Πανσέληνος Ιανουαρίου 2021 στον Λέοντα

Θεοί και δαίμονες σε διάταξη μάχης!

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου πραγματοποιείται στις 28 του μήνα, στις 21:16 τοπική ώρα και λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Λέοντα, στις 09ο 05΄. Όπως συνέβη στην Νέα Σελήνη που προηγήθηκε, έτσι και στην Πανσέληνος αυτή εμπλέκεται πλειάδα πλανητών με δυσαρμονικές όψεις, που μόνο δυσκολίες και εντάσεις προμηνύουνε. Μια Πανσέληνος δε στον πρώτο δεκανό του Λέοντα λέγεται ότι προμηνύει την ξαφνική αναπηρία ή τον θάνατο ενός εξέχοντος προσώπου.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου αποκαλείται από τις φυλές της Αμερικής αλλά και από προδεδεμένους στις λαϊκές παραδόσεις κατοίκους της βορείου Ευρώπης η «Πανσέληνος του λύκου», καθώς τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο του Ιανουαρίου, που βρίσκεται κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο, η παρουσία των λύκων γινόταν ιδιαίτερα αισθητή με τα μεγάλης διάρκειας ουρλιαχτά τους. Ουρλιαχτά εν χωρώ που αποσκοπούν να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία και τον έλεγχο των εδαφών τους, να συσπειρώσουν τα μέλη της αγέλης τους, να ενισχύσουν τις κοινωνικές σχέσεις τους και να συντονίσουν την δράση τους στο κυνήγι. Με βάση τις όψεις που συνοδεύουν την παρούσα Πανσέληνο και την υποβόσκουσα ένταση και επιθετικότητα, δεν θα μπορούσε να υπάρξει ακριβέστερη μεταφορική εικόνα από αυτήν μιας αγέλης λύκων, που συντονίζεται και δηλώνει ετοιμότητα για εφόρμηση

Είναι μια Πανσέληνος στον 11ο οίκο, έναν οίκο που στην πολιτική αστρολογία αντιστοιχεί στα κοινοβούλια των εθνών, κυβερνά τα Υπουργεία δικαιοσύνης και το νομοθετικό έργο, καθορίζει τις διακρατικές σχέσεις και έχει σχέση με την αεροπορία των κρατών και τα τεχνολογικά επιτεύγματα των εθνών. Θα αποτελεί τμήμα ενός σχηματισμού Τ-τετραγώνου, που πέρα από την Σελήνη θα εμπλέκει τους Ήλιο, Δία, Κρόνο, Άρη και Ουρανό, ενώ παράλληλα θα έχουμε και μια έντονη παρουσία πλανητών από το ζώδιο του Υδροχόου (Ήλιος, Δίας, Κρόνος και Ερμής). Ο ωροσκόπος δε της Πανσελήνου βρίσκεται στην 22η μοίρα της Παρθένου, μια επικίνδυνη μοίρα, που έχει ένα σκληρό και αδυσώπητο χαρακτήρα και συνδέεται συχνά με σεξουαλικής φύσης σκάνδαλα.

Ας δούμε όμως τις επιμέρους όψεις με την σειρά, στην προσπάθεια μας να αποκωδικοποιήσουμε το εξαιρετικά πολύπλοκο πλανητικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Και δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με άλλη όψη, από το τετράγωνο Πανσελήνου-Άρη. Είναι ένα τετράγωνο που θα μας ωθήσει να πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας με ένα παθιασμένο όμως τρόπο. Είναι ένας σχηματισμός που φέρνει δυναμισμό και μαχητικότητα, μας ωθεί να απελευθερώσουμε την καταπιεσμένη μας επιθετικότητα και μας προτρέπει να αναλάβουμε κινδύνους, οι οποίοι όμως θα μπορούσαν να φέρουν βλάβες, ατυχήματα και τραυματισμούς.

Η αντίθεση Πανσελήνου -Δία μπορεί να μας φέρει μια εύθυμη διάθεση και κοινωνικότητα, μια γενναιοδωρία αλλά και μια υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, ανηθικότητα και έλλειψη ελέγχου. Λόγω όμως της έντονης δυναμικής του τετραγώνου Πανσελήνου-Άρη, είναι εξαιρετικά πιθανό, αν όχι βέβαιο, να κυριαρχήσουν τα αρνητικά χαρακτηριστικά της αντίθεσης αυτής, που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε μια απερίσκεπτη έκθεση της προσωπικής μας ζωής και σε αποκαλύψεις σκανδάλων. Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη που θα εκδηλώσουμε μπορούν να εκληφθούν ως ένδειξη αδυναμίας και να πέσουμε θύματα εκμετάλλευσης.

Το τετράγωνο Άρη-Δία δίνει από την μια ενθουσιασμό και θάρρος να ξεκινήσουμε μια καινούργια προσπάθεια, από την άλλη όμως μας κάνει παρορμητικούς και απερίσκεπτους. Είναι μια όψη που φέρνει υπερβολική αυτοπεποίθηση αλλά και μια ωμή και σχεδόν χυδαία ερωτική έξαψη και ερωτική διεκδίκηση. Η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και η βιασύνη μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς και ατυχήματα, ενώ η απροκάλυπτη έκθεση των συναισθημάτων μας να μας οδηγήσει σε ταπεινωτικές καταστάσεις.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα από το Αιγόκερω αυξάνει με δραματικό τρόπο την ανάγκη μας για στοργή και συντροφικότητα. Υπό την επιρροή της μπορεί να υπάρξουν κεραυνοβόλοι έρωτες, που θα φέρουν έντονες σεξουαλικές εμπειρίες και θα οδηγήσουν σε καρμικές, δύσκολες σχέσεις με πολύ ταλαιπωρία και πόνο. Είναι  μια όψη που φέρνει στην  επιφάνεια κτητικές συμπεριφορές, εμμονές, ζηλοτυπίες αλλά και χειραγώγηση. Μπορεί επίσης να ερωτευθεί κανείς υπό την επιρροή της επικίνδυνα άτομα, όπως είναι εγκληματίες ή άτομα του υποκόσμου.

Το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, που εμπλέκεται επίσης στην Πανσέληνο, είναι μια όψη που θα μας απασχολήσει πολύ μέσα στο 2021, καθώς θα την δούμε να επαναλαμβάνεται άλλες δύο φορές. Ο σχηματισμός του κορυφώνεται στις 17 Φεβρουαρίου, η επιρροή του όμως θα συνεχιστεί μέχρι και τον Μάρτιο και αναμένεται να φέρει αλλαγές και μετασχηματισμούς που δεν θα μας αρέσουν και δεν θα θέλουμε. Είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει μεγάλη ένταση, καθώς προϊδεάζει στην παρούσα φάση για περιορισμούς των ελευθεριών μας και της ελεύθερης μετακίνησης μας. Αναλυτικότερα όμως θα αναφερθούμε στην όψη αυτή σε ξεχωριστό μας άρθρο.

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού και Λίλιθ από τον Ταύρο, λίγο μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, έχει την δυναμική να φέρει ξαφνικά και ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων από την μια, και αστάθεια και αναταραχές από την άλλη. Καθώς βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου, μπορεί να φέρει πολιτική αστάθεια με πτώσεις κυβερνήσεων ή μαζικές και βίαιες αναταραχές, που θα σπείρουν τον φόβο και τον πανικό σε πόλεις ή χώρες. Το σκοτεινό, σχεδόν δαιμονικό πρόσωπο της Λίλιθ, της μαύρης Σελήνης, συνδυασμένο με τον Άρη της φωτιάς και του πολέμου, όλο αυτό στην Πανσέληνο που μεγεθύνει τις καταστάσεις, ας μην μας παραξενεύσει αν φέρει τρομοκρατικά χτυπήματα, εκρήξεις, ξαφνικούς και βίαιους θανάτους και αυτοκτονίες, αύξηση της εγκληματικότητας και της θνησιμότητας.

Η Λίλιθ μας φέρνει αντιμέτωπους με τους δαίμονες μας, με αυτό που φοβόμαστε, που τρέμουμε μη μας συμβεί, και το διάστημα αυτό δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να το αποφύγουμε. Το στυγνό της πρόσωπο, που συνδέεται με ηφαιστειακές εκρήξεις, απύθμενα πάθη, επιθετικότητα και τρομακτικές εκρήξεις θυμού, συνδυασμένο με Άρη και Ουρανό στον 8ο οίκο προμηνύει μόνο δυσάρεστα γεγονότα. Ο 8ος οίκος αντιπροσωπεύει στην πολιτική αστρολογία τα κεφάλαια του κράτους και το αποταμιευτικό σύστημα, το χρηματιστήριο και το εξωτερικό χρέος της χώρας, το υπουργικό συμβούλιο και το συμβούλιο επικρατείας, το ασφαλιστικό σύστημα, τα ασφαλιστικά ιδρύματα και της συντάξεις, καθώς και την θνησιμότητα ή τις αυτοκτονίες.

Είναι μια σύνοδος που μπορεί να επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στην  παγκόσμια οικονομία και να κλυδωνίσει τις διακρατικές σχέσεις, μια όψη που συνδέεται με την χρεωκοπία και την λιμοκτονία. Υπό την επιρροή της, συνδυαστικά με το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα χρεωκοπιών χωρών, υπό το βάρος των χρεών και του καθηλωμένου παραγωγικού μηχανισμού λόγω της πανδημίας. Χρεωκοπίες στην βιομηχανία και το εμπόριο, την αεροπλοΐα και τον τουρισμό θα προσθέσουν στρατιές ανέργων και θα φέρουν αλυσιδωτές αναταράξεις σε όλους του τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, από τα χρηματιστήρια και τις τιμές των ακινήτων, τα ασφαλιστικά συστήματα, μέχρι και την γεωργική παραγωγή και την διάθεση των προϊόντων.

Οι αδικίες του σημερινού πολιτικοοικονομικού συστήματος θα είναι κάθε μέρα όλα και πιο εμφανείς, η ανισότητα επίσης, κάτι που θα μας βοηθήσει να αποτινάξουμε δεσμά αιώνων, να ανορθώσουμε το ανάστημά μας και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Γιατί ο Ουρανός προωθεί την αλλαγή και τον θετικό μετασχηματισμό των κοινωνιών, ενώ η Λίλιθ απαιτεί τον ατομικό ή συλλογικό μετασχηματισμό, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες των προγενέστερων πράξεων μας. Είναι σαν να μας λέει, όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς, εκτός και αν θελήσεις να ξεστρώσεις. Είναι η αφύπνιση που χρειαζόμαστε για να βγούμε από το βαθύ μας λήθαργο. Είναι οι όψεις αυτές που θα μας δώσουν την δύναμη και το κουράγιο να βροντοφωνάξουμε: Φτάνει πιά, έως εδώ!

Η σύνοδος Άρη-Λίλιθ θα είναι υπεύθυνη δε, για την σεξουαλική ορμή και ελευθεριότητα των ημερών. Θα έχουμε την ακατανίκητη επιθυμία να εξερευνήσουμε τα σεξουαλικά μας όρια και να καταρρίψουμε ερωτικά ταμπού, με αυξημένο όμως τον κίνδυνο να μολυνθούμε από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά και από τον Covid-19.

Η πολυαστρία από τον Υδροχόο, με τον Κρόνο, τον Δία, τον Ήλιο και τον Ερμή, μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία, η αλήθεια, η δημιουργικότητα, ο ανθρωπισμός και ο αλτρουισμός, η συνεργασία και η αλληλοστήριξη είναι σημαντικά εργαλεία, που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάνουμε την θετική μεταστροφή, που τόσο έχουμε ανάγκη. Γιατί τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πανανθρώπινα και απειλούν περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ίδια την ύπαρξη μας.

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου θα φέρει διλήμματα στην επιφάνεια, μια πόλωση και μια διαίρεση των κοινωνιών που ήδη άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Οι σκληροί πλανητικοί σχηματισμοί υποδηλώνουν τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, τις δυσκολίες που θα βιώσουμε, αλλά και μια δυσκολία ή ακόμη και άρνηση να ευθυγραμμιστούμε ή να πειθαρχήσουμε στις επιλογές ή επιταγές της εξουσίας. Είναι μια Πανσέληνος που ενεργοποιεί την έκλειψη του Νοεμβρίου, και αντίθετα από τα συνηθισμένα, αναμένεται να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα γεγονότα του επόμενου εξαμήνου!

Πέρα όμως από όλα τα δύσκολα και αγχωτικά που αναμένεται να φέρει, και που δεν θα έχουμε την παραμικρή δύναμη να ελέγξουμε, έχει και μια δημιουργική δυναμική, που εάν καταφέρουμε να  αξιοποιήσουμε, θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε κατά πολύ την ζωή μας. Αρκεί να είμαστε ευέλικτοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Γιατί ενώ ο Δίας, ο Κρόνος, ο Άρης και ο Ουρανός αναμένεται να φέρουν εντάσεις και ανατροπές, περιορισμούς και αποκαλύψεις, εν τούτοι ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός προσπαθούν να σας αφυπνίσουν, φέρνοντας τις καταστάσεις σε τέτοιο σημείο, που θα μας αναγκάσουν να αντιδράσουμε αναλαμβάνοντας δράση, να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα υγιέστερο αύριο.

Θα πρέπει να παλέψουμε όμως γι’ αυτό, να πείσουμε ότι το θέλουμε, αλλά και ότι το αξίζουμε! Ας αφήσουμε λοιπόν την βολή μας, γιατί θέσεις και αξιώματα, περιουσίες και κοινωνικά status αύριο θα είναι παρελθόν και μακρινή ανάμνηση, και ας αρχίσουμε να προγραμματίζουμε την επόμενη μας μέρα, που όμως δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ομοιότητα ή συγγένεια με το χθες και το σήμερα, εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον σαν είδος σ’ αυτό τον πλανήτη. Γιατί το ηθικό δίδαγμα, αν όχι το τελεσίγραφο των ημερών είναι «άλλαξε, γιατί αλλιώς εκλείπεις»…

 

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Σελήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος στις 27 Νοεμβρίου στους Διδύμους : Δράση, ανατροπές, βία και σκάνδαλα

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σχηματίζεται στις 27 του μήνα, στις 11:16 ώρα Ελλάδος και βρίσκ…