ή την γλυπτική, που συνδυάζουν την φυσική δράση και την συναισθηματική έκφραση.

Τέλος, η σύνοδος Άρη-Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 14 Φεβρουαρίου στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου, είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει άκρατη φιλοδοξία, σεξουαλική ορμή, λαγνεία, εγωισμό, βία και αδίστακτη συμπεριφορά. Η όψη μπορεί να μας οδηγήσει σε εκρήξεις θυμού και απρόβλεπτες ενέργειες, ενώ στις σχέσεις μας γινόμαστε κυριαρχικοί και επιθετικοί. Καλό είναι να διοχετεύσουμε όλη αυτή την ζωτική ενέργεια σε γόνιμες και παραγωγικές δράσεις, παρά σε αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς. Μια έκρηξη άλλωστε δημιουργικότητας, θα μπορούσε να προκαλέσει ριζικούς μετασχηματισμούς στην ζωή μας.

Το καινούργιο φεγγάρι του Φεβρουαρίου μόνο εύκολο δεν είναι, καθώς κυριαρχεί η ενέργεια του επαναστάτη Ουρανού, έχει όμως και αρκετά έντονη επιρροή του Πλούτωνα, τόσο από τον Ωροσκόπο, όσο και από την σύνοδο που σχηματίζει με τον Άρη. Τα γεγονότα που θα υπάρξουν το διάστημα που ακολουθεί θα είναι πολλά, θα είναι ξαφνικά και δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Η υπερβολικά μεγάλη συγκέντρωση ουράνιων σωμάτων στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου της Σελήνης και οι τρείς σύνοδοι που σχηματίζονται (Σελήνης-Ήλιου, Αφροδίτης-Άρη και Άρη-Πλούτωνα) στον τομέα αυτόν, δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες για ύπαρξη σημαντικών γεγονότων που θα ανατρέψουν παγιωμένες καταστάσεις και θα κλείσουν οριστικά κάποιους κύκλους. Συνομιλίες ή διαπραγματεύσεις μπορεί να έχουν μια απρόοπτη αρνητική τροπή και να εκτραχυνθούν οι καταστάσεις, ενώ τα μηνύματα για το διεθνές εμπόριο, άρα και τον ομαλό εφοδιασμό των αγορών με εμπορεύματα, μόνο ρόδινα δεν είναι. Αστάθεια ενδέχεται να υπάρξει επίσης στα διεθνή χρηματιστήρια και να παρουσιάσουν μετοχές ή ομόλογα μεγάλες και αιφνίδιες μεταβολές στην αξία τους.

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός, ότι σχηματίζεται ουσιαστικά μια τριπλή σύνοδος Πλούτωνα-Άρη-Αφροδίτης στον Υδροχόο, που αναμένεται να χρωματίσει με την ενέργεια του το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και θα μπορούσε να φέρει ξεσπάσματα βίας, συμπλοκές και συγκρούσεις, τόσο σε επίπεδο κοινωνικών ομάδων και κυβερνόντων, όσο και μεταξύ κρατών ή συνασπισμών, αλλά και αναστατώσεις στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο εκείνο που αντιμάχεται με όλες του τις δυνάμεις το παλιό και καθιερωμένο, την κοινωνική αδικία και τις ανισότητες και η τριπλή σύνοδος προεξοφλεί λίγο-πολύ μια περίοδο αστάθειας, εντάσεων και ανατροπών, η οποία μπορεί να είναι μακράς διάρκειας. Λόγω όμως της εμπλοκής του Ουρανού, δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι, ποια θα είναι η μορφή των γεγονότων που μας περιμένουν, ούτε και ποια κατεύθυνση θα πάρουν τελικά. Ένα πράγμα είναι όμως σίγουρο: Κοσμογονικές αλλαγές πλησιάζουν όλο και περισσότερο και την επόμενη μέρα τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο. Ας είμαστε λοιπόν όσο καλύτερα προετοιμασμένοι μπορούμε.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούνιος 2024 – Η εύνοια της τύχης για 3 ζώδια

Μέσα στον Ιούνιο θα είναι αρκετοί πλανήτες συγκεντρωμένοι στο ζώδιο των Διδύμων και αναμέν…