Πανσέληνος 30 Δεκεμβρίου 2020

Ένα ευνοϊκό φεγγάρι στον Καρκίνο

Η τελευταία Πανσέληνος του 2020 είναι στις 30 Δεκεμβρίου και πραγματοποιείται στις 05:28 π.μ. τοπική ώρα, στις 8ο 53’ του Καρκίνου και στον 7ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Στην Πανσέληνο αυτή έχουμε την κλασσική αντίθεση Σελήνης-Ήλιου και μια αντίθεση με τον Ερμή, πριν σχηματίσει εξάγωνο με τον Ουρανό.

Λόγω του σχηματισμού της σε ένα ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη, τα συναισθήματα φτάνουν στο αποκορύφωμα τους! Η οικογένεια, οι οικογενειακές αξίες, οι γονείς, οι ρίζες και η πατρίδα βρίσκονται στο προσκήνιο, καθώς αποτελούν την ακρογωνιαία λίθο του Καρκίνου και είναι τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες βδομάδες της επιρροής της. Τα ζητήματα που θα ενσκήψουν από το φεγγάρι αυτό θα αφορούν την εξασφάλιση της επιβίωσης τόσο της δικής μας, όσο και της οικογένειας μας, υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Καθώς όμως εξαγωνίζει τον Ουρανό, η Πανσέληνος αυτή αφήνει μια υπόσχεση για μια θετική κατάληξη των προσπαθειών μας.

Ο έβδομος οίκος που φιλοξενεί την Πανσέληνο αντιπροσωπεύει στην κοσμική αστρολογία τους άλλους λαούς, με τους οποίους έχουμε διακρατικές σχέσεις, του φανερούς εχθρούς του έθνους, τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές εμπόριο. Είναι ένας πολύ σημαντικός οίκος, που απεικονίζει τις φιλικές, συμμαχικές ή εχθρικές σχέσεις με άλλους λαούς, όπως και τους ανταγωνισμούς σε διεθνές επίπεδο. Και καθώς στον οίκο αυτό έχουμε αντιθέσεις με τον Ήλιο και τον Ερμή, δεν προμηνύεται μια ιδιαίτερα ήρεμη περίοδος στην διεθνή πολιτική σκηνή, ενώ στην δική μας περίπτωση, με τον επιθετικό μας γείτονα, που έχει χάσει εδώ και καιρό κάθε επαφή με την πραγματικότητα, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα ή ευχάριστα.

Η Πανσέληνος σε αντίθεση με τον Ήλιο και τον Ερμή θα φέρει σε προσωπικό επίπεδο στην επιφάνεια τις αντιθέσεις στις σχέσεις με τους γύρω μας, ίσως όμως φωτίσει και τις εσωτερικές αντιθέσεις, τις αμφιβολίες και ανασφάλειες μας. Το διάστημα αυτό ίσως υπάρξουν συναισθηματικές εξάρσεις και ξεσπάσματα, καθώς η συσσωρευμένη ένταση ενός πολύ δύσκολου έτους μας έχει φέρει στα όρια των αντοχών μας. Έχουμε όμως τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη για επικοινωνία με τους γύρω μας και αντί να αντιμαχόμαστε από τα χαρακώματα μας, θα ήταν πιο ωφέλιμο να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τους γύρω μας και να επικοινωνήσουμε επιτέλους επί της ουσίας μαζί τους.

Το εξάγωνο της Πανσελήνου με τον Ουρανό δίνει ένα θετικό μήνυμα στο φεγγάρι αυτό και αφήνει πολλές υποσχέσεις για μια θετική έκβαση. Είναι ένα φεγγάρι που μπορεί να φέρει μια ευπρόσδεκτη αλλαγή, μια θετικότερη ψυχολογία και έναν ενθουσιασμό, την απελευθέρωση μας από καταπιεστικούς περιορισμούς ή προσωπικές αναστολές. Και η μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία μπορεί να γεννήσει την επιθυμία για αλλαγές στην ζωή μας, από τις καθημερινές μας συνήθειες μέχρι και στην αλλαγή πορείας ζωής, καθώς ο Ουρανός αφυπνίζει την βαθιά επιθυμία μας για ελευθερία και σπάσιμο των δεσμών.

Ακολουθήστε το ένστικτό σας το διάστημα που ακολουθεί και εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην πορεία σας. Η έντονη διαίσθηση και η διορατικότητα θα σας υποδείξουν την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσετε και θα έχετε την ευστροφία και την διαύγεια πνεύματος να πάρετε αποφάσεις χωρίς χρονοτριβή. Εκφραστείτε ελεύθερα, σπάζοντας τα δεσμά που επιβάλατε εσείς στον εαυτό σας, ελάτε σε ρήξη με το παρελθόν σας, εάν πρόκειται να απελευθερώσετε δημιουργικές δυνάμεις ή πλευρές της προσωπικότητας σας που κρατούσατε φυλακισμένες. Το φεγγάρι αυτό μπορεί να ανοίξει καινούργιες πόρτες στην ζωή μας, να κάνουμε νέες και πολύ σημαντικές γνωριμίες την περίοδο αυτή, αλλά και να αισθανθούμε μια πρωτόγνωρη έλξη για κάποιο άτομο που θα συναντήσουμε.

Η Πανσέληνος βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Alhena ή τον γ’  (γάμα) του αστερισμού των Διδύμων, έναν από τους λαμπρότερους αστέρες του αστερισμού, που βρίσκεται στο πόδι του νότιου Διδύμου. Πρόκειται για έναν γαλάζιο δυαδικό αστέρα σε απόσταση 110 περίπου έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Αστρολογικά συνδέεται ο αστέρας αυτός με την καλή υγεία, την τιμή, τον πλούτο και την ευχαρίστηση. Κατά τον Πτολεμαίο ο γ΄ των Διδύμων, όπως και οι λοιποί αστέρες στα πόδια των Διδύμων, έχουν ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του Ερμή, και κάποιες της Αφροδίτης, και μπορούν να φέρουν τραυματισμούς ή προβλήματα στα πόδια. Ο Alhena όμως συνδέεται με την καλλιτεχνία, ειδικά στον γραπτό και προφορικό λόγο και το πέρασμα του από τον Καρκίνο, που συμβαίνει κάθε μερικούς αιώνες, συνδέεται με την αναγέννηση των γραμμάτων και της σκέψης.

Εν κατακλείδι, η Πανσέληνος αυτή, που δρα συνδυαστικά με την έκλειψη της 14 Δεκεμβρίου, αφήνει πολλές υποσχέσεις για μια θετικότερη έκβαση και κλείνει ένα δυσοίωνο έτος με τους θετικότερους δυνατούς οιωνούς. Λόγω της εμπλοκής του Ουρανού προοιωνίζει την σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες λόγω της πανδημίας, ενώ μας κινητοποιεί να θέσουμε νέους στόχους στην ζωή μας, να συναντήσουμε νέους ανθρώπους και να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό, που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα δικά μας στεγανά. Φέρνει μια νέα πνοή στην ζωή μας και μια αισιοδοξία, που μας είναι τόσο απαραίτητη για την χάραξη μιας καινούργιας πορείας, εναρμονισμένης πλέον με τις επιταγές της νέας εποχής που υποδεχόμαστε.

Καλή και δημιουργική χρονιά να έχουμε, με αισιοδοξία και οδηγό μας την αγάπη και το φως!

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Σελήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Η Σελήνη στον γενέθλιο χάρτη : Ή πως να θεραπεύσουμε το εσωτερικό μας παιδί

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει στην αστρολογία, πέρα από το συναίσθημα, και την μητρική φιγούρα. …