Πανσέληνος 31 Οκτωβρίου 2020 Ένα επαναστατικό φεγγάρι στον Ταύρο

Η δεύτερη Πανσέληνος του Οκτωβρίου ή όπως αλλιώς είθισται να αποκαλείται «Blue Moon», λαμβάνει χώρα στις 31 του μήνα, στις 16:49 τοπική ώρα, στις 8ο 38΄ του Ταύρου, στον 10ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Θα είναι στην πιο μακρινή απόσταση από την γη, στο απόγειo της και γι αυτό θα φαίνεται μικρότερη από ότι συνήθως. Blue Moon είχαμε για τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2018, καθώς είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε 2,5 περίπου χρόνια.

Η παρούσα Πανσέληνος ωστόσο παρουσιάζει κάποιες ιδιαιτερότητες. Αποτελεί την επανάληψη σχεδόν της Νέας Σελήνης στις 23 Απριλίου 2020, που ήταν στον Ταύρο και στον 10ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει το σταδιακό κλείσιμο ενός κύκλου, και καθώς η Νέα Σελήνη του Απριλίου ήταν στο αποκορύφωμα της πρώτης φάσης του κορωνοϊού, θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις από το μέτωπο αυτό. Η έκβαση θα είναι απρόβλεπτη, λόγω της εμπλοκής του Ουρανού, εκείνο που μπορούμε να εικάσουμε όμως με σχετική βεβαιότητα, είναι ότι θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, ανάλογα με τα έργα και τις ημέρες του καθένα μας.

Το δεύτερο αξιοσημείωτο γεγονός είναι, ότι η δεύτερη Πανσέληνος του Οκτωβρίου συμπίπτει με το Halloween θα είναι ορατή από όλη σχεδόν την υδρόγειο, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα της Αυστραλίας, γεγονός που έχει συμβεί τελευταία φορά το 1944, στα τελευταία στάδια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου! Θα είναι μια Πανσέληνος με πάρα πολύ ισχυρή ενέργεια, απρόβλεπτη και ανατρεπτική!

Σε μια Πανσέληνο στο ζώδιο του Ταύρου η ανάγκη μας για σταθερότητα και ασφάλεια μέσα από την κτίση υλικών αγαθών είναι πρωταρχικής σημασίας. Και η πρόκληση των ημερών θα είναι να βρούμε ηρεμία και να εμπεδώσουμε το αίσθημα της ασφάλειας μέσα από πιο πνευματικούς δρόμους, μέσα από την αποδοχή του εαυτού μας και των ορίων και δυνατοτήτων μας. Και κυρίως, να είμαστε ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι, που αποτελεί σημαντικό στοιχείο επιβίωσης τις εποχές που διανύουμε.

Το μπλε Φεγγάρι του Οκτωβρίου σχηματίζει μια σχεδόν ακριβή σύνοδο με τον Ουρανό, που φιλοξενείται τα χρόνια αυτά στο ζώδιο του Ταύρου, μια όψη εξαιρετικά ισχυρή, που αναμένεται να φέρει αρκετές ανατροπές και αναστάτωση στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί. Η όψη αυτή κάνει το Φεγγάρι της 31ης Οκτωβρίου απρόβλεπτο ως προς τα γεγονότα που θα προκαλέσει, δυσνόητο ή δυσανάγνωστο για όλους μας. Ένας επαναστατικός αέρας θα κυριαρχεί παντού, οργή θα υποβόσκει, θα υπάρξουν παρορμητικές ενέργειες που θα προσθέσουν ανασφάλεια σε ένα ήδη ανασφαλές περιβάλλον, ξαφνικές αλλαγές θα φέρουν μεγάλες ανατροπές και τα προμηνύματα των επικείμενων αλλαγών δεν θα μας αφήσουν να χαλαρώσουμε λεπτό.

Σε προσωπικό επίπεδο το φεγγάρι αυτό μπορεί να μας κάνει πιο ανασφαλείς και συναισθηματικά ασταθείς, να παρουσιάσουμε περίεργη συμπεριφορά, να κάνουμε παρορμητικές κινήσεις ή ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές στην ζωή ή την καριέρα μας, η δε απροσεξία μας μπορεί να μας οδηγήσει σε ατυχήματα. Η Πανσέληνος στον Ταύρο θα είναι καλύτερα για όλους μας να προσεγγισθεί με ανοιχτό μυαλό, ευελιξία και ετοιμότητα για αλλαγές, όσο μεγάλες και αν είναι, ώστε να είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν, φέρνοντας θετικές αλλαγές στην ζωή μας.

Το δεύτερο Φεγγάρι του Οκτωβρίου θα δεχτεί επίσης επιρροή από το τετράγωνο Ερμή-Κρόνου, με τον Ερμή σε στάση για τα γυρίσει σε ορθή φορά στις 3 Νοεμβρίου. Είναι μια όψη, προάγγελος κακών ειδήσεων, που αναμένεται να φέρει απαισιοδοξία και θλίψη. Το γεγονός δε ότι ο Ερμή είναι σε στάση θα αυξήσει την πιθανότητα διαφωνιών και διαπληκτισμών, προβλημάτων σε ταξίδια και μετακινήσεις καθώς και στην διακίνηση της αλληλογραφίας, με την κλασσική ή ηλεκτρονικής της μορφή.

Ο συνδυασμός των δύο αυτών όψεων, της συνόδου και του τετραγώνου, θα φέρουν διάσπαση προσοχής και έλλειψη συγκέντρωσης, αυξάνοντας την πιθανότητα λαθών, παρανοήσεων, παραλείψεων και διαφωνιών. Μπορεί να προκαλέσει επίσης ρήγματα στις σχέσεις και απομόνωση, που θα επιτείνουν το αίτημα της μοναξιάς. Προσέξτε τον τρόπο που εκφράζετε τις αντιρρήσεις σας, γιατί μπορεί να σας ξεφύγουν λόγια που θα πληγώσουν και δεν θα είναι δυνατόν να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας μετά από αυτό.

Η Πανσέληνος και ο Ουρανός θα σχηματίσουν σύνοδο με τον απλανή αστέρα Hamal στην κεφαλή του Κριού και τον Schedir στα στήθη της Κασσιόπης.

Ο Hamal ή ο α (άλφα) του Κριού είναι ένας πορτοκαλί γίγαντας, το φωτεινότερο αστέρι του Κριού, περίπου εκατό φορές πιο φωτεινό από τον Ήλιο μας και σε απόσταση περίπου 50 έτη φωτός από τον πλανήτη μας. Ο Χαμάλ είναι αστρολογικά της φύσεων Άρη-Κρόνου. Έχει αρκετά βίαιο χαρακτήρα και συνδυάζεται με ψυχικά τραύματα που φέρουμε από το παρελθόν μας, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε εμμονές, ακόμη και σε εγκλήματα σε ακραίες καταστάσεις. Μια σύνοδος με τον Ουρανό, όπως υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να φέρει έντονα πάθη, ερωτικά προβλήματα αλλά και θανάτους με οδυνηρό τρόπο.

Ο  Schedir ή α (αλφα) της Κασσιόπης είναι ένας κόκκινος γίγαντας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης του, σε απόσταση 228 ετών φωτός από εμάς. Αν και ονομάστηκε ο α (άλφα) του αστερισμού, δεν είναι ο φωτεινότερος του και βρίσκεται στον αγκώνα της μυθικής Κασσιόπης, συζύγου του Κηφέα και μητέρα της Ανδρομέδας. Στον αστέρα Schedir αποδίδονται αστρολογικά ποιότητες της Αφροδίτης και του Κρόνου, με κύρια χαρακτηριστικά του την ακαταστασία και την ανηθικότητα του. Το αστέρι αυτό δεν θεωρείται πραγματικά άτυχο, αλλά του αποδίδονται δαιμονικές δυνάμεις.

Με βάση τα ποιο πάνω, το Μπλε Φεγγάρι της 31ης Οκτωβρίου αναμένουμε να φέρει ξαφνικές αλλαγές και απροσδόκητα γεγονότα, αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα και διαφωνίες, εντάσεις, επιθετικότητα και μια γενική αναταραχή.

Σε κοσμικό επίπεδο ο στάσιμος Ερμής σε τετράγωνο με τον Κρόνο, σε συνδυασμό με την Πανσέληνο σε σύνοδο με τον Ουρανό και σε αντίθεση με τον Ήλιο, είναι πολύ πιθανό να φέρει ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα στις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές, που μπορεί να επισκιαστούν από ένταση, επεισόδια, έως και αναταραχές ή εξεγέρσεις, με την υπόνοια νοθείας του τελικού αποτελέσματος να πλανάται στον αέρα, αλλά να μην μπορεί να αποδειχτεί.

Αλίντα Κανάκη

Περισσότερα άρθρα
Load More In Σελήνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Πανσέληνος στις 27 Νοεμβρίου στους Διδύμους : Δράση, ανατροπές, βία και σκάνδαλα

Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου σχηματίζεται στις 27 του μήνα, στις 11:16 ώρα Ελλάδος και βρίσκ…