Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου στους Ιχθείς : Ένας νέος κύκλος ζωής

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στις 20 του μήνα στην 1ο 21’ των Ιχθύων και λαμβάνει χώρα στις 09:05 ώρα Ελλάδος. Ένα φεγγάρι στους Ιχθείς βγάζει στην επιφάνεια πάντοτε την ευαίσθητη φύση μας και αυξάνει την ενσυναίσθηση μας σε σχέση με το περιβάλλον που κινούμαστε και λειτουργούμε. Λόγω της βαθιάς συναισθηματικής φύσης του ζωδίου που κυριαρχεί στην παρούσα Νέα Σελήνη, μπορεί να αισθανθούμε σε στιγμές ανασφαλείς, να μην μπορούμε να αποφασίσουμε προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούμε, με αποτέλεσμα να είμαστε συχνά παθητικοί παρατηρητές των γεγονότων και να περιμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει η ροή των γεγονότων στην ζωή μας. Καθώς κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου είναι ο Ποσειδώνας, είναι και μια δημιουργική σελήνη, μια και θα υπάρξει έντονη φαντασία και δημιουργική δράση. Προσφέρεται όμως και για πνευματικές ή μεταφυσικές αναζητήσεις, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι τα περισσότερα ουράνια σώματα είναι συγκεντρωμένα στους τρεις τελευταίους οίκους του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης.

Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης βρίσκεται στον επιθετικό και πάντα βιαστικό Κριό, που αναμένεται να εξισορροπήσει κάπως τον παθητικό και αναποφάσιστο Ιχθύ. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, ο Άρης, συνεχίζει να διέρχεται το ζώδιο των Διδύμων και τον 2ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου, σηματοδοτώντας μια περίοδο που κάποιοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους στόχους, να κερδίσουν οικονομικά οφέλη και να χειραγωγήσουν τους γύρω τους προς ίδιον όφελος. Ένα εξάγωνο που σχηματίζει ο ωροσκόπος με τον Άρη δείχνει την επιμονή που θα επιδείξουν κάποιοι να πετύχουν αυτό που επιθυμούν, με σύμμαχός τους  την άφθονη ενέργεια και ανθεκτικότητα που διαθέτουν. Η ευρεία σύνοδος που σχηματίζει ο ωροσκόπος με τον Δία έρχεται να επιτείνει την αλαζονική φύση κάποιων και να αποκαλύψει τον επιθετικό και βίαιο χαρακτήρα τους.

Το Μεσουράνημα ή ο 10ος ηλιακός οίκος, ο οίκος που αντιπροσωπεύει την εξουσία, βρίσκεται στον Αιγόκερω, ίσως το πιο φιλόδοξο από τα ζώδια. Ο κυβερνήτης του Αιγόκερου, ο Κρόνος, διέρχεται τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου, καταδεικνύοντας ότι η επιβίωση πολλών από τους πολιτικούς ηγέτες την περίοδο αυτή οφείλεται καθαρά και μόνο στις διασυνδέσεις που έχουν και στην στήριξη που απολαμβάνουν από φίλους και γνωστούς. Έχουν μακροχρόνια σχέδια, αλλά ο Πλούτωνας στον 10ο  οίκο μπορεί να προκαλέσει αναπάντεχες αλλαγές και απότομη διακοπή της πορείας τους, ίσως μέσα από σκάνδαλα ή αποκαλύψεις. Ένα τετράγωνο δε με τον Δία φανερώνει πως πολλοί από τους ηγέτες τυφλώνονται από τις φιλοδοξίες τους και υπερεκτιμούν τις δυνατότητες ή τα ταλέντα τους.

Η Νέα Σελήνη της 20ης Φεβρουαρίου ενεργοποιεί τον 11ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου, ο οποίος στην πολιτική αστρολογία απεικονίζει τα Κοινοβούλια των χωρών, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και το νομοθετικό έργο των κυβερνήσεων. Αφορά τα τεχνολογικά επιτεύγματα των χωρών, την αεροπορία αλλά και τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των χωρών. Πρόκειται για έναν οίκο που ενεργοποιείται πέρα από την παρουσία της Σελήνης και του Ήλιου και από την διέλευση του Κρόνου και του Ερμή. Με κυρίαρχο πλανήτη της Νέας Σελήνης τον Κρόνο, τα γεγονότα που αναμένεται να μας απασχολήσουν και άπτονται των τομέων της δημόσιας ζωής που προαναφέρθηκαν θα φέρουν δυσκολίες, ανασφάλεια και περιορισμούς στην ζωή μας μέσα από καινούργιες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η κύρια όψη της Νέας Σελήνης αφορά μια σύνοδο της με τον Κρόνο από τις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου, η σκληρή επιρροή της οποίας ωστόσο έρχεται να αμβλυνθεί από ένα εξάγωνο ΑφροδίτηςΠλούτωνα. Η σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητα μας, ανασφάλεια, φοβία για το μέλλον ή και θλίψη λόγω απωλειών. Ο Κρόνος συνδέει την παρουσία του πάντοτε με περιορισμούς και στερήσεις και απαιτεί από εμάς σοβαρότητα, προσήλωση και σταθερότητα, καθώς και υπομονή και εγκαρτέρηση. Είναι ένα χρονικό διάστημα που θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποια σταθερότητα ή για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσουμε κάποιες δράσεις μας από την αρχή, ώστε να έχουν την δομή ή υποδομή που πρέπει, να είναι αποδοτικές και να έχουν διάρκεια στον χρόνο. Και μέσα από τις δράσεις αυτές, μπορεί να έρθει η αναγνώριση των προσπαθειών μας, παράλληλα με την προβολή της δουλειάς μας και την ανταμοιβή μας.

Οι σχέσεις μας, προσωπικές ή επαγγελματικές, μπορούν να ωφεληθούν από την σύνοδο Σελήνης-Κρόνου, εάν καταφέρουμε να εδραιώσουμε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ευνοούνται υπό την έννοια αυτή οι επιχειρηματικές συνεργασίες ή σε προσωπικό επίπεδο η επισημοποίηση μιας σχέσης. Συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες ή ηλικιωμένα άτομα ευνοούνται υπό την επιρροή του Κρόνου και μπορούν να έχουν αίσια έκβαση. Ο Κρόνος ωστόσο μας βοηθά να στρέψουμε την προσοχή μας στην ουσία ενός ζητήματος, και από την νέα οπτική που θα το εξερευνήσουμε, να εστιάσουμε σε πρακτικά ζητήματα. Μέσα από την διαδικασία δε αυτή, θα καταφέρουμε να απλοποιήσουμε και να κάνουμε πολύ πιο αποτελεσματικές και άρα πιο παραγωγικές τις δράσεις μας. Οι στόχοι μας γίνονται αυτόματα λιγότερο περίπλοκοι και άρα πολύ πιο εύκολα πραγματοποιήσιμοι.

Η σύνοδος από την άλλη Ήλιου-Κρόνου, μας μεταφέρει το μήνυμα ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθούμε και να κάνουμε με κάθε δυνατό τρόπο αισθητή την παρουσία μας. Οι υποχρεώσεις ή τα καθήκοντα μας μπορεί να είναι αυξημένα το διάστημα που ακολουθεί, όπως και τα βάρη, προσωπικά ή επαγγελματικά, που θα κληθούμε να σηκώσουμε και για να τα φέρουμε σε πέρας θα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, συνετοί, προσεκτικοί στις κινήσεις μας και αξιόπιστοι. Στο τέλος της διαδρομής όμως, εάν είμαστε πιστοί στις επιταγές του Κρόνου, μπορούμε να απολαύσουμε τα δώρα του, που μετά από στερήσεις, περιορισμούς και ανασφάλεια, θα φέρουν την επιβράβευση και την επιτυχία. Ίσως είναι όμως και μια περίοδος που θα πρέπει να κάνουμε κάποιες ριζικές αλλαγές στην ζωή μας, προσωπική ή επαγγελματική, εάν δούμε ότι οι προσπάθειες μας δεν αποδίδουν πλέον καρπούς.

Τις σκληρές συνόδους του Κρόνου με Ήλιο και Σελήνη έρχεται να αμβλύνει κάπως το εξάγωνο ΑφροδίτηςΠλούτωνα. Είναι μια όψη που επιτείνει την ανάγκη μας για συντροφικότητα και μπορεί να προσθέσει βάθος και ουσία σε μια υπάρχουσα σχέση, μεταμορφώνοντας την. Θα μας απασχολεί το σεξ πολύ περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο και πολλοί θα πειραματιστούν σεξουαλικά, εξερευνώντας τα όρια τους. Οι αδέσμευτοι ίσως να ερωτευτείτε κεραυνοβόλα αυτή την περίοδο και η καινούργια σχέση να σαρώσει την ζωή σας σαν ανεμοστρόβιλος. Μπορεί όμως να αποκτήσετε εμμονές με κάποιο πρόσωπο και να μην μπορείτε να το βγάλετε από το μυαλό σας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προχωρήσετε σε μια σχέση. Ο Πλούτωνας, ο άρχοντας του κάτω κόσμου και κυβερνήτης των κρυφών και μυστικών, μπορεί να οδηγήσει κάποιους σε παράνομες ερωτικές σχέσεις, που όμως σε κάποια χρονική στιγμή θα αποκαλυφθούν και θα δημιουργήσουν σοβαρούς τριγμούς στα θεμέλια των μόνιμων τους σχέσεων. Η όψη ωστόσο δεν γεννά μόνο ερωτικό πάθος. Έντονες φιλικές σχέσεις μπορεί να συναφθούν, που θα έχουν καταλυτική επίδρασης την ζωή μας. Μπορεί όμως να στραφούμε με πάθος σε κάποιο χόμπι, σε καλλιτεχνικές δράσεις, στην μαγειρική ή σε οτιδήποτε μπορεί να μας προσφέρει μια δημιουργική διέξοδο.

Υπό την επίδραση του Πλούτωνα θα έρθουν μυστικά στην φόρα που θα αποσταθεροποιήσουν συντροφικές, φιλικές ή επαγγελματικές σχέσεις, και καθώς η όψη ενεργοποιεί τον 10ο (αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων) και τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης (μυστικές υπηρεσίες, μυστικές επαφές, κατάσκοποι, πράκτορες και μυστικοί εχθροί), θα μπορούσαμε να αναμένουμε σε κοσμικό επίπεδο αποκαλύψεις ή νέα σκάνδαλα, που θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω κάποιες από τις κυβερνήσεις ή θα αποδομήσουν την εικόνα και το κύρος προσώπων του χώρου της πολιτικής ή οικονομίας.

Η Νέα Σελήνη της 20 Φεβρουαρίου βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον απλανή αστέρα «ε» (έψιλον) από τον αστερισμό του Πήγασου, ο οποίος είναι ο φωτεινότερος αστέρας του αστερισμού, γνωστός και με την ονομασία Enif. Πρόκειται για έναν ερυθρό υπεργίγαντα, με επτά φορές μεγαλύτερη μάζα του δικού μας ήλιου και 211 φορές μεγαλύτερη ακτίνα. Αστρολογικά είναι φύσης Άρη και προμηνύει τους επερχόμενους κινδύνους, ειδικά στα πεδία των μαχών. Μπορεί όμως να φέρει και επιτυχίες στο πολεμικό μέτωπο, όπως και στον αθλητισμό ή στις επαγγελματικές μας επαφές. Η ενεργοποίηση δε του αστερισμού του Πήγασου προμηνύει γεγονότα που έχουν σχέση με την ναυτιλία και τους ωκεανούς, έχει καταγραφεί όμως ότι φέρνει επίσης αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Είναι ένας αστερισμός που χαρίζει διαίσθηση, πνευματική δύναμη και ενθουσιασμό, φέρνει όμως και φιλοδοξία, ματαιοδοξία, ιδιοτροπίες και κακή κρίση.

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου στον αστερισμό των Ιχθύων προσφέρεται για νέα ξεκινήματα και καινούργιους στόχους, καθώς ανοίγει ένας νέος κύκλος ζωής μπροστά μας. Υπό την επιρροή του Κρόνου θα πρέπει ωστόσο να κάνουμε προσεκτικά και καλά μελετημένα βήματα, αλλά και να έχουμε υπομονή και επιμονή, ώστε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που προσδοκούμε. Θα απαιτηθεί αρκετή δουλειά, θα αντιμετωπίσουμε πολλά εμπόδια και περιορισμούς, το αποτέλεσμα όμως θα μας δικαιώσει. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Πλούτωνα θα μας δώσει το πάθος και την εμμονή που θα χρειαστεί για να μην αφήσουμε τις δράσεις μας ημιτελείς, απογοητευμένοι από τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Είναι όμως και ένα φεγγάρι που θα φέρει το τέλος πολλών σχέσεων, προσωπικών ή επαγγελματικών, πιθανόν λόγω κάποιων κρυφών πτυχών ή μυστικών δράσεων που θα έρθουν στην επιφάνεια. Νέα σκάνδαλα και αποκαλύψεις είναι πολύ πιθανόν να συγκλονίσουν την κοινωνική, οικονομική ή πολιτική ζωή, μια και ο Πλούτωνας από τον Αιγόκερω βρίσκεται στο αποκορύφωμα της δράσης του, που αποσκοπεί στο να αποκαλύψει τις ανομίες της ελίτ. Οι συνδυασμένες αστρολογικές όψεις και πλανητικές θέσεις της Νέας Σελήνης προμηνύουν την έλευση ενός νέου κύκλου περιορισμών για τις κοινωνίες μας, που όμως αυτή την φορά μπορεί να μην αποβλέπουν στον φυσικό εγκλεισμό μας, αλλά να στοχεύουν στην καταπάτηση άλλων ελευθεριών μας, όπως για παράδειγμα της ελευθερίας του λόγου. Γιατί όσο περισσότερο θα αποσταθεροποιείται το σύστημα, τόσο ποιο αγωνιώδης θα είναι η προσπάθεια των κυβερνήσεων να διατηρήσουν τον έλεγχο των μαζών. Η πορεία όμως είναι προδιαγεγραμμένη και η σταδιακή αφύπνιση των λαών θα ανατρέψει τα σχέδια των λίγων προνομιούχων. Και η παρούσα Νέα Σελήνη θέτει το δικό της λιθαράκι προς την κατεύθυνση αυτή, με τελικό προορισμό μια νέα, βιώσιμη και αρκετά πιο δίκαιη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, η οποία όμως θα έρθει μετά από έντονους και επίπονους αγώνες.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας κα…