Πανσέληνος στις 4 Ιουνίου 2023 στον Τοξότη : Το μάτι του Θεού και η αναζήτηση της αλήθειας

Η Πανσέληνος του Ιουνίου πραγματοποιείται στις 4 του μήνα, στις 06:41 ώρα Ελλάδος και στις 13 μοίρες 17 λεπτά του Τοξότη. Με ένα φεγγάρι στον Τοξότη, το αιώνιο παιδί του ζωδιακού, έχουμε ανάγκη να έχουμε την αίσθηση του σκοπού. Μας είναι απαραίτητος ένας στόχος στην ζωή, μια αποστολή στην οποία μπορούμε να αφιερωθούμε, μια φιλοσοφική θεώρηση που θα δώσει νόημα στην ζωή μας. Κύριο όμως χαρακτηριστικό της Σελήνης στον Τοξότη είναι η αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής. Όσο δύσκολες και αν είναι οι προκλήσεις που θα βρεθούν στον δρόμο μας, έχουμε την βεβαιότητα ότι θα υπερνικήσουμε τα εμπόδια και θα καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης, ενώ κυβερνήτης του δεύτερου δεκανού που ενεργοποιεί η Πανσέληνος, ο Άρης. Η παρουσία του Άρη μας κάνει θαρραλέους και γενναιόδωρους, ενώ οξύνει το ένστικτό μας που μας οδηγεί στην επιτυχία. Ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τις κατακτήσεις μας, πάντοτε αναζητούμε νέα πεδία εξερεύνησης ή κατάκτησης.

Η Πανσέληνος του Ιουνίου ενεργοποιεί τον άξονα 6ου και 12ου ηλιακού οίκου, με τον μεν 6ο οίκο να αναφέρεται στην κοσμική αστρολογία στις συνθήκες διαβίωσης των λαών, στην εργατική τάξη, την δημόσια υγεία, τον στρατό, το πολεμικό ναυτικό και τα σώματα ασφαλείας, ενώ ο 12ος εμπεριέχει όλα αυτά που μας κρύβουν, αυτά που δεν θα μάθουμε ποτέ, τις μυστικές υπηρεσίες και τους μυστικούς πράκτορες. Είναι όμως και ο τομέας του ωροσκοπίου που απεικονίζει οποιαδήποτε δομή εγκλεισμού (φυλακές, αναμορφωτήρια, άσυλα, νοσοκομεία, στρατόπεδα συγκέντρωσης), οι τόποι εξορίας, η μετανάστευση, ο παραγκωνισμός και η περιθωριοποίηση. Η ενεργοποίηση των δύο αυτών οίκων δεν προμηνύει θετικές εξελίξεις στο άμεσο μέλλον για τους λαούς. Κάποια σχέδια επεξεργάζονται, κάτι μηχανεύονται πιθανόν για να μας «μαντρώσουν» και πάλι, μια που τώρα πια γνωρίζουν πως να μας χειραγωγήσουν εύκολα.

Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου είναι στον Δίδυμο, ένα ζώδιο επικοινωνιακό και περίεργο, ευέλικτο και προσαρμοστικό, ανυπόμονο και ως εκ τούτου επιφανειακό με ότι καταπιαστεί. Η αποστολή του είναι να διαδίδει πληροφορίες, χωρίς όμως να τις έχει μελετήσει ιδιαίτερα προσεκτικά. Ο κυβερνήτης του, ο Ερμής, βρίσκεται στον Ταύρο και στον 12ο οίκο της Πανσελήνου, και από την θέση του αυτή μας ωθεί να κρυφτούμε, να τρέξουμε μακριά από τον εαυτό μας, να υποταχθούμε στις ψευδαισθήσεις και να κλειστούμε στον εαυτό μας. Η κυρίαρχη όψη του ωροσκόπου είναι ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς, που μπορεί να μας κάνει διαισθητικούς, τις περισσότερες φορές όμως κυριαρχούν οι αρνητικές επιρροές της όψης, που μας οδηγούν σε καταχρήσεις (ναρκωτικά, αλκοόλ), σε δυσκολία προσαρμογής στην πραγματικότητα ή σε παρορμητικές πράξεις. Η αντίθεση του δε με την Σελήνη δημιουργεί ένα ευνοϊκό υπόβαθρο να χειραγωγηθούμε από άλλους ή στην καλύτερη περίπτωση να επηρεαστούμε από τους γύρω μας.

Ο δέκατος ηλιακός οίκος ή το Μεσουράνημα, ο τομέας του ωροσκοπίου που απεικονίζει στην κοσμική αστρολογία την εξουσία, πέφτει στο ζώδιο του Υδροχόου, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τους λαούς, μια και ο Υδροχόος είναι το πιο έξυπνο και ποιο πολυμήχανο ζώδιο, το οποίο δεν σταματά να προσπαθεί, παρά μόνο όταν καταφέρει αυτό που έχει θέσει σαν στόχο. Ο Ουρανός, κυβερνήτης του Υδροχόου, βρίσκεται στον 12ο οίκο, που υποδηλώνει παρασκηνιακές ενέργειες, μυστικές διαβουλεύσεις και προετοιμασία καταστάσεων που θα κάνουν ξαφνικά την εμφάνιση τους. Ο 10ος οίκος ενεργοποιείται από την παρουσία του Κρόνου (φιλοδοξία και επιθυμία για κατάκτηση δύναμης και εξουσίας) και του Ποσειδώνα (παρορμητικότητα, υπέρμετρη φιλοδοξία και απόκρυψη πραγματικών προθέσεων ή πραγματικού χαρακτήρα και φύσης).

Μια είναι η κύρια όψη της Πανσελήνου, ένα θετικό τρίγωνο με τον Άρη, η οποία ωστόσο δεν έχει τόσο μεγάλη επιρροή στην διαμόρφωση της δυναμικής του φεγγαριού αυτού, μια και έχει απόκλιση περισσότερες από τέσσερις μοίρες. Υπάρχουν όμως ισχυρές δευτερεύουσες όψεις που επισκιάζουν την θετική ενέργεια της κύριας όψης. Πρόκειται για μια σύνοδο Ερμή-Ουρανού, για μια αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα και ένα τετράγωνο Δία-Πλούτωνα που δημιουργούν αρκετές ανησυχίες. Όσο για τις συνόδους του με απλανείς αστέρες, αυτό το φεγγάρι  μας επιφυλάσσει κάτι πραγματικά μοναδικό!

Το αρμονικό τρίγωνο της Σελήνης με τον Άρη γεννά έντονα συναισθήματα και μια υποσυνείδητη ερωτική έλξη! Θα είμαστε πολύ πιο έτοιμοι να εκφράσουμε τα συναισθήματα και τις επιθυμίες μας, πολύ πιο ανοιχτοί με τους γύρω μας και ειλικρινείς με τον εαυτό μας ως προς τις επιθυμίες ή τις ανάγκες μας. Και στην προσπάθεια μας να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα, μπορούμε να εμπιστευθούμε το ένστικτο και την διαίσθηση μας. Ο Άρης μας οπλίζει με θάρρος να κυνηγήσουμε αυτό που επιθυμούμε, καθώς και με την απαραίτητη ενέργεια, και εγγυάται απολαυστικές στιγμές, ιδίως στις αισθηματικές μας σχέσεις. Όταν ακολουθούμε τις παρορμήσεις μας έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε πιο άμεσοι στις επαφές μας αλλά και διεκδικητικοί, γιατί ξέρουμε τι θέλουμε. Η βαθύτατη αυτή ενσυναίσθηση των αναγκών μας, μας βοηθάει αφενός να κυνηγήσουμε το όνειρό μας, όποιο και αν είναι αυτό, χωρίς ωστόσο να γινόμαστε αλαζόνες ή αγενείς, υπερφίαλοι ή εγωκεντρικοί. Αγωνιζόμαστε απλά για τα δικαιώματα μας, για την υπεράσπιση του εαυτού μας και των δικών μας ανθρώπων. Κυρίως όμως η όψη αυτή του Άρη με την Πανσέληνο ενδιαφέρεται για την αυθεντικότητα των συναισθημάτων αλλά και την αλήθεια, και γι’ αυτές τις αξίες παλεύει.

Στην κοσμική αστρολογία αγγίζει η όψη μεταξύ Σελήνης και Άρη τον 3ο και τον 6ο ηλιακό οίκο και ενδιαφέρεται να βρεθεί και να γίνει γνωστή η αλήθεια σε ζητήματα που έχουν σχέση με τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης μας ή με την δημόσια υγεία, και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης ως φερέφωνα της εξουσίας, στην αλλοίωση της πραγματικής εικόνας. Και υπάρχουν πολλά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια ή που προγραμματίζονται «για το καλό μας», τα οποία ίσως με την παρούσα όψη να έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε.

Η σύνοδος Ερμή-Ουρανού στρέφει την προσοχή μας στα μέσα επικοινωνίας και στην νέα τεχνολογία, απομακρύνοντας μας από την παρούσα κατάσταση που βιώνουμε, την οποία πολλές φορές απορρίπτουμε, εστιάζοντας στο μέλλον. Μας κάνει πολύ πιο ανεξάρτητους, ίσως σε περιπτώσεις λίγο πιο εγωκεντρικούς, καθώς στερούμαστε κατανόησης για τους γύρω μας, και επιρρεπείς σε ψυχική εξάντληση. Ενεργοποιούν οι πλανήτες τον 12ο ηλιακό οίκο, τον οίκο των μυστικών δράσεων και των υποχθόνιων σχεδίων, και σε συνδυασμό με την όψη της Σελήνης με τον Άρη θα μπορούσαν να αποκαλύψουν κάποιες κρυφές πτυχές και να υπάρξουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Η αντίθεση Αφροδίτης-Πλούτωνα δημιουργεί δυσκολίες και εντάσεις στις συναισθηματικές μας σχέσεις και έρχεται να περιορίσει αισθητά την θετική ενέργεια που δημιουργεί ο Άρης. Η αντίθεση μεταξύ της Αφροδίτης και του Πλούτωνα είναι υπεύθυνη για ανεπιθύμητες, πολλές φορές βίαιες σεξουαλικές πράξεις, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν σε σεξουαλική κακοποίηση. Πρόκειται για μια δύσκολη και άγρια όψη, και καλό θα ήταν να είναι κανείς προσεκτικός στις επαφές του με άτομα που δεν γνωρίζει καλά, για να μην εκθέσει τον εαυτό του σε κινδύνους.

Τέλος το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα επιτείνει το πείσμα και την μαχητικότητα. Ωθεί την επαναστατικότητα μας και συχνά μας οδηγεί σε εμπλοκή θρησκευτικών ερίδων. Είναι μια όψη που επιτείνει την εσωτερική μας σύγχυση, καθώς προκαλεί τριβή μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού μας κόσμου. Οι πλουτώνιες δυνάμεις είναι εξαιρετικά ισχυρές και μπορούν να μας οδηγήσουν στην αυτοκαταστροφή ή στην αποσταθεροποίηση της ζωής της δικής μας και των γύρω μας. Ο Πλούτωνας από τον 8ο οίκο σε ανάδρομη πορεία, αγγίζει τον δεύτερο σημαντικότερο οίκο του ωροσκοπίου που έχει σχέση με τα οικονομικά, ότι έχει σχέση δηλαδή με τα κεφάλαια των κρατών, τα αποταμιευτικά συστήματα, τα ασφαλιστικά συστήματα, τα χρηματιστήρια και το δημόσιο χρέος. Ο Δίας δε, ο πλανήτης της υλικής ευημερίας, διέρχεται τον 11ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου, έναν οίκο που δείχνει ξεκάθαρα τους υπευθύνους της οικονομικής μας εξαθλίωσης, δηλαδή τα κοινοβούλια των χωρών, την νομοθετική εξουσία και το υπουργείο δικαιοσύνης. Μπορούμε να περιμένουμε μια σχετική αποσταθεροποίηση των τομέων αυτών της δημόσιας ζωής, ίσως από τις αποκαλύψεις που θα φέρει ο Πλούτωνας σχετικά με την οικονομική πραγματικότητα, που θα καταρρίπτει το αφήγημα της υλικής ευημερίας και της ανάπτυξης. Η δυσμενής δε όψη του Δία με τον Πλούτωνα αναμένεται να φέρει το επόμενο κύμα αστάθειας στις αγορές και τις οικονομίες των επιχειρήσεων και χωρών, μια και ο Δίας μεγεθύνει την περιρρέουσα ενέργεια, η οποία την περίοδο αυτή οδηγεί σε μια καθοδική δύνη τις οικονομίες.

Πέρα από την εμπλοκή της Πανσελήνου με τους πλανήτες που αναφέρθηκαν, υπάρχει αυτή την φορά ένα πλήθος απλανών αστέρων που σχηματίζουν συνόδους με το φεγγάρι. Την ευρύτερη σύνοδο από όλους τους αστέρες την σχηματίζει ο Αντάρες ή ο «άλφα» του Σκορπιού, η καρδιά του Σκορπιού, ο αντίπαλος του Άρη, με κοινές όμως με αυτόν ιδιότητες. Η ενεργοποίηση του Antares  συνοδεύεται πάντοτε από αδηφαγία, ξεροκεφαλιά, αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, κακία, καταστροφή και κινδύνους θανάτου. Σε σύνοδο του με την Σελήνη, μπορεί να στρέψει την προσοχή μας στην φιλοσοφία και τις επιστήμες, την μεταφυσική και την πνευματικότητα, και είναι ευνοϊκός για επιχειρηματικές προσπάθειες ή οικιακές υποθέσεις. Οι αρνητικές εκφάνσεις της συνόδου αφορούν αυξημένους κινδύνους βίας, ασθένειες, πνιγμούς ή δολοφονίες.

Σε σύνοδο με την Πανσέληνο βρίσκονται επίσης πέντε αστέρες του αστερισμού του Γνώμονα (αγγλικά Norma), που καλύπτει τον χώρο μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη, γνωστός και σαν το «τετράγωνο του Ευκλείδη». Ο αστερισμός είναι γνωστό ότι στρέφει το ενδιαφέρον μας στην τοπογραφία, την γεωμετρία, τα μαθηματικά και την αρχιτεκτονική, ενεργοποιημένος ωστόσο ενδιαφέρεται περισσότερο για την δικαιοσύνη, την φιλαλήθεια, την ειλικρίνεια και την ενάρετη ζωή. Σαν αστερισμός δεν περιλαμβάνει σημαντικούς ή ιδιαίτερα φωτεινούς αστέρες, γι’ αυτό και δεν φέρουν ξεχωριστό όνομα, πέρα από την τυπική τους αρίθμηση.

Με απόκλιση μιας μοίρας από το φεγγάρι, βρίσκουμε το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της Πανσελήνου αυτής, την σύνοδο της με το σμήνος γαλαξιών Norma (Abell 3627)! Το σμήνος Norma βρίσκεται κοντά στο κέντρο μιας βαρυτικής ανωμαλίας στον διαγαλαξιακό χώρο, γνωστή με την ονομασία «Μεγάλος Ελκυστής», ένα σημείο συγκέντρωσης τεράστιας μάζας και ενέργειας, εκατομμύρια φορές μεγαλύτερο και ισχυρότερο από τον γαλαξία μας. Ο Μεγάλος Ελκυστής είναι ένα υπερσμήνος 100.000 περίπου γαλαξιών, μεταξύ των οποίων και του γαλαξία μας, και αποτελεί την μεγαλύτερη δομή που έχει γνωρίσει ποτέ η επιστήμη. Η παρούσα θέση του ηλιακού μας συστήματος δεν επιτρέπει την άμεση παρατήρηση της γιγαντιαίας αυτής πηγής ζωής και ενέργειας, έχουμε την δυνατότητα ωστόσο να παρατηρήσουμε το σύμπλεγμα γαλαξιών Norma, που αστρολογικά έχει την ίδια ερμηνεία.

Ο «Μεγάλος Ελκυστής» προσομοιάζεται με μια μυστηριώδη οντότητα, που ξέρει τα πάντα, βλέπει τα πάντα, όπως ο τα πάντα ορών οφθαλμός του Θεού, και εστιάζει σε ζητήματα ορθότητας, ειλικρίνειας, δικαίου και αδικίας. Το σμήνος γαλαξιών Norma αποτελεί ένα από τα τρία σημεία του ουράνιου θόλου, που έχει ειδικές λειτουργίες εξαγνισμού κατά την υπερβατική καρμική αστρολογία. Η άλλες δύο είναι ο «άλφα» της Παρθένου ή το σμήνος Μ87 και ο «άλφα» του Τοξότη, που αποτελεί το γαλαξιακό μας κέντρο. Η ευθυγράμμιση του πλανήτη μας με μια τόσο απίστευτα ισχυρή πηγή καθαρής ενέργειας, θα θέσει πιθανόν σε λειτουργία την διαδικασία ενεργειακής αυτοκάθαρσης του από την μαύρη ενέργεια των ματαιόδοξων, φιλοπόλεμων και φιλάργυρων πλασμάτων που τον κατοικούν, με απρόβλεπτες για την φυσική μας επιβίωση συνέπειες. Οι πιο ευαίσθητοι, οι πιο πνευματικοί και μεταφυσικοί μεταξύ μας θα αισθανθούν την ισχυρή αυτή πηγή ενέργειας, και το φυσικό τους σώμα μπορεί να αντιδράσει με μια αίσθηση αστάθειας, με πονοκεφάλους ή μια ανεξήγητη ένταση και αγωνία, το αστρικό τους σώμα όμως θα υποδεχτεί με αγαλλίαση την θεία αυτή ενέργεια, η οποία θα τους θωρακίσει έναντι των αρνητικών επιρροών που τους βομβαρδίζουν καθημερινά.

Και είναι η τόσο σπάνια αυτή ευθυγράμμιση του πλανήτη μας με τον «Μεγάλο Ελκυστή», υποβοηθούμενος από τις λοιπές όψεις της Πανσελήνου του Ιουνίου, που μας ωθεί να εμπιστευθούμε το ένστικτό μας, να εκφράσουμε τις παθιασμένες μας επιθυμίες και να αναζητήσουμε την αλήθεια, είτε πρόκειται για ζητήματα της προσωπικής μας ζωής, είτε της συλλογικής μας δράσης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι είμαστε όντα με ελεύθερη βούληση, την οποία θα πρέπει να ασκήσουμε σε κάθε έκφανση της ζωής, αντί να μεμψιμοιρούμε για την κακή μας μοίρα και να αποδεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις βουλές των δυναστών μας. Πάντοτε έχουμε επιλογές, αρκεί να θελήσουμε να τις δούμε και να τις αξιοποιήσουμε για ατομικό, και κυρίως, για συλλογικό καλό.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …