Πίθηκος 2018

Έτη: 2016, 2004, 1992, 1980, 1968, 1956, 1944, 1932, 1920

Οι άτακτοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας αναμένεται να έχουν ένα ασυνήθιστο έτος! Σας αρέσει όταν οι καταστάσεις αλλάζουν με την ταχύτητα του φωτός. Η σχέση μεταξύ των δύο ζωδίων του κινεζικού ωροσκοπίου, του Πιθήκου και του Σκύλου, που είναι ο κυβερνήτης του έτος, είναι σαν μάνα (Σκύλος) και άτακτο παιδί (Πίθηκος). Μόνο και μόνα για να σταματήσει το παιδί της από το να της παίρνει το κεφάλι, η μάνα του δίνει ότι έχει ανάγκη. Είναι όμως μια αυστηρή μάνα, και για να δώσει ότι αποφασίσει, θα απαιτήσει να εκπληρώσει πρώτα στο ακέραιο όλες του της υποχρεώσεις! Με τον καιρό θα συνειδητοποιήσει, ότι το «παιχνίδι» δεν είναι για όλες της ώρες. Οφείλει να αφιερώσει χρόνο στην μόρφωση, την εργασία και στην βελτίωση του εαυτού του.

Κάθε φορά που θα υπάρχει κάποια πρόκληση που θα φέρνει το πλανητικό σκηνικό στο δρόμο των Πιθήκων, αυτοί θα έχουν την τάση να το βλέπουν σαν παιχνίδι. Οι Πίθηκοι είχαν πάντοτε πολύ μεγάλο φιλικό και κοινωνικό κύκλο, αυτή τη χρονιά όμως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο! Με μια μικρή διαφοροποίηση: ποιοτικά δεν θα πρόκειται για τα ιδίου τύπου άτομα που συνήθιζε να συγχρωτίζεται. Θα πρόκειται για άτομα σοβαρά και κάποιου επιπέδου, που θα αναλάβουν να τους βγάλουν από την στασιμότητα τους. Το πρώτο μισό της χρονιάς θα βρεθείτε να περιβάλλεστε από νέα και δημιουργικά άτομα, που με τον καιρό θα τους εμπνεύσετε και θα σας εμπνεύσουν. Η μποέμικη ζωή σας ίσως για πρώτη φορά δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά εφαλτήριο για κάτι καινούργιο. Οι νέοι σας φίλοι αναμένεται να σας στηρίξουν και να γνωστοποιήσουν τα ταλέντα σας στον κόσμο.

Τα άτομα που θα έχει στείλει ο Σκύλος γύρω σας, θα φροντίσουν να δημιουργείτε απαλλαγμένοι από έννοιες και προβλήματα. Δεν θα πρέπει όμως να αφήσετε την εκ φύσεως τεμπελιά σας να καταστρέψει μια σπουδαία ευκαιρία. Αξιοποιήστε τη στιγμή, δημιουργήστε, αξιοποιήστε τα ταλέντα σας και όσοι ανέλαβαν να σας προστατεύσουν, θα φροντίσουν να έχετε την δημόσια αποδοχή που πρέπει.  Πέρα από την εκμετάλλευση των ταλέντων σας όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε και την κύρια απασχόληση σας. Έχετε τα ενεργειακά αποθέματα που απαιτούνται, φροντίστε λοιπόν να είστε συνεπείς σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Όσο και αν σας συναρπάζει μια δευτερεύουσα ασχολία ή ένα καινούριο χόμπι, δεν πρέπει να παραμελήσετε την καριέρα σας, γιατί θα ανοίξουν αναπάντεχοι δρόμοι μπροστά σας. Με μια πιθανή ξαφνική αποχώρηση ενός συναδέλφου, θα σας προταθεί στα μέσα του 2018 να αναλάβετε την θέση του, που θα αποτελεί προαγωγή για σας σε μια πολύ πιο σημαντική θέση.

Το διάστημα της κυριαρχίας του Κίτρινου Σκύλου αναμένεται να αυξηθεί το εισόδημα σας, αργά αλλά σταθερά. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας έχουν την τάση να επιδεικνύονται, με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν κατά πολύ από τις οικονομικές τους δυνατότητες. Αντί όμως να εξανεμίζετε τα λεφτά σας σε σαχλαμάρες, καλό θα ήταν να κάνατε κάτι χρήσιμο, που θα εκτιμούσε και ο Σκύλος! Ανακαινίστε ή, εάν δεν έχετε ήδη, κατασκευάστε την κατοικία σας. Αυτός θα είναι ένας σκοπός που θα σας κρατάει απασχολημένους για αρκετό χρονικό διάστημα και τουλάχιστον θα έχετε κάνε κάποια χρήσιμη επένδυση.

Και στην προσωπική σας ζωή θα υπάρξουν κάποιες εξελίξεις! Οι πίθηκοι είναι γνωστοί ερωτύλοι, κάτι που το γνωρίζει και το ταίρι τους! Μέσα στο 2018 δεν πρόκειται να αλλάξουν από αυτή την άποψη πολλά. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο μόνιμος σύντροφός τους θα καταφέρνει να τους σταματά περιοδικά από το ασύστολο φλερτ και τα ξενοπερπατήματα.  Εάν καταφέρετε να πείσετε το ταίρι σας να σας ακολουθήσει στις συνηθισμένες σας κοινωνικές δραστηριότητες, θα καταφέρετε να δεθείτε με τον χρόνο πολύ περισσότερο από ότι φαντάζεστε.

Όσο για τους αδέσμευτους, θα συνεχίσουν να προκαλούν σκάνδαλα γύρω τους, καθώς θα φλερτάρουν ασύστολα με ότι κινείται και αναπνέει!  Με αυτό το χαρακτηριστικό γεννιέται κανείς και δεν μπορεί να αλλάξει με τίποτε.  Και αυτό ακριβώς θα πρέπει να αποδεχτεί το νέο σας ταίρι, που θα μπει στη ζωή σας το δεύτερο μισό του χρόνου. Στην αρχή θα θαμπωθεί από την εικόνα και το φλερτ σας, και έτσι θα συνεχίσει υπνωτισμένο να σας παρακολουθεί να φλερτάρετε με όλο τον κόσμο…

Καλό και δημιουργικό 2018!

Αλίντα Κανάκη

Μήτρας Δημήτρης

Περισσότερα άρθρα
Load More In Κινέζικο ωροσκόπιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αρουραίος 2024 || Ετήσιες προβλέψεις κινέζικου ωροσκοπίου

 Στο κινέζικο ζώδιο του Αρουραίου ανήκουν όσοι έχουν γεννηθεί τις χρονιές που παρατίθενται…