Ορθόδρομος Δίας στον Αιγόκερω | Σεπτέμβριος 2020 |

Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι μιας πολύ δύσκολης χρονιάς, με εκλείψεις, πλειάδα ανάδρομων πλανητών και απίστευτα δυσαρμονικές όψεις, μπαίνουμε στο φθινόπωρο και ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος ενός χρόνου που δεν βλέπουμε την ώρα να τον αποχαιρετήσουμε. Τον Σεπτέμβριο έχουμε το μοναδικό φαινόμενο, για λίγες ευτυχώς μόνο μέρες, να έχουμε οκτώ ανάδρομους πλανήτες, σχεδόν όλο το ηλιακό σύστημα δηλαδή, αλλά αμέσως μετά, αρχίζουν οι μεγάλοι εξωτερικοί πλανήτες να επιστρέφουν ένας μετά τον άλλο στην ορθή τους κίνηση. Ο Δίας είναι ο πρώτος εξωτερικός πλανήτης που θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος στα μέσα Σεπτεμβρίου.

 Με την επιστροφή του Δία στην κανονικότητα, η ζωή μας θα αρχίσει να γίνεται λίγο πιο εύκολη, τα εμπόδια λιγότερα και τα οικονομικά μας να αρχίσουν να εξελίσσονται λίγο πιο ομαλά. Ο ορθόδρομος Δίας θα έχει άμεση συνέπεια στην παγκόσμια οικονομία, που περνάει φέτος δύσκολες ώρες, την πολιτική σκηνή και τα κοινωνικά δρώμενα. Σε ατομικό επίπεδο θα είναι δυνατό να επιτευχθεί μια σχετική προβλεψημότητα και θα έχουμε την δυνατότητα να καταστρώσουμε πλάνα για κάπως μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Ευνοημένοι των ημερών από έναν ορθόδρομο Δία είναι οι Τοξότες, καθώς ο Δίας είναι ο κυβερνήτης τους, όπως και οι Αιγόκεροι, που τον φιλοξενούν στο ζώδιο τους για λίγους μήνες ακόμη.

 Οι Τοξότες πιέστηκαν εξαιρετικά πολύ τους προηγούμενους τέσσερις περίπου μήνες με τον κυβερνήτη τους ανάδρομο. Πόσο μάλλον που η διέλευση του Δία μέσα από τον Αιγόκερω είναι ότι χειρότερο για τους Τοξότες, καθώς τους αναγκάζει να ασχοληθούν με θέματα που αποφεύγουν επιμελώς, όπως είναι τα πρακτικά ζητήματα της ζωής. Τουλάχιστον μετά τα μισά του μήνα θα έχουν τη χαρά να δουν τις προσπάθειες τους να καρποφορούν.

 Η περίοδος είναι ευεργετική για όσους Τοξότες αναζητούν διεξόδους στα οικονομικά τους αδιέξοδα, ψάχνοντας για πρόσθετες πηγές εισοδήματος ή ενδιαφέρονται για την βελτίωση της κερδοφορίας της επιχείρησης τους. Είναι ευκαιρία να κάνουν επαγγελματικά ανοίγματα, να αξιολογήσουν τι πήγε στραβά στην καριέρα και την ζωή τους μετά τον Μάιο και να κάνουν αλλαγές στην πορεία τους.

 Οι Αιγόκεροι θα είναι πολύ πιο εύκολο μετά τα μέσα στου μήνα να ελιχθούν σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και η αισιοδοξία θα επιστρέψει στην ζωή τους. Η αξιοπιστία τους που δέχτηκε κάποια πλήγματα τους προηγούμενους μήνες θα ανακάμψει και η κοινωνική τους επιρροή θα αυξηθεί. Οι δεξιότητες και οι γνώσεις που κατέχουν θα εκτιμηθούν από τον περίγυρό τους, ενώ θα υπάρξουν ευκαιρίες ή ερεθίσματα να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και να ανακαλύψουν καινούργια τους ταλέντα και δεξιότητες.

 Πέρα όμως από τους Τοξότες και τους Αιγόκερους, το πρώτο μισό του μήνα θα είναι θετικό και για τους Παρθένους! Με τον Ήλιο στο ζώδιο τους και τις θετικές όψεις που θα σχηματίζει με τον Ουρανό, όπως και την πλειάδα πλανητών στον Αιγόκερω, η ζωή τους θα γίνει πολύ πιο εύκολη και ευχάριστη και θα καταφέρουν να απαλλαγούν από προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.

 Στις 2 και Σεπτεμβρίου έχουμε ένα τρίγωνο Ήλιου-Ουρανού, που μπορεί να αλλάξει για τους Παρθένους την ζωή τους ριζικά προς το θετικότερο. Η όψη αυτή αναμένεται να φέρει την απαλλαγή τους από χρέη και περιορισμούς που φέρνει η οικονομική στενότητα, από δεσποτικούς ανθρώπους και τυραννικές σχέσεις. Ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα θα βρει εύκολα λύση τις μέρες αυτές, ενώ μπορεί να ανοίξετε μια νέα σελίδα στην ζωή σας, αναφορικά με το πεδίο οικονομικής δραστηριότητας, μελέτης ή κατοικίας και τρόπου μετακίνησης.

 Το τρίγωνο Ήλιου-Δια στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου φωτίζει την προσωπικότητα των Παρθένων! Η όψη αυτή τους βοηθά να έχουν μεγαλύτερη απήχηση και επίδραση στους γύρω τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερο κοινωνικό ή επαγγελματικό εκτόπισμα. Τα σχέδια τους θα είναι εύκολο να υλοποιηθούν και η εμπλοκή του Δία στην όψη μαρτυρά την εύνοια της θεάς τύχης προς το ζώδιο σας.

 Οι δυσκολίες θα είναι αρκετές το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου, αλλά με την βοήθεια του τριγώνου Ήλιου-Πλούτωνα θα έχετε ικανή και αναγκαία δύναμη να τα φέρετε πέρα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η όψη αυτή μπορεί να φέρει κυριολεκτικά μια ριζική μεταμόρφωση στην ζωή των Παρθένων, εάν το θελήσουν και προσπαθήσουν αρκετά.

 Τέλος, η Νέα Σελήνη στις 17 Σεπτεμβρίου σε συνδυασμό με το τρίγωνο Ήλιου-Κρόνου θα ευνοήσει τις προσπάθειες των Παρθένων. Ότι θεμελιώσουν αυτή την χρονική στιγμή αλλά και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες που διαρκεί η κύρια επιρροή τους Νέας Σελήνης, θα είναι ανθεκτικό, βιώσιμο και θα έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Δεκέμβριος 2023 – Αλλαγές για κάποια ζώδια

Όλοι έχουμε εμπεδώσει λίγο πολύ ότι ζούμε μια μεταβατική περίοδο, με πολλές αλλαγές να ανα…