Πανσέληνος στις 27 Νοεμβρίου στους Διδύμους : Δράση, ανατροπές, βία και σκάνδαλα

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σχηματίζεται στις 27 του μήνα, στις 11:16 ώρα Ελλάδος και βρίσκεται στην 4η μοίρα και 51 λεπτά του ζωδίου των Διδύμων. Είναι ένα φεγγάρι που θα μας οδηγήσει στην ανάγκη να προσθέσουμε λίγο αυθορμητισμό στην ζωή μας, να αλλάξουμε πράγματα και να αποβάλλουμε την ρουτίνα από την καθημερινότητα μας. Γινόμαστε υπό την επιρροή της πιο ομιλητικοί και κοινωνικοί, είμαστε δε πιο έτοιμοι από ποτέ να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα, ακόμη και με αγνώστους. Οι επαφές μας είναι ωστόσο ρηχές και είμαστε αποστασιοποιημένοι από τους γύρω μας, κάτι που αποθαρρύνει τους άλλους να μας προσεγγίσουν. Ο πρώτος δεκανός δε του ζωδίου, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος, με την διπλή επιρροή του Ερμή ως κυβερνήτη του ζωδίου και του δεκανού, φέρνει στην επιφάνεια την φιλομάθεια μας, αλλά και την ετοιμότητα για άμεση προσαρμογή στις αλλαγές. Αυξάνει την διάδραση μας με την οικογένεια και επιτείνει τα ταλέντα μας, ιδίως στην συγγραφή και την επικοινωνία γενικότερα.

Η Πανσέληνος ενεργοποιεί τον άξονα 4ου – 10ου οίκου, που εκ πρώτης όψεως μας προετοιμάζει για σκληρές μάχες μεταξύ κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων στις χώρες με κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο 4ος οίκος όμως κυβερνά επίσης την γη και τα κτίρια, το υπέδαφος και τις σοδειές, τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις, καθώς επίσης και τουςσεισμούς και τιςκαιρικέςσυνθήκες. Ο 10ος οίκος αντιπροσωπεύει πέρα από την κυβέρνηση το σύνολο της άρχουσας τάξης της χώρας, απεικονίζει επίσης την φήμη και την τιμή της χώρας. Με ενεργοποιημένο τον 4ο οίκο από τον άξονα της Πανσελήνου μπορούμε να περιμένουμε μια έξαρση της σεισμικής δραστηριότητας ή/και μια βίαιη ανατροπή των καιρικών συνθηκών, που στο βόρειο ημισφαίριο μπορεί να φέρει πολικό ψύχος, ενώ στο νότιο καύσωνες.

Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου πέφτε στο ζώδιο του Αιγόκερου με κυβερνήτη του τον Κρόνο, που φαίνεται να δαμάζει έως ένα σημείο την επιφανειακή προσέγγιση προσώπων και καταστάσεων του Διδύμου και να μας αναγκάζει να προχωρήσουμε βάσει σχεδίου. Ο Αιγόκερως κάνει αργά και προσεκτικά βήματα, ώστε οι κατακτήσεις του να είναι σταθερές και μακροχρόνιες. Από τα πολύβουα πλήθη προτιμά την συντροφιά των δικών του ανθρώπων. Ο κυβερνήτης του, ο Κρόνος διέρχεται τον 1ο οίκο και το ζώδιο των Ιχθύων, που μας κάνει αναποφάσιστους και διστακτικούς, ανίκανους να ξεπεράσουμε διλήμματα. Σχηματίζει ένα τρίγωνο με την Σελήνη (προσαρμοστικότητα και ψυχική ισορροπία), ένα εξάγωνο με τον Ήλιο (αρμονία μεταξύ συμπεριφοράς και αληθινής φύσης του ατόμου) και ένα εξάγωνο με τον Άρη (ενέργεια, ανθεκτικότητα και διεκδίκηση).

Το Μεσουράνημα της Πανσελήνου, ο 10ος δηλαδή οίκος του ωροσκοπίου, πέφτει στο ζώδιο του Σκορπιού, που δείχνει αποφασιστικότητα της άρχουσας τάξης να πετύχει τους στόχους της. Με εφευρετικότητα, αποφασιστικότητα και επιμονή δημιουργούν το περιβάλλον εκείνο που θα εννοήσει την εκπλήρωση των ονείρων τους. Ο Πλούτωνας ωστόσο, ο κυβερνήτης του Σκορπιού, βρίσκεται στον Αιγόκερω και στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Πανσελήνου, που δεν θα επιτρέψει την ευόδωση των σχεδίων χωρίς να δώσει τις δικές του μάχες. Γιατί από την θέση του αυτή σαμποτάρει τις προσπάθειες των ισχυρών και εκθέτει τα σχέδια τους μέσα από αποκαλύψεις και σκάνδαλα. Το Μεσουράνημα ενεργοποιείται από την παρουσία του Ήλιου και του Άρη και σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Ουρανό (ξαφνικές αλλαγές στο κοινωνικό status, εξεγέρσεις) και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα (με αυξημένη διαίσθηση βρίσκουμε τον δρόμο μας).

Η κύριες όψεις της Πανσελήνου του Νοεμβρίου αφορούν μια αντίθεση με τον Άρη, ένα τετράγωνο με τον Κρόνο και ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Ένα τετράγωνο σχηματίζει επίσης ο Ερμής με τον Ποσειδώνα, ενώ τετράγωνο σχηματίζει και ο Άρης με τον Κρόνο.

Το τετράγωνο Σελήνης-Άρη επιτείνει τις εντάσεις το διάστημα αυτό, καθώς βρίσκουμε εκτόνωση στις συγκρούσεις που υποδαυλίζουμε. Υπάρχει μια  διαρκής ένταση μέσα μας, που μας κάνει από την μια αδίστακτους, από την άλλη είμαστε όμως και αναποφάσιστοι. Ξέρουμε ωστόσο πως να κερδίσουμε τις μάχες που προκαλούμε και να πετύχουμε αυτό που επιδιώκουμε. Η όψη θα επιτείνει την ανάγκη μας για περιπέτεια και θα μας κάνει αυταρχικούς με τους γύρω μας. Λόγω της ανυπομονησίας μας και της διαρκούς νευρικότητας, είναι πολύ πιθανά τα τροχαία ατυχήματα. Είναι όμως και μια όψη που θα μας οπλίσει με θάρρος, να ανορθώσουμε το ανάστημα μας και να δράσουμε αστραπιαία. Εάν αντιμετωπίζουμε καταστάσεις όπου είναι σημαντικό να αναλάβουμε δράση, πριν προλάβει ο αντίπαλος μας να οργανωθεί, τότε η αντίθεση Σελήνης-Άρη είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας.

Το τετράγωνο Σελήνης-Κρόνου γεννά ανασφάλειες αλλά και μια δυσκολία έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων μας. Λόγω του γεγονότος αυτού, συχνά καταφεύγουμε στο να φοράμε ένα προσωπείο, που δεν αποκαλύπτει το παραμικρό και μας επιτρέπει να περνάμε απαρατήρητοι. Ασφαλείς αισθανόμαστε στον προσωπικό μας χώρο, συντροφιά με τους δικούς μας ανθρώπους, μακριά από τις απειλές ενός περιβάλλοντος που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ή να χειριστούμε. Υπό την επιρροή της όψης συνήθως δημιουργούμε τεχνητές ανάγκες ή καθήκοντα, ώστε να είμαστε συνεχώς απασχολημένοι και να μην σκεφτόμαστε. Ο Κρόνος αγαπά την απομόνωση, φέρνει όμως και μια ροπή στην κατάθλιψη, κάτι που θα πρέπει να προσεχθεί τις μέρες αυτές.

Ένα τρίγωνο Σελήνης-Πλούτωνα φέρνει πολύ έντονη συναισθηματική ζωή, με ένα βάθος ή μια ένταση συναισθημάτων που είναι πολλές φορές ακραίο και ανησυχητικό. Αγαπάμε τους ανθρώπους μας, αλλά δεν είναι σίγουροεάν τους αγαπάμε γι’ αυτό που είναι ή γι’ αυτό που θα θέλαμε να είναι. Γιατί συχνά θέλουμε να αλλάξουμε τους γύρω μας, να τους προσαρμόσουμε στα δεδομένα μας. Τα συναισθήματα μας τα εκφράζουμε ανοιχτά, το ίδιο και τις σκέψεις ή τις απόψεις μας γι’ αυτούς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε φασαρίες και συγκρούσεις. Τα συναισθήματά τα χρησιμοποιούμε υπό την επιρροή της όψης για προσωπικό μας όφελος, μέσα από την χειραγώγηση των γύρω μας.

Το τετράγωνο Άρη-Κρόνου αποτελεί ίσως την πιο δύσκολη πλανητική επιρροή της Πανσελήνου, μια και ο Άρης φέρνει ενθουσιασμό και την ανάγκη για δράση, δεν έχουμε όμως πολλές φορές την ενέργεια που χρειάζεται ή το ψυχικό σθένος να ολοκληρώσουμε τις πράξεις μας, επιτυγχάνοντας ένα πρακτικό αποτέλεσμα. Στο πρώτο εμπόδιο μπορεί να αποθαρρυνθούμε και να αλλάξουμε πορεία, ελπίζοντας ότι η παρακαμπτήριος θα μας οδηγήσει στον τελικό προορισμό, χωρίς να χρειαστεί να δώσουμε σκληρές και επίπονες μάχες. Οι δύο αυτοί δύσκολοι πλανήτες, εμπλεκόμενοι σε μια σκληρή όψη, επιχειρούν να μας διδάξουν την αρετή της υπομονής και της επιμονής, εάν θέλουμε να κατακτήσουμε κάτι ουσιαστικό στην ζωή μας. Εάν κρίνουμε ότι ήρθε ή ώρα να αποβάλουμε οτιδήποτε επιβλαβές από την ζωή μας, συνήθειες που μας επιβαρύνουν ή άτομα που μας βλάπτουν, η όψη μας προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να το κάνουμε λίγο πριν από την εκπνοή του 2023. Η συνάντηση των δύο πλανητών είναι βέβαιο επίσης ότι θα γεννήσει σε κοινωνικό επίπεδο βία, γκανγκστερικές ενέργειες αλλά και σεξουαλικά σκάνδαλα. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί τις μέρες αυτές με ποιους ερχόμαστε σε επαφή και σε ποιους χώρους κινούμαστε, για να μην προκαλέσουμε την τύχη μας.

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου μας δίνει ένα σημαντικό ερέθισμα, με τις συνδυασμένες της όψεις, να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό του έτους που πρόκειται να αφήσουμε σύντομα πίσω μας και να καθορίσουμε τους στόχους μας για το επόμενο έτος. Είναι ένα φεγγάρι ιδανικό για κάθαρση, με την μεταφορική και την κυριολεκτική έννοια. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια της και να απομακρύνουμε από κοντά μας άτομα που μας βλάπτουν, να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες που έχουν επίπτωση στην υγεία και ευεξία μας ή απλά να καθαρίσουμε τον προσωπικό μας χώρο κυριολεκτικά ή ενεργειακά.

Είναι μεικτές οι πλανητικές επιρροές στην Πανσέληνο του Νοεμβρίου, με αντίρροπες δυνάμεις να μην μας επιτρέπουν να έχουμε μια σταθερή συμπεριφορά. Ο επικοινωνιακός Ερμής μας μεταβάλει σε κοινωνικές πεταλούδες, ο δυναμικός Άρης μας κάνει εριστικούς και περιπετειώδεις, ενώ ο συντηρητικός Κρόνος μας θέλει συνετούς και προσγειωμένους. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι, να ακουστούν πολλά και μεγάλα λόγια, να υπάρξει  μεγάλη ένταση και βιαστικές ενέργειες και καθόλου λογική ή αυτοσυγκράτηση. Οι πράξεις των ημερών είναι αμφίβολο εάν θα οδηγήσουν σε πρακτικά αποτελέσματα, μια και δεν θα υποστηρίζονται από κάποιο σχέδιο, ενώ υπό την έντονη επιρροή του Άρη στην Πανσέληνο θα υπάρξει εριστικότητα, ανταγωνισμός, συμπλοκές και εντάσεις.

Ο ιδιαίτερα ενεργός Πλούτωνας από τις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου, θα καταφέρει μερικά χτυπήματα ακόμη στο σάπιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της εποχής μας, μέσα από σκάνδαλα και κρίσεις. Κάποιοι θα χάσουν τις θέσεις και τα αξιώματα τους, κάποιοι τις περιουσίες τους, ενώ άλλοι θα χάσουν τον ύπνο τους, μήπως δουν το όνομα τους σε πηχυαίους τίτλους ειδήσεων. Αυτό όμως δεν φαίνεται να είναι ικανό να σταματήσει τα σχέδια της άρχουσας τάξης, μια και ακόμη προσπαθεί να επιβάλει την θέληση της και να φέρει σε τέτοιο σημείο τους λαούς, που κάθε αντίδραση θα είναι πλέον αδύνατη.

Ο ενεργός δε Πλούτωνας, συνδυασμένος με τον άξονα της Πανσελήνου μεταξύ 4ου και 10ου οίκου, μπορεί να επισπεύσει την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων ή να επιφέρει βίαιες ανατροπές των καιρικών συνθηκών. Την ενέργεια του αναμένεται να προσθέσει και ο Ποσειδώνας, που θα βρεθεί σε λίγες μέρες σε στάση, για να επιστρέψει στην ορθή του φορά, κάνοντας ακόμη πιο πιθανές τις εκδηλώσεις έντονων φυσικών φαινομένων μέσα στο διάστημα επιρροής της Πανσελήνου.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Αφροδίτη στον Λέοντα (11.7-5.8.2024)

Ο τρόπος που κερδίζουμε τα χρήματα μας, το τι αντιλαμβανόμαστε σαν όμορφο ή άσχημο καθώς κ…