Πανσέληνος 18 Μαρτίου στην Παρθένο ΙΙ Η Σελήνη των αποκαθηλώσεων

Η Πανσέληνος του Μαρτίου συμβαίνει στις 18 του μήνα, στις 09:17 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στις 27ο 39΄ στο ζώδιο της Παρθένου. Κατά τους ιθαγενείς της Αμερικής, το φεγγάρι του Μαρτίου είναι το φεγγάρι των Σκουληκιών, καθώς ξυπνούν οι γαιωσκόληκες με την σταδιακή θέρμανση του εδάφους και προαναγγέλλουν την έλευση της άνοιξης. Είναι το τελευταίο φεγγάρι του χειμώνα, γνωστό και ως το φεγγάρι της Σαρακοστής!

Με ένα φεγγάρι στο ζώδιο της Παρθένου είναι αυτονόητο να έχουμε ανάγκη από διαύγεια και τάξη, ακόμη και στο παραμικρό. Η παρότρυνση μας θα είναι να οργανώσουμε τα πάντα σε νέα βάση και να υποκαταστήσουμε το χάος με την τάξη. Καθώς η Παρθένος είναι ένα ζώδιο που κυνηγάει το τέλειο, έχει ελάχιστες ανοχές απέναντι στις ατέλειες της ζωής, και ειδικά απέναντι στις ατέλειες των άλλων. Άσκηση όλων μας θα είναι τις μέρες αυτές να αφήσουμε την ζωή να μας εκπλήξει με τα χιλιάδες χρώματα και αποχρώσεις της, παρά να βιάσουμε τα πράγματα προς μια κατεύθυνση που θεωρούμε ότι μας εξυπηρετεί.

Πρόκειται για μια Πανσέληνο στον άξονα 5ου και 11ου ηλιακού οίκου, που αφορούν από την μια την σχέση των κρατών με τα παιδιά, αλλά και τις πρεσβείες τους στο εξωτερικό, και από την άλλη τα Κοινοβούλια, τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και το νομοθετικό έργο των κυβερνήσεων. Το γεγονός δε ότι λαμβάνει χώρα στον τρίτο δεκανό της Παρθένου, κυβερνήτης της οποίας είναι ο Ερμής, μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα πρέπει να περιμένουμε έξαρση ασθενειών.

Ο κυβερνήτης της Παρθένου, ο Ερμής συνδέεται με ζητήματα του 6ου ηλιακού οίκου, που είναι τα σώματα στρατού, η δημόσια υγεία αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης, που περιλαμβάνει η σίτιση των πληθυσμών. Στον δε χάρτη της Πανσελήνου, βρίσκεται ο Ερμής στον 11ο οίκο και στους Ιχθείς, μαζί με μια μικρή συγκέντρωση πλανητών, όπως είναι ο Ήλιος, ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Χείρωνας, που σημαίνει ότι τα Κοινοβούλια τουλάχιστον κάποιων χωρών θα μας δώσουν ειδήσεις, καθώς θα υπάρξουν ανακατατάξεις κομματικές, αλλαγές συμμαχιών, πιθανές πτώσεις κυβερνήσεων ή αλλαγές πολιτικών αρχηγών και μια ασυνήθιστη ή περίεργη ενδεχομένως νομοθετική δραστηριότητα, που πιθανά να αποβλέπει στο να καλύψει παράνομες και αυταρχικές πρακτικές των κυβερνώντων των τελευταίων ετών.

Η κυριότερη όψη της Πανσελήνου αφορά ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα που ερμηνεύεται σε ατομικό επίπεδο σαν μια θετική πνευματική και κυρίως συναισθηματική μεταμόρφωση. Υποδηλώνει όμως επίσης σε κοσμικό επίπεδο, ότι τελειώνει μια κατάσταση, κλείνει ένας κύκλος και ξεκινάει κάτι άλλο, καινούργιο. Αν και δεν σχηματίζει καμία από στις κύριες όψεις της Πανσελήνου, ο Άρης κυριαρχεί στον χάρτη της Πανσελήνου, όντας στον Υδροχόο και στο ζενίθ του, στον 10ο ηλιακό οίκο, στον σημαντικότερο οίκο του αστρολογικού χάρτη, που τον κάνει εξαιρετικά επικίνδυνο σε κοσμικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, η μικρή συγκέντρωση πλανητών που συναντάμε στον 10ο οίκο (ο οίκος που αντιπροσωπεύει τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων) με Άρη, Αφροδίτη, Κρόνο και Μεσουράνημα, μας προϊδεάζει για αποκαθηλώσεις ηγετών και πτώσεις κυβερνήσεων, που θα πληρώσουν την ανικανότητα και την σκληρότητα που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια, όσο και για συνέχιση των πολεμικών συγκρούσεων.

Όσο δε από γεωπολιτικής άποψης, η παρουσία των πλανητών αυτών και οι όψεις που παρουσιάζουν, αναμένεται να επηρεάσουν τα σύνορα της Ρωσίας με την υπόλοιπη Ευρώπη, από την Βαλτική μέχρι την Μαύρη θάλασσα, αλλά και νοτιότερα, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Ελλάδα, ιδίως το Αιγαίο, και την Τουρκία, ιδίως την Κωνσταντινούπολη! Το συγκλίνων τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό μπορεί να φέρει σημαντικές γεωπολιτικές εξελίξεις μέσα στις μέρες και βδομάδες που ακολουθούν, που ενδεχομένως να μας αιφνιδιάσουν.

Η σύνοδος ΑφροδίτηςΆρη, σε τετράγωνο και οι δύο με τον Ουρανό, είναι όψεις που είναι ικανές να φέρουν αλλαγές συνόρων, εκείνο δε που θα πρέπει να περιμένουμε από αυτές, είναι εντάσεις, πόλεμο προπαγάνδας και ψευδών ειδήσεων, αντιπερισπασμούς και ανατροπές στις ηγεσίες, στις ελίτ και την παγκόσμια κοινότητα. Λόγω όμως της συμμετοχής του Ουρανού, άλλο θα περιμένουμε και πιθανόν να ελπίζει η πλειοψηφία, και άλλο θα είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει. Γεγονός είναι ότι τα γεγονότα θα τρέξουν με γοργούς ρυθμούς και θα κλονιστεί σοβαρά το παγκόσμιο status quo.

Το τρίγωνο Πανσελήνου-Πλούτωνα, αποτελεί την κύρια όψη της Πανσελήνου, που είναι μια όψη που αυξάνει την συναισθηματική μας ενσυναίσθηση αλλά και την ευαισθησία μας και μας οδηγεί σε άλλα επίπεδα ψυχικής και συναισθηματικής ωριμότητας και αντίληψης. Νοιώθουμε τα πράγματα γύρω μας πολύ πιο έντονα, βιώνουμε τα πάντα πολύ πιο δυνατά, κάτι που έχει άμεση συνέπεια στις συναισθηματικές μας αντιδράσεις. Και καθώς το φεγγάρι αυτό μας βοηθάει να αποκτήσουμε πολύ πιο εύκολα πρόσβαση σε περιοχές του υποσυνείδητού μας που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μας ήταν δύσκολο, αυτό έχει άμεση θετική επίπτωση στις συναισθηματικές μας σχέσεις.

Οι επικοινωνία και διάδραση με τους γύρω μας θα είναι πιο ουσιαστική, πολύ πιο βαθιά και ίσως κάπως δραματοποιημένη, ενώ άτομα ή καταστάσεις μπορεί να μας αγγίξουν βαθιά συναισθηματικά και να αφήσουν ένα ισχυρό αποτύπωμα στην καρδιά μας. Οι έντονες και συναισθηματικά φορτισμένες επαφές των ημερών μπορεί να οδηγήσουν σε νέες συναισθηματικές σχέσεις, ακόμη και σε καρμικές επαφές. Το αρνητικό της όψης είναι ότι ο Πλούτωνας μπορεί να μας βγάλει μια έντονη κτητική συμπεριφορά ή κάποιες εμμονές, που όμως στην παρούσα φάση δεν αναμένεται να συναντήσουν αντιδράσεις από τους γύρω μας, αντίθετα μάλιστα, μπορεί να γίνουν και ευπρόσδεκτες.

Ο σκοτεινός Πλούτωνας μας ωθεί επίσης κάποιες φορές στα άκρα και μας καλεί να εξερευνήσουμε κάποιες σκοτεινές πλευρές της προσωπικότητας ή της σεξουαλικότητας μας, ιδίως αναφορικά με ζητήματα «ταμπού»! Ας έχουμε συναίσθηση ωστόσο του μονοπατιού που ακολουθούμε, εάν αισθανθούμε την παρόρμηση  αυτή, και ας εμπιστευθούμε την διαίσθηση μας, που τις μέρες αυτές θα είναι ιδιαίτερα οξυμένη, ώστε να αποφύγουμε τις κακοτοπιές.

Πέρα από τις κύριες ή δευτερεύουσες πλανητικές όψεις του φεγγαριού του Μαρτίου, συναντάμε και κάποιους απλανείς αστέρες που διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο και αφήνουν το στίγμα τους στην Πανσέληνο του Μαρτίου. Πρόκειται κυρίως για τον «βήτα» της Παρθένου, το αστέρι στην κεφαλή της Παρθένου που φέρει επισήμως την ονομασία Ζαβιτζάβα (Zavijava) και βρίσκεται σε σύνοδο με το φεγγάρι. Είναι ο πέμπτος πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού της Παρθένου, και είναι φύσης Ερμή – Άρη, καθώς χαρακτηρίζεται για την υπερβολή, την αναξιοπιστία, τον αδίστακτο χαρακτήρα, την ευρηματική και πολυμήχανη φύση, το γρήγορο μυαλό και την επικοινωνιακή δεινότητα του. Όσοι έχουν τον απλανή αστέρα Ζαβιτζάβα στον γενέθλιο χάρτη τους, είναι τα άτομα εκείνα που σκηνοθετούν τα πάντα πίσω από την δράση. Είναι άτομα που υπόκεινται μια ανώτερη διοίκηση, την οποία και έχουν ανάγκη για να τους καθοδηγεί. Πρόκειται για άτομα που θα ορκιστούν πίστη σε κάποιον και θα αναλάβουν την ευθύνη να τρέξουν οτιδήποτε τους ανατεθεί για λογαριασμό του αφεντικού τους.

Σε σύνοδο βρίσκεται όμως επίσης και ο αστεροειδής 1388 Αφροδίτη, του οποίου η επιρροή είναι λίγο διαφορετική από αυτή του πλανήτη Αφροδίτη, που συνδέεται με τον έρωτα, την αποπλάνηση, το ερωτικό πάθος, την ηδονή και την τεκνοποίηση. Η Αφροδίτη που συνδέεται με τον αστεροειδή είναι γλυκιά και στοργική, ηδονική και ελεύθερη, απελευθερωμένη στο σεξ και μποέμ στην ζωή. Μπορεί να αποπλανήσει τους πάντες με την ομορφιά, την αυτοπεποίθηση και την ειλικρινή της αγάπη για το σεξ. Η σκοτεινή πλευρά του αστεροειδή κάνει λόγο για τεμπελιά, ματαιοδοξία, αυταρέσκεια και μια ανέμελη, μη δεσμευτική στάση απέναντι στις σχέσεις.

Εν κατακλείδι, η Πανσέληνος της 18ης Μαρτίου, λόγω του τριγώνου της με τον Πλούτωνα, της συνόδου Αφροδίτης-Άρη αλλά και της συνόδου με τον αστεροειδή Αφροδίτη, είναι σε προσωπικό επίπεδο ένα καθαρά ερωτικό φεγγάρι. Θα φέρει νέους έρωτες, σεξουαλική ορμή, ανάγκη για εξερεύνηση των άκρων στην κρεβατοκάμαρα, καρμικές σχέσεις και ζωώδη ερωτικά ένστικτα. Σε κοσμικό επίπεδο όμως, η εικόνα από ροζ γίνεται αυτόματα γκρίζα…

Οι πολεμικές συγκρούσεις φαίνεται να συνεχίζονται, τουλάχιστον για τις βδομάδες που επηρεάζει το φεγγάρι αυτό, οι πολεμικές προετοιμασίες συνεχίζονται από όλες τις πλευρές, και το παρασκήνιο είναι εντονότατο, το ίδιο και η προσπάθεια σπίλωσης της ακεραιότητας, του κύρους και της αξιοπιστίας κάποιων ατόμων, που χαλάνε τα εξαιρετικά λεπτομερειακά επεξεργασμένα σχέδια για την επόμενη μέρα της παγκόσμιας τάξης. Με την εμπλοκή του Ουρανού στο περίπλοκο πλανητικό σκηνικό των ημερών, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις και απότομες, ίσως και βίαιες αλλαγές, τόσο σε γεωπολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο κυβερνήσεων. Άλλωστε ο Πλούτωνας το δηλώνει στο φεγγάρι αυτό καθαρά: ένας κύκλος έκλεισε και θα φέρει την αποκαθήλωση, ώστε να ανοίξει ένας νέος.

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

 

Περισσότερα άρθρα
Load More In Αστρολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Ανάδρομος Πλούτωνας στον Υδροχόο : (2 Μαΐου – 12 Οκτωβρίου 2024)

Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 2 Μαΐου και η πεντάμηνη σχεδόν αυτή πορεία του αποτελεί…