Πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 3 Ιουλίου 2023 : Ευκαιρίες και προκλήσεις

Η Πανσέληνος του Ιουλίου πραγματοποιείται στις 3 του μήνα και πέφτει στο ζώδιο του Αιγόκερου, στην 11η μοίρα και 18 λεπτά του ζωδίου, και λαμβάνει χώρα στις 14:38 τοπική ώρα. Είναι ένα φεγγάρι που αναμένεται να φέρει προκλήσεις, αλλά και ανταμοιβές! Ίσως φωτίσει το σημείο εκείνο της ζωής μας που δεν λειτουργεί πλέον ικανοποιητικά, ώστε να αναλάβουμε τα ανάλογα μέτρα.

Ο δεύτερος δεκανός του Αιγόκερου, όπου πραγματοποιείται η Πανσέληνος του Ιουλίου, με κυβερνήτη του ζωδίου τον Κρόνο και κυβερνήτη του δεκανού την Αφροδίτη, προσφέρει ένα δύσκολο και μάλλον άγονο περιβάλλον για την ευαίσθητη Σελήνη. Θα χρειαστεί μεγάλος κόπος για να γίνει γόνιμη, για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα. Θα είναι επίσης δύσκολο να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, να δείξουμε συμπόνοια ή την υποστήριξη μας σε άτομα που μας περιβάλλουν. Όσοι δε κατακτήσουν την επιτυχία αυτή την χρονική περίοδο, μπορεί να μην έχουν την καλύτερη εμφάνιση, το ανάλογο υπόβαθρο ή κάποια υλικά πλεονεκτήματα που να συνηγορούν υπέρ τους, αλλά έναν πανίσχυρο πάτρωνα που να τους ανοίγει τον δρόμο.

Η Πανσέληνος του Ιουλίου ενεργοποιεί τον άξονα 3ου  – 9ου  οίκου και αναμένεται να αγγίξει ζητήματα μεταφορών και συγκοινωνιών, μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας, μέσης εκπαίδευσης, εμπορευματικών ανταλλαγών, μετοχών και ομολόγων (3ος οίκος), όπως επίσης και τα νομικά συστήματα των χορών, τις δικαστικές αρχές, τα θρησκευτικά δόγματα, τις επιστήμες, την ανώτατη εκπαίδευση, την εμπορική ναυτιλία και το διεθνές εμπόριο (9ος οίκος). Το διάστημα επιρροής της Πανσελήνου, μέχρι δηλαδή την Νέα Σελήνη του Ιουλίου, αναμένονται γεγονότα που θα συνδέονται με κάποιους από τους τομείς αυτούς της δημόσιας ζωής.

Ο Ωροσκόπος της Πανσελήνου ή ο πρώτος οίκος του ωροσκοπίου είναι στον διπλωμάτη Ζυγό. Πέρα από διπλωμάτης, είναι ωστόσο διστακτικός, αναποφάσιστος αλλά και οπορτουνιστής. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης του Ζυγού, διέρχεται τον 10ο οίκο και τον φλογερό Λέοντα και από την θέση της αυτή μας κάνει αυταρχικούς και έτοιμους να αναλάβουμε δράση. Μας αρέσει η προβολή και η επίδειξη, ενώ δεν ανεχόμαστε την μικροπρέπεια και την τσιγκουνιά. Όσο για το Μεσουράνημα ή τον 10ο οίκο, πέφτει στο ζώδιο του Καρκίνου, μια πλανητική θέση που δείχνει βαθιά συναισθήματα που έχουν σχέση με την καριέρα και την κοινωνική μας θέση, ειλικρίνεια, σοβαρότητα αλλά και την ανάγκη αναγνώρισης της προσφοράς μας από τους γύρω μας. Ενεργοποιείται ο τομέας αυτός του ωροσκοπίου της Πανσελήνου από Αφροδίτη, Άρη και Λίλιθ, καθώς και από ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο πλέον Ποσειδώνα (αυξημένη διαίσθηση, ώστε να βρούμε τον δρόμο μας), μια αντίθεση με τον ανάδρομο Πλούτωνα (κρυφές ευκαιρίες για πρόοδο) και ένα τετράγωνο με τον Βόρειο Δεσμό.

Οι κύριες όψεις της Πανσελήνου του Ιουλίου αφορούν μια αντίθεση με τον Ερμή και ένα τρίγωνο με τον επεκτατικό Δία. Υπάρχει ωστόσο και μια σύνοδος Αφροδίτης-Άρη στο παρασκήνιο, ένα τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού, καθώς και ένα τετράγωνο Άρη-Ουρανού, που κάνουν το σκηνικό λίγο πιο περίπλοκο, ειδικά σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων.

Η Πανσέληνος σε αντίθεση με τον επικοινωνιακό Ερμή μπορεί να κάνει τις μέρες αυτές την επικοινωνία μας λίγο πιο δύσκολη, εμποδίζοντας μα σαν μοιραστούμε συναισθήματα με τους γύρω μας. Η πολωμένη σκέψη μπορεί να δημιουργήσει μια σχετική σύγχυση μέσα μας, με συνέπεια να μην είναι εύκολο να αναπαυθούμε και να ησυχάσουμε. Ο Ερμής βρίσκεται ωστόσο ταυτόχρονα σε σύνοδο με τον Σείριο, έναν απλανή αστέρα με ποιότητες Δία-Άρη, που δίνει τιμή, πλούτο, φήμη, ενθουσιασμό και πίστη, αφοσίωση και πάθος. Η ενεργοποίηση του σε συνδυασμό με τον Ερμή φέρνει μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες και βοήθεια από ανθρώπους με μεγάλη επιρροή.

Μόλις μια μέρα μετά την Πανσέληνο ευθυγραμμίζεται ο Σείριος με τον Ήλιο μας, και ξεκλειδώνει μια πύλη ενέργειας υψηλών συχνοτήτων, οι οποίες αναμένεται να γίνουν πολύ πιο αισθητές λόγω της Πανσελήνου που μόλις θα έχει προηγηθεί. Μας βοηθάει η ευθυγράμμιση αυτή να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, τονίζει επίσης, ότι δεν υπάρχει τίποτε που δεν μπορούμε να καταφέρουμε, εάν το θέσουμε σαν στόχο και προσπαθήσουμε πολύ. Μας υπενθυμίζει ακόμη, ότι υπάρχει πέρα από την ύλη και ο πνευματικός κόσμος, τον οποίο θα πρέπει να καλλιεργήσουμε σε αντίστοιχο επίπεδο, ώστε να υπάρχει αρμονία στην ζωή.

Το τρίγωνο ΠανσελήνουΔία αναμένεται να φέρει καλή τύχη και επιτυχία, αισιοδοξία, γενναιοδωρία και πίστη. Ενισχύει το συναίσθημα, την διαίσθηση, την φαντασία και τα όνειρα και έρχεται να αμβλύνει κάπως τις δυσκολίες έκφρασης των συναισθημάτων της αντίθεσης Πανσελήνου-Ερμή. Προσφέρει ιδανικές συνθήκες για κοινωνικές συναναστροφές, αναψυχή και διασκέδαση. Η ανάπτυξη και η ευημερία, καθώς και οι καινούργιες επαγγελματικές ευκαιρίες μπορούν να έρθουν μέσα από τα ταξίδια, την ανώτατη εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις, την φιλοσοφία, την θρησκεία και την πνευματικότητα. Το τρίγωνο Σελήνης-Δία στηρίζει την διαφάνεια και την ειλικρίνεια στις προσωπικές μας σχέσεις και βοηθάει να διαμορφωθούν πετυχημένες καινούργιες σχέσεις, που να βασίζονται στον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη στο ζώδιο του Λέοντα μπορεί να γεννήσει μεγάλη ευαισθησία και το διάστημα επιρροής της όψης να γίνουμε εύθικτοι. Ο θυμός μας μπορεί να είναι εκρηκτικός, αλλά δεν θα διαρκεί πολύ. Η σεξουαλική μας ζωή θα είναι έντονη και παθιασμένη, το ίδιο έντονοι όμως μπορεί να είναι και οι καυγάδες μεταξύ των εραστών. Προσοχή στις εγωιστικές συμπεριφορές αλλά και στις ζηλοτυπίες, για να μην εκτραχυνθούν οι καταστάσεις.

Οι αισθηματικές σχέσεις δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο με το τετράγωνο ΑφροδίτηςΟυρανού, μια και ενισχύονται οι φυγόκεντρες δυνάμεις μεταξύ των συντρόφων. Η ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία είναι πολύ πιο έντονη, κάτι που αναμενόμενα οδηγεί σε διαπληκτισμούς και έριδες. Υπό την επιρροή της όψης γινόμαστε συναισθηματικά πιο ασταθείς και τα συναισθήματά μας μπορεί να μεταβάλλονται συνεχώς. Είμαστε πιο αντισυμβατικοί, δύσκολοι στην επικοινωνία, εκκεντρικοί και περιπετειώδεις. Και η οικονομική μας διαχείριση όμως υποφέρει τις μέρες αυτές, γιατί είμαστε απερίσκεπτοι στις δαπάνες μας.

Το τετράγωνο Άρη-Ουρανού επιτείνει την ανάγκη μας για ελευθερία. Προκειμένου να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία που ονειρευόμαστε, είμαστε σε θέση να θυσιάσουμε τα πάντα. Έχουμε πολύ έντονες και συχνές εναλλαγές στην διάθεση και την ανάγκη να αλλάξουμε τα πάντα στην ζωή μας. Γινόμαστε ανήσυχοι και ασταθείς, μας έλκει οτιδήποτε εκκεντρικό ή ακραίο, όπως είναι οι περιθωριακές θρησκευτικές ομάδες ή οι εξτρεμιστικές πολιτικές δυνάμεις. Η εκκεντρικότητα, ο ατομικισμός και η επαναστατικότητα είναι τα χαρακτηριστικά που θα τονίσει η παρούσα όψη. Καθώς η όψη αγγίζει τον 7ο (διεθνείς συνθήκες, άλλοι λαοί) και τον 10ο  οίκο (ανώτατη αρχή και εξουσία) του ωροσκοπίου, τις μέρες αυτές πιθανόν να υπάρξουν αρκετές εντάσεις μεταξύ των χωρών, που ελπίζουμε να μην οδηγήσουν σε εκρηκτικές καταστάσεις.

Η Πανσέληνος έρχεται επίσης σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Nunki ή τον «σίγμα» του Τοξότη, τον δεύτερο φωτεινότερο αστέρα του αστερισμού, που βρίσκεται στο πτερύγιο του βέλους.  Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο είναι φύσης Δία και Ερμή και δίνει θρησκευτικό μυαλό, στοχασμό, φιλοσοφημένη σκέψη, ευνοεί συγγραφεί σε θρησκευτικής ή φιλοσοφικής φύσης κείμενα. Πρόκειται για έναν τυχερό αστέρα, ειδικά στην επικοινωνία, στις διαπραγματεύσεις, στα ταξίδια, στις σπουδές, στις επιχειρηματικές προσπάθειες ή στα νομικά ζητήματα. Ενεργοποιημένος ο αστέρας προμήνυε ανέκαθεν ευνοϊκά γεγονότα που να αφορούν τους ναυτικούς και την ναυτιλία. Σε σύνοδο με την Σελήνη φέρνει επιτυχία σε συγγραφείς που πραγματεύονται ζητήματα επιστήμης, φιλοσοφίας, θρησκειών, εκπαίδευσης ή γεωργίας, νικά εχθρούς και βοηθάει στην δημιουργία νέων φιλικών σχέσεων.

Εάν χρησιμοποιήσουμε τις ενέργειες τις παρούσας Πανσελήνου με σύνεση, μπορούμε να ξεπεράσουμε σημαντικά εμπόδια στην ζωή μας, να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας και να αναρριχηθούμε σε οποιοδήποτε ύψος, πνευματικό, υλικό ή κοινωνικό, έχουμε θέσει σαν στόχο. Το φεγγάρι της 3ης Ιουλίου είναι ιδανικό για την επικοινωνία σε κάθε επίπεδο, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων νομικής φύσης.

Προσφέρει ευκαιρίες επέκτασης και προόδου μέσα από την εκπαίδευση άλλα και τα ταξίδια, εκείνο όμως που απαιτεί από εμάς, είναι να είμαστε ειλικρινείς στην επικοινωνία μας. Με την ειλικρίνεια και την σοβαρότητα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες όψεις που θα επιβαρύνουν τις αισθηματικές μας σχέσεις (αντίθεση Σελήνης-Ερμή, σύνοδο Αφροδίτης-Άρη, τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού) και δεν θα επιτρέψουμε με τον τρόπο αυτό να αφήσουν σκιές, που θα συνεχίσουν να δημιουργούν προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Ουρανός στον Ταύρο (29.08.2023-27.01.2024)

Ο Ουρανός, ο πλανήτης της επανάστασης, της ελευθερίας, του νεωτερισμού, της τεχνολογίας κα…