Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 30.05.22

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου πραγματοποιείται στις 30 του μήνα, στις 14:30 τοπική ώρα και στις 09ο 03’ του αστερισμού των Διδύμων. Ένα φεγγάρι στους Διδύμους μεγεθύνει την ανάγκη μας για αλλαγές αλλά και αυθορμητισμό στην ζωή μας. Έχουμε την παρόρμηση να μοιραστούμε με τους συνανθρώπους μας σκέψεις, απόψεις ή συναισθήματα, καθώς γινόμαστε πολύ πιο επικοινωνιακοί. Υπό την επιρροή της Σελήνης είμαστε πιο ψύχραιμοι στις συνδιαλλαγές μας, θα πρέπει να προσέξουμε όμως να μην εμφανιστούμε σαν ψυχροί ή άσπλαχνοι στα μάτια των γύρω μας. Το ζητούμενο των ημερών που επηρεάζει η Νέα Σελήνη θα είναι να βρούμε μια υγιή ισορροπία ανάμεσα στο μυαλό και την καρδιά, μεταξύ διάνοιας και συναισθήματος.

 

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου πραγματοποιείται στον πρώτο δεκανό των Διδύμων, με διπλή  επιρροή του Ερμή από ζώδιο και δεκανό. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν ένα φεγγάρι που θα προωθούσε την επικοινωνία, τα ταξίδια και τις ανταλλαγές ιδεών ή εμπορευμάτων, μόνο που ο πλανήτης βρίσκεται ανάδρομος στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου και δημιουργεί εμπόδια και προβλήματα στους τομείς που κυβερνά. Σύμφωνα δε με τα σύμβολα Sabian, η 9η μοίρα των Διδύμων απεικονίζει έναν μεσαιωνικό πολεμιστή, αποφασισμένο και σίγουρο για τον εαυτό του, με το τόξο στο χέρι και την φαρέτρα του γεμάτη βέλη. Είναι ένα σύμβολο που υποδηλώνει την ικανότητα μας να πετύχουμε τον στόχο μας, αρκεί να είμαστε βέβαιοι γι’ αυτό που θέλουμε να κατακτήσουμε. Απαιτούνται ωστόσο για την επιτυχία του εγχειρήματος μας δεξιότητες, εστίαση στον στόχο και γνώση των συνθηκών που επικρατούν.

Από τον χάρτη της Νέας Σελήνης του Μαΐου γίνεται φανερό ότι ο ωροσκόπος της βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου, ένα ζώδιο που είναι συνυφασμένο με την τάξη, την οργάνωση, την προσήλωση και την ανάγκη για διαφάνεια. Η τοποθέτηση αυτή μας δίνει μια σαφή ένδειξη, ότι κάποια πράγματα ή καταστάσεις μπορεί να ξεκαθαρίσουν με το φεγγάρι αυτό και να τεθούν στην σωστή τους διάσταση. Σελήνη και Ήλιος ενεργοποιούν τον 9ο ηλιακό οίκο, έναν οίκο που στην κοσμική αστρολογία είναι υπεύθυνος για το δικαστικό σώμα και να νομικά ζητήματα, τον κλήρο και την θρησκευτική πίστη των πολιτών, την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση, καθώς και τις εμπορικές και άλλες συναλλαγές των χωρών, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής ναυτιλίας. Είναι οι τομείς του δημόσιου βίου στους οποίους αναμένονται γεγονότα, ανάλογα με τις όψεις που κυριαρχούν στην Νέα αυτή Σελήνη.

Το αξιοσημείωτη της Νέας Σελήνης του Μαΐου είναι ότι μετά από πολύ καιρό, η Σελήνη και ο Ήλιος δεν σχηματίζουν σημαντικές όψεις με άλλους πλανήτες. Υπάρχουν όμως δευτερεύουσες όψεις μεταξύ των πλανητών, που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και καθιστούν την παρούσα Νέα Σελήνη αξιοσημείωτη! Οι όψεις αυτές είναι ένα τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο, με τον Ερμή ανάδρομο, να γυρίζει ορθόδρομος στις 3 Ιουνίου, ενώ τον Κρόνος σε στάση, καθώς γυρίζει ανάδρομος στις 4 Ιουνίου. Όπως και κατά την διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης της 16 Μαΐου στον Σκορπιό και της σεληνιακής έκλειψης της 19 Νοεμβρίου 2021 στον Ταύρο, και στο φεγγάρι αυτό εμπλέκεται σε σύνοδο με τον Ερμή ο δυσοίωνος απλανής αστέρας Algol από τον αστερισμό του Περσέα, αλλιώς γνωστός σαν «το κεφάλι της μέδουσας». Ο Άρης βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία, ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα, ενώ η σύνοδος τους με τον σταθερό αστέρα Deneb Kaitos του αστερισμού του Κήτους, φύσης Κρόνου, μόνο καλά νέα δεν φέρνει. Ας δούμε όμως τις δευτερεύουσες αλλά όμως τόσο σημαντικές όψεις με την σειρά, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην διαμόρφωση της ενέργειας και του κλίματος των ημερών.

Το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου έχει κορύφωση στις 3 Ιουνίου, την μέρα που θα γυρίσει ο Ερμή ορθόδρομος, ωστόσο η επιρροή του στην Νέα Σελήνη είναι ισχυρότερη από ότι υποδηλώνει η μερική απόκλιση του της 1ο 23’. Είναι μια πλανητική όψη που συνδέεται συνήθως με δυσκολίες ή περιορισμούς στα ταξίδια και στην επικοινωνία, ακόμη και στην σκέψη και στην αποκρυστάλλωση απόψεων. Είμαστε υπό την επιρροή της μπερδεμένοι, και γι’ αυτό πολλές φορές απόμακροι και αναποφάσιστοι. Κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα, όμως η μοναξιά και η απαισιοδοξία, ενώ είναι δυνατό να γίνουμε στενόμυαλοι, κακοί και εριστικοί, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στις επαγγελματικές ή συναισθηματικές μας σχέσεις, πολλές φορές άνευ λόγου και αιτίας.

Το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου θα έχει μια απόκλιση έως 1ο 30’ μεταξύ 29 Μαΐου και 7 Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο μεγιστοποιείται η δυναμική του. Φέρει δε μια καρμική χροιά, καθώς τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε το τίμημα της κακίας, των σφαλμάτων ή της ανομίας μας από τις προηγούμενες φάσεις της ζωής μας. Πολύ πιο έντονη γίνεται η όψη με την εμπλοκή για μια ακόμη φορά του απλανή αστέρα Algol, του β΄ (βήτα) του Περσέα, ένα αστέρι που έχει μια πολύ ενεργή ανάμειξη στις δύο σεληνιακές εκλείψεις του τελευταίου εξαμήνου. Είναι το αστέρι εκείνο, όπως έχουμε διεξοδικά αναλύσει στις εκλείψεις που προηγήθηκαν, το οποίο συνδέεται με συμφορές και θανάτους, πολύνεκρα ατυχήματα και αιματοχυσία, βία και ψεύδη.

Σε κοσμικό επίπεδο το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου από Ταύρο και Υδροχόο αντίστοιχα δημιουργεί ανησυχίες για μια νέα φάση περιορισμών στις ελευθερίες μας, καθώς και προβλήματα στο εμπόριο και στα ταξίδια, ενώ η θέση τους στον 5ο (πρεσβείες και διπλωματικές αποστολές) και 7ο ηλιακό οίκο (διεθνείς σχέσεις, συνεργασίες και συνασπισμοί, φίλοι και εχθροί της χώρας) του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι όποιες διπλωματικές προσπάθειες γίνουν το διάστημα αυτό για το τέλος της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, είτε θα είναι προσχηματικές, για να παραπλανηθεί η κοινή γνώμη, είτε θα οδηγήσουν στο αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσαν. Δεν μπορεί να θεωρηθεί δε καθόλου απίθανο, να εμφανιστούν νέες εστίες εντάσεων μεταξύ γειτονικών χωρών, ή, όπου το κλίμα είναι ήδη τεταμένο, να επιδεινωθεί σημαντικά η κατάσταση.

Η σύνοδος Άρη-Δία έρχεται να ελαφρύνει κάπως την βαριά ενέργεια του τετραγώνου Ερμή-Κρόνου, δίνοντας μας ορμή και θάρρος, πλεόνασμα ενέργειας και δυναμισμό, επιχειρώντας έτσι να σπάσει τον φαύλο κύκλο των αρνητικών συναισθημάτων. Είναι μια όψη που μας ωθεί στον ανταγωνισμό, άρα είναι ιδανική για ανταγωνιστικά αθλήματα, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αλλά και για πολεμικές συγκρούσεις, ωστόσο η υπερβολική μας αυτοπεποίθηση μπορεί να μας οδηγήσει σε απρόσμενα προβλήματα, ειδικά εάν τα βάλουμε με έναν πολύ ισχυρότερο μας.

Σε σύνοδο με τους δύο πλανήτες βρίσκεται ο σταθερός αστέρας β’ (βήτα) του αστερισμού του Κήτους, ο λαμπρότερος αστέρας του αστερισμού, ή όπως είναι ευρύτατα γνωστός με την αραβική του ονομασία Deneb Kaitos, ήτοι η νότια ουρά του θαλάσσιου τέρατος. Πρόκειται για ένα αστέρι φύσης Κρόνου, που είναι συνδεδεμένο με την αυτοκαταστροφική ωμή βία, αρρώστια, ντροπή, ατυχία και αναγκαστική αλλαγή. Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο η παρουσία του συνοδεύεται από περιορισμούς και αναστολές από κάθε άποψη. Προκαλεί προβλήματα και απώλειες στο εμπόριο, ενεργοποιεί δόλιες συμπεριφορές από συνεργάτες, φέρνει άνοδο και επιτυχία, που όμως θα συνοδευτεί πολύ σύντομα από πτώση.

Βρίσκεται ο αστέρας στην ουρά του κήτους, στο μέρος εκείνο του θαλάσσιου τέρατος που μαστιγώνει τη θάλασσα και δημιουργεί κυματισμούς, επικοινωνώντας με τον τρόπο αυτό με τα άλλα κήτη. Η έκδηλη παρουσία του όμως μπορεί να προσελκύσει την προσοχή θηρευτών και να βρεθεί έτσι σε κίνδυνο. Μεταφορικά μας τονίζει, ότι πολλές φορές δημιουργούμε μεγάλα κύματα χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες τους και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν επάνω μας λόγω των αλυσιδωτών αντιδράσεων που θέτουμε εν αγνοία μας σε κίνηση. Σε σύνοδο με τον Άρη ο αστέρας φέρνει πάθη, βία, τραυματισμούς στο κεφάλι, πυρετούς, ντροπή και καταστροφή, κυρίως από δικές μας ενέργειες. Σε σύνοδο με τον Δία δε, μπορεί να φέρει την κατάκτηση υψηλών εκκλησιαστικών ή νομικών θέσεων και αξιωμάτων, που όμως θα συνοδευτούν από κινδύνους ανατροπής, λόγω προδοσίας και μυστικών εχθρών. Είναι υπεύθυνος επίσης για απώλειες οικονομικών πόρων σε κάθε προσπάθεια κερδοσκοπίας.

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου βρίσκεται σε σύνοδο με μια ομάδα απλανών αστέρων του αστερισμού του Ταύρου, γνωστές με την ονομασία Υάδες, που βρίσκονται  ανάμεσα στα μάτια του Ταύρου, με ποιο φωτεινό μεταξύ τους τον Aldebaran. Οι Υάδες είναι φύσης Κρόνου και Ερμή και συνδέονται με έντονα καιρικά φαινόμενα σε στεριά και θάλασσα, όπως είναι οι καταιγίδες και οι φουρτούνες. Είναι αστέρες που συνδέονται με την βία και την αγριότητα, δίνουν ξαφνικά γεγονότα, γυρίσματα της τύχης, που φέρνουν πόνο και δάκρυα. Είναι συχνοί οι τραυματισμοί στο κεφάλι από αιχμηρά όργανα ή όπλα, οι πυρετοί, καθώς και προβλήματα στην όραση, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην τύφλωση. Σε σύνοδο τους με τον Ήλιο φέρνουν διαταραχές στην σκέψη και θολό μυαλό, δυσκολίες στην μελέτη και κακή διάθεση. Προκαλεί επίσης θανάτους και τραυματισμούς, δολοφονίες, μαχαιρώματα και πυροβολισμούς, αποκεφαλισμούς και ναυάγια. Σε σύνοδο με την Σελήνη γεννά δυσκολίες που συνδέονται με γραπτά, προσπάθειες πλαστογράφησης, ροπή προς ασθένειες και ατίμωση, καθώς και τραυματισμούς στα μάτια ή τύφλωση.

Όσο για τον Aldebaran, τον α (άλφα) του Ταύρου, είναι φύσης Άρη και αποτελεί ένα από τα τέσσερα βασιλικά αστέρια, που αποκαλείται συχνά «το αστέρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ», του φύλακα της Ανατολής. Είναι ένα αστέρι που συνδέεται με τον πόλεμο και την στρατιωτική σταδιοδρομία, την καταξίωση και την επιτυχία, εάν ενεργοποιείται με θετικές όψεις. Δίνει ευφυία, ευγλωττία, ακεραιότητα και θάρρος, φέρνει τιμές, δημοτικότητα και καταξίωση. Ο πλούτος και η δύναμη που γεννά η παρουσία του σπάνια έχουν διάρκεια και συχνά συνοδεύονται από κινδύνους, βία και ασθένειες. Ο αστέρας έχει συνδεθεί με ανησυχία και αταξία, λαϊκές διαφωνίες, ακόμη και εξεγέρσεις ή επαναστάσεις, καθώς φουντώνει το μυαλό των ανθρώπων και τους ωθεί σε συγκρούσεις.

Σε σύνοδο με τον Ήλιο φέρνει ο Aldebaran μεγάλη ενέργεια, δίνει τιμές που όμως πολλές φορές είναι προσωρινές, γεννά κινδύνους για αντιδικίες και νομικές διαμάχες. Έχει συνδεθεί με ασθένειες, πυρετούς και βίαιους θανάτους. Φέρνει όμως πλούτη και τιμές, μόνο που αρκετές φορές καταλήγουν σε ντροπή και καταστροφή. Σε σύνοδο με την Σελήνη είναι ο αστέρας ευνοϊκός για ζητήματα που αφορούν την δουλειά, την οικογένεια, την δημόσια ζωή ή θρησκευτικά θέματα. Συνδέεται συχνά με τιμές και οικονομικά οφέλη, μόνο που και στην όψη αυτή παραμονεύει η καταστροφή. Υπάρχει δε μια ροπή προς ασθένειες, πυρετούς αλλά και  βίαιους θανάτους.

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου έχει έντονη την επιρροή του Κρόνου και του Άρη, τόσο από την παρουσία των δύο πλανητών μέσα από όψεις, όσο και από την ενεργοποίηση απλανών αστέρων λόγω συνόδων, που φέρουν ποιότητες των δύο πλανητών.

Ο Κρόνος, ο άρχοντας του χρόνου και του κάρμα, όντας σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος, ενεργοποιεί διπλά τον μηχανισμό του κάρμα και υπόσχεται κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του τιμωρίες για όσους έβλαψαν και γέννησαν πόνο στους γύρω τους, αλλά και ανταμοιβές για όσους ήταν συνετοί και συνεπείς. Φέρνει όμως και περιορισμούς, ανατροφοδοτεί τις φοβίες μας και γεννά άγχη. Ο αστέρας δε Deneb Kaitos του αστερισμού του Πήτους, φύσης Κρόνου, μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτοκαταστροφικές ενέργειες και βία. Ο Άρη σε θετική όψη με τον Δία θα μας δώσει μια τονωτική ένεση αυτοπεποίθησης και μια ώθηση από άποψη ενέργειας, μπορεί όμως να μας οδηγήσει σε υπερβολές, άρα και σε ήττες και ταπεινώσεις. Συνηγορεί στο ενδεχόμενο αυτό η παρουσία του αστέρα Aldebaran, φύσης Άρη, ένα άστρο του πολέμου, που όμως δεν εγγυάται την νίκη και την τελική επικράτηση.

Από τις όψεις που συνοδεύουν την Νέα Σελήνη στους Διδύμους του Μαΐου δεν μπορούμε να περιμένουμε θετικές εξελίξεις από το πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας, όπως είναι το τέλος των πολεμικών συγκρούσεων, αντίθετα μάλιστα, ίσως να έχουμε μια περαιτέρω κλιμάκωση. Η διαρκής ενεργοποίηση του αστέρα Algol το τελευταίο εξάμηνο, γεννά επιθετικότητα, βία και αιματοχυσία, τόσο στα πολεμικά μέτωπα, όσο και στις κοινωνίες μας. Πρόσθετες δυσκολίες είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν στις εμπορευματικές μεταφορές, όχι μόνο λόγω έλλειψης προϊόντων, αλλά και λόγω άλλων αστάθμητων παραγόντων, ενώ οι αεροπορικές μεταφορές και ο τουρισμός, που ελπίζουν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος των τελευταίων δύο ετών, ενδεχομένως να μείνουν μακριά από τους στόχους τους. Η αύξηση του κόστους προϊόντων και υπηρεσιών, η έλλειψη προσωπικού αλλά και τα ενδεχόμενα νέα ιατρικά πρωτόκολλα και οι περιορισμοί που αυτά θα φέρουν, είναι μερικά από τα πιθανά σενάρια που είναι δυνατόν να γεννήσουν πρόσθετες δυσκολίες. Ας ελπίσουμε ωστόσο ότι οι δυσκολίες που προαναγγέλλει το φεγγάρι αυτό θα είναι προσωρινές και τα όποια προβλήματα ενσκήψουν δεν θα φέρουν και νέες ανατροπές στην καθημερινότητα, άρα και στις ζωές μας…

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ιούνιος 2024 – Η εύνοια της τύχης για 3 ζώδια

Μέσα στον Ιούνιο θα είναι αρκετοί πλανήτες συγκεντρωμένοι στο ζώδιο των Διδύμων και αναμέν…