Ο Φώτης είναι PROUD… και μαζί του και ΕΜΕΙΣ!

Από τον FRANCESCO VITALI  και το  Spotlight

Στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε τα αυτονόητα! Το δικαίωμα του στην ισότητα! Το δικαίωμα του να μην τον καταδικάζει η χώρα στην οποία ζει, πράττει, επιχειρεί και πληρώνει φόρους, σε πολίτη τρίτης κατηγορίας! Στην Ελλάδα του σκοταδισμού, όπου σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται στον σύντροφό του να γίνει ο δεύτερος γονιός του γιου του, δεν επιτρέπει στο παιδί του σε περίπτωση θανάτου του, να μεγαλώσει με τον πατέρα που ζει και μεγαλώνει τόσα χρόνια. Δεν επιτρέπει ακόμα και στον σύντροφο του ή στον ίδιο να λάβει την σύνταξη του αποθανόντος συντρόφου. Ο Φώτης -και κάθε άλλος σαν τον Φώτη- αντιμετωπίζεται από την χώρα σαν παρακατιανός πολίτης και στερείτε τα βασικά του δικαιώματα. Διότι η χώρα προτιμά τους δεκάδες χιλιάδες υποκριτές που κρύβουν την αλήθεια για τον εαυτό τους από έντιμους ειλικρινείς τίμιους ανθρώπους με διαφορετικότητα.

Το αηδιαστικό δεν είναι η συντηρητική πολιτεία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το άρθρο 13 της συνθήκης ΕΚ απαγορεύει κάθε διάκριση λόγω γενετήσιου προσανατολισμού και ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ είναι ο πρώτος διεθνής χάρτης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που περιέχει ρητή αναφορά στον όρο «γενετήσιος προσανατολισμός». 18 κράτη μέλη της ΕΕ παρέχουν ήδη εκτενή προστασία έναντι των διακρίσεων λόγω γενετήσιου προσανατολισμού, ενώ τον Ιούλιο του 2008 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να παρέχεται ισχυρότερη προστασία έναντι πάσης φύσεως διακρίσεων σε όλη την ΕΕ. Tο καλοκαίρι του 2007, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέθεσε στο νεοσύστατο Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων να συντάξει μια περιεκτική συγκριτική έκθεση για την κατάσταση σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ όσον αφορά την ομοφοβία και τις διακρίσεις λόγω γενετήσιου προσανατολισμού. Η παρούσα αναλυτική έκθεση που αποτελείται από δύο μέρη, μία νομική και μία κοινωνική ανάλυση, υποβάλλεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως αποδεικτικό υλικό, ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για το σεβασμό, την προστασία και την προώθηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών (LGBT) ατόμων σε όλη την ΕΕ.

H κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσεξουαλικών και διαφυλικών ατόμων δεν είναι ικανοποιητική. Πολλά άτομα LGBT είναι θύματα διακρίσεων, εκφοβισμού και παρενοχλήσεων, αλλά το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι ότι έχουν διαπιστωθεί και περιστατικά σωματικών επιθέσεων. Στα σχολεία ακούγονται απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες. Η παρενόχληση μπορεί να είναι καθημερινό φαινόμενο στους χώρους εργασίας. Συχνά είναι αδύνατο να διασφαλιστεί η νομική αναγνώριση των σχέσεων τους. Η καταπολέμηση των παραβιάσεων των θεμελιωδών δικαιωμάτων απαιτεί πρωτίστως αταλάντευτη πολιτική δέσμευση στις αρχές της ίσης μεταχείρισης και της απαγόρευσης διακρίσεων. Οι πολιτικοί ιθύνοντες σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο πρέπει να λάβουν ξεκάθαρη θέση κατά της ομοφοβίας και των διακρίσεων σε βάρος των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των διαφυλικών και των τρανσεξουαλικών ατόμων, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη θετική μεταβολή των αντιλήψεων και συμπεριφορών του κοινού. Όταν λοιπόν οι πολιτικοί ιθύνοντες επιτρέπουν τον διαχωρισμό αυτών των ανθρώπων καλλιεργούν αντιλήψεις διάκρισης στους πολίτες της χώρας.

Έριξα μία ματιά στα δεκάδες απάνθρωπα σχόλια ανθρωπάριων που καθισμένοι στην καρέκλα τους και μπροστά στον υπολογιστή τους, με κρυμμένα τα στοιχεία τους, τρολάρουν και ρίχνουν την χολή τους, σε έναν συνάνθρωπο που το μοναδικό του αίτημα είναι να τον αναγνωρίσει η πατρίδα του ισότιμα. Μία πατρίδα που όσο κυβερνάτε από τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς, τους φασίστες, τους απατεώνες, θα παραμένει για πάντα ένα φέουδο της Ευρώπης. Ξαφνικά όλες οι καημένες Κατίνες του τρολαρίσματος σκέφτονται το «ψυχολογικό κόσμο του παιδιού». Δεν μας είπαν όμως τι κάνει αυτή η χώρα για τα παιδιά που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν χωρίς αγάπη, από «στρέιτ γονείς» που μισιούνται μεταξύ τους, που μεγαλώνουν μέσα σε έντονη ενδοοικογενειακή βία, που κακοποιούνται σωματικά και ψυχικά! Τι κάνει για τα παιδιά που μεγαλώνουν με την δική τους διαφορετικότητα και διώχνονται από τους «στρέιτ γονείς» τους στο πυρ το εξώτερον! Τα παιδιά που μεγαλώνουν με το «στίγμα» της απόρριψης από γονείς από κοινωνία από το ίδιο το κράτος! Γιατί η σύζυγος ενός εκλιπόντος θα πρέπει αν δικαιούται την σύνταξή του και όχι ο σύζυγος, ή ο νόμιμα σύντροφος του; Γιατί ένα κράτος πολιτισμού το 2020 διαχωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες;

Το Αρθρο 21, παρ 1, απαγορεύεται κάθε διάκριση ιδίως λόγω φύλου, φυλής, χρώματος, εθνοτικής καταγωγής ή κοινωνικής προέλευσης, γενετικών χαρακτηριστικών, γλώσσας, θρησκείας ή πεποιθήσεων, πολιτικών φρονημάτων ή κάθε άλλης γνώμης, ιδιότητας μέλους εθνικής μειονότητας, περιουσίας, γέννησης, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού». Φώτη δεν είσαι μόνος είμαστε πολλοί μαζί σου, για το λόγο αυτό συνέχισε να προσπαθείς και να πολεμάς και εμείς μαζί με εσένα για ένα ισότιμο κράτος για μία πραγματικά δημοκρατική και πολιτισμική πατρίδα.

[amo_member id=”6767″ item-width=”250″ align=”left” item-margin=”20″ full-width=”yes” panel=”right”]

Περισσότερα άρθρα
Load More In Άρθρα συνεργατών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Το Pax Americana της Αλεξάνδρας Τσόλκα

Το «Pax Americana» της πολύ αγαπημένης μου φίλης και εξαιρετικής δημοσιογράφου Αλεξάνδρα Τ…